ФЪН ШУЙ VI

• 24 546
  • 326
  •   1
Отговори
# 240
Моля, помогнете с малко техническа информация, не мога да си кача снимката на детската Praynig

# 241
  • Варна

Предстои ми да правя детската стая на малката,
дано ме ориентирате със съвети.   bouquet
Ето датите на моите хубавци.
Калоян 03.06.1994г. 13:10 часа
Агафия 04.02.2008 г. 14:45 часа

# 242
  • София
Да се включа и аз с прясна информация от курса  Grinning
Основно правило във фън шуй - формите са по-важни от формулите!
Блуждаещите звезди се използват за дългосрочни анализи, а летящите звезди - за краткосрочни.
Мисля, че това е основата от която всички трябва да изходят изучавайки фън шуй.
Всъщност дори и да се научи добре теорията, според мен най-трудни са подхода и интерпретацията.
Като пример мога да дам нещо, което много ме впечатли. Ако трябва да се консултира строителна фирма, която планира да построи жилищен блок или комплекс няма да е уместно да се търси възможно най-добър фън шуй на всички апартаменти, защото трудно ще се продадат. Изхожда се от презумпцията, че хората с лош късмет в света са повече от хората с добър късмет. Хората  с добър късмет и без консултация от специалист ще си изберат хубаво жилище, а тези с лош късмет по всяка вероятност ще си изберат не много добро жилище и тъй като втората група е по-многобройна какъв е смисълът да се строят апартаменти с добър фън шуй. Разбира се това е в случай, че строителя ползва услугите на консултант и иска да спечели продавайки въпросните апартаменти. Crazy

# 243
  • София
shoshi,  благодаря за сподерянето!   bouquet  bouquet  bouquet Имам въпрос: това значи ли, че е по-добре да имаме "костенурка" отзад (във вид на планина или по-високо блок) и "феникс" отпред (като открито пространство) независимо, че например според Летящите звезди може да се окаже, че обратното е по-добре? Т.е. първото е по-силно от Летящите звезди, так ли?

# 244
Основно правило във фън шуй - формите са по-важни от формулите!
Шоши насочи вниманието ни към формулите.
Някои автори ни убеждават, че във Фън Шуй всичко зависи от прилагането на точни формули. Имам сериозното опасение, че подобни изрази са неточен английски превод. В българския език думата "формула" има смисъл на математическа или химическа формула, в която се използват знаци, символи и числа. В английския език думата означава (дори и само според най-простия компютърен речник):
1. формула, правило, образец, установен израз, стереотипна фраза, клише

2. пол. формула, формулировка, установка, приемлива за всички постановка на въпроса

3. рел. верую, кредо, сакраментален израз

4. фaрм. рецепта

Може някъде във Фън Шуй да има формули по смисъла на българския език, но аз не съм ги срещал.

Като близък пример мога да посоча, че в архитектурата има 2 формули - едната е за съотношението между височината и ширината на едно стълбищно стъпало от типа а+в=с, а другата е за връзката между височината на стъпалото, броя на стъпалата и междуетажната височина от типа а.в=с.

# 245
така...фън шуй предизвика интерес и въобще цялата дискусия. Имам и  въпроси: как да определя какъв елемент съм по 8те йероглифа, които споменахте Rolling Eyes има ли някаква формула, сайт където да ги изчисля?! като включим и часа на раждане? и как да разберем, че елемента ни е силен или слаб?

# 246
  • София
svetlina_8, нямам предвид само феникса и костенурката. Важно е първо да се направи цялостен анализ по школата на формите, който съответно се взима под внимание при последващия анализ и съответно има по-голяма тежест.
Може някъде във Фън Шуй да има формули по смисъла на българския език, но аз не съм ги срещал.

Срещал си ги разбира се.
Формула за изчисляване гуа на мъж: 10-а=b, където 10 е константа, а - сумата от последните две цифри на годината на раждане редуцирана до едноцифрено число.
Мисля, че дали ще се използва думата "формули" или някаква друга, няма особено значение след като всички които се занимават с фън шуй разбират за какво става въпрос. Някои автори твърдят, че елемента земя също не е преведен правилно и използват думата "почва". Въпреки това думата "земя" е по-разпространена.
smurfette, заповядай http://feng-shui.ru/calculators/4-stolpa-sudby/. Това е в руския форум, тъй като версията на български език в момента е недостъпна.

