ФЪН ШУЙ VI

• 24 558
  • 326
  •   1
Отговори
# 225
Ясно, разбирам  Peace

# 226
  • Варна
ria , evil няма нищо против Wink
Белким ми влезе нещо в напомадената тиква  Embarassed
svetlina_8 ще изкопая снимки на розите, дано имам.

# 227
  • София
zdravkova, овцата символизира овца  Joy - ако искаш описание на китайската зодия Овца или Коза (според различните източници е различно) - ето ти ....... да не говорим, че според мен между двете животни има коренна разлика - едното е кротко и добродушно, другото е напористо и упрямо .......
Овца (Коза) - Изящна, покорна, правдива, притеснителна, песимистична, чувствителна.
По-подробно описание търси в книгите.

Аз пак казвам - наизуст перпоръки не давам - нито знам колко са големи тия ниши, нито вашия вкус какъв е, нито с какво ще се върже наоколо като стил. Ти виждаш едни сектори, аз други неща ........

# 228
Ако въпросът за това какво символизира овцата се отнася до зодиите - китайски или европейски, мястото му не е тук. Има достатъчно много сайтове и форуми по тези теми. Що се отнася до керамична фигурка на овца, може да се определи нейното въздействие от гледна точка на Фън Шуй като големина, материал, цвят, излъчване (вкл. радиестезично), но символи в това няма. За нашия народ овцата е определен символ - всички знаят на какво Wink.
Чета първата тема отново, сигурна съм че там го видях, но нещо не го намирам - цветя със заострени листа къде беше подходящо да се сложат?
  bouquet

Цветята със заострени листа имат няколко различни въздействия(без претенции за пълно изброяване)
- физическо - имат определена форма и заемат място в пространството;
- емоционално - в зависимост от това дали се харесва или не, грижите за цветето и др.;
- психическо чрез аромата - има Ин и Ян аромати, които въздействат според определена скала;
- психическо чрез емоциите - напр. - това противно цвете ми е подарък от свекървата и тя ще се обиди, ако го изхвърля;
- нематериално - острите листа излъчват Ша Ци, което влияе на човешката енергетика;
- в областта на фините енергии - острите листа могат да пробият аурата на човек, ако са в обсега й;
- защитно енергетично - установено е чрез биоенергоизмервания, че някои растения с остри листа поглъщат отрицателни електромагнитни енергии;
- подсъзнателно - за промяна посоката на движение на Ци или за подсъзнателни внушения -широко използвано във Фън Шуй.

С оглед на изложеното дотук въпросът трябва да бъде изяснен - какво е цветето и каква работа искаме да ни свърши.

Я, как се развихри темичката! Банко, добре дошъл!  bouquet Отдавна те очаквам сред нас и се надявах да мога да ти кажа, че много харесвам подхода ти. По специално факта, че взимаш в предвид, че живеем тук и сега. Твърдолинейното прилагане на класическите школи ми идва малко в повече. Понякога звучи дори архаично - например дори самите китайци вече не искат да имат петима сина, да не говорим колко жени биха искали господаря на дома да има много наложници. Разбира се това е само мое мнение. Thinking 
:
Благодаря за букета - радвам се, че още хора мислят като мен Grinning

Нивото се вдигна, ама аз се сетих за едно по-просто въпросче  Blush В спалнята ни срещу вратата на стаята се пада точно вратата на балкона. Това май не трябва да е така, за да не излита енергията, но няма какво да се направи, за да се премести някоя от вратите... Друго нещо може ли да се предприеме? (Ама ако може да е без слагане на паравани, че и без това ни е тясно  Embarassed). Например да дърпам плътното перде върху балконската врата?

Всъщност няма нужда да се прави каквото и да е, освен ако няма някакви проблеми за решаване. В масовата литература тази ситуация е в графата "лоши примери", както и наличието на задна врата срещу входната.  В същото време авторите обясняват как трябва да се проветрява, защото иначе Шън Ци застоява в стаята и се превръща в Ша Ци. Не е трудно човед да се сети и сам, че няма как Ци да излезе през затворени врати и прозорци. При проветряването нещата са различни - действията са под наш контрол и по наше желание. Няма нужда дори от перде, освен ако гледката е лоша. Всичко за движението на Ци е валидно при наличие на връзка между пространствата - ако вратите или прозорците са ОТВОРЕНИ.

Последен коментар - за цветовете в спалнята.
Спалнята е Ин помещение и трябва да бъде с такава енергетика. Кафявото е цвят, получен от смесването на черно и червено. Черното е липса на цвят, а червеното е най-силният Ян - огънят. Пропорцията може да се определи радиестезично, хармонизирането - аналогично. В тази насока виждам, че Светлина_8 се опитва от доста време да обясни на аудиторията какво се прави.

# 229
  • София
Много благодаря за поредното професионално мнение!  bouquet Все повече се убеждавам, че Фън Шуй трябва да се прилага спрямо конкретните обстоятелства, защото всичко е "според зависи"... А общите съвети са май мноооого общи...

# 230
  • София
лято!,     bouquet точно така!
ето - намеси се един бг татко и .......... подреди нещата  Laughing

# 231
Примерът ми в предишния пост за кафявото е на база на личен опит от смесване на бои. Възможно е кафяв цвят да се получи при по-широк или различен спектър на използвани цветове. В такъв случай, ако знаем точната пропорция, може да се направи анализ на въздействието и на части.

