ОКТОМВРИйски хлапета - дойде златната есен

• 14 569
  • 267
  •   1
Отговори
# 225
Simona06, стискам палци за теб и детенце. Искам само да те успокоя, че до 6 год възраст поради бурния растеж може да има периоди с "шум на сърцето".
Мой братовчед беше така до пубертета, когато от само себе си изчезна.
През цялото време не е имал проблеми със сърцето и винаги е спортувал много -  бягане, баскет и тн .. абе луда глава
По що доктори изходиха, до русия стигнаха дори и докторите са казали, че ще се нормализира с времето.
Единственото предупреждение е било винаги - без алкохол, цигари и анаболи.. , но за вас това се подразбира ама за един тинейжър

# 226
Здравейте!

Simona06, моля се да не се окаже нещо сериозно  Praynig, че като знам за какви дребни неща майките как се тревожим, камоли ако е нещо по-така...

С няколко думи и за нас: ние в това време сме добре, само с малко течни сополи от няколко дни...но не е сериозно! Йоанчо е по цял ден с мен, не ходим на ясла, няма и да го давам, защото си чакаме сестричка (поне така казва докторът, а и аз така си мисля) през януари Simple Smile... Пък и така си решихме. Добре сме. Той е жизнено и много весело дете, много бъбрив и все по-интересен, както са всички малчугани  Heart Eyes Много е любвеобилен, радва се, че ще става батко... Да се похваля - от няколко месеца сме без памперси, а от няколко дни и без нощен памперс и си се събужда сухичък  Grinning... Е, нахвалих ви се  Embarassed

Прегръдки на всички и благодаря за приветствията  Hug и нека занапред се чуват само добри новини и никакви болести!!!

Спокойна вечер   bouquet

П.С. Lovi, няма проблем Simple Smile Надявам се, че вече ще ни има в списъка Simple Smile

# 227
  • Варна
веничка много неприятна история с това детенце . Дано успеят да съберат парички и се справят с последствията на менингита .
simona06  шумове на сърцето много , не се притеснявай , за едно дете , което се развива съвсем нормално физически до 2та си година е много малко вероятно да има някакъв сериозен дефект на сърцето, Така че спокойно , най-доброто успокоение да я види лекар специалист.
Lovi все ти се чудя откъде намираш толкова енергия ! Честно , възхищавам ти се и ти се чудя има ли момент , в който да седиш просто ей така без да правиш нещо

# 228
Здравейте, момичета!
На първо време искам да честитя рождените дни на всички малчугани от нашата дружина! Нека да са здрави, щастливи и ведри деца!
Моля да ме извините за отсъствието, нещо напоследък ми се е изгубил ентусиазма за доста неща, но малко по малко ще се опитам да си го върна, че така хич не е весело.
Веничка, прочетох историята на милото детенце - разбира се, че ще помогна с колкото мога - дано този път операцията е по-успешна  Praynig  Praynig  Praynig Днес за втори път ги слагам тези емотиокнки за болно детенце, много е тъжно, че страдат дори и тези невинни душички.
Сега малко и за нас - Марти е едно абсолютно идване, което не говори, не сяда на гърне, не заспива само, но пък за сметка натова компенсира с дълги истерии, крещи, скубе, хапе, удря и се тръшка. Смятам добихте представа защо не ми е много весело. Само да ми е здрав, другото ще го надрастнем и преодолеем. До вчера бяхме малко болнички, покрай грипа споделих отново с доктора ни, че спи много неспокойно от доста време и той ни прати на нефролог. Там ни казаха, че има съмнение за двоен бъбрек, което ме втрещи. А и се дразня да ми казват, че имат съмнение, щото аз съм вече трети ден в паника, а може да се окаже, че няма такова нещо. Другата седмица ще ходим във Варна на друг нефролог.
Каката ни е с варицела и са изолирани с баба на вилата, но я изкара сравнително леко.
Стига толкова от мен засега - ще пиша пак и обещавам, че няма да потъна в нерви и отчаяние.

# 229
Ma4o  Hug , милата наистина много ти се е струпало

Ние за сега сме добре, т.е не знам как ще го взема от яслата... Подлудявам как може да има толкова безотговорни родители, детето видимо не е добре с хрема, кашлица и тн .. и тя пак го води, не можела да го търпи у дома #Cussing out #2gunfire
Мога само да похваля контролиращия педиатър в яслата, че предната седмица яко е разчистила групите и резултата е нито едно ново болно дете в нашата група.. ,можело значи Twisted Evil

Иначе сме добре, аз съм "работна" , но надзиравам форума Simple Smile Взимам го към 16:30 и стоим навън до 18 часа да вземе въздух, пък и на ума ми не стига ако го затворя у дома в 16:30 какви може да ги сътвори до 21  #Crazy Mr. Green

Хайде варненски майчета казвайте ден за Елитис, вече става студено и няма оправдания Simple Smile

# 230
Момичета, пускам ви това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=340042.0 Който има възможност да помогне 

# 231
  • Варна
Здравейте момичета! Hug

Ние вече почти оздравяхме, след повече от месец болести ooooh! - още си кашляме двете с Ема по малко, ама се търпи. Сега таткото пое щафетата - няма празно. Crazy Ема съм я спряла от яслата за един месец и се чудя дали изобщо да я пускам пак. Thinking Мислим да си отидем малко в Търново за 2-3 седмици, малко и аз да си почина. Blush
В неделя празнувахме рождения ден на Ема с децата (с голяяямо закъснение, ама нали беше все болна). Беше голяма лудница вкъщи, но и много весело. Подариха й Мечо Пух, Прасчо и Тигър, дето се слагат на ръката за куклен театър и тя страшно много им се радва. По цял ден ме преследва с: "Мамо, Мечо пуФ, сожи ката. Дугата ка - Пасчо." (Мамо, сложи си на ръката Мечо Пух, на другата ръка Прасчо) И постоянно съм закичена с някой от тях, не мога да си ползвам ръцете, вече мисля да ги скрия някъде. Crazy Иначе пак правих торта, вече ме бъзикат всички да си сменям професията. Ето да се почерпите:

За Варненска среща - ние сме на линия до 15.11, тогава заминаваме за Търново. Можем навсякъде и по всяко време - то май само аз останах от варненки, дето не работя Embarassed , така че да казват работните.

Ма4о, не се отчайвай, ще мине и тоя период. Hug При Близнакова ли ще ходите за бъбрека? Тя май е единствения детски нефролог за областта. Тя следи Ема и нашата диагноза е подобна (даже май същата). Не се тревожи, не е толкова страшно. А, всъщност, дано нищо му няма, де. Hug

Петинка82, добре дошла отново. Честито ти розово щъркелче. Ще се радвам да се запознаем като си дойдем в Търново, ако имаш желание и възможност. Hug

# 232
  • Варна
Ако ви е удобно през седмицата , например в събота или понеделник . Ние в неделя не сме свободни , защото ще идват на гости моите родители , а майка ми има рожден ден тогава.

# 233
  • София
Пристигам сега от Мездра. Дано ми остане време да прочета написаното.

Но, пуснах си Новините и ми се стори, че видях Веничка  newsm78.  Веничка, ти ли беше? Много набързо беше и не можах да видя добре.

# 234
Хахаха, ние със Стела бяхме да!
Давахме интервю в Южния парк  Laughing Много искаха да хванат и Стела да я питат нещо, но тя си показа ината и изчезна на пързалката.

# 235
  • София
Видях я и нея как се катери с едно розово якенце. Стреснах Иво, горкият се чудеше защо подскачам така  Laughing. Ей, супер ме зарадвахте  Heart Eyes. Цункай Стела от нас  Hug.

Като сортираме стоката ще прочета какво сте писали. С Косето е голяма лудница. Нахлупил си е един чувал на главата и залита  Joy.

# 236
Здравейте!И ние сме вече добре,изгонихме най после пyстата кашлица и се отдадохме на разходки през тази седмица.Беше мy писнало на детенце да заобикаляме постоянно детските площадки и да не може да си играе с дрyгите дечица.Сeга пък времето взе да се разваля и разходките ни ще се ограничат с това да водим каката до yчилището.Yчим животните и звyците ,които издават.Разглеждаме книжки със животни и ги показваме,опитва се да ги открива на кyбчетата със животни и гордо ми ги показва,за да и кажа браво.Открих една поредица с приказки за горските животни"Във вълшебната гора"и на нея много и харесва да ги четем.Написани са в стихотворна форма и с приятен и достъпен за децата стил.Ей така се запълваме свободното време.
Веничка,не мога да не откликна на зова за помощ,разбира се че ще помогна и аз с малко парички.Дано детенцето се оправи,ще се моля за малката дyшичка! Praynig
Миринда,браво че и при вас има подобрение със здравето! HugА,за тортата и майсторлъка мога само да ти се възхищавам!
Мая,прегръдки на Марти и дано напразно са ви изплашили! Hug

# 237
  • Варна
Знам , че е малко дългичко , ама е доста смешно
"Ако бебетата пишеха по форуми… какви ли биха били заглавията ?

“Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?”
“Не съм акал само от два дни, как да се спася от тръбичката, “Дуфалак”-а, и т.н.?”
“SOS! Мама спи през цялата нощ!”
“Не ми дават да късам тапетите!!!”
“Как да се промъкна до котката?”
“Поход в поликлиниката. Писна ми!!!”
“Не дават да разхвърлям котешката тоалетна: реакция?”
“Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се борим с това?”
“Помощ! Мои снимки по голо дупе са в Интернет! Как да протестирам?”
“Почивка в чужбина - струва ли си да вземам и родителите?”
“Свирене с уста и други начини на творческо самоизразяване”
“Защо пакетите със салфетки стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?”
“Някой пробвал ли е на вкус “Фастум-Гел”-а? Искам, но досега не ми се е удало…”
“Какво трябва да може мама на 27 години?”
“А вас целуват ли ви по дупето?”
“Препоръчайте ми логопед за баба”
“Колко джиесема сте осмукали досега?”
“Help! Обуха ми обувки - как да стана прав?”
“Как да се науча да спя, без да изпускам цицата? След като заспя, ми се изплъзва..”
“Услуги: художествено размазване на каша по лицето”
“Носът на мама изобщо не е еластичен. Нормално ли е това?”
“Помогнете! Расте ми коса!”
“Продавам комплект мамини дрехи, размер 46″
“Каква поза да заемем, докато спим, така че домочадието да изпада в умиление. Споделете опит!”
“Какво да изям, за да акам виолетово?”
“Слънчите, зайче, миличко, сладичкият ми… Как да узнаем истинското си име?”
“Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?”
“На мен - пюре от моркови, на тях - шоколад. Къде е справедливостта?”
“Плешивината на татко не зараства. Това рахит ли е???”
“Коремът на мама се поду. Какво значи това?”
“Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?”
“Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?”
“Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?”
“Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?”
“НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?”
“Къде ни е носленцето?”, “Къде са ни очичките?”… Те наистина ли не знаят???”
“Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте безболезнен начин”
“ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???”
“Трябва ми социална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!”
“Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел”
“На 25 години не може да пее! От кого да потърся помощ?”
“Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?”
“Зайченцето бяло”… “Хей, ръчички”… А какъв е творческият потенциал на вашите родители?”

# 238
  • София
Коте, беше питала за столче с масичка. Ето това е нашето http://www.snimka.bg/album.php?album_id=287965&pid=8791582. Става и на висок стол и на малко столче с масичка. Много съм доволна. Около 50лв е.
Теди, Миринда, страхотни тортички. Миринда, тортата е малка фантазия   bouquet. Аз не съм правила от незнам кога. Преди години работех в сладкарница и там се вихрех на воля, но сега нещо времето ми е кът.
Любопитка,  Joy по въпроса за Баба Яга в детската на Дани го бяха плашили с нея. Аз също не бах привърженичка на метода с плашенето и му обясних, че Баба Яга е възрастна жена която е много добричка и дава бонбони на децата и не е страшна. След месеци в асансьора ни среща една възрастна комшийка и черпи Дани с бонбонче. Аз вече забравила какво съм обяснявала, но той не  Crazy. Така се изцепи: " Мамооо, виж Баба Яга" . Идеше ми да потъна  Embarassed. Естествено обясних на жената какво влага той в това, но... Embarassed hahaha
А за моментите на бездействие- имала съм такива и определено не се чувствах добре. Действайки, усещам че съм жива и здрава  Wink. Това за мен е начин да избягам от действителността или да я попроменя към малко по- добра.
Доста се посмях със заглавийцата  Joy.
Мише, разгледах снимките на един дъх. Много са хубави, някои от тях са си произведение на изкуството   bouquet.
Ели, давам мило и драго Косето да си поиска сам да яде каквото и да е. Но, за сега ситуацията е аз го гоня, а той блъска ръката. Съответно пак е мазало, но и той гладен. Всъщност, ти видя как яде  Tired.
Ма4о, Hug стискам палци всичко да е наред и да не са вярни съмненията.
Симонче, не сме правили електрокардиограма. Аз бих си помислила сериозно преди да дам да ми упояват детето.
 Подкрепям абсолютно, казаното от Харт-" Внимателно избирай специалиста, при когото ще заведеш детето и не се притеснявай излишно."

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 04:32 от Lovi

# 239
здравейте милички Hug
тъкмо намерих малко временце и .... изненада снимките имат супер коментари  Joy
веничка от кога не съм те мяркала, радвам се че сте добре Hug
мачо голямо Hug от нас
аз се престраших и пуснах Ема в края на седмицата на ясла и сега е пак със сополи  #Cussing out ох вече не издържам, може би ще я пусна в понеделник и после пак ще я водя да и видят гърлото, не мога повече с тези хреми дето после преминават в ангини Cry
да не говорим, че едната сестра от яслата страшно ме вбеси в петък като взимах Ема. Чете ми конско, че Ема била бебе, на нищо не съм я научила, не искала да седи на гърне, цял час са я гонили, а тя пищяла и не давала да я слагат. Не ядяла сама, плюела храната и т.н. Всички други деца можели, защо не сме я били подготвили за яслата Shocked Едва ли не ми обясни, че изоставала от другите деца newsm78
Ох не знам много се вбесих, ама и да се разправям знам, че това не е начина...
Та ми е едно криво от всякъде...
Много  Hug на всички

Общи условия

Активация на акаунт