Девет месеца не чаках, рано-рано аз проплаках

• 18 320
  • 323
  •   1
Отговори
# 75
  • София,
Пали, благодаря за инфото за превенара! Започвам да се замислям, че това може би ще бъде добро и за Вероника, а какво ще кажете. А ти на Ади слагала ли си и? Ще питам и педи тези дни и ако каже ще си сложим и ние,  пък дано не боледува толкова! СЕга така и треперя, баткото е с въпросният грип дето писа и Viki_76 и така ме е страх да не я прихване! Той от два дни е с хрема и го боли глава, но за гърлото нищо не е споменал, гледам че му е леко зачервено, давам му колдрекс и днес и от утре спирам всичко да видим. Одеве му се обадих да го подсетя да си изпие хапчето като се наобядва на стола и той каза, че е по добре  newsm78 ще го видим като се прибере след малко!
Viki_76 а иначе малкият е пораснал много браво на него, явно и чистият въздух му се е отразил много добре!
А тези имуностимуланти дето ги давате лекари ли Ви ги изписват, на нас нищо не ни изписват, а вече колко пъти боледуваме и аз все ги питам, а те ми викат, че била малка и витамини даже не ми дават да и давам, само Вигантол!
А за прическата какво да Ви кажа - немога да свикна - прилича на момче и бузите и изпъкват много повече така, много е смешна,  Joy, а на мен ми липсват къдриците и, но нямаше начин те бяха като проскупани бебешката коса нали е една тънка и стои много смешно, така поне ще и се сгъсти! Hug А как рева - нямам думи, още като и метнаха перелината отгоре и се започна, хем стоях до нея и и държах ръчичката, ама тя си порева. Фризьорката чак се притесни и то много. После се опита да я гушне, а нашта пак рев. Ей тва е ужас, трябва някак си да я социализирам - днес нали я водих с мен до офиса, ами тя се скъса да реве, как не иска в никой да отиде, само ме гушеше и не ме пускаше и като я закачи някой и край пищи все едно я колят. Ами така е като е по цял ден само с мен, и никой друг, баща и ибаткото ги вижда само вечер и събота и неделя. Единствено не реве от кумовете ни, но тях ги вижда поне по веднъж на седмица или дори по два пъти, та е свикнала с тях.
Днес на кухнята имаше зелен фасул, и доста се чудих дали да и го давам,  newsm78 обаче и хареса и го изяде, само дето трябваше да го пасирам. Иначе храната беше много хубава и ми хареса и на мен. Дано да е хубава и да не я развалят като предишната кухня! Hug

# 76
Dundurela,не сме слагали.Иаз доста се замислих.на Ади и трябва еднократна доза.При нас проблема е на алергина основа,но пък така по лесно се стига и до инфекция. А ваксината предпазва от усложнения.От два дни пак хърка носоглътката,но още не се дави..Знаеш за какво ти говоря,Вероничка и тя има същия проблем.щях да те питам ,вие ходихте ли при Бошева?

# 77
  • София,
Не тази я чувам за първи път, аз някога я водих веднъж при Куфарджиева, но нищо особено. СЕга попаднах на един лекар от Токуда - др. Лисички и да ти кажа открих - нашия лекар поне според мен. Той е педиатър - по принцип е ревматолог, но и с пулмология се занимава. Засега не мисля да ходя другаде - нямам сили! Ето вече мина един месец от последното ни боледуване и аз съм пак на тръни, очаквам включване. Днес като се прибирах от центъра и случайно засякох едни приятелки с децата дето си излизаме по принцип заедно, но аз всъщност вече не ходя при тях. Сега се видяхме и нямаше как да не се поспра, а накрая като се разделяхме да се прибираме и майката на едните ми каза, че по големките и момиченца - близначки са с лек бронхит и затова не са на градина - водеше ги с нея. Направо ми призля, а те доста си поиграха с Вероника  Hug е затова вече мразя да излизам с хора, а и уж приятелки и ни знаят положението, ами това че децата и са болни можеше да ми го каже веднага. Ох незнам дано този път ни се размине, вече започвам да сънувам пак болници и лекари, направо имам чувството, че ще се побъркам. Ама стига съм се жалвала де, извинете! Hug

# 78
нали ти писах за нея ,като идвахте лятото.че работи в Пловдив ,алерголог пулмолог е.нали лежахте във ВМИ ,А ТЯ Е ЗАВЕЖДАщА НА ОТДЕЛЕНИЕТО ТАМ.МОЖЕ И ДА БЪРКА,ПОЛУДЯХ ОТ ТИЯ БОЛЕСТИ,ВЕЧЕ Sad

# 79
  • София,
Добро утро, хайде на кафенце!

Пали вярно, че бяхме във Педиатрията на ВМИ Пловдив, и то точно при тая лекарка май, забравила съм, то човек може ли да ги помни - толкова са много. Точно от тази лекарка и от целия и екип съм страшно разочарована и тя всъщност нищо не ми е казала - това за мен не са лекари те просто отбиват номера, те не се грижат за деца, дори и животните искат внимание и топлина, а там повече дано не ми се налага да ходя! Hug

# 80
  • Варна
Dundurela, дано Вероничка не се разболее. Аз много се ядосвам на такива майки, дето оставят болните си деца да се врат в здрави. Тук вече заобикалям отдалеч една-две такива, независимо в какво състояние са децата им. Още по-фрапиращо е според мен, когато ги питаш предварително как са и кажат, че са добре, а после в разговора стане ясно, че са болни (вече болните са се навряли достатъчно във Вики, а се е случвало и при съвсем малки бебчета).
Пали, ако ще слагаш на Ади ваксина срещу пневмококи, по-добре сложи Pneumo-23. Тя е 23 валентна и е за деца над 2г. Аз си сложих на мен такава скоро (тези дни трябва да сложа 2-рата доза). Не е и скъпа (около 25лв).
Как са болничките ни дечица - надявам се вече се подобряват. Hug

# 81
  • София
Моите са добре. Носа на Алекс не хърка. И си мисля, че може да е било от зъбите.
Вчера съм го оставила в леглото, а аз простирам на балкона. И го чувам как реве, неистово. И го успокоявам, че мама е наблизо Simple Smile Връщам се в стаята, той с две ръце в устата. И имаше кръв. Явно едно от двете зъбчета е пробило леко. Но не усетих да ми боцка.

Само се моля по-бързо да му избият зъбите. И да му растат по-леко отколкото на Дияна.
Дияна нямаше проблеми само с 1вите 4. След това винаги с еднократна темп. до 39 и разстройство. В чудо се бях видяла с нейните зъби.

Има ли архив за епикризите? Не помня за Дияна да са ми давали. Раждах в Правителствена.

Иска ми се на Алекс да му направя картонче за кръвната група. В епикризата не я пише. Само му я съобщиха, заради различните резус фактори.
И кръвната група на Дияна не знам. Нямах проблеми с нея и силно се надявам да е взела моя "+".

# 82

Да почерпя за моето слънчице  Hug Heart Eyes
 Пожелавам на  всички дечица бързо да оздравяват  Hug

p.s. По- късно ще има и снимки  Wink

# 83
Слънчево и безоблачно детство на твоето слънчице Hug

и за мама

# 84
  • София
Честито на пораснали Вики. Безгрижно детство, много усмивки и по-малко тревоги за мама и тати Simple Smile

# 85
Имали сме рожденник! Hug HugМного здраве и безгрижни игри желая на Вики newsm59 newsm67 newsm67Нека е жив и здрав!

# 86
  • София,
Ама наистина и аз сутринта си мислех, че май вече трябва да имаме рожденик, ачма кой да види на първа страница!

Ами да ни е жив и здрав порасналият вече юнак! Весело и щастливо детство, да е много послушничък и да радва мама и татко и всички, които много го обичкат!

AnMary извинявай ама да те питам, а и другите да кажат ако може. По колко ампули Вит. С на ден от малките по 0,250 млг. мога да и давам на Вероника. Сутринта стана и започна да киха и нослете протече, за съжаление! Cry Реве ми се и се чувствам страшно безпомощна, какво да правя как да спра болестта още от началото. Извадих инхалатора и и направих една инхалация с физиологичен разтвор. Излязохме навън до кухната и не и е текъл навън носа, даже да е кихнала два пъти, сега спи и то спокойно, но засега. А сутринта и дадох веднага една цяла ампула - много ли е? newsm78 Незнам вече какво да я правя - как да я пазя, явно прихвана от батко си - нали и той е с хрема, но той вече е по добре, а тя сега започва. А дали да и дам осцилококцинум newsm78 и по колко.
Viki_76 така е има много некоректни майки, е има и много добри и най добрата ми приятелка дето си излзаме всеки ден е такава, сутринта преди да почне да киха си писахме с нея по скайпа да се разберем за разходка, но тя ми отказа - защото и те били със сополи и то много и като ни знае колко сме кекави - веднага ме предупреди и каза, че няма да излизат или поне не с нас ! стана ми много мъчно, че детенце е болничко, но пък много и благодаря, че мисли за нас, въпреки, че то май вече няма смисъл и все пак, дано пък да е било нещо само да я е дразнело и да успея да предотвратя разболяването. Ох стига съм Ви тормозила и вас с моите терзания! Днес имаме празник и ще празнуваме и чакаме снимки да се порадваме на рожденика!

# 87
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ВИКИ!!!
Нека расте здраво, щастливо и умно дете!

# 88
  • София
Дундурела една малка на ден, макс 5 дена. Можеш да разделиш ампулата и да я дадеш на два приема, но вит. С не може да стои отворен. Даваш 1/2 на щерката, другата 1/2 на теб Simple Smile
Баткото може да пие по една голяма.
На Алекс два пъти му капвах по една капка вит. С в ноздра. Това ми го каза 1вата педиатърка на Дияна, Обрешкова от Правителствена. Дияна на 7м беше с хрема.

# 89
tonyy ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПОРАСНАЛИЯ МЪЖ! ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА ВИ РАДВА! nbirthday  ura

Общи условия

Активация на акаунт