# 232
Имам следната гореща препоръка към всички, които се ровят в нета и четат за Фън Шуй:

Не четете неподписани материали - те вероятно са взети от други сайтове с неподписани материали.

Сигурен съм, че Светлина_8 ще може да отговори на всички въпроси за всяка дума, написана в сайта й, както и аз за моя. В блога към форума има автор и преводач - има на кого да зададете въпрос и да получите компетентен отговор.

В обратния случай може да попаднете например на един български сайт за готварство, в който Фън Шуй означава "вятър и мъгла" и негов основоположник е Конфуций, най-популярната звезда в митологията е Венера, в огледалото се натрупва енергия, шаранът е сред най-важните животни, след 5-те елемента следва бамбук и ред такива "бисери".

# 233
  • Варна
Банко с няколко поста, ни нася и навя   Sad

Благодаря за информацията все пак , ама предвид долното Confused да приключим темата ли?

Сигурен съм, че Светлина_8 ще може да отговори на всички въпроси за всяка дума, написана в сайта й, както и аз за моя. В блога към форума има автор и преводач - има на кого да зададете въпрос и да получите компетентен отговор.

# 234
  • София
Няма да приключваме темата. Ще се забавляваме Simple Smile))))))
Просто не винаги е просто да се отговори на въпросите без достатъчно информация. А за хората които очакват, че може да се справят с фън шуй като зададат 15-20 въпроса във форум (няма да споменавам имена) - може би им трябва консултация  newsm78 (струва примерно около 100-120 лв.) или да учат няколко години за да си сглобят пъзела, другото е несериозно.

За статиите съм напълно съгласна. Питате прочетох тук това, там онова, а защо не попитате този, който го е написал. Ако няма подпис, е безотговорно - никой не носи отговорност за написаното. shoshi например постъпвам ного коректно, според мен, като подписва че превода е нейн, т.е. носи си отговорността за това  Laughing

Сега ви предлагам да обсъдим такъв въпрос: Какви цветове са благоприятни за нашето дете в детската стая? Това е форум за бгмами и е добре да се ориентираме  поне как да разположим мебелите в детската и какви цветове да изберем за детето. Ще ни трябва една дата на дете или на две деца за да поговорим за това. Още по-добре е да имаме схема на жилището с точна посока на лицето и обяснение кое е лицето (справка как да определим лицето - в блога). Каня всички да се включат със свои идеи по въпроса. В действителност няма ясни правила как да определим кои цветове са най-благоприятни и сугурно има няколко логики, по които да го направим.

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 08:35 от svetlina_8

# 235
  • София
Сетих се нещо ......... може би ще интересно да обсъдим кое е най-важно във фън шуй. До тук всички разбраха, че не е най-важно къде ще сложим жаба с монети и как да подсилим този или онзи сектор .........  Как мислите кое е най-важно? Очаквам специалистите да се намесят активно в темата.

Според мен , едно от най-важните неща е входната врата:
 1. в каква посока е според датите на раждане на собствениците
 2. в каква посока е според летящите звезди
 3. в какъв сектор е според летящите звезди
 4. в какъв сектор е според Ба Джай на дома
 5. какво има пред входната врата отвън (най-зле стълби надолу)
 6. какво има около входната врата вътре в дома

И какво да правим !!!  #Crazy ако има натрупване на неблагоприятни фактори ......

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 08:46 от svetlina_8

# 236

аз съм от онези с по 15 - 20 въпроса   bowuu   Twisted Evil

чета книжки, купувам си костенурки и чанове, галя си Хотей по коремчето, паля си цветни свещички

................. и искам да се забавлявам с това  Peace

bouquet  bouquet  bouquet   за всички, който се въздържаха да размахат пръстче и търпеливо отговарят на въпросите

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 14:15 от Herzen

# 237
Херцен е за завиждане - тя е щастлива и се занимава с Фън Шуй за забавление.
Прекрасно ще е, ако всички са като нея.
За съжаление - не са! Някои проблеми могат да се решат с помощта на Фън Шуй, но във форум като този е важно да зададеш правилния въпрос. Тогава се пести времето и на двете страни - питащия и отговарящия.
Това е общата насока на всичко, което съм написал досега. Говорим само за препоръки - съжалявам, ако се възприема като размахване на пръст Sad
Има ли нещо задължително в отговорите, които се дават на различните въпроси? Ситуацията много повече напомня "Като ми пееш, Пенке-ле, кой ли ми те слуша!"

# 238
  • Варна
Подкрепям svetlina_8 с две ръце  Peace

п.п. затова и постнах схема , за да видя дали това което четох
и си мисля, че съм разбрала,  newsm78 съвпада отчасти с това ,което
 професионалистите  ще кажат.

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 09:38 от evil

# 239
Аз също се забавлявам с фън шуй Heart Eyes и честно казано, колкото повече навлизам, по-забавно ми става. [/img] Изпращам снимка на детското, което съм избрала за дъщеря си. Родена е на 05.12.2003г. Какво мислят експертите? Хареса ми защото присъстват всички цветове, избрала съм я преди дори да съм прочела един ред за фън шуй.

Общи условия

Активация на акаунт