Девет месеца не чаках, рано-рано аз проплаках

• 18 313
  • 323
  •   1
Отговори
# 60
Честно да ти кажа прави по-малко и от двете, някога се отблъсква с крачета и се дърпа с ръчички, друг път си мести крайниците и се придвижва.

# 61
Dundurela като гледам нашите дечица са на една възраст. Я кажи с какво храниш твоята бебка. Ние папкаме всичко и супички и пюрета и нишестета, но от няколко седмици не иска адаптираното мляко. Преди пиеше по 170 мл., а сега едва по 60 мл. И затова се пробвах с кисело мляко и вече 3 ден му давам с бисквити. Хареса го и го яде, но в другото има повече витамини и ми се искаше да му го давам още малко. Той беше доста време с анемия и киселото мляко ни беше забранено, но сега е добре и го включих.

# 62
Алекси-ние сме по-малки от вас,но и Мария до скоро не искаше АМ. Смених марката и пак същото. Но й взех от италианските бисквити-Плазмон. Разтварям й по две в млякото и тя го изяжда без проблем.Ако искаш пробвай този вариант. Hug Hug

# 63
  • София
Мерси за честитиките Simple Smile
Днес успяхме да се разходим на слънце Simple Smile
Дияна е добре. Мина само с вит. С (3-4 ампули), осцилоскокцинум (почти една опаковка), един детски Фервекс и малко сироп на Тайс.
Не ходихме при педката. Алекс е добре. Може би носните секрети са били от зъбите. Не се напипват (т.е. не са пробили), но се виждат 2 зъба на долния венец. Дано избият по-бързо, да не се мъчи дребния.
Струва ми се малко малък за зъби. Но дано не ги влачи 2 месеца. На Дияна 1вият зъб изби на навършени 6м.

# 64
  • София,
Aleksi_Koko отговорих веднага на поста ти обаче при публикуването ми даде грешка  и че няма връзка със сървъра после сайта изчезна, явно пак имаше проблем с интернета, да но аз преди това се сетих и го копнах и си го запаметих на компа: Та ето го и отговора ми! Hug
Ами ние от осмия месец не пием адаптирани млека -  Naughty нейно решение естествено, явно реши, че не си заслужават усилията да се пие от биберон като с лъжицата е по лесно някой да и го набута в устата и тя само да глътне. Та се бях видяла и аз в приключение както се казва! Сега ядем много неща  Laughing. Сутрин закусваме попара с огромно парче сирене в нея, няма иска - няма не иска - гъча я и това е! После след около 3 часа и бъркам 200мл. кисело мляко от тези с по големия процент и по гъстите иначе е мисия невъзможно да се даде нещо много течно с лъжицата Thinking, после след около още 3 часа се яде накакво пюре - задължително с месо, ако няма месо вътре - не се яде Crossing Arms. След това и правя някакъв крем, но задължително с прясно мляко, а за вечеря и давам супа. Понякога и бъркам кисело мляко с бисквитки, или кисело мляко с плодово пюре, правя и каша от сухите бебешките, но си имам в къщи и една кутия адаптирано мляко и винаги си слагам и от него, дори да пише на кутията, че кашата е с мляко. Често слагам вътре и по малко плодово пюре. Правела съм и и млечни шейкове - правя адаптирано мляко, но по гъсто, с по две три лъжици мляко повече от колкото се разрежда по принцип и слагам вътре и плодово пюре, абе какви ли не миксове съм правила, само и само да яде и най важното да наддава, че те са малки и си им трябва мляко. А тя ми отказа адаптето много рано, а кисело не ни даваха и на нас до 10месец да и даваме, така че го слагах адаптираното във всичко - в пюретата, дори в попарата Mr. Green, абе хитруша съм си аз, ама и тя не пада по долу  Hug яде, но не качва, за сметка на това пък сменям по три пълни памперса.  Laughing Доскоро и взимах тук от една кухня - в началото ядеше, но после като усети, че в някои манджи няма месце и край дотам. А и нещо развалиха качеството. Днес пък я записах на друга кухня и ще видим дано да е по добра и да яде! А за идей за манджи съм насреща, ако на някой му трябват да свирка, тя и Герито има страшни идеи за манджи.
Я Гери не се спотайвай и кажи какво готви на Жорката днес?

# 65

записче Hug

# 66
Dundurela благодаря за съветите. Колко килца е твоята кукла? Така да сравна с моя малък маж. И аз му взимам храна от кухнята, но все още яде млечната не и преходната и то с месо, без месо и ние не папаме. Ядеме пюретата на Мандев-всички видове, пробвали сме от всички други марки, но тези харесва най-много. Обича кремчета и банани, но не иска никакви сокове.Обича течните каши на Нестле, а от другите на Хумана. На попарата не е много голям фен, но сирене обича и му го слагам в супата от кухнята. Ако имаш някакви идеи сподели  bouquet

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 12:58 от Aleksi_Koko

# 67
  • София,
Добро утро ние днес ще ходим на гости до офиса ми при колежките, че не съм ги виждала от април!
Aleksi_Koko  ние в момента сме 8,120 кг. - вчера я мерих Hug и е висока около 73 - 74 см. По късно пак ще пиша, че сега бързаме да излизаме! Hug Приятен и прекрасен ден на всички! Hug Hug Hug

# 68
 Hug HugЗдравейте момичета!Паликарова как е Ади?Днес времето е супер Crazyние с Жоро се разходихме вече .Харесва му, като го водя в парка ,иска на пързалката и на люлката ,много се забавлява Simple SmileСутрин като стане и почва ''Айде ,Айде дидяя"

# 69
  • Варна
Ние вчера бяхме на консултация. Вики е 13.200кг, 92см. Наистина доста е пораснало момчето ми. Не само ми се е струвало така. Биха му реимунизацията на ДТ, а и prevenar-а (втората доза на ваксината срещу превмококите).
Днес видях, че е пробил още един кътник (17-тия зъб), този път без да го усетим особено - само хапеше дрехите от време на време.
AnMary, честита месечинка на Алекс (с малко закъснение)! Много да те радва и да ти е здравичък.
Dundurela, честита прическа на Вероничка! Тя как понесе манипулацията? Страхуваше ли се от шума на ножицата?
Ех ВИки 76 Naughty  защо не ме послуша, аз съм родена и израсла в този Балкан и знам, как се променя там времето и колко е студено..... ВОзихте ли се с лодки по язовира? Grinning
И аз това се питах повечето време  Banghead. Не заема чак толкова място едно зимно яке, ама нали колата бе натоварена много реших да "спестя" малко багаж. А иначе атракциите не работеха - всичко беше зазимено (изкарано на сушата) - водните колела, лодките. Имаше само 2 "яхтички", наполовина потопени във водата.
Виждам, че имаме доста болнички дечица. Бързо да се излекуват  babydust7
Tonyy, как сте днес? Не можах навреме да ти пиша как опитвам да спра разболяванията на Вики (често и не успявам, но неговата имунна система бе много слаба). Още като усетя, че нещо не е наред - започне да се криви, да пада повече от обичайното, започвам да давам по 1 ампула Вит.С дневно. А при най-малката температура или признак на грип давам осцилококциум (разтварям дозичката в малко вода и после през 6 часа давам още 2-3 дози).
Ivanah, успя ли да спреш хремата на Жорко?
Тук имало грип - ужасна хрема, с болки в гърлото. Бързо минавал - за 2-3 дни, но бил много неприятен.
Ей, Гери, пак се разминахме Sad. Здраве да е. Жорко свикна ли да носи очилата?

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 12:11 от Viki_76

# 70
Viki_76,Виктор е много добре с килограмите ,браво на него HugИ на Жоро са му излезнали 2 кътника без да усетя ,ама все още се вижда само едно топченце малко.Аз разбрах ,че кучешките зъби излизали доста трудно Tiredи още от сега му мисля ooooh!

# 71
  • София
Вики 76 би ли споделила за ваксината,може и да си писала ама съм забравила.Какви са доводите за да я слагате и как я понесе момчето,взимате ли някакви имуностимолатори?Аз сега разчувам за тази ваксина,колко струваше?

# 72
  • София
Пишете за прически... Алекс се раздели от рано с бебешката си коса. Роди се с много дълга... сега е на мама плешото.

Косата на Дияна започна да капе едва към 7мия месец. Нямаше никаква коса. Единствено бритона бях подстригвала преди годинката. Почна да й расте косата... една русичка, с много къдрици, направо разкош Simple Smile Ще я записвам в 1ва група на градината. Ставаме една сутрин, Дияна ми се мотае в краката. Гледам я, има нещо странно. Оглеждам я, опипвам главата... Дияна хванала една ножица и си отрязала къдриците около ушите. УжасТ. Бегом долу при фризьорите - приличаше на момченце в прическата Simple Smile

# 73
  • Варна
Честит 1-ви рожден ден на Иван на Пумпал! Да расте здрав и буен юнак!
Честити месечинка на близначките Ема и Сияна на мама maya_78!

Вики 76 би ли споделила за ваксината,може и да си писала ама съм забравила.Какви са доводите за да я слагате и как я понесе момчето,взимате ли някакви имуностимолатори?Аз сега разчувам за тази ваксина,колко струваше?
Гоца, изолираха се превмококи в гърлено-носовия секрет. Започнахме да пием превантивно антибиотик по антибиограма. Правехме контролни изследвания след това и пак се изолираха пневмококите. И така следващия антибиотик... Постепенно започна да се разболява и пиехме антибиотик според последната направена антибиограма. От най-малкото се разболяваше. Пневмококите са ужасни гадини - причиняват ангини, бронхити, отити... В началото тази ваксина не се внасяше в БГ.Говорих с педиатърката ни и тя ме подкрепи, че е добре да се постави тази ваксина. Внесоха ми я от Гърция. За тогавашната ни възраст бяха необходими 2 дози. Общо ми излезе около 160Евро. Като сложихме първата доза мястото на боцкането се зачерви и наду и 3 дни беше с висока температура (над 38 градуса) - това са част от възможните странични реакции. Месец след това пак се разболяхме, но този път не направи ангина, което си беше напредък. После обаче закъсняхме с 2-рата доза (пак се разболя) и вече си направи ангината, че и бронхит. Вече ваксината се внася и в Бг.
Вчера като сложихме втората доза, дадох профилактично нурофен, а също и вечерта преди сън. Днес обаче не бях дала и започна да вдига температура. Като измерих 37.3 и дадох пак нурофен.
Ако нещо те интересува, пиши. Мога да намеря и линк с листовката на български.
Имуностимулатори пием от скоро. Първо пи изопринозин. Сега пие имунобор кидс, а изпихме 1 опаковка имунобор уро (не помня дали писах, но преди месец му откриха възпаление и в двата бъбрека и цистит).

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 14:09 от Viki_76

# 74

Общи условия

Активация на акаунт