СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 996
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Предстои ни местене в Дианабад. Искам да кандидатстваме  в детските градини там, но не знам как е името на общината Embarassed

# 751
тИНТИРИ-Минтири, ето и отговор на въпроса ти (цитат от сайта на кг.софия)

Трябва ли децата, които в момента посещават яслените групи към ОДЗ, да подават заявления за прием в І-ва група чрез информационната система?
Децата от яслените групи, които навършват 3-годишна възраст, автоматично се прехвърлят в първа градинска група на детското заведение. Наличните свободни места се обявяват от директора в информационната система.
                 Защо "тинтири-минтири"? Много си е ясно.Детето ти посещава яслена група в ОДЗ,през 2009 година навършва 3 години /няма значение месеца/ и от септември 2009 се прехвърля в първа група.В момента това е 2006 набор.Преди децата се прехвърляха юни месец,тогава се изписваха големите.Сега ПГУ-тата имат право да стоят до септември в ДЗ и за това малките постъпват по-късно.Края на май месец се знае колко деца ще преминат септември в първа група и колко места остават свободни.

# 752
Мисля че ника на потребителката, на която се отговаря е "тинтири- минтири", а не че се има нещо против цитираният текст.

# 753
Предстои ни местене в Дианабад. Искам да кандидатстваме  в детските градини там, но не знам как е името на общината Embarassed
Можеш да кандидатстваш в район Изгрев и район Студентски,зависи коя градина ще ти е най-близо.

# 754
възмутена съм  Close  ..при всяко класирване съм  с 2 номера назад при всичките ми избори на ясли.Предимства,предимства..... айде стига вече връзки.
тази система е измислица само. Crossing Arms

# 755
  • София
Благодаря ви, момичета! И аз го прочетох това, но реших за всеки случай да ви попитам, да не би да има нещо ново и неотразено в сайта.   bouquet

# 756
Благодаря ви, момичета! И аз го прочетох това, но реших за всеки случай да ви попитам, да не би да има нещо ново и неотразено в сайта.   bouquet
Тинтири, подават се молби за преминаване в градината. Попитай в самото ОДЗ. Те ще ти кажат кога и как ще ги подавате. Разпределението по групи ще го разберете на място до средата на Юни. А самото преместване обикновено става от 1.09., след ваканцията.

# 757
  • Нови искър
възмутена съм  Close  ..при всяко класиране съм  с 2 номера назад при всичките ми избори на ясли.Предимства,предимства..... ай де стига вече връзки.
така е тамън си мислех че сме мръднали в списъка и хоп нови 5 предимства общо взето от регистрацията ни до сега сме мръднали 20 номера за държавна градина вече нямам надежда да се надявам както вика мъжа ми да беше мислима навремето да си взела мъж с деца 5-6 на бр. за да ти влезе детето в градина  ooooh! Peace Sunglasses Embarassed

# 758
Мисля че ника на потребителката, на която се отговаря е "тинтири- минтири", а не че се има нещо против цитираният текст.
Joy Joy Joy Embarassed Embarassed Embarassed Явно съм го проспала! Mr. Green

# 759
  • София
В Хиподрума (Община Красно село) се строи в двора на ЦДГ Вихрогонче , сградата ще е за 2 групи, но там ще изместят филиалите, т.е. нови места няма да се откриват.
Ох, моля те, обясни по-подробно, че не ми стана ясно, а още някъде четох за филиали!! Къде са били тези филиали до сега??

Предучилищните групи бяха в филиали, едната в ОДЗ 80, другата в един блок до пл. Ручей.
Все пак добра новина е че в ОДЗ 80 ще(може да) има място за една група .

# 760
Община Студентска се води....

# 761
възмутена съм  Close  ..при всяко класирване съм  с 2 номера назад при всичките ми избори на ясли.Предимства,предимства..... айде стига вече връзки.

Разбирам гнева ти, обаче критерия за предимства е пределно ясен, надали искаш да си на мястото на тези хора... Това го пиша с наивната идея, че класираните "с предимство" деца наистина го имат... От пространни разговори с майките по градинките, не чух някой да се е уредил с връзки миналата година, надявам се да е истина.. Peace

Исках да попитам - навярно сте обсъждали вече Embarassed, записахте ли децата си в по далечни и не толкова удобни градини за всеки случай, предвид класирането в "желаните"? Щото и тази идея ми се зароди, макар, че ще ни е много трудно "доставянето"...

# 762
  • нейде там, където ....
.........
Исках да попитам - навярно сте обсъждали вече Embarassed, записахте ли децата си в по далечни и не толкова удобни градини за всеки случай, предвид класирането в "желаните"? Щото и тази идея ми се зароди, макар, че ще ни е много трудно "доставянето"...
Да.

# 763
  • София
Lovi - татко.

Дива ..., за разлика от миналата година, когато имаше само 3 категории предимства, за тази година са предвидени значително повече критерии (по старому предимства) които да извършат диференцииране на децата. И затова тази година за желаните ДГ ще има много повече кандидати, които ще изместват средностатистическите семейства.

Под средностатистическите семейства визирам тези с едно и две деца. Именно тези семейства ще трябва да избират по-нежелани градини, ако искат да имат някакъв шанс децата им да посещават ДГ. И ще трябва да мобилизират доста сила за водене/взимане на децата от такива райони.

# 764
                  Според мен особена разлика няма от миналата година.И тогава въпреки 3-те предимства /критерии/ и сега въпреки безбройните критерии /предимства/ положението ще е същото.Критериите брат /сестра дават точка +,второ дете също точка + от тук нататък точките за адресна регистрация я имат всички.Критериите /предимствата/ за близнаци,деца на инвалиди и социалните си бяха и преди.Разликата е само,че миналата година след приемането с предимства останалите свободни места се заемаха по входящ номер,а сега вероятно с жребии.Поне плановета са такива.
                  Тези изводи си ги направих след като сравних точките от критериите и предимствата /от миналата година/ на няколкото приятелски деца,които кандидатстват сега.И в двата случая са приети.Известна разлика в точките внасят точките,които се дават за първа,втора и трета градина като степени в желанията.Така,че ако реално се преценят тези точки и не се хвърлят като първо желание в градина с 1500 кандидати ще осигурят място в друга.

Общи условия

Активация на акаунт