Студ и шарени листа на Търново и региона напомниха за есента

• 23 307
  • 295
  •   2
Отговори
# 195
Абсолютно си права PeaceДомашните любимци са глезени и искат да си играят. Затова трябва да са си вързани, и изведени на места където няма дечица, или във време в което парка е безлюден

# 196
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Честито бебче!  bouquet

За нахапаните майка и син -оправят се,има надежда и то голяма  Hug момчето няма да осакатее, но не се знае дали ще продължи да свири на пиано  Praynig дано да продължи! Майката и тя се възстановява! Но сега ще предстоят редица козметични ...знам ли  Thinking сигурно  и пластични операции за момчето.

# 197
  • Козлодуй
Здравейте, мами!
Има ли сред вас живеещи в Горна Оряховица?

Интересува ме как мога да запиша час за ревматоложката д-р Кирилова, която преглеждала в болницата в ГО.
Или поне някой може ли да ми даде номер на централа на болницата там?

Предварително благодаря!  bouquet

# 198
Egisihora , днес те мярнах с новото возило, страхотно е. Със здраве да си возиш дечицата в него. Heart Eyes

# 199
Честито момиченце на Надежда, да им е жива и здрава и много да ги радва  newsm51 newsm51 newsm51

# 200
В днескашния брой на в. Борба има статия за евентуална пластична оперция на момченцето: http://www.borbabg.com/6.htm (по-късно вече няма да се чета)
Пластична операция ще трябва за нахапаното от ротвайлера момче

ПЛАСТИЧНА ОПЕРАЦИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАПРАВЕНА НА 9-ГОДИШНИЯ ПЕТЪР ЙОРДАНОВ, КОЙТО ЕДВА НЕ БЕШЕ УБИТ ОТ РОТВАЙЛЕР НА 12 ОКТОМВРИ Т.Г. Домашното куче буквално отхапа част от ръката на момчето и заради това възстановяването му няма да мине без намесата на специалист по пластично-възстановителна хирургия.
Много съм щастлива, защото движенията на ръцете ще бъдат възстановени, заяви вчера майката на момчето Даниела Йорданова. Тя също лежи във Втора хирургия на областната болница с нахапвания от песа. Отговорност за инцидента ще бъде търсена от собственика на ротвайлера Валери Хаджистоев, срещу когото вече е подадена жалба в Областната прокуратура във Велико Търново и във Върховна прокуратура.
ДО ВЧЕРА ПРЕКИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ХАДЖИСТОЕВ СЛЕД СЛУЧИЛОТО СЕ НЯМАШЕ, ПОКАЗА ПРОВЕРКА НА „БОРБА”. Мъжът трябва да отнесе акт с глоба от 500 лв., съгласно общинска наредба, задето разхождал ротвайлера без каишка. Акт обаче не му бил съставен, защото липсвал подпис на свидетел на инцидента. Необходимият очевидец по закон е самата Даниела Йорданова, която миналата седмица била все още в шок и отказала да подпише документа.
Сега родителите на момчето са по-спокойни, щом то може да движи ръцете. Петър от тази учебна година е в музикалната паралелка в СОУ „Ем. Станев” и близките му се чудели какъв инструмент да му купят – пиано или йоника.
Ако родителите не потърсят отговорност от собственика на ротвайлера в съда, случката ще остане без каквито и да е било последствия. Самият Валери Хаджистоев вчера не знаеше има ли ред или процедура и какво се прави в случай, щом домашно куче прояви агресия над човек. Ако трябва, ще върна животното, откъдето съм го взел, засега продължавам да го гледам каза той за „Борба”.
РОТВАЙЛЕРЪТ СТОЙ ЗАТВОРЕН В ГАРАЖ. СОБСТВЕНИКЪТ МУ ТРЯБВА ДА ИМА ДОБЛЕСТТА ДА ГО РАЗСТРЕЛЯ, защото това не е старата му кучка Лора. Животното е програмирано за звяр и да убива, заяви съсед на Валери Хаджистоев. Той подчерта, че банкерът не бил лош човек, но се е предоверил на животното, защото предното му куче било възпитана немска овчарка.
Проверка по случая би следвало досега да е извършила РВМС във В. Търново като контролен орган по Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност. Според собственика на ротвайлера, такава не е имало. Ако има, ще съдействам и ще спазя реда, каза Хаджистоев вчера. Според шефа на Регионалната ветеринарномедицинска служба д-р Станимир Спасов обаче ден след инцидента те правили проверка. Как е протекла тя и с какво конкретно е завършила - не стана ясно, но пък в разговор по телефона д-р Спасов бе категоричен, че ако има нарушение, то е само по отношение на общинската наредба.
Ваня ПАУНОВА

