За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 999
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
Aз сега се чудя какво да правя !
Вкъщи сме си с малката и мога да взема батито на обед - мъжът ми питал учителката - казала, че с някой деца така практикували, но после свиквали и ставало по-трудно. За мен не е проблем докато съм в къщи, още поне половин година да го взимам на обед, но се чудя, дали няма да пропуска нещо - какво точно правят децата следобед, с какво се занимават, дали няма да попречи това на сприятеляването му с другите?
Направо се чудя какво да правя?!?

и аз имам две породени - оставих баткото да не ходи
но бих ти споделила моето виждане - по-добре да свикне от раз на режима - това много хора го споделят и директорка моя приятелка с дългогодишен стаж ми го препоръча - като на приятел...
та лично според мен ако е спокойно детето - по-добре там
или въобще не го пускай....иначе нито риба, нито рак.....

Мммм даааа, и аз така мисля, така и направих. Иначе веднъж трябва да свиква да ходи там до обяд, после на ново до вечерта. Много новости наведнъж. Не че имаме голям напредък с адаптацията, но има светлина в тунела вече. От началото почна там да си спи  Peace

# 76
  • София, "Младост 3"
И при нас има "оборотни" дрешки в раничката на всяко дете, аз за всеки случай нося 2 чифта дрехи за цялостно преобличане. Само 1 път до сега са ни връщали напишкани дрешки и то защото е тръгнала да си събува гащите самичка и ги е напишкала. Но си давам задължително по 2 комплекта дрехи. Иначе май и в градината на дъщеря ми е доста хладничко. Но я обличам по-дебело в къщи и така. Все пак се чудя дали да не изчакам парното и тогава да я пусна пак  newsm78
аз не бих чакала
но това аз - обикновено при "затопляне" и вирусите се задвижват...ама знам ли - аз така мисля...
ти прецени по детето, аз за една хрема няма да ги спра - и не щото не ми е жал и сега всъщност мога, а защото при толкова години стоене в къщи съм видяла, че и да стоят у дома - пак ще се разболеят...сина се тръшна болен преди да тръгне на ДГ.....а хремата дето домъкна МИми на 3-тия си ден ходене - си я влачим, но нищо друго за сега....покашлянето е от задната хрема...това е за мен наистина "нормално" за ясла и дг....и наистина вярвам, че се надраства просто трябва време да се изгради имунитета
но това са общи приказки и вярвания - все пак се преценява спрямо състоянието на детето и ако, Симба, малката не е добре - си я задръж
бързо оздравяване

# 77
Петък ми беше най-черният ден. Отивам да си взема сина и ми съобщават. "Вие нали знаете, че от другата седмица сте във филиала?"  Shocked Shocked Shocked
Какъв филиал? Къде? Защо? Момченцето, с което се беше сприятелил остава на старото място. Местят него и няколко момичета. Второ, търся да му взема спалното бельо, няма го. "Ами, сигурно някоя баба го е взела, елате в понеделник", ми разправя онази мърла учителката. Неговият четливо надписан плик си стои празен в шкафчето.
Видях го днес въпросният филиал - апартамент от жилищна кооперация. Доста изстрадало място, вътрешен двор, в който не видях дали има катерушки. Няма нищо общо с прясно ремонтираната детска градина, неудобно ми е за водене и взимане. Отгоре на всичко започна отново да плаче. Хайде, пак всичко отначало! Дано поне случи на по-качествени госпожи! Tired
Оплаках ви се!

# 78
 Муци и в нашата градина няма оборотни дрехи. В шкафчето на дъщеря ми съм оставила два резервни комплекта бельо, чорапи, връхни дрешки и елек, ако потрябват. Понякога,  когато се напиша си мокри пантофите,  затова съм и оставила и резервни пантофи.

Steisi , как може такова нещо Shocked Просто нямам думи Close

# 79
catnadeen, не че не е добре. Сега има сополи някакви и от хремата е отпаднала, ама това е от събота, ДГ нищо общо няма Simple Smile А и май си права, че няма нужда да я спирам от ДГ заради парното. Все пак тая студената седмица (която мина) не се разболя от седенето на ДГ. А и тя си е свикнала по-леко да е облечена от бебе още. Та май си има закалка. Може би е по-добрия вариант да я обличам по-добре и да си ходи в ДГ.

# 80
  • Враца
Нашата варицела се оказа нахапване от насекомо.  Rolling Eyes
Ходих при втори педиатър, след това на кожен лекар и двамата са сигурни, че не е варицела. Дадоха ни бележки, че обривът не е заразен.
Следобед ще ходя да кажа на личната, за да не пуска документ за карантина. Обадих се и в градината, срещнах се със сестрата, показах и бележката и я предупредих.
Марина като видя учителката си и нададе вой до небесата. 10 дни почивка от градината и хайде пак наново ooooh!

# 81
  • София, "Младост 3"
catnadeen, не че не е добре. Сега има сополи някакви и от хремата е отпаднала, ама това е от събота, ДГ нищо общо няма Simple Smile А и май си права, че няма нужда да я спирам от ДГ заради парното. Все пак тая студената седмица (която мина) не се разболя от седенето на ДГ. А и тя си е свикнала по-леко да е облечена от бебе още. Та май си има закалка. Може би е по-добрия вариант да я обличам по-добре и да си ходи в ДГ.

