СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 073
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте, дали бихте ми разяснили какво ме очаква Tired.
В момента сина ми е на 2 годинки и посещава ясла. Ще стане на 3 през следващия януари. Тогава ли трябва да напуснем яслата или можем да посещаваме до края на "учебната" година и евентуално през септември да тръгне на градина.
Или трябва да кандидатствам за градина този септември и като навършим възраст да се прехвърлим, ако сме приети някъде  ooooh!. Не знам дали го обясних добре, но самата аз съм доста объркана.
В сайта за градините се регистрирах, но тъй като нямаме навършена възраст не можем да участваме в класиранията. Знаете ли какъв е регламента за предварителното кандидатстване, като в нашият случай.
Благодаря предварително   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 736
  • Sofia
E, какво излиза, че от планувани 6 детски градини, май само в Люлин 10 се строи (ако бъркам - поправяйте). За освободените сгради - не съм питала, но знам за 1, която евентулно ще бъде ремонтирана най-рано 2010.
На нас ни хвърлиха регламента, за да се изпокараме за точките, а дефакто местата за 1 година не са се увеличили много Cry Cry Cry Жалко е!

# 737
Ми всъщност работната група беше свикана за да разисква стария и новия регламент. И вече приключи, защото се внесе предложението в СОС и чакаме окончателно решение.
По въпроса с новите места е ставало дума, но не това е била основната цел. Всъщност не се сещам да е направено нещо по този въпрос, освен една кръгла маса и една среща с гл. архитект. Това е положението.

# 738
  • Върху лъчите на Слънцето.
               Е,момиченца да ви кажа до къде стигнахме с ....персонала. Mr. Green Идва кандидатка за пом.възпитател /изпратена от бюрото по труда/ с висше образование,развеждат я за да и покажат работата и тя казва на учителката - нали ще ми помагате.И естествено учителката любезно обяснява,че няма проблем докато се научи и....т.н.Жената се обръща и казва - ама вие не ме разбрахте,аз ще гледам децата вие дакото изчистите и измиете,а след това ще ми помагате,че не съм гледала толкова деца. Mr. Green Та това е с персонала в ДЗ! Sick
                Със строежите май същото! Sick
Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha
Красота!

# 739
За Слатина, кв. 92 - ако някой има идея какво означава и къде е точно в Слатина - ще мина да го погледна. Това исках да питам в общината и тотално съм го забравила.
Ул."Владово"пресечката с ул.Ропотамо",кв.92 , УПИ I  е за Детски комбинат http://ims.gis-sofia.bg:8080/JisofMap/jspMap.jsp?MinX=48549.5651 … c=1&Options=1 , между бл.64  и читалище "Светлина"

# 740
  • гр.София
 vicks, по-добре изчакай да одобрят регламента.
 Засега можеш само,като влезеш в кг.софия чрез вход,с паролата, да избереш в списъка с градини някое ЦДГ и като кликнеш на него ти се появява страница,на която има и опция-Кандидатствай предварително.
 Ако ви приемат за този септември,трябва до 2 седмици да запишеш детето,т.е. не можеш да си пазиш място в Класирани до януари.

# 741
  • София
blanc благодаря ти  Hug  bouquet.
В сайта се регистирах преди нова година, подредила съм желанията, но не разбрах кога ще ни включат в класиранията и трябва ли да имаме навършена възраст за да участваме в тях. В случай, че се класираме някъде за септември, ще ни приемат ли да тръгнем на 2г. и 8м. За мен няма значение дали ще сме в ясла или градина, стига да има къде да ходи детето, че иначе  ooooh! не ми се мисли  Tired Tired

# 742
  • София
Можете ли да ми кажете дали мога да кандидаствам в други градини ако детето ми вече посещава такава?

# 743
  • нейде там, където ....
Можете ли да ми кажете дали мога да кандидаствам в други градини ако детето ми вече посещава такава?
Да, нареждаш се на края на съществуващите опашки.

# 744
Хайде и аз да се включа с изтърканите въпроси:
Записах Калоян в кг.софия и кандидатствахме предварително за няколко ОДЗ и няколко ЦДГ. ВЪпросите ми са:
Кога ще бъдем включени в  текущите класирания?
За ОДЗ по същия начин ли се  кандидатства както за ЦДГ?
Задължително ли трябва детето да е навършило 3 години за  да влезе в градинска група?
Мисълта ми е, че Калоян ще бъде на 2 и 5 месеца през Септември 2010, това зан4и, 4е трябва да бъде включен в яслена група ли?
И 4ак когато навърши 3 да се прехвърли в детска? (това май важи само за ОДЗ-тата, където има и яслени групи)
Благодаря ви за помощта
 txtloves

# 745
  • София
Момичета, децата приети в яслена група на ОДЗ автоматично ли ще минават в първа група или пак ще трябва да се кандидатства или прави нещо? Благодаря!

# 746
тИНТИРИ-Минтири, ето и отговор на въпроса ти (цитат от сайта на кг.софия)

Трябва ли децата, които в момента посещават яслените групи към ОДЗ, да подават заявления за прием в І-ва група чрез информационната система?
Децата от яслените групи, които навършват 3-годишна възраст, автоматично се прехвърлят в първа градинска група на детското заведение. Наличните свободни места се обявяват от директора в информационната система.

# 747
  • София
               Е,момиченца да ви кажа до къде стигнахме с ....персонала. Mr. Green Идва кандидатка за пом.възпитател /изпратена от бюрото по труда/ с висше образование,развеждат я за да и покажат работата и тя казва на учителката - нали ще ми помагате.И естествено учителката любезно обяснява,че няма проблем докато се научи и....т.н.Жената се обръща и казва - ама вие не ме разбрахте,аз ще гледам децата вие дакото изчистите и измиете,а след това ще ми помагате,че не съм гледала толкова деца. Mr. Green Та това е с персонала в ДЗ! Sick
                Със строежите май същото! Sick
Не знам, да плача ли или да се смея ooooh!. Положението е трагично, наистина. Персонал, наистина няма. При нас продължават да напускат пом. възпитателки, а нови кандидати няма. И при тези условия, трябва да е много мотивиран човек, за да се съгласи да работи. ( Мотивацията не е задължително да е финансова). Много тъжна картинка, наистина Tired!

Последна редакция: сб, 31 яну 2009, 18:54 от Lovi

# 748
За Слатина, кв. 92 - ако някой има идея какво означава и къде е точно в Слатина - ще мина да го погледна. Това исках да питам в общината и тотално съм го забравила.
Ул."Владово"пресечката с ул.Ропотамо",кв.92 , УПИ I  е за Детски комбинат http://ims.gis-sofia.bg:8080/JisofMap/jspMap.jsp?MinX=48549.5651 … c=1&Options=1 , между бл.64  и читалище "Светлина"
а там не е ли точно базар мания?

# 749
  • Sofia
E, какво излиза, че от планувани 6 детски градини, май само в Люлин 10 се строи (ако бъркам - поправяйте).
Тази , която я дават в Левски В ,е готова до груб строеж.Най-вероятно есента ще е пусната вече.На живущите в района- честито! Като адрес не мога да я дам, но е близо до Летоструй, и пресечката след Ст.Доспевски/посока Ботевградското/.

Общи условия

Активация на акаунт