Колко е прекрасен тоз момент - да усетя МАРТенчето вътре в мен

• 13 846
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
и при мен е така.теб болят ли те гърдите?
Боляха ме само в началото ,от около месец не ме болят изобщо.Те само сълзят и то минимално,най-много капка от ден-два забелязах.

# 166
marussia , не се притеснявай, случва се понякога и в по- ранни месеци Peace . Ако ти се занимава, пусни в търсачката, със сигурност има теми по въпроса.
Tony_st , пиеш ли достатъчно вода? Понякога помага Peace

# 167
Tony_st , пиеш ли достатъчно вода? Понякога помага Peace
Пия доста вода и течности изобщо... Минимум по 2 литра на ден - днес заради повечето чай до момента даже съм минала 2 литра и половина, ама не помага. Cry

# 168
  • София
Здравейте момичета,
не съм влизала от петъка и докато ви изчета, направо....
Срещата в събота беше супер, радвам се много, че се видяхме, беше ми много приятно!  Hug
fever, аз също нямам никакви болки, трябва да се радваме Simple Smile
MimitoIv, честита ви мома!
adi_i_bebe, аз пък противно на обичайното, в Щатите отслабнах и то доста. Заминах 53, върнах се 47 и това за 5 месеца без каквито и да е било нарочни усилия - просто не ми беше вкусна храната там.... За сметка на това, обаче, в България си качвам и то стабилно Sad Много си хубава на снимките!
poli+, бързо оздравяване!   bouquet
зелено човече, от ново, по-голямо бельо май още нямам нужда или поне засега не усещам... ама няма как, май и това ще трябва да купуваме... знам, че има много хубаво и удобно специално за бременни, но нито цени знам, нито нищо... Като ми дойде времето, ще се информирам, няма как Simple Smile И по-полека на работа, миличка, да не те боли коремчето. Пази се!  Hug
mama_bebcho, аз пък съм с обратния проблем - нали съм само 1,57 см и каквото и да купя, винаги отива за подкъсяване  Joy
dianaknikolova, бравоооо!!! Wink мисля, че се сещаш за какво  Hug Hug Hug
Tony_st, за главоболия пия парацетамол, знам, че може! И мен, за съжаление, ме боли главата от време на време... Sad
Приятна вечер и успешна седмица!!!

# 169
Tony_st , съжалявам, че не помогнах Confused. Това беше само предположение

# 170
Пропуснах да ви кажа нещо интересно,с лекарски слушалки в по-големите месеци може да слушате сърцето на бебето.Дори в деветия таткото ако опре ухо на корема се чува.Та от 10 дни като се сетя и слагам слушалките.Днес като легнах усетих къде се движи ,беше много ниско,и сложих слушалките.Ура успях да го чуя на едно единствено място,никъде другаде.Тупкаше ,но трябва пълна тишина,улавя се като нещо далечно.Другото - аз съм слаба и може за това толкова рано да успях ,но по нататък със сигурност ще се чува при всяка от вас.

И аз пробвах, ама нищо не се чу...може би защото бяхме доста хора в хола, после като си легна ще пробвам пак Peace Мерси за инфото
Исках да ви питам-вие мислите ли след раждането да слагате колан за стягане на корема? newsm78Аз първоначално мислех да купя, ама четох много противоречиви неща за тях...нека мамите които са ползвали да кажат Praynig
И още нещо-до мамите които си бяха поръчали шезлонга на Чиполино...не можах да намеря в сайта, а и може вече да е свършила промоцията.Някой ако знае нещо друго да казва.Тюх, как ме е яд че не го поръчах тогава... ooooh!
Tony_st можеш да пиеш Парацетамол, хич не му мисли! Peace

# 171
  • Стара Загора
Белла аз имах такъв клин и го сложих точно 2 пъти понеже ми стягаше доста, а отдолу все още много ме болеше и не ми беше комфортно да го нося. Ако искаш си купи и ще пробваш - то ще си покаже и аз мисля пак да си купя.
Днес питах в аптеката нещо да ми предложат за бременни и сливици - и жената ми каза съжелявам, но няма такова "нещо". Единствено мед и сода и да се обтриват хубави сливиците. И аз от няма и на къде се съгласих с това, първо че е ужасна болка и после много повръщах, а цял ден нищо не съм хапнала и само стомашни сокове изкарвам, което е още по гадно.

# 172
  • в гората
Пропуснах да ви кажа нещо интересно,с лекарски слушалки в по-големите месеци може да слушате сърцето на бебето.Дори в деветия таткото ако опре ухо на корема се чува.Та от 10 дни като се сетя и слагам слушалките.Днес като легнах усетих къде се движи ,беше много ниско,и сложих слушалките.Ура успях да го чуя на едно единствено място,никъде другаде.Тупкаше ,но трябва пълна тишина,улавя се като нещо далечно.Другото - аз съм слаба и може за това толкова рано да успях ,но по нататък със сигурност ще се чува при всяка от вас. 

Този номер го пробвам от известно време, но единственото което чувам е къркорене на черва  Crossing Arms.Ще се радвам ако в по-напреднала бременност успея да го чуя  Peace.

# 173
  • София
Привет!  Simple Smile
Бела, аз колан не си купих, но носих ластични гащи, по съвет на д-ра ми. Ужасни са.  Rolling Eyes Освен че изглеждат зле, ми беше неприятно и да ми стягат, което всъщност им е целта. По-удачни са при секцио, защото тогава матката се свива по-бавно до нормални размери.
За хапването - и аз не съм по полезните неща  Embarassed То накрая ще си покаже  Crazy
Болничките да се оправят бързо!  Praynig
За гърдите - нито усещам напрежение, нито ми изтича преколастра.  Rolling Eyes

# 174
Аз и двата пъти носих ластични гащи и ми беше супер (май не съм в час Crazy Laughing ). Без тях имах чувството, че съм от желе (ама имах доста излишъци около корема Embarassed ).

# 175
  • Варна
Ползвах колан, но реално коремът ми се прибра веднага след раждането. Два часа след това не си личеше изобщо, че съм била бременна. Остана само странното чувство, че вече нищо не шава в корема ми. Но пък в последствие се оказа, че матката се е сгънала както не трябва, може би от прекалено бързото прибиране. Но се отклонявам от въпроса. Купих си два колана - единия от аптека (5лв) и не беше особено стегнат, носех го през нощта. Другият купих от сайта на да-нет (20 и няколко лева), но той пък много ми стягаше и го слагах само като излизах. Като цяло не мога да оценя ефекта.

Коластра започна да ми тече от гърдите предния път чак в 9ти месец, но имам приятелки, при които се е появила още от 5ти месец. При мен за няколко дни ми цапаше дрехите и после спря чак до раждането. Доколкото съм забелязала, това че при някой се появява по-рано или по-късно, няма нищо общо с наличието или неналичието на кърма в последствие. Бяха ми казали, че като нямам коластра, няма да имам и кърма, което тотално не е вярно.

# 176
Слънцето миналата седмица и мен ме болеше гърлото,ходих при АГ то и ми изписа едни лекарства за сму4ене с антибиотик,попитах го да не е нещо опасно за бременни каза,4е не е,ве4ерта ги показах на мъжа ми да ги про4ете,защото той е много добре със немския отколкото аз,и пишело,4е бременните много трябва да внимават с това лекарство и не е препоръ4ително и аз веднага ги изхвърлих.Така 4е най добре без лекарства.

# 177
Здравейте и от мен (аз май все в малките часове с включвам...  Mr. Green)
rossykv  благодаря ти  Embarassed въпреки, че съм доста по-пълна от преди се харесвам като бременна много повече Simple Smile иначе за храните в Америка - на мен не ми харесваше, че плодовете нямат вкус, но манджите по заведенията...  tooth, а и аз имам лошия навик, когато нещо ми е вкусно, да го ям неограничено. Така там си хапвах от един невероятен сладолед по половин кг. на ден и... стана каквото стана и сега smile3538. така че няма да споделям аз какво ям, понеже цял живот е безразборно, от каквото ми харесва по страшно много... ама като казвам страшно, наистина си е страшно  Flushed Чак се чудя как съм жива още.  newsm35
Между другото се сетих за страхотна "тема" - я всяка след мнението си, да сложи най-отдолу по една смешно любимо човече. Пу първа!  gydi

# 178
  • варна
добро утро на всички.лек и топъл ден ви пожелавам.аз отивам да се трудя  Sad   newsm44

# 179
  • Ееей тук!
Добро утро и от мееен  Flutter Аз така да се запиша да не ме забравяте  Wink пък като гледам днес имам материал за четене.
ФИВЪР  Hug Браво страхотна тема, справила си се перфектно.   bouquet   bouquet   bouquet
Хайде отивам да чета и после ще се включа пак  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт