Незнам какво да правя!

• 8 840
  • 137
  •   1
Отговори
# 75
  • София
    Радвам се,че попаднах на тази тема.Доволна съм,че повечето от пишещите мислят трезво.Видях и свои грешки в миналото.
    Имам няколко въпроса към авторката.
    1. На колко години беше ти при развода на родителите си и на колко беше майка ти?
    2.Каква е заплатата на майка ти?Казваш,че в малкия град заплатите са минимални,а майка ти има добри доходи-не си ли противоречиш?
    3.Кой плаща комуналните разходи у вас и кой пълни хладилника?
    4.Каква беше целта на твоята работа на морето и точно колко пари спести?
    5.В кой град мислиш да следваш?
    6.Колко лв. са ти необходими за малкия старт?
    7.мислиш ли,че майка ти е загубила години от живота си,за да можеш да учиш без да работиш до сега?
    Когато ми отговориш,ще ти кажа много неща.

# 76
Погледни зад себе си и около себе си и ще видиш колкодеца деца се молят да имат родители или най-малко да получат малък подарък за Р.Д, колко майки са си оставили децата и прочие.
Поста ти е доста повърхностен. Не съм съгластна с него.

Родители или поне подарък за рожден ден...  newsm78   Децата имат нужда от обич, грижа, насърчаване и подкрепа. Ако си мислиш, че всеки родител ги дава тия неща, дълбоко грешиш. Можеш да получаваш невероятни подаръци за рожден ден от родители, които обаче са тотални лекета и те тормозят най-редовно.

А за авторката и майка й: на този свят има по-важнии неща от телефони и сметки кой колко е давал и кога. Престанете и двете да си водите тефтер, а запазете семейството си и седнете заедно да изработите стратегия за следването.

# 77
  • Велико Търново
Чета и направо се шокирам  Shocked
Каприз било да ти купят телефон за 300 лева, всякаш тоя телефон струва 3000 лева  Tired ooooh!
Момиче, дано намериш начин някак си да се оправиш, че то е ясно, че майка ти не я е грижа изобщо  ooooh!

Е-е-е, то бива, бива ама бивол за мезе не бива!.И 30 лв. да е телефона, докато им живеете под покрива и бъркате наготово в хладилника, те, родителителите, решават кое, кога и по колко. Без значение дали е сам родителя или са двама.
Отговорни са родителите към децата си естествено. Но когато си го изгледал това дете от една мръвка месо, и то вече има своите самостоятелни планове за живота /работа, висше образование и т.н/, току виж, полетяло само, стига да го побутнеш малко. И ми се струва, че въпросната майка, точно това е направила.
И такива генерални заключения, че нечия майка не я е еня за детето и, щото си е купила крем за лице или нещо друго за себе си напрво ме втрещават. Ти май 300 лв. за нищо ги нямаш, а?
Олееееее аз за 300 лв работя цял месец бе! Какъв ти телефон... Разбирам момичето защо му е трудно: Майка му го е поддържала до сега и изведнъж да му среже квитанциите- идва му като студен душ . Да ти кажа само, че така е мнага по трудно изведнъж да си скочиш на краката, но не е невъзможно. Аз като учех и на две мекта работех и мнага ми беше хубаво щото си купувах кажи речи каквото ми душа иска( само дето телефона ми по-скромна цена беше Wink) Сега съм бременна и мъжа ми ме издържа Cry малеееее едвам за храна му стигат на човека! И не дай боже да ми се скъсат единствените обувки Shocked Главата го боли. Мама и тати нямам да ми помагат и се чувствам по- безпомощна и от бебето в мен... Нооо не се отчайвам щото  ще дойде време да почна работа и тогава ща им разкажа пак играта но всички! Токо че, по-борбен дух моето момиче! И учи!

# 78
  • Велико Търново
1.Искам да разесня нещата за телефона от 300ле.!
4 месеца майка ми не ми е дала една стотинка, до преди това ми е давала по-голяма сума всеки месец. Обаче на всеки рожден или имен ден подаръците са били дрехи или обувки и т.н. и прецених, че след като тя 4 месеца не ми е далавала пари, ще може да си позволи да ми купи телефон, а и ги има парите.
Моя телефон даже няма камера, а и до сега не бях искала друг, телефона на майка ми е за 700лв. ама нея я виждали хората пък мен кой ме гледал за да имам хубав телефон.
2.От морето съм спестила пари естествено, но няма да са ми достатъчни за да отида в друг град, защото като си взема квартира искат един наем и един предплата
3.На майка ми от морето и бях купила една страхотна запалка, гривничка от миди и ръчни шоколадови бонбони.
4.Искам да уча маркетинг и реклама, защото това съм учила и през средното си образование.
5.Ясно ми е, че има деца които нямат родители, но тук говорим, че имам майка с финансови възможности и може да си позволи да ми купи подарък, но не..
Бе остави я майка ти- може и малко да и се поразсърдиш даже! Само малко обаче и й докажи после, че греши! Започни от нула- мното гадно е, но трабва да й натриеш носа тогава! Гледай да влезеш да учиш някъде и търси усилено работа. Щом си учила маркетинг не може да не намериш нещо по-добро ! Било то и в друг град ама бъди оптимист! Успехчета и покажи, й на майка ти, че можеш и без нея! Hug

# 79
Ако не се отреже пъпната връв навреме, умира или майката или детето .
Според мен майка ти е достойна за уважение жена, щом те е отгледала, възпитала и изучила, ТЯ ТЕ ОБИЧА. Постъпва абсолютно правилно, това за съжаление ще го разбереш след години, когато самата ти почнеш да се издържаш. Според мен все още не знаеш цената на парите. ПОчни някаква нормална, макар и нископлатена работа в собствения си град. Това ще бъде достатъчно на майка ти да види, че имаш желание да изкарваш сама парите за собствените си нужди. ТОгава ще те подкрепи! Ако си търтей  - едва ли. А относно това, че самата тя си позволява скъпи вещи... абсолютно права е. И аз така правя, защото като майка на две тийнейджърки, които не пазят и не си съхранявят като мен вещите\дрехи и пр\ съм установила че ВСЕ още НЕ заслужават скъпи подаръци.

# 80
Погледни зад себе си и около себе си и ще видиш колкодеца деца се молят да имат родители или най-малко да получат малък подарък за Р.Д, колко майки са си оставили децата и прочие.
Поста ти е доста повърхностен. Не съм съгластна с него.

Родители или поне подарък за рожден ден...  newsm78   Децата имат нужда от обич, грижа, насърчаване и подкрепа. Ако си мислиш, че всеки родител ги дава тия неща, дълбоко грешиш. Можеш да получаваш невероятни подаръци за рожден ден от родители, които обаче са тотални лекета и те тормозят най-редовно.

А за авторката и майка й: на този свят има по-важнии неща от телефони и сметки кой колко е давал и кога. Престанете и двете да си водите тефтер, а запазете семейството си и седнете заедно да изработите стратегия за следването.
Цитат
Родители или поне подарък за рожден ден...  newsm78   Децата имат нужда от обич, грижа, насърчаване и подкрепа. Ако си мислиш, че всеки родител ги дава тия неща, дълбоко грешиш. Можеш да получаваш невероятни подаръци за рожден ден от родители, които обаче са тотални лекета и те тормозят най-редовно
- Да именно за това ставаше въпрос, че има деца които и това нямат, а авторката има грижовна и обичлива майка, която е съумяла да изгледа детето си криво или право. Пидкрепта не означава единственно или само финансово значение.А тук става въпрос именно за това.Била ли си в соц. домове - да видиш за какво става въпрос? Да те нямат вина, но въпроса е че има родители който дори не са се помъчили да не изоставят децата си. Което в случая е точно обратното.За това казах, обърни се назад и се огледай в страни, и ще разбереш че има хора много по зле от теб, тогава оцени това което имаш.
Що се отнася -за длъжен или не - тук вече макар до някъде и по закон, в повечето случаи се отнася до съзнанието на родителя/ независимо дали е мъж или жена/.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 16:51 от tobeornottobe

# 81
Била ли си в соц. домове - да видиш за какво става въпрос?

Била съм. Колкото искаш. Заповядай да разгледаш линка в подписа ми. Видяното там обаче само ме е накарало да завиша стандартите си за добра родителска грижа. Това, че не си метнал новороденото си в боклука, не означава, че си добър родител.

Колкото повече чета в тази тема, толкова по-мътни ми изглеждат нещата - спорове за телефони, за джунджурии. И майката, и дъщерята ми се струват твърде меркантилни. Тъжно.

# 82
marrrinka85 чета и не мога да повярвам, че някой разсъждава така. Натрий и носа, разсърди и се...
Що за съвети? А гледната точка на родителя знаеш ли каква е? Всичко разказано до момента е, през очите на едно 19г момиче, което до сега е било издържано от мама.

# 83
Няма да разсъждавам кой прав, кой крив, на авторката ще кажа само няколко думи:

1. Малко си закъсняла да кандидатстваш вече, така че си потърси работа(каквато и да е, пак пари са - най-малкото сервитьорки и продавачки постоянно се търсят... пробвай и трудовата борса) в родния град, там поне няма да плащаш за квартира и с парите които са ти останали от морето карай до първа заплата. После ще имаш една година да събереш пари за старт в големия град, квартира и прочие.

2. Помисли да учиш задочно - това наистина е вариант, особенно ако сама се издържаш, освен това таксите са по-ниски(наполовина и се влиза по-лесно) и ще можеш да останеш да работиш в родния си град докато събереш достатъчно пари да се преместиш(в случай че държиш на това)

3.  За студентите (специално в София) има общежития където наемите са много ниски (около 40-50лв се плаща през зимата заедно с консумативите), а в твоя случай можеш да използваш социалното си положение (с разведени родители) за още по-ниски наеми и дори за социална стипендия която се получава след първия семестър - проучи въпроса за града където искаш да отидеш!

4. Някои банки отпускат студентски заеми, не съм сигурна дали нямаше и някаква правителствена програма за подпомагане на образованието, така че можеш да вземеш заем колкото да си платиш таксите и след това да си намериш работа и го изплатиш.

Важно е да не се предаваш и да не гледаш какво е щяло да бъде, а да мислиш как може да стане. За отношението на майка ти няма да коментирам, възможно е да е както го описваш, възможно е да си обидена че ти е отказала телефона и да го описваш по-зле отколкото е в действителност. Важно е за сега да се абстрахираш и да мислиш за бъдещето. Приеми че вече сама се издържаш и че можеш да разчиташ само на себе си финансово и действай. И не се притеснявай - има и доста по-тежки случаи от твоя - ти поне имаш къде да живееш и вярвам че майка ти няма да те изгони от масата си ако нямаш какво да ядеш, а това е напълно достатъчно за старт!!! 

Успех Peace

# 84
краставичка повтаряме се доста и само да добавя - няма вече задочно обучение!!!

# 85
И аз да се намеся, незнам кой ви каза, че задочно обучение няма вече. Има си го, но то си е само за бакалаврите, а при магистратурите вече отпадна.

# 86
а при магистратурите вече отпадна.

В някои университети и при магистратурите си има още задочно, поне за СУ съм сигурна  Peace

# 87
краставичка повтаряме се доста и само да добавя - няма вече задочно обучение!!!

Възможно е наистина да съм повторила нещо... в един момент някъде към 2-3та страница, когато започна дискусията за "кой прав, кой крив и кой на кого вярва" реших, че вероятно няма други полезни съвети по-нататък, и тъй като не видях някой да е писал нещо подобно реших да дам и аз някой полезен съвет... Извинявам се за спама ако съм повторила нещо вече казано.

И аз да се намеся, незнам кой ви каза, че задочно обучение няма вече. Има си го, но то си е само за бакалаврите, а при магистратурите вече отпадна.

И аз си мисля че за бакалави има задочно... имам приятелка която сега завършва така...

В някои университети и при магистратурите си има още задочно, поне за СУ съм сигурна  Peace

Сега като се замисля, аз като кандидатствах преди 2 години там, имаше поне 2-3 задочни магистратури...
Но на авторката за сега й трябва бакалавърска, пък после до магистратура ако стигне може да има възможност и за редовно... Аз моята магистратура си я карах редовно въреки че си ходех по 8 часа на работа...

# 88
  • Велико Търново
marrrinka85 чета и не мога да повярвам, че някой разсъждава така. Натрий и носа, разсърди и се...
Що за съвети? А гледната точка на родителя знаеш ли каква е? Всичко разказано до момента е, през очите на едно 19г момиче, което до сега е било издържано от мама.
[/
Явно си прочела това което съм написала доста повърхностоно и не ми следиш мисълта. Това, което искам да кажа не момичето е да докаже на майка си , че ще се справи и само, а разсърди й се е в съссем друт смисъл, тъй като и без това тя поставя темата защото е разочарована от държанието на мама, казвам разсърди й си малко ни оскам да провокирам семейни вражди, а да мотивирам за действия, които ще покажат кой е прав....... Но има ли смисъл да ти обяснавам - все едно аз ти говоря пък ти ми приказваш Thinking

# 89
marrrinka85 прочетох всичко, така написано хич не се разбира "тънкия" намек, който си имала предвид. Но, както и да е

Общи условия

Активация на акаунт