ФЪН ШУЙ VI

• 24 563
  • 326
  •   1
Отговори
# 210
Преди време ме попитаха за най-добрите размери за врата.
Според императорските размери (императорската линийка) ширината на вратата трябва да бъде в границите от 86.4 до 91.8 см или над 102.6  см, за да носи щастие на обитателите.
Как ви се струват тези препоръки на класическия Фън Шуй?

# 211
  • Варна
svetlina_8 newsm20 Благодаря! Отново установих, че нищо не зная  Embarassed
И калкулатора ,който ползвах от руския сайт за да изчисля елементите ни,не показва
цялия айсберг, а само част от него Confused
Спалнята е в кафяво и зелено със графитено сиви мебели/ако е от значение/.
Стената на която е паното е шоколадово кафява. Розите бяха зелени, но твърде ярки някак си...
svetlina_8
п.п. и по схемата която пратих вчера, верно ли в сектор благополучие имаме летяща звезда
 на "юг" за 2008г. newsm78
този въпрос не го разбирам, летещи зведи има във всички посоки
Това го четох в книгата на Лилиан Ту .Области на дома поразени от 5-те жълти летящи звезди,
за 2008 г .,  удрят "юг", ама явно нещо пак не съм разбрала Embarassed
Продължавам да чета и с ваша помощ да си създам хармония Wink

# 212
  • София
evil, за да се създаде хармонична среда трябва да се разгледат много неща - например, в кой сектор на дома ви е спалнята (според 3 школи) и тези сектори какви са за вас, в какви посоки спите (според 2 школи), пак казвам за меренето на геопатология (вредни за човека излъчвания от земята) и т.н. Не става откъслечно с едно пано, макар че ......... тая кафява стена зад главата ви мен леко ме притеснява. Кафяво е Земя, мястото на Земята е в краката, а не върху главата  Joy освен ако не се налага да се слага там именно кафяво по някоя школа (за решение на някои неблагоприятни неща). Освен това елементът Земя лично за вас двата е неблагоприятен (теб те отслабва, съпругът го подсилва, а трябва да е обратното-да се сложи елемент, който подсилва твоя елемент и отслабва неговия (горе обясних защо)).

Аз пак за розите да питам, че ме гризе любопитство - как така зелени рози, нямаха ли цвят, не съм виждала зелени рози, освен ако някой не си е поиграл във фотошопа да ги направи зелени Simple Smile

Да, 2008г на Юг има звезда "5 жълта". "Тя може да провокира различни проблеми. Влиянието и може да се отслаби чрез поставяне на часовник с биене или на метален вятърен чан с 6 тръбички – в южния сектор на дома или офиса."

# 213
Чета първата тема отново, сигурна съм че там го видях, но нещо не го намирам - цветя със заострени листа къде беше подходящо да се сложат?

Някой от по напредналите - дали мога да пратя на ЛС разпределението на къщата, където живея сега, за да ми кажете дали правилно съм си определила зоните?

bouquet

# 214
  • София
Нивото се вдигна, ама аз се сетих за едно по-просто въпросче  Blush В спалнята ни срещу вратата на стаята се пада точно вратата на балкона. Това май не трябва да е така, за да не излита енергията, но няма какво да се направи, за да се премести някоя от вратите... Друго нещо може ли да се предприеме? (Ама ако може да е без слагане на паравани, че и без това ни е тясно  Embarassed). Например да дърпам плътното перде върху балконската врата?

# 215
Нивото се вдигна, ама аз се сетих за едно по-просто въпросче  Blush В спалнята ни срещу вратата на стаята се пада точно вратата на балкона. Това май не трябва да е така, за да не излита енергията, но няма какво да се направи, за да се премести някоя от вратите... Друго нещо може ли да се предприеме? (Ама ако може да е без слагане на паравани, че и без това ни е тясно  Embarassed). Например да дърпам плътното перде върху балконската врата?
от това, което аз съм прочела до момента и съм направила при мен - можеш да сложиш чим или кристал. Нека експертите да кажат за по-точно, аз за сега информация от нета черпя Wink

# 216
  • София
 лято!, вече си получила отговор. Можеш да сложиш което ти харесва от разсейващите средства.
...:::Nelly:::..., можеш да сложиш чертежа във форума да го обсъдим общо.
Банко, императорските размери обсъждам само с клиенти, които се интересуват от тях. Смятам, че има много по-важни неща и не е нужно да се обременяват хората излишно, още повече, ако вече са си сложили нова врата или дограма, примерно.

# 217
  • София
ОК, благодаря и на двете!   bouquet

# 218
Ето го разпределението:

http://img253.imageshack.us/img253/7131/scan0002dk3vh3dd90.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/1936/scan0004mo91.jpg

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 16:01 от ...:::Nelly:::...

# 219
Я, как се развихри темичката! Банко, добре дошъл!  bouquet Отдавна те очаквам сред нас и се надявах да мога да ти кажа, че много харесвам подхода ти. По специално факта, че взимаш в предвид, че живеем тук и сега. Твърдолинейното прилагане на класическите школи ми идва малко в повече. Понякога звучи дори архаично - например дори самите китайци вече не искат да имат петима сина, да не говорим колко жени биха искали господаря на дома да има много наложници. Разбира се това е само мое мнение. Thinking  

# 220
  • София
...:::Nelly:::..., мислех, че ще вървим на пред и няма да се връщаме към тези сектори. За тях всичко е ясно.

mimina, всички преведени текстове са осъвремени. Няма как да се прилагат методите както е било едно време. В съвременните градове под реки и планини се има друго предвид, тоалетните са вътре в домовете, печките са електрически...

# 221
  • Варна
Намалих малко схемата на evil:

Искате ли да я използваме за един показен анализ. Надявам се по този начин да стане още по-ясно. Ако evil няма нищо против, де.

Дати на раждане мога да кажа, но без час
за съпруга Sad аз 08.09.1973г.,  час 15:15 часа, той 12.04.1977г.

svetlina_8, курсовете на Анатолий. Wink

# 222
svetlina-8-преди ми беше казала,че в зависимост от това в кой сектор се намират нишите би припоръчала какво да се постави втях.Те са в север-дълголетие и център-здраве.
Относно овцата -имам предвид какво символизира(керамична фигура)

# 223
...:::Nelly:::..., мислех, че ще вървим на пред и няма да се връщаме към тези сектори. За тях всичко е ясно.

разбрах аз, че не ви се отговаря на едни и същи въпроси нон стоп, за това попитах дали може да се обърна на ЛС към някой напреднал за съвет, но ти ми каза да сложа направо в темата и така...  Прочетох предните теми и не видях някой да е питал за подобно на моето помещение, но както и да е  Embarassed
Промених си предният пост да не разводнявам темата  Peace

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 16:21 от ...:::Nelly:::...

# 224
  • София
...:::Nelly:::..., не си ме разбрала. Не става въпрос дали сме го коментирали или не. Става въпрос за това, че все се въртим около секторите на парите, кариерата, семейството. Не стана ли ясно, че това спада по-скоро към психологията, отколкото към класическия фън шуй. Вярно, че понякога подобен подход действа, аз лично съм пробвала, но зависи колко силно човек вярва, че ще му се случи това, за което мечтае. При всички случаи това въздействие е краткотрайно и не при всички се получава. Докато методите на класическия фън шуй действат независимо от това дали вярваме или не и дали искаме нещо да се случи или не.

Общи условия

Активация на акаунт