Домашна майонеза и кухненски робот?

  • 40 189
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 143
Момичета, помагайте! Пресолих майонезата, мога ли да я спася или ще се хвърля? Sad

Освен, че можеш да я сложиш в картофена салата/както казва Вела/, можеш да си направиш и още майонеза, без сол /или съвсем мъничко/ и после да ги смесиш.  Peace

Вела - непременно ще я пробваме и твоята. Дори си мисля, че ще ми хареса повече от онази с яйцата.  Wink

# 46
  • Мнения: 385
Благодаря за предложенията, ще я оползотворя в зелева салатка thumbsup
Бо_, аз точно на Вела майонезата забърках и като изключим пресоляването /което си е по моя вина Rolling Eyes/, става просто страхотна. Нашето семейство я хареса повече от яйчената  Peace

# 47
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Вела - олиото задължително ли трябва да е слънчогледово?

Ползвам само олио Калиакра, което е слънчогледово и нямам престава как ще стане с друго.

# 48
  • Мнения: 9 785
Вела, искам да ти благодаря за рецептата за майонезата без яйца  bouquet! Очарована съм! И даже я препоръчах на "колежките" в една друга тема със снимки Wink. Ето снимчица:




# 49
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Няма защо. Редовно я приготвям и съм много доволна. В момента имам домашна руска салата с тази майонеза.

# 50
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Момичета днес пробвах млечната майонеза,но не  се получи. Сложих 1каф. чашка домашно прясно мляко и 2каф. чашки олио, сол и лимонена киселина по 1ч.л. не се пресече.Остана си течна. Кажете къде бъркам и как да я поправя? newsm78

# 51
  • Мнения: 5 001
Момичета днес пробвах млечната майонеза,но не  се получи. Сложих 1каф. чашка домашно прясно мляко и 2каф. чашки олио, сол и лимонена киселина по 1ч.л. не се пресече.Остана си течна. Кажете къде бъркам и как да я поправя? newsm78
Сложи още олио и врътни с пасатора пак.

# 52
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Лимонената киселина е това, което сгъстява майонезата. Добави още от нея. Можеш да добавиш и цяло яйце, но вече няма да е млечна. После я остави да престои в хладилника. Там също се сгъстява. Дано я оправиш!

# 53
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Нищо не стана. Добавих и лимонена киселина и 1 яйце и пак си е течна.  Thinking Правила съм я и преди и ми се е получавала.

# 54
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Единственото, което се сещам да ти предложа е да си направиш руска салата, за да оползотвориш сместа. Все пак все още имай надежда в хладилника. На мен само веднъж не ми се сгъсти дори след още малко лимонтозу, но като сложих яйцето се стегна.

# 55
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
 О не ми се хвърля сместа, че и със зехтин я правих. Ще я бутна в хладилника и ако пак си остане същата ще я пробвам на руска или на картофена салата.
Чудно ми е що не стана. Ако беше с купено мляко щях да кажа,че е от него. Да ама то е домашно Thinking

# 56
  • Велико Търново
  • Мнения: 339
Момичета днес пробвах млечната майонеза,но не  се получи. Сложих 1каф. чашка домашно прясно мляко и 2каф. чашки олио, сол и лимонена киселина по 1ч.л. не се пресече.Остана си течна. Кажете къде бъркам и как да я поправя? newsm78
Ако не е станало с още лимонена киселина, пробвай и с лъжица кисело мляко, на мен ми е помагало при твоя проблем Simple Smile

# 57
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
О не ми се хвърля сместа, че и със зехтин я правих. Ще я бутна в хладилника и ако пак си остане същата ще я пробвам на руска или на картофена салата.
Чудно ми е що не стана. Ако беше с купено мляко щях да кажа,че е от него. Да ама то е домашно Thinking

А преди правила ли си със зехтин?

# 58
  • Мнения: 5 001
Майонеза със зехтин никога не съм правила  Rolling Eyes Само с олио.....Да видим какво ще каче Рачето

# 59
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Майонеза със зехтин никога не съм правила  Rolling Eyes Само с олио.....Да видим какво ще каче Рачето

И аз. Затова си помислих, че може да е от него.

Общи условия

Активация на акаунт