Домашна майонеза и кухненски робот?

  • 40 195
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 940
Аз я правя в робота с диска за леки смеси.

# 61
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Правила съм я и със зехтин и с олио. Със зехтина е по вкусна. Днес първо с олио я пробвах и като не стана , реших да опитам с нова смес със зехтин и пак не стана. Сместа със зехтин пооправих. Незнам от какво Embarassed Пробвах с всичко дето написахте и стана не съвсем гъста, но не и много течна. За сосче става. Wink Другата смес оставих в един буркан в хладилника. Може да я пробвам пак тези дни.

# 62
  • Мнения: 138
До преди няколко месеца редовно си правех домашна майонеза с пасатора по рецепта: 250 мл олио, 1 яйце, лим. киселина, сол. Получаваше се винаги сполучлива, но от скоро започна да се пресича - мисля че е от олиото - явно има нещо и спрях да правя.

# 63
  • Мнения: 9 785
Правя отвреме-навреме по рецептата на Вела без яйца и се получава гъста, но е имало случаи и когато става рядка. Преди няколко дни я направих пак и стана рядка, но като я сложих в хладилника и се сгъсти нормално.

# 64
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Момичета,а става ли с миксера? За жалост нямам пасатор.Предварително благодаря!

# 65
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Ако миксера ти има накрайник за пасиране. Преди да си купя пасатор я правих по този начин. После накрайникът ми се счупи и се наложи да си взема пасатор. С бъркалките не рискувай, защото въртят в две различни посоки и сигурно ще се пресече.

# 66
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Момичета вече знам защо не стана майонезата вчера  Млякото трябва да е студено.  bowuu Преди минутки сложих в робота вчерашната смес която бях прибрала в хладилника онази която не стана и се получи перфектна майонеза. Вчера млякото ми беше хладко.

# 67
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
И на мен млякото ми винаги е било студено, а олиото със стайна температура. Обикновено млякото се вади от хладилника така, че по подразбиране е студено, а олиото от шкафа.  Благодаря ти, че сподели причината, за да я имаме предвид.

# 68
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
1 ч.ч. сварено прясно мляко
2 ч.ч. олио
1 ч. л. /равна/ сол
1/2 ч.л.   лимонтозу
Вела,цял живот ще те благославям за тази рецепта!

Мастерче, тази ли рецепта беше дала в една тема за домашна майонеза?

# 69
  • Мнения: 1 269

1 ч.ч. сварено прясно мляко
2 ч.ч. олио
1 ч. л. /равна/ сол
1/2 ч.л.   лимонтозу

Продуктите ми не са с еднаква температура - олиото е от шкафа, а млякото от хладилника. За тези 10 години до сега само веднъж не ми се е сгъстила. Правя я с  домашно мляко, но моя близка пробвала с купено от магазина и каза, че също става. На вкус е хубава, а и избягвам стабилното количество холестерол от жълтъците.
Тази майонеза е страхотна! Вече само такава има вкъщи.  Peace

# 70
  • GYM
  • Мнения: 814
Ееей, страхотни сте, тъкмо се канех да купувам майонеза от магазина Joy
Отивам да врътна една с пасатора Mr. Green

# 71
  • Мнения: 1 271
Да попитам вместо лимонтозу ако се сложи лимонен сок дали ще стане? Или да го добавя след като съм разбила и се е сгъстила?

# 72
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
На предната страница писах - лимонтозуто е това, което сгъстява майонезата.

# 73
  • Мнения: 1 269
Да попитам вместо лимонтозу ако се сложи лимонен сок дали ще стане? Или да го добавя след като съм разбила и се е сгъстила?
Ще стане!  chef
 По-вкусно е с нарурален лимонов сок, вместо лимонтузу....

# 74
  • Мнения: 6 788
Аз правих една по рецепта на Асялейн - мляко и олио 1:2, лимонтузу.. май това беше. Стана супер, с пасатора обаче. С миксер - надали?! Thinking

Общи условия

Активация на акаунт