Със есенна премена,нашите цветя ,тръпнат и очакват ,зимата сега !!!

• 44 691
  • 561
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте. Добре дошли на новите цветарки. Аз ви чета, но това време не стига никога за всичко, за това пиша рядко.
Амаралисите започнах да ги засушавам преди около месец. Намалих поливането докато започнаха листята да пожълтяват, тогава спрях напълно поливането. Сега листята едно по едно ги режа, когато пожълтее цялото. След това ще ги оставя месец и половина да почиват на хладно и без вода. След това ще ги сложа на много топло и слетло, когато се покаже върха на първото листче започвам да поливам с топла вода.
 Страхотни цветя сте показали във форумчето, приятели.
Има в моето албумче нови снимки на цъфнали цветенца - черпя с красота.

# 331
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
evelinar  да ти е жив и здрав (малко със закъснение)   bouquet

Furby влюбих  Heart Eyes Heart Eyes е твоята драцена, по вероятно е да я помислиш за хипоестес  newsm78 Много е красива.

s-ena много са ти красиви цветята с риск да  повторя юката е невероятна  Heart Eyes Heart Eyes и другите разбира се са хубави  Wink

Успешен ден на всички   bouquet

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 12:24 от aitep

# 332
  • Пловдив
evelinar Жив и здрав да бъде малкия сладур, безгрижни детски дни!!!
Всички сте показали отново страхотни цветя!
Всяка сутрин преди да си пийна кафенцето, най-напред си ги оглеждам всички, предполагам и вие  Grinning
Хайде като споменах за кафенце, тази сутрин е от мен

# 333
s-ena -страхотни цветя!   Обожавам бегониите ,но за съжаление моя мъж,който иначе обича цветята не ги харесва и затова нямам. Твоите много ми харесаха. bouquetevelinar-да ти е жив и здрав рожденника и много да те радва!!! birthday

# 334
  • MJF
_Deqna_   bouquet
започвам да прилагам твоя съвет за амарилиса. ще видим кой кого Simple Smile. ново предизвикателство.

# 335
evelinar ,Честит Празник!Да ти е здрав и палав рожденника nbirthday  Gift
 ПЕТЯ,да се похваля- насях пеперомията преди 2 дена.Имаше голям корен и 5 листенца.Засега е добре .Листенцата не са увяхнали и явно ще успея Peace Колеусът пусна коренчета и вече е посят.Започнах да сея по две цветенца в саксия, при които е възможно.Нямам място, а и на мъжа ми така му изглеждат по-малко цветята Mr. Green

# 336
Furby,
Ако можех да ти кажа съвет за трилистника,щях да отгледам поне два до сега. ...
То мога ,ама не ща да се излагам. ...
Май го гледам на магия.

Деси, магията да не е в памуче с ракийка  Laughing Ще ми се смеете като ви кажа, че тази сутрин рано-рано старателно му забърсах листенцето с домашна ракийка. Да видим ще помогне ли  Joy

_re_ge, сетих се за коя драцена питаш (Dracaena Marginata Colorama) - на мен също много ми харесва и си търся такава, но за момента - безуспешно. Ако някоя намери, ще си споделим информация!

evelinar - честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав и много да те радва!   bouquet

aitep - и аз така. Изобщо не се сетих, че това може да е вид драцена! Уж съм голямата цветарка, сума ти предположения направих, и нито едно от тях не беше драцена  Embarassed

Благодаря на всички, които писаха толкова мили думи за тази драценка! Надявам се да се развива добре - не само защото много ми харесва, но и защото ми е скъп подарък  Wink

Хубав, слънчев и усмихнат ден на всички!

# 337
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
ПЕТЯ,да се похваля- насях пеперомията преди 2 дена.Имаше голям корен и 5 листенца.Засега е добре .Листенцата не са увяхнали и явно ще успея Peace Колеусът пусна коренчета и вече е посят.

Албенка и аз си посадих моята. Реших да и сменя водичката и без да искам счупих листото ''майка'' видях, че има три  листенца и голям корен и хайде, но не я посадих на дълбоко, само и заринах корените, сложих я в много малка саксия (както бях чела някъде newsm78). Моята от май с 3,4 листа твоята от юли с 5 от , ти нещо ги омайваш тези листа  Mr. Green .

asq82 и аз сутрин като стана пия си кафето и цветята точно пред мен. Какво по  хубаво от това да си започнеш деня с приятна гледка   bouquet

Да се похваля циганчето ми пусна корени и явно е имало някой цвят направил семена и паднали във водата и те покарали  Wink .   

# 338
  • На края на света !
момичета направо съм на седмото небе от щастие ,днес получих семената  за Passiflora mollissima
 Heart Eyes

а сега и да поникнат Praynig ще се спукам от кеф  Party,ще е четвъртия вид пасифлора, който ще имам   Hug

# 339
Да се цопна и аз при Вас.  bouquet

# 340
  • Пловдив
момичета направо съм на седмото небе от щастие ,днес получих семената  за Passiflora mollissima
 Heart Eyes
а сега и да поникнат Praynig ще се спукам от кеф  Party,ще е четвъртия вид пасифлора, който ще имам   Hug

Страхотна е, дано ти тръгне и да показваш снимки на прекрасните цветове   bouquet Praynig

# 341

Добре дошла!  Hug Ще ни покажеш ли твоите цветенца?

# 342

Добре дошла и от мен.

# 343
Прибрахте ли цветята вече?
Моите още са навън.
Купих луковици на Фрезии, които много обичам.
Само не знам кога да ги засадя. newsm78

Heart Eyes

а сега и да поникнат Praynig ще се спукам от кеф  Party,ще е четвъртия вид пасифлора, който ще имам   Hug

Откъде си ги поръча семената на пасифлората? Искам и аз Praynig

# 344
  • Пловдив

Добре дошла и от мен.
И от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт