За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 970
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
  • София, "Младост 3"
мерси ФОкси, да са ти живи и здрави близнетата
обожавмам бейлис........мммда само дето съм на дието - моля другите да се почерпят и за мен

# 166
мерси ФОкси, да са ти живи и здрави близнетата
обожавмам бейлис........мммда само дето съм на дието - моля другите да се почерпят и за мен

ма, кога е рождения ден всъщност  Thinking
аз от утре ще съм на диета  Crazy

# 167
черпи се тогава на воля Hug
На 31.08. Wink

# 168
черпи се тогава на воля Hug
На 31.08. Wink

благодаря ти  Blush
aaa, далече е много

# 169
Хапнах и пийнах и за двамата.  Hug

# 170
  • София
здравейте на всички майки с деца градински първолаци!
и моите две ги приеха и след две седмици сигурно ще тръгваме, за което от сега ме свива сърцето Cry направо не знам как ще издържа рева на каката, въпреки че я подготвям от дълго време и засега е разбира и приема. малкия може би няма да се усети първият ден, но после..
 прочетох в по-горни постинги че е много важно как посрещат деца и какво внимание им отделят, особено в началото, и съм напълно съгласна с това. остава само да се моля да попаднем на добри педагози.
куки и аз си мислех как ще ги водя двамата, но решихме с мъжа ми да сме заедно поне в началото и дано така е по лесно
децата ти са на възрастта почти на моите и с почти същата разлика
водя ги сама...баткото бе пролетта 3 седмици, малката тръгна сега сама щото брат й бе болен
сега водя и двете...справям се - ако имаш контрол над децата си - няма да имаш проблеми и сама
здравей сatnadeen!
Благодаря за отговора. За съжаление мойте деца са разглезени и е трудно да ги контролирам /ако така мога да се изразя/. та май ще трябва помощ!
използвам случая да питам има ли някоя майка чието дете вече ходи в 48 одз и какви са й впечатленията?

# 171
  • София
Звездица виж в списъка, където сме се отчели кой къде е записан  Peace
Иначе аз малко ви позарязах, миналата седмица бях в командировка, оставих мъжо да се оправя с двете госпожици и се е справил отлично  Heart Eyes
Като я водил сутрин малката въобще не е плакала при него, леко се насълзявала, а като я водя аз елате да видите - рев като магаре  Cry немога да го разбера това дете, характер а  Laughing

# 172
Момичета, много съм разтревожена. Днес малкият отново се е напишкал в съня си. Два дни подред са направили впечатление на учителките. Казаха, че очевидно има някакъв проблем, който трябва да се лекува. Може да е от студа, може да е психологически от смяната на градината...... У дома се склучва изключително рядко, когато е преуморен (не е спал следобяд напр.) Все си мисля, че ще го израсте. Чудя се какво да правя. Вашите деца са на същата възраст. Колко често се напишкват в съня си?

# 173
  • София
Моята спи все още с памперс. Вечер у дома го напълва и на сутринта е пълен доста, но изпива едно шише с мляко за заспиване.
В градината няма изпускания просто защото не спи, само лежи  Peace

# 174
Steisi   при моята дъщеря се случва да се изпусне ако тати й се е карал преди лягане или е била наказана.А това не се случва често.Когато аз се карам няма такъв ефект.Иначе няма изпускания.
Мисля че ще го израсте.Дано да мине скоро.

# 175
Вашите деца са на същата възраст. Колко често се напишкват в съня си?
Синковеца няма още навършени 3 г.Случвало се е 3 -4 пъти досега , причината е , че си е легнал много изморен без да пишка преди сън , и веднъж имаше Т 40.
 Но имам друг проблем с него , когато му се скара някой и се разплаче му се допишква , ако не го заведа веднага може да се изпусне Confused .Мисля да го водя на лекар , защото ме притеснява .Особено ако му  пипна ухото с намерение да го дръпна , само от докосването и е надул гайдата  ooooh!, много е чувствителен на тема уши  Crazy

# 176
Стейси, просто стрес? Вид протест?

Манел, и моят така - като му се скарам, му се допишква. Или като реве за нещо и го игнорирам, ревът спира, когато осъзнае, че му се пишка. Изпъишква се и забравя че  е ревал.

оплаквам се сега от родители - значи бащите като излязат с децата си от блока, палят цигара и я допушват точно в двора на градината. И хвърлят фаса в тревата или на плочките пред вратата. Умът ми не побира такава простотия. А в градината чистят, не е като да не чистят двора. Значи всяка сутрин бащите пълнят плочника и тревата с фасове.

# 177

Манел, и моят така - като му се скарам, му се допишква. Или като реве за нещо и го игнорирам, ревът спира, когато осъзнае, че му се пишка. Изпъишква се и забравя че  е ревал.

О , да ,  за секунди е спрял , същата история  Tired

# 178
Т.к. детето изживява промяната в обстоятелствата с тръгването на градина и явно е твърде емоционално - вечер ако имате възможност легни при него, дръж го за ръка, гушни го, пей му песнички.........
Стефан беше месец август ту при едната баба, ту при другата. Върна се и седмица след това тръгна на градина. Махнали сме пампата юли месец и при родителите ни не се е нито един път напишквал. Но у нас почна всяка вечер м/у 11-12 часа да мокри чаршафа. Започнах да спя при него и още на следващата вечер Стефан престана с напишкването. Оттогава без инциденти.

# 179
  • София, "Младост 3"
Т.к. детето изживява промяната в обстоятелствата с тръгването на градина и явно е твърде емоционално - вечер ако имате възможност легни при него, дръж го за ръка, гушни го, пей му песнички.........
Стефан беше месец август ту при едната баба, ту при другата. Върна се и седмица след това тръгна на градина. Махнали сме пампата юли месец и при родителите ни не се е нито един път напишквал. Но у нас почна всяка вечер м/у 11-12 часа да мокри чаршафа. Започнах да спя при него и още на следващата вечер Стефан престана с напишкването. Оттогава без инциденти.
съгласна съм, идеята е много добра според мен, дано и пир вас помогне - но това в къщи, а в детската....

Общи условия

Активация на акаунт