# 201
колкото до кучетата,аз също имам ротвайлер,който не живее при мен в апартамента а в къщата на приятеля ми,там животното си е пуснато и единствено ще навреди на този който влезе неканен в къщата,когато излизаме на разходки,задължително сме с каишка,която не се сваля (въпреки че кучето не е злобно,но все пак е куче) всички знаем че има хора които много ги е страх като видят по-голямо куче,много е тъжно това с момченцето,все пак е доста малко,ами ако го беше ухапало улично куче,общината ли щеше да поеме глобата,тогава кой щеше да бъде виновен,мен лично не ме плашат домашните кучета,защото си имат куп васкини,а ме плашат уличните помияри,които са гладни и злобни и могат да ме изядат за секунди.
значи,ако ме нахапе домашно куче,да съм спокойна-ваксинирано е и няма опасност да умра от бяс Thinking
уличните кучета са кастрирани,което снижава агресивността им,а и повечето от тях имат страх от хора,понеже са били бити.вярно е,че имат бълхи,домашните имат каишка против бълхи,но аз на детето си такава каишка няма как да сложа Naughty
не искам да се заяждам-явно ти отговорно разхождаш кучето си,но разхождаш ли го само на определените за това места?събираш ли му акитата в торбичка?дано го правиш Praynig
иначе от години цялата страна мърмори заради бездомните кучета,но нека не забравяме,че те са бездомни,заради недобросъвестните си стопани Peaceсега чакаме общините да се справят с тях,а с домашните кой да се справи newsm78
предлагам в един и същи ден,във всички паркове в Търново,да се появи наредбата,която ви цитирах по-преди и щом някой идиот я откъсне,да я залепваме пак.аз поемам ангажимен за парк Дружба.какво ще кажете?нека повдигнем съвестта на стопаните на кучета,преди да са ни изяли децата или в да са им опикали играчките Peace
дано операцията на Петър бъде успешна и дано се намери добър психолог,който да се погрижи за психическата травма на детето,която ще му остане за много дълго време Praynig

# 202
браво деси  bouquet Hug

# 203
  • Велико Търново
Здравейте, благодаря на всички за пожеланията  Hug

Сега да ви кажа за Цвети, засякохме се, ама аз бях родила, а нея я бяха приели, че нали си прехвърли термина. Родила е два дни след мен, момиченце, 3580гр., 51 см, Ефросина. Да и е жива и здрава и да и носи мнооооого усмивки  newsm51

# 204
Nadejda:))), да ти е жива и здрава рожбата и много да те радва! Като имаш време , разказвай кога, как и други подробности, че ми е интересно Wink.

# 205
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ   bouquet   bouquet    bouquet
ДА  СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ  baby_neutral Joy

Браво Деси ! (ще добавя и аз)
 табелите ЗАБРАНЕНО ЗА РАЗХОДКА НА КУЧЕТА  в парка на Триъгълника ги слага три пъти човека и накрая се отказа. това с листовките не е лоша идея.
въпросът ми е обаче кой следи за спазването на наредбата? не съм чула някой да е глобен.
А Петър днес е имал "гости". Съучениците му са ходили да го видят. поръчали сме на класната да разговаря с родителите дали имат нужда от нещо.очакваме все още отговор.
   Леко бременеене на бъдещите мами
   Успехи на всички останали

# 206
dessy encheva не казвам да си спокойна от дом.кучета,защото все пак си е куче и мечката си е мечка,за акицата не ги събирам защото не ги пуска на вън,а в къщата си има дворче само за неговите си лайнца,кучето е на годинка и 2 месеца и много рядко го изкарваме навън (т.е. извън къщата),през цялото време то си е ту пуснато,ту вързано в двора,ако решим да го изкараме извън къщата-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си е с каишката Naughty (все пак и аз ще имам деца и не искам да се случи същото което и с Петьо),ако решим да махнем каишката,завеждаме кучето на една безлюдна поляна,където човек няма,камоли майки с деца Peace .Дано стопаните на кучетата в града вземат някаква поука,защото доста често ми се случва да виждам домашни кучета,пуснати на свобода и то в близост до градини и училища.Дано не се случват такива неща,защото мен също ме е хапало куче,когато бях малко и все още си спомням кръвта по крачето си и злобните зъби на оня помияр.

# 207
Честито и от мен на гордата мама на бебе  Ефросина! Да и е жива и здрава малката принцеса!

А относно кучетата- кои са тези контролни органи, към които трябва да се обърнем, ако видим домашно куче да се разхожда без каишка? Може ли веднага да извикам полиция и да разчитам, че ще дойдат? Защото ако отида да се жалвам в общината, не знам точно какво да им кажа, в смисъл ако съм видяла куче без каишка, а не познавам собственика, не знам кога точно го разхожда, а ме е страх да не ги срещна отново. Малко объркано го написах, но се надявам, че ме разбрахте.

# 208
Мами, моля ви, трябва ми спешно телефон на д-р Димитър Крушев - по възможност GSM.......... PraynigЩе  съм ви много благодарна,ако някоя от вас се отзове!

# 209
  • Велико Търново
Добър вечер!Благодаря на момичетата,които изразиха загриженост за мен-бях в болницата обезводнена,но сега всичко е наред.

Честито на новите мами!Да са им живи и здрави наследниците!

Весе,видях те с новата количка-аз от сега съм я замислила каква ще е,но едно е сигурно,че няма да струва 1000 лв. Mr. Green

Инцидента с нахапаното дете е ужасен,но доколкото познавам Валери той ще си поеме отговорността и ще се погрижи за фин.част на лечението.Дано да не бъркам Praynig
Ентусиазма на по-вечето в темата е похвален,но някак си не мога да го прехвана.По въпроса на reme току що питах съдията,който пък е бивш следовател как стоят нещата и той отговори,че деж.офицер преценява да ли да изпрати патрул.

Зелено мече,ако може прати ми телефона на доктор Костова или ако някой друг го знае да ми го напише.

Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт