Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 8

• 33 896
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Преди десет години щях да се навия на кръгла трапезария, сега не бих.
Zori, при теб дори не е полукръг, а си има чупки. Много добро решение. Поздравления. Заоблените помещения си изискват специфично  покритие. В повечето случаи са като на храмове. 

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 09:34 от AlexaS

# 46
  • София

Ами по този чертеж от средата на кръга до козирката на балкончето над трахпезарията са 1.84. Значи като махнем част от козирката и 25 см тухла, диаметъра ще дойде някъде към 2.90-3 метра.
А над него няма да има покрив, а тераска с излаз от две от спалните на втория етаж.

# 47
AlexaS , защо преди 10 години ?  Grinning Покривът не е задължително да прилича на храмов ! Кръглите или осмоъгълни помещения са чест елемент в средиземноморската архитектура и поне тези , които съм веждала нямат църковни покриви !  Laughing Но всеки си има вкус , на теб не ти харесва !  Peace

zori_ , като видях размера отидох да меря моята маса с 6 стола , защото ми се видя малко.Всъщност не е толкова малко , но като се седне почти няма да може да се минава зад столовете.Ти ще сядаш на столовете  , до кухнята - да обслужваш гостите !  Laughing Много ми харесва трапезарията ти и ти пожелавам много весели и приятни мигове с приятели , а и не само , в нея !
   bouquet

# 48
........ зависи как е ориентирано стълбището и какво има под него...............
Стълбището ще е покрай северната стена и може би ще е отделено незнам още   newsm78 мъжа ми иска да го отделим в отделно помещение, заради отоплението  Thinking а пък на мен ми се иска да е чат от дневната  Wink ще видим как ще се получат двата варианта на проекта и тогава ще избера  Rolling Eyes
но се чудя ако го отделим дали наистина да не затворя и използвам пространството под него ...за нещо  Sick
нещо като това доколкото се вижда  Thinking

# 49

и аз съм си поръчала такава трапезария на ъгъл и с много прозорци  Peace ама да видим ще ме огреее ли  Joy че мъж ми само ми намалява стъклата  hahaha

направо завиждам на всички, които мъжа не се меси в "изгледа"  Mr. Green с моя вечно сме на нож  #2gunfire и докато стигнем до компромис става страшно  #Shocked понякога се чудя как може пък толкоз различни неща да харесваме и още да се търпим  smile3532

# 50
 И при нас стълбището ще бъде отделено ,т.е друго затворено помещение. Под него пространството ще се ползва естествено за багаж - вратички , дечмедженца и т.н. Трудно ще ми бъде да преминавам от кухнята към трапезарията и дневната - трябва да мина през коридор. Но иначе трябваше да бъдат едно - стълбищно , трапезария , дневна . Представяте си първо отоплението , после всички аромати да се качват на втория етаж.

# 51
ВЯРА , ако стълбището е част от дневната тогава си заслужава да е по-представително и интересно.Тук вариантите са два : Ако минава до стена няма никакво значение дали се гледа и дали пада боклук - все е тая.Все пак под такова стълбище не може да сложиш кой знае какво.Друг е въпросът ако минава през средата на дневната или над някаква част от нея без изобщо да е долепено до стена.Тогава има вероятност да се сложи някаква мека мебел и поне част от нея да попадне под стъпалата.
стълбището такова каквото го искаш е красиво , но мъжът ти е прав за отоплението.Ако го правите в отделно помещение , т.е. коридор то тогава е по-добре да използваш за нещо пространството под него.Поне така си мисля аз !  Wink В крайна сметка не знам каква ще е квадратурата на къщата ви и доколко може да си позволиш да разхищаваш площ в представителни стълбища.Аз харесвам широки и красиви стълби и с мъка се преборих моите да са 1,50м , но самото помещение претърпя известна корекция като размер !
 Cry

# 52
Вяра , аз пък се ядосвам , че моя нищо не пита , не знае дори къде какво ще има , и не дава и поне малко акълче , сякаш , нищо наоколо не се случва.

# 53
ВЯРААААА , дръж си на трапезарията с много прозорци ! Хващай ножа и на абордаж  !  Joy Никакво предаване !  Peace

pepita66 , ще покажеш снимка по-нататък !  Peace

Мъжо снощи ходил на обекта.Били декофрирали всичко и засипали част от пръстта.Задава се хубаво , слънчево време - уж на края на седмицата най-накрая трябва да излеят плочата на кота 0 ! Пък другата седмица към петък може кака ви да се покачи  на пода на бъдещия с дом !
 Laughing

# 54
Вяра , аз пък се ядосвам , че моя нищо не пита , не знае дори къде какво ще има , и не дава и поне малко акълче , сякаш , нищо наоколо не се случва.

Joy И моят беше така ! Само каза какво иска и сега е като в небрано лозе !  Mr. Green Естествено отнасям по някоя критика що това или онова били така ! Но сега ангажимента е изцяло негов ! Пепита , все пак трябва да знаеш , че това е по-добрият вариант пред този , непрекъснато да ти се бърка !   Peace

# 55
  • густо майна Филибето
Ние жените май нямаме угодия Grinning Ако не се меси - лошо, ако се меси - пак лошо! Joy
И аз все на капризи угаждам. Не исках стълбите да са в дневната, заради отоплението и миризмите, а и от стълбите на баба помня, че там винаги подухваше студено (става течение). Сега ако ползвам новото планче, те ще са в антрето (ще го затворя), но ще ползвам пространството под тях в дневната, и вълкът сит и агнето цяло Laughing(мъжът ми настояваше да са част от дневната)
За прозорците също имаме спор, не искам витрина откъм юг, защото лятото е нетърпимо горещо, слънцето влиза 2м навътре в стаята (наесен е почти 3м, но поне не е толкова топло вече), а това значи че ще сме си все затъмнени - и каква полза? Да гледам гола градина през зимата, а лятото - нищо + жестоки сметки заради охлаждането. Сега съм доволна - новото планче се одобри от половинката и дневната част ми е ориентирана повече на изток Whistling
Кръглата трапезария е супер, но за да се ползва от повече хора и да има място, трябва да е с голяма маса, което прави и трапезарията по-широка, на нас поне 3м ни идва твърде малко Simple Smile Така ми е писнало на маса 90/60, че сега си взехме 90/180 , дори е складирана в хола ни Joy 
zori_, аз не разбрах в тази къща постоянно ли ще сте или е вила?

# 56
Абе то, че угодия нема  Mr. Green си е така  Peace сигурно и аз щях да се паля ако вдига рамене  #Crazy ама да ти кажа и сега не е лесно  newsm78 единственото за което сме на едно мнение по къщата е - всяка спалня да си е отделна баня  Praynig иначе за всичко друго "спорим" меко казано   box

ljuboznatelna, я малко ме светни точно как си го представяш тоз вариант - хем отделно, хем част от дневната  newsm78

ДИДИ, видя ли, че започва да си личи напредъка при вас...наистина излизането от дупката май е най-бавно  #Crazy та така, че нищо чудно за Коледа да имате къщичка с покрив  newsm10

# 57
И аз не мога да си го представя това стълбище хем в отделно помещение , хем в дневната , но сигурно и няма да се разберем пишейки , ако няма снимков материал !  Wink
ljuboznatelna , не е толкова малка трапезарията.и на мен ми се видя в първия момент така , но... Даже сега отидох да премеря плота на моята маса - 1,30 диаметър е и е перфектна за 6 стола.Около 2 метра е диаметъра , когато столовете са на около педя от масата.Затова казах , че ще се сяда спокойно , но май няма да може да се минава спокойно зад столовете.На мен това ми беше най-голямото притеснение , когато оразмерявах трапезарията - то беше мерене , сядане , ставане , дърпане на столове .... #Crazy Надявам се да съм се справила.

Ааа , онзи ден видях и за пръв път ВИК проекта и като мярнах една тръба по средата на стената , на която ще е един шкаф в трапезарията и направо щях да издивея.Другите тръби ги преглътнах , но тази...... Казах , че тази няма да стане така !!! Слава Богу , имаше вариант , иначе не знам какво щях да правя ?!!?

ВЯРА
, успех в битките и още един път - никакво предаване !
  Peace

# 58
  • густо майна Филибето
Ето тук съм дала планчето, което евентуално ще ползвам за форлаге, ще имам врата към дневната част там, където съм написала "мокро" (което ще си е килер), към коридора стълбата ще е затворена от пода до стъпалата, а откъм трапезарията - от стъпалата до тавана. Така в постранството под нея мога да сложа маса с компютър или каквото реша на място.
Ако нямах малки деца, можеше откъм трапезарията да сложа стъкло, така щях да си виждам цялата стълба.

Диди, за трапезарията - ние сме си 5 човека, ако дойдат и гости... Искам да мога да побера почти всичко и да не ми се налага да ставам за нещо. Защото в къщи трима все искат нещо, а не стават. Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 11:21 от ljuboznatelna

# 59
Схванах !  Peace Друго си е нагледният материал !  Mr. Green

Мисълта ми беше , че за 6 човека  трапезарията е ок , но вие сте като Артур и рицарите около кръглата маса ! При вас по-удачният вариант е правоъгълна , макар че една голяма маса си е все голяма - независимо кръгла или правоъгълна !
и да внимавате да не я издраскате , докато я съхранявате !
  Wink

Общи условия

Активация на акаунт