ФЪН ШУЙ VI

• 24 594
  • 326
  •   1
Отговори
# 150
 Аз ги отварям, може да сте пробвали в претоварен момент.

# 151
  • София
Здравейте, извиянвйате, че не съм прочела всички постове по темата и сигурно звуча като лаик, но... моля, кажете ми в книгте на Селена Самърс има ли доза истина... Тук чета за разделяне на дома на зони чрез измерване и прилагане на посоките на света, а в книгата й пише за разделяне на стаята, да кажем, спрямо мястото, където се намира вратата й. ПОлучават се 8 зони, но съм убедена, че ак ги направя според посоките ще са разни...... по какво да се ръководя в крайна сметка Thinking

Благодаря:) Hug

# 152
  • София
Аз ще се опитам да обясня  Simple Smile
И двата начина са варианти, застъпени в модерния ФШ. Тук повече се разглеждат положения от класическия, въпреки че в първите теми се обсъждаха и зоните на семейството, кариерата и т.н. Като цяло май за предпочитане е идеята с посоките, изглежда по-достоверна; макар че, както съветват по-разбиращите, може да пробваш и с двата начина и което разпределение ти допадне повече, по него да действаш!  Simple Smile

# 153
  • София
По посоките е по-истинско, според мен. И тогава ще получиш еднакви сектори за целия дом и за самата стая, по-точно еднакво ориентирани. Иначе секторите "ще се въртят" спрямо входните врати и става голяма боза.

# 154
  • София
Abigail, тук четеш за посоките на света, защото обсъждаме класическия фън шуй, т.е. как природните енергии оказват влияние на дома ни. Тъй като и двата метода, за които говориш са основани на психологическото въздействие, според мен няма значение кой от тях ще използваш. Избери този, който повече ти допада.

# 155
  • София
Много ви благодаря, момичета:)
Поради липсата на компас излгжда ще се ориентирам към метода с вратата... наистина, всичко е на психологическа основа:)
Хубав ден  bouquet

# 156
  • София
Без компас нищо няма да стане. Това ще да е "позитивно мислене" без капка фън шуй.
Предлагам да си купиш спортен компас (върху правоъгълна основа) за 8 лв. от подлеза под "Мария Луиза", който излиза на Пиротска, компасът е в първия магазин откъм ЦУМ.    bouquet

# 157
  • Варна
Запис .
Четох и ви се възхищавах, а скоро ще помоля и за помощ  Wink

# 158
  • София
Много ви благодаря, момичета:)
Поради липсата на компас излгжда ще се ориентирам към метода с вратата... наистина, всичко е на психологическа основа:)
Хубав ден  bouquet
Не всичко е на психологическа основа. Става въпрос само за методите, които ти си избрала да използваш - ако вярваш нещата се случват, ако не вярваш нищо не се получава.
В класическия фън шуй нещата се случват без оглед на това дали вярваш или не вярваш, може дори да не подозираш за съществуването на тази наука. Енергиите обаче съществуват независимо от това какво ти искаш.
Без компас нищо няма да стане. Това ще да е "позитивно мислене" без капка фън шуй.
Предлагам да си купиш спортен компас (върху правоъгълна основа) за 8 лв. от подлеза под "Мария Луиза", който излиза на Пиротска, компасът е в първия магазин откъм ЦУМ.    bouquet
Без компас не може да направи нищо свързано с класическия фън шуй. Както се вижда Abigail не смята да го прилага, така че спокойно ще мине и без компас.

# 159
  • София
shoshi, промяна в плана:)
Снощи след като още четох и ме хванаха нервите, че навсякъде пише из а двете школи реших да си направя труда и да начертая план на апартамента, и да определя посоките. Компас не си купих, защото имам на един куфар, вероятно не е сред най-точните, но аз знам къде е изток, всеки ден виждам през прозорец откъде изгрява Слънцето и реших, че с компаса си съвпадаме и ще му се доверя.
И така, начертах, разграфих и започнах да чета кой сектор на какво отговаря... Ами, оказа се, че патките мандарини трябва да си сложа във ваната:)))
Забавно е и мисля все пак да се понапъъъъна и да прочета за класическия фън шуй.
Иначе вие какво мислите за определените чрез "метода на вратата" зони? Поименно доста се различават от тези в класическия фън шуй?

Поздрави и се надявам да ми помагате и занапред.  bouquet

# 160
  • София
Abigail, не си ме разбрала. Това, за което говориш с компас или без няма нищо общо с класическия фън шуй. "Патките мандарини" можеш да си ги сложиш където поискаш в спалнята, щом ти харесват и щом си решила, че ще ти донесат успех в любовта - това е психология. Няма нищо общо с енергиите в дома. В класическия фън шуй няма зони на любовта, парите, здравето и т.н. Ако човек силно вярва може да си сложи някакъв талисман в СИ сектор или в най-далечния ляв ъгъл от входната врата, независимо кой от двата варианта ще избере той ще подейства.

# 161
  • Варна
Abigail, ето тук има информация за школите.

Уж за това го направихме този блог, да се изясняват някои основни положения.
Разбирам, че на никого не му се четат предните теми, но това за школите го коментираме за 165468687-ти път. Mr. Green

# 162
  • Варна
Колкото повече чета, толкова повече се обърквам  Confused

# 163
  • Варна
Какво четеш?

# 164
Здравейте,
тъй като нямам физическата възможност да изчета всичко изписано по темата, ще задам въпрос, с риск да се повторя
Наскоро започнах да чета за Фън Шуй и вече си направих разпределение на зоните в къщата. Оказа се, че Кариерата ми се пада в банята, а Знанието в мокрото помещение. Как да активирам тези зони, като четох, че не е хубаво в банята да се слагат разни неща за активиране?
Другото ми питане е - на вторият етаж на къщата пак ли е същото разпределение на зоните?

Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт