Девет месеца не чаках, рано-рано аз проплаках

• 18 544
  • 323
  •   1
Отговори
# 180
Viki i mama ,радвам се за вас.Непременно да ни споделиш след прегледа хубави новини
аз прочетох между редовете Wink
като чета темата,все повече дечица имат тази диагноза.
не че и доносените на боледуват от бронхиолит,обаче при нас като че е по-често.
Ива&СиЕ ,стигнах до този си извод,от безкрайно ходене по лекари.
Старая се да отсявам тяхната информация,защото темакар и учили една медицина ,си говорят и лекуват"кой както си знае"
съжалявам и не си прощавам ,че три години подлагах Ади на противоалергично лечение,без да е потвърдена тази диагноза.Сега като отида на лекар ,питам,оспорвам,изисквам.това е

# 181
Благодаря ви момичета за топлото посрещане и за добрите новини от ваша страна.   bouquet
Ако знаете какви ми ги наговори огтопеда...само щели да му резнат мускулчето и готово.Нямало да го колят я. Другата седмица ще отиваме до Горна баня пък да видим какво ще стане.p4eli4ka_maia бързо оздравяване ви желаем.

# 182
P4eli4ka_maia,знам че сега ви е малко по-трудно ,но няма начин мария ще се оправи.Жоро беше едва на пет месеца когато направи бронхиолита Tired  Ужас!             Viki_76,нещо май се губи  Thinking

# 183
  • София,
Здравейте много се е оживила темичката ни, това ме радва, но само хубави неща да пишем в нея.
GERI844 вярно е, че Viki_76 нещо се изгуби! newsm78 дано са добре!
iv-dan здравей и добре дошла при нас! Hug Ще се радваме и на твоето присъствие и дано всичко се размине без оперативна намеса! Hug
Пали много си права, и ние сме в отбора на белодробните проблеми, за съжаление. Чакам и аз всеки момент някакво включване. С червено гърло сме, но нямаме нито Т нито хрема в момента! Излизат ни 4 кътника наведнъж и е нещо страшно, постоянно е кисела и все мрънка, вече не мога да я разбера какво иска! През нощта се буди често и плаче насън, понякога подкашля, днес през деня не е кашляла, но през нощта кашляше. ПЕди уж я преслушва и казва, че няма нищо, само дишането и било леко отслабено от едната старана. Дано се оправи, че и на мен вече ми писна. Правя и инхалации с физиолог. разтвор, профилактично, но явно и действат добре.
p4eli4ka_maia много съжалявам, че се е стигнало до болница, а не и ли правиха преди това кръвни изследвания,пневмонията се усеща много лесно по кръвта, дано вече сте по добре, колко време бяхте в болницата? А фромилида наистина е много гаден, незнам, освен да и го смесваш с малко каша или някакво пюре, но пак е гадно, а и да не откаже и яденето после. Много е трудно да се даде лекарство на толкова малко дете, аз затова предпочитам да се слагат венозно, така хем действат веднага и състоянието се подобрява много по бързо. А повръщаше ли ти много? Вероника нали и тя лятото изкара една вирусна пневмония и много повръщаше, даже тя почти не кашляше, та затова и не можахме да разберем веднага, че е пневмония, мислехме че е вирус с повръщане и разтройство. Дано се оправите бързо и много трябва да се пазите! Ох тия болести - писна ми вече!
Иве, на нас още не са ни изписвали сиропите за асма, но при следващия бронхиолит и на нас ще ни ги изпишат и мен много ме е страх. И аз се замислям да пробвам с хомеопатия. НА теб кой ти препоръча доктора и къде се намира. Дай малко повече инфо? А за стафилококите на Ники какво Ви изписаха?
Viki i mama хайде късмет и чакаме хубави новинки за нашата малка ученичка! И наистина си права, не всяко недоносено има проблеми с белия дроб, различно е при всяко дете.  Hug

# 184
Дундурела-Мария повръщаше ,но аз го отдавах на рефлукса. Даже бяхме на гастро... да ни предпише лечение. Тя обаче като ни видя и ни каза,че и да е рефлукс е много малък и ще го израсте. И по-важно било да ходим в болница да лекуваме спазъма. И така се озовахме в болницата. Пневмонията при нас се разви много бързо. Имахме някаква кашлица от време на време. В сряда педито ни каза,че нищо й няма и в четвъртък вече бяхме в болница. При постъпване ни направиха ПКК и резултатите ни бяха много добри newsm78. Сега много се страхувам цяла зима как да я опазя. Питах лекарката за имуностимулатори ,но тя не гипрепоръчва. Ще си продължа със Саностола и дано я опазя. Вече сериозно се замислям за инхалатор, но ще видим.

# 185
  • София,
p4eli4ka_maia а пневмонията каква беше вирусна или не? Какво ти казаха в болницата, щом ПКК е било добре явно не е била вирусна, а се е получила сигурно от спазъма.

# 186
 Де да знам и аз newsm78. Доколкото разбрах имала някакво възпаление,което се виждало много ясно на снимката. Било отдясно .На епикризата пише-двустранна пневмония.

# 187
на епикризите не разчитай,така доят зд.каса,че не е истина просто ooooh!
Ади беше с пневмония праз март.започна с бронхоспазъм,според алерголожката #Cussing out
две седмици я лекувахме с вентолин,и през ден я слушаше на слушалка.детето си ходеше на градина даже.бронхоспазъма в дясно се оказ пневмония.4-ма лекари я преслушваха през тия 14 дни ,и никой не я улови на слушалка.единия и изписа АБзащото,ако до 3 дни не се овладеел спазъма,ставала инфекция.обаче детето вдигна и Т,и три дни се боцкахме у нас,без подобрение.когато направихме снимка ,и обясних на последния педиатър ,цялото житие,се оказа ,че пмевмонията е двустранна,не хваната навреме,и че бронхоспазъма никога не е едностраннен,а обхваща целия бял дроб.и че лекуването с Вентолин повече от 10 дни е безмислено,спирал да действа.та е така от лекарските грешки и изводи ,пресявам важната информация.и Ади нито един път не се изкашля,,за 10 дни.каква беше тая пневмония ,идея си нямам?

# 188
Dundurela благодаря.tanita при вас имаше ли асиметрично изкривяване на лицето?Аз не намирам разлика в лицето,освен,че едната бузка му е сякаш по-плоска,тази на страната на която спи.Пък знам ли,може вече и от страх да ми се привижда.Горките мъничета,защо трябва да страдат  Cry

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 22:58 от iv-dan

# 189
iv-dan,  Hug  не само, че имаше асиметрия /едната му бузка значително по-малка от другата/, но главичката му от страната на скъсения мускул беше толкова наклонена, че почти допираше до рамото. Както казах - тежък случай, но слава Богу всичко се оправи и сега съвсем леко се забелязва. От коя страна е скъсения шиен мускул на твоето детенце?

# 190
  • София
Dundurela като минат няколко дни от лечението ще ти пиша на лични.

# 191
tanita държи си главичката на дясно.Сложих снимки в албумчето в началото на темата,ако искаш погледни,би могла да прецениш като майка която го е изпитала.Първите три са от понеделник.

# 192
Здравейте момичета :hug:Viki_76,я бързо си признай Laughingкъде беше?Как е Вики?

# 193
  • София,
Иве, благодара, ще чакам!  Hug Много ме интересува, защото ние май няма да се разминем със сингулера. Днес ми го заяви и една педка, белодробен специалист. Вероника и тази нощ кашля около два часа близо и после се успокои и заспа все едно нищо не е било и аз я водих пак да я видят. Лятото така ми кашляше преди да се разболее от пневмонията, та много се притеснявам. Пак каза да започнем веднага инхалации с Вентолин да видим как ще се почувства и дали ще спре да кашля, каза че пак е започнала да прави пристъп - нямало още хрипове, нямало свирене на гърдите, но дишането и било доста отслабено  newsm78. Засега ще правим инхалации да видим. Но няма Т. и нищо не се чувало та засега изключи пневмония, по вероятно било пак да направи бронхиолит. Незнам вече ми писна от некомпетентността на тези доктори, дано не я изпуснат пак, че този пат ще  #2gunfire някой. Не мога да гледам как детето ми се мъчи и едва диша. Интересното е че няма хрема, нищо не изкарва навън и не се дави като спи, нищо съвсем леко само и прохърква нослето и то отврама на време. Ох ужас вече откачам. Embarassed
Пчеличка как сте вие, оправяте ли се,  Praynig дано всичко вече е наред при вас! Как се справяш с антибиотика? newsm78
Мами извинете ме - наоплаках Ви се! Sad Ама ми е много криво! Sad

# 194
  • Варна
Привет!  Hug
Гери, изхваща ме, че чета.  Heart Eyes Браво за хубавия резултат от прегледа при невролога!
Компютъра ми беше малко на ремонт. Вики като тропнеше и ми се скапваше компютъра. (едно време сама си го оправях, но сега не смея, че ако Вики ме види какво правя, после може да реши и той да ремонтира  Joy)
Иначе сме сравнително добре - аз изкарах вируса и сега се оправям - покашлям. Вики беше започнал да киха и носа му капеше 1 ден, но толкова. Надявам се неговата имунна система да е укрепнала и да преборва вирусите.
Днес взехме резултатите от посявката на урина. Пак са изолирали ешерихия коли и още нещо. Според лаборантката не е била стерилна урината и трябва да се повтори. Аз пък съм сигурна, че я взех стерилно. Гледам обаче да не се шашкам. Като покажа резултатите на лекуващата лекарка - тя ще каже дали е притеснително или не.
p4eli4ka_maia, дано повече не ви се случват такива неща. Като чуя пневмония, болница и ме втриса. Дано укрепне Мимето - че рожден ден ви чака скоро.
Беше станало въпрос за пневмококите. Латинското им название е Streptococcus pneumoniae, така че те са си стрептококи.
Viki i mama, стискаме палци на малката сладуранка!
П.С.  Dundurela, сега прочетох поста ти - стискам палци да овладеете ситуацията и да не се усложни.

Общи условия

Активация на акаунт