За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 927
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Ох само за болести пишем  ooooh! Айде да не остана по-назад. Криси е пипнала вирусче. Снощи бяхме при педиатърката. Зачервено гърло, но не толкова, че да даваме АБ. За сега ще опитаме с по-леки илачи. Явно и температурата тия дни е от гърлото, защото други проблеми не видя. Но Криси снощи като се прибрахме от лекар пак вдигна до 37.5. Заспа още в 20ч и не яде. После се събуди по едно време и поиска кисело мляко. Дадох й и пак заспа.

Дю, нямам думи за постъпката на тази майка  ooooh!

# 241
ааа, и друго да ви питам или да пусна отделна тема , ще видим - На какво сте записали децата си? Ако въобще сте ги записали на нещо - при нас има английски , футбол, бойни изкуства.. Rolling Eyes аз ще го запиша, за да му минава времето по - бързо и за да е интересно..

в градината ни предлагат- английски, народни, латино танци, класически балет и карате
имаше и плуване ма, нещо се е случило с басейна, та ще го пропуснат до като отстранят проблема,
мойта щерка иска да танцува народни и латино танци,
и май на това ще я запиша  Grinning

# 242
Моята дъщеря днес мина без рев! Само с насилствен опит да ревне, но неуспешееен   Mr. Green колкото и да се мъчи малката хитруша.

Вчера като отидох да я взема, имаше налепени картинки. Загледах се и... изненада! на една от тях името на дъщеря ми  Hug Ех, как ми стана мило и топличко! Децата творили и са налепили произведенията ми. Само дето от вълнение забравих да питам, ще ни ги дадът ли като ги свалят. Мисля да направя една папка за нейните градински творби.

Дю, много глупава постъпка от майката на болното дете!
А в нашата група разбрах е имало детенце пуснато 2 дни след операция от херния. Също ме шокира доста. Или поне аз си мисля, че би трябвало да се възстановява у дома.

Поне няма хремави и болни деца...

Naneto, аз записах моята дъщеря на модерен балет. Обича да танцува. Имаха пробно от всяко занимание и тя си харесала балета. Мислих и на английски, но ми споделиха други майки, че не научават повече от 3-4 думи. Моята знае повече от баба си и дядо си  Grinning затова тази година ще го пропуснем, догодина обаче сме и на английски.
Цената на едно занимание при нас е 86 лв. за година.

# 243
За английския - и аз си мисля да пропусна първата година, май предпочитам да играе и да тича, толкова учене го чака...
Вчера като тръгна за пръв път на ДГ и си викам е т'ва е, край с "безгрижието" - ставаш в определен час, спазаваш определени правила, вървиш с групата ... и така цял живот - ДГ, училище, университет, работа... а е само на 3 - кога минаха..... ох, абе я не ме четете, нещо съм се разсополивила Embarassed ooooh!

# 244
Добро утро и от мен.

Теди (чукам на дърво! Praynig) отива с усмивка, кратко трая при нас адаптацията. Вчера обаче се скрила на госпожата и й изправила косата. Обясних аз после най-подробно защо не трябва да прави така и стигнах до момента, в който не трябва да се върти около оградата, да разговаря с непознати и да взима разни неща от тях. Ясно е, че госпожата не знае във всеки един момент всяко едно дете къде е, наистина са много и я разбирам. Но това ми е най-голямото притеснение. Теди ми обясни, че непознатия щяла да го попита как се казва и вече нямало да бъде непознат  ooooh! Кажете ми вие как се справяте с този момент?

Иначе, като майка ударничка  Mr. Green, съм я записала на 4 неща - плуване, народни танци, приложни изкуства и английски. Ще видя кое ще й хареса от всичките и него ще оставя. Смятам, че първите три със сигурност ще й доставят удоволствие, тя обича и водата и рисуването и танцуването.

# 245
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Днес отиде за първи ден без пазарлъци,без рев,без мрънкане дори Mr. GreenЯвно взе да и харесва там,защото с учителката сутринта се уговаряха да не казват на другите деца,че има дъвка.в устата,да не поискат и те. Laughing

Naneto  -наистина свърши безгрижието,ееех,живот Grinning
При нас не съм видяла все още болни и сополиви деца,но и това ще дойде.
В стаята се отопляват с климатик,сега май правят и локално парно.Мисля,че по-добре така,отколкото да студуват децата.

# 246
О, моя снощи изведнъж вдигна 39 градуса и сега си е в нас, след малко ще отидем при личната. Няма му нищо друго Thinking. Едва ли е от градината, тъй като  е ходил само вчера, преди това беше при баба си.

# 247
Стоп на болестите  Stop Хайде всички бързо да оздравяват  Hug

За парите - да забранено им е да искат пари, освен за театър и таксата  Simple Smile

Вчера и ние имахме родителска среща - доволна съм!
Госпожите са ни много мили и разбрани, дане ни помолиха да кажем какво обичат децата ни, за да им помогнем и на тях така. Собразяват се с характера и желанията на децата, а не да ги третират като войници.
Единственото което ни помолиха е когато можем да носим играчки.
Записах дребния на плуване, английски и танци.

Да поясня за английския - това което на нас ни обясниха е че те не седят на чинове да учат като ученици, а ученето се изразява в песни, игри и др. такива. И е доста забавно, а и те възприемат много бързо.

За климатика - много съм против!

# 248
Относни климатиците, не знам какво толкова сте против  newsm78 Мисля като радост24:

В стаята се отопляват с климатик,сега май правят и локално парно.Мисля,че по-добре така,отколкото да студуват децата.

Ние вкъщи в хола имаме климатик и съм много доволна. Ползваме го и през зимата, и през лятото. Затопля много бързо, насочили сме го да духа към тавана и долу не се усеща почти никакво движение, освен в режима за бързо затопляне де  Simple Smile Освен всичко друго е и много икономичен отоплителен уред  Peace

# 249
Тези, които са против, вероятно имат предвид за режима охлаждане, тъй като дечицата тичат и се изпотяват и лесно изстиват когато струята не е насочена както трябва.

# 250
Тези, които са против, вероятно имат предвид за режима охлаждане, тъй като дечицата тичат и се изпотяват и лесно изстиват когато струята не е насочена както трябва.

Да, най-вероятно затова съм против. Цяло лято в офиса съм схваната, въпреки че климатика изобщо не духа към мен.
Не знам, мнения много, аз нещо не съм им фенка.

# 251

Да, най-вероятно затова съм против. Цяло лято в офиса съм схваната, въпреки че климатика изобщо не духа към мен.
Не знам, мнения много, аз нещо не съм им фенка.

То има разлика дали духа на топло или на студено. От студената струя и аз много лесно се схващам. От топлата обаче - не. Ама да не превръщаме темата в за и против климатиците де. Просто се учудих защо да сте категорично против, след като някои се молим в ДГ да разрешат НЯКАКЪВ отоплителен уред, защото куче да вържеш, няма да седи, а те трябва да спят там (говоря за нашата ДГ).

# 252
  • София
и аз да се отчета!
днес отиваме с дари в градината да се запознае с учителката и да види обстановката но уви-директорката я нямаше и си тръгнахме. обаче ми направи впечатление че в това хубаво време /може би последните слънчеви дни за дълъг период/ нямаше изкарани деца на двора, което много ме изненада ...използвам случая да ви попитам-вашите учителки изкарват ли децата тези дни?

# 253
  • Варна
Момичета, благодаря за отговорите. Става въпрос точно за охлаждането с климатик. Наистина в стаята става много горещо през лятото, но пък това са деца, които не се спират и както и да е насочена това е струя от студен въздух. Другото което ме притесняма е температиранта разлика между вътре и вън. Сутри ги извеждат да играят, после затоплени и изпотени, ако ги вкарат вътре на по-ниска Т. Абе стана голям скандал. С лошо почнахме комунакицията между родителите в групата.
Ивчо продължава сутрин да се събужда с рев и да не иска да ходи. Нужни са ограмни усилиа да бъде облечен и приготвен. Катос тигне там влиза без да каже тък, явно разбрал, че няма връщане назад.
Лошото е, че след 3 дни на градина се опитва да му се запушва носа. Дано да се размине.

# 254
  • София
Калоян е с червено гърло и температура преди градината Sad, та тръгването пак се отлага. Засега се опитваме да минем без антибиотик ама май няма да стане. Толкова ме е яд, още повече че се разболя заради нечия глупост. Просто място не си намирам
Относно допълнителните занимания - при нас има модерен балет, английски и приложни изкуства. Мисля да го запиша на английски и приложни изкуства, модерния балет е може би повече за момичета.
Тити, и аз съм на мнение че е абсолютно недопустимо учителката да стои при децата болна, трябва да има заместник.

Общи условия

Активация на акаунт