# 247
svetlina_8 много хубаво е това,че си решила да поговорим за децата(те са най-важното в живота на човек).Но преди имах конкретен въпрос свързан с тях,бях посочила и дати,но не получих отговор?

# 248
  • София
като се поосвободя ще помисля за детските на evil - там имаме чертеж, дати на раждане, посоки Може би други "знаещи" ще се включат, идеята не да обяснявам, а всички заедно да коментираме.

zdravkova, аз не се чувствам "длъжна" да отговарям на всички въпроси, все пак това е форум - всеки се включва когато иска. Длъжна съм да отговарям на клиентите Simple Smile. Космическият закон е за "вземане и даване", не е само за вземане, нито само за даване. Отговарям на добра воля и при пълна изходна информация (ти не си дала схема). А пък в твоя въпрос дори усещам претенция. Все пак никой на никого нищо не дължи.

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 17:00 от svetlina_8

# 249
  • София
shoshi, да това ми е ясно, както и това, че трябва да се обръща голямо внимание всички ША, насочени към дома. Соколов казва същото - изхождаме от това какво наоколо какви звезди подкрепя ......... разбираш ме
не ми ясно, какво правим когато според Летящите звезди имаме обратна ситуация - водна звезда 8 на гърба и планинска звезда 8 на лицето - например при ориентация в 8 период на ЮИ 1? Ще ти бъда много благодарна да внесеш яснота по въпроса.

# 250
  • Варна
Леле мале, на това ниво на което пишете направо ми вземате ума  Shocked
какво ти хоби и развлечение ...това си е наука. Thinking

# 251
Хайде и аз пак тук................. може би вече сте обсъждали, но 2009 на какво ще бъде? Тази беше на плъха.............., къде е 5 жълта през 2009?

# 252

Срещал си ги разбира се.
Формула за изчисляване гуа на мъж: 10-а=b, където 10 е константа, а - сумата от последните две цифри на годината на раждане редуцирана до едноцифрено число.
Мисля, че дали ще се използва думата "формули" или някаква друга, няма особено значение след като всички които се занимават с фън шуй разбират за какво става въпрос. Някои автори твърдят, че елемента земя също не е преведен правилно и използват думата "почва". Въпреки това думата "земя" е по-разпространена.

Шоши, за формулата за определяне на личната Гуа си права - тя е дотолкова първоначална при всеки анализ, че въобще не се замислих за същността й Thinking
За широката публика това може би не е толкова важно, защото почти във всяко издание има таблици, в които има необходимите данни. Само трябва да се внимава по коя школа е правена таблицата. Например жена, родена на 24.12.1980 г., по "9-звездната Ки" е с Гуа 2 (земя), а по Ба Джай и Летящите звезди е с Гуа 4 (дърво).
Визирах всъщност авторите, които пишат за формули, а в изложението си дават само правила, насоки и обяснения. Това е неточният превод, за който писах.

# 253
  • София
svetlina_8, не разбирам въпроса ти. Нищо не можем да направим картата е такава, каквато е.
Между другото освен правилното избиране на фасадата, винаги ме е притеснявал въпросът с правилното определяне на периода. Захаров твърди, че периода на апартамент не може да се смени, когато в него се нанесе ново семейство. Изобщо периода на апартаментите по никакъв начин не може да се смени и винаги си остава периода, в който се е нанесло първото семейство в целия блок изобщо. В това има смисъл, защото все съм се чудела как може в един блок да има апартаменти в най-различни периоди. При къщите е ясно, но с апартаментите е пълна каша, толкова различни мнения по въпроса. Лилиан Ту пък има предложение за смяна периода, като се спретне голяма шумна веселба с хубава компания  Crazy
Сега искам да го проверя за себе си. Вие как мислите?
shiva58, още е рано, бе мила. Имам идея да направя пълен анализ на 2009 за всичките си клиенти и част от него ще публикувам в блога.
evil, кажи къде е фасадата на къщата и в какво направление точно гледа.

# 254
  • Варна
В какво направление гледа фасадата на къщата,не съм сигурна
дали ще мога да определя, Embarassed но мога да кажа към какво и накъде гледа.
Пред къщата има улица. Пред улицата поляна, след нея гора, терена отпред е
по-нисък, отколкото отзад. От двете страни са разположени други къщи, като
дясната е по-голяма и масивна, от лявата.
Фасадата като цяло гледа на североизток.

Общи условия

Активация на акаунт