аз лично видях с очите си как децата ми станаха по-сополиви събота и в неделя бяха май най-зле...авно това преминаване то топла стая в студен коридор ги съсипва повече токолкото движение в една и съща среда

# 82
Steisi, ама това е направо безобразие. Бяха ли те предупредили, че ще ви местят?

wa-wa, радвам се, че не е варицела.

# 83

аз лично видях с очите си как децата ми станаха по-сополиви събота и в неделя бяха май най-зле...авно това преминаване то топла стая в студен коридор ги съсипва повече токолкото движение в една и съща среда

Явно е така. Ти знаеш ли дали по групите имат някакви печки? Нашето настиване си беше от събота следобед - излязохме на разходка и се върбанахме премръзнали. Сополите почнаха през нощта. В петък си беше добре девойката Peace

Стейси, аз ако бях, сигурно щях да ги вдигна във въздуха. Ядосах се докато ти четях поста, а на твое място  #2gunfire #Cussing out

# 84
  • София
Стейси, защо ви местят във филиал????
Преди това казали ли са нещо , че ще ви местят?

Wa-wa, то хубаво, че не е варицелата, ама нали и тя ще дойде! Mr. Green

Simba21, дъщеря ми също не я навличам много и мисля, че
съм я калила, но в случая е не само ниската температура, а и това, че ги
оставят голи.
А,и факта, че дечица, които от доста време не пишкат в
гащичките масово се напишкват, не знам сигнал за какво е освен за студ. Shocked

Под оборотни дрешки, имам предвид дрешки, които са ничий.
Стоят в градината и са резервен вариант,  ако свършат резервните на
детето в раничката. Перат се там за да няма съмнение за перилни препарати
и недостатъчна дезинфекция.

В яслените групи имаше такива и никога не са ми връщали
детето голо или не добре облечено. Дори съм им предлагала, ако искат да донеса някакви
които не обличаме вече, да си ги обработят и да ги ползват като се наложи.

Аз слагам по два чифта от всичко- долно бельо, чорапи, горни и т.н но както
ви писах в един момент не са стигнали и детето беше абсолютно голо под анцуга си.
Е, каквато и закалка да има при 15 градуса с едно анцугче отгоре няма как да стане...

Момичета, стигам до извода, че проблема в повечето от нашите градини е
тотална липса на организация и логично своевременно мислене.
Затова страдаме и ние и децата ни и за съжаление не сме в състояние да
направим почти нищо. Дано да греша!   bouquet

# 85
Муци, за закалката, нямах предвид вашия случай. Коментирах по принцип, по повод студа в нашата градина и чуденката ми дали да спирам Криси докато не пуснат парното. Но май не е добра идея, знам ли и аз  newsm78

Иначе си права, да бяха се обадили да предупредят, че детето няма други дрехи. Ти ще решиш как да се организираш, за да занесеш. Другото е липса на организация - права си  Peace

# 86

Момичета, стигам до извода, че проблема в повечето от нашите градини е
тотална липса на организация и логично своевременно мислене.
Затова страдаме и ние и децата ни и за съжаление не сме в състояние да
направим почти нищо. Дано да греша!   bouquet [/color]

Донякъде е така, но представи си какво им е на тях с толкова много деца на куп, които все още нямат израдени навици и привички, ревящи и подсмърчащи .
Аз понякога ми е трудно да се справя с моето дете, когато започне да капризничи, а камо ли с толкова много  ooooh!

# 87
  • София
Шоши, опитвам се да ги разбера и да помогна
с каквото мога, но не мога да приема факта, че моето дете ще
стои голо, защото леличката не е видяла резервните дрешки в раницата
или пък защото имало и други деца.

Не мога също и да оправдая с бройката деца,
липсата на интерес от страна на ръководството на градината
за съвместно решаване на проблема с темепературата в помещенията.

Не намирам и достатъчно добро оправдание за това четири дни (не броя почивните)
да не може да се смени едно стъкло и поради това да местят децата ту в съседната група,
ту на горни етажи.

Права си, че не са едно и две дечица, но това не може да е опрвадание за НЕМЪРЛИВОСТ!

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 12:59 от Муци

# 88
Благодаря за съчувствието, момичета! Обясняваха, че били много деца, по 2 в едно гардеробче. То, и приемането ни в тази гадина беше мистерия, защото изведнъж в края на август се явиха 23 свободни места. Ние, макар и заден номер, влязохме. Оказва се, че всъщност са отворили още една 1 група. Явно сме отредени за този апартамент като по-късно приети. А си личи, че там отдавна е било ДГ. Сега отивам да ровя за това място в Библиотеката.

А сутринта отивам за спалното бельо и същата пикла, която търси в петък с мен ми казва: "Ама, защо не сте си взели чаршафите, вие сте ги забравили."  #Crazy
Ох, защо не мога да вдигам скандали?! Много трудно се ядосвам. Но при следващото провинение, ще им натякна за всичко ...., ако не забравя.

# 89
Муци   да,  за тези неща напълно те подкрепям  Peace 

Та да използвам случая да попитам под чия опека са детските градини ?  Ако не сме доволни от организацията и от бездействието на директорката към кого да се обърнем?

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 13:09 от шоши

Общи условия

Активация на акаунт