СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 008
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 705
Другата тема нещо замря. Sad

# 706
  • Върху лъчите на Слънцето.
Другата тема нещо замря. Sad
Заключена е.

# 707
  • София
В Хиподрума (Община Красно село) се строи в двора на ЦДГ Вихрогонче , сградата ще е за 2 групи, но там ще изместят филиалите, т.е. нови места няма да се откриват.

# 708
  • Sofia
В Хиподрума (Община Красно село) се строи в двора на ЦДГ Вихрогонче , сградата ще е за 2 групи, но там ще изместят филиалите, т.е. нови места няма да се откриват.
Ох, моля те, обясни по-подробно, че не ми стана ясно, а още някъде четох за филиали!! Къде са били тези филиали до сега??

# 709
  • София
                 Аз такава - "Красно село" м. "Кр.село - Плавателен канал"     6    140   -    дето ще започне строителство през май 2008 не знам  Embarassed Ако някой има инфо да каже къде точно е!           

До поликлиниката е. Това е градината дето ББ и направи първа копка и бабичките го замеряха с яйца. Тя май няма да се построи, нали е по-важно да има къде някои хора да си разхождат кучетата.

# 710
Май се оказа че вече стават 3 градини, строежът на които е под въпрос заради жалби на съкварталци. Едната ще я закрият, защото не отговаря на разни изисквания, а бабите не искат нова, защото децата щели да им пречат. А и предпочитали паркинг. Втората с яйцата. Това за Красно село.

За тази в район Оборище не знаех до момента.

На мен ми прилича на някаква масирана провокация.

# 711
  • София
Ето за това:
http://www.bulpress.net/news/article/33427 съм сигурна, че веднага ще намерят пари, пък и няма недоволни съседи. Sick

# 712
Ето за това:
http://www.bulpress.net/news/article/33427 съм сигурна, че веднага ще намерят пари, пък и няма недоволни съседи. Sick

И тях ги тресе точковата система...- забелязвате ли,че колкото по-скъпо, толкова повече точки..
Прави са хората, като казват, че отношението е правопропорционално на вложените средства..
Ей за това за децата на България никой не го е грижа, освен родителите им..- защото излизат евтино на Държавата..

В Младост 3 и аз не знам къде може да се построи детска градина..Със сигурност няма започнат строеж...Но пък...тя е обявена за 2010г..- най-вероятно й е рано още  Sad

# 713
                 Аз такава - "Красно село" м. "Кр.село - Плавателен канал"     6    140   -    дето ще започне строителство през май 2008 не знам  Embarassed Ако някой има инфо да каже къде точно е!           

До поликлиниката е. Това е градината дето ББ и направи първа копка и бабичките го замеряха с яйца. Тя май няма да се построи, нали е по-важно да има къде някои хора да си разхождат кучетата.

Ооооо,как се наричало само по план! Laughing Там градина няма да има поне в близките години.Със сигурност знам,че парите от там са пренасочени за някаква нова градина в Подуене.

# 714
Щурчо, усещаш ли колко хитро измислиха да приемат регламента в последният момент, така че да няма време да се организира протест, да се внесат искания, да се обсъдят и да има промени Simple Smile

Усещам,че много хитро спряха срещите на работната група повече от 2 месеца и половина ( време за което можеше да има 10 срещи повече...или поне 5, впредвид празниците)..
Усещам,че в крайна сметка, на никой не му беше до срещи( когато ги подновиха), а срещите бяха за да се излезе с официално становище от страна на всички организации участници в създаването на проекта за регламент ...
Още ми е по-криво от това,че в крайна сметка, организациите на родителите ще излязат със становище, което вероятно доста ще се различава от реалното становище на родителите...
А всъщност..най-много от всичко ме е яд,че цяла година ни замазват очите с някакъв вълшебен регламент, който ще бъде приет и..от Общината и от Сирма се правят на Исус Христос, (който нахранил всички с две риби...) в опитите си да ни убедят колко "СПРАВЕДЛИВО" ще бъдат разпределени липсващите места в детските градини..вместо през тази една година да се направи работна група от експерти, които да преценят къде е най-нужно да бъдат открити нови детски градини и за колко деца реално ще са нужни места...
За една година (до сега) и още почти година до септември 2009, можеше ( а и все още не е невъзможно) да се построят точно толкова детски градини, колкото е нужно.

И..да не се заблуждаваме- ПиАр акцията със запазване на цената на "услугата" Общинска детска градина- 40лв на месец е...абсолютно погрешен ход.
Много по-печелившо би било откриването на ДОСТАТЪЧЕН брой детски градини , повишаване на таксата АДЕКВАТНО на новите времена в които живеем (поне двойно - между 80 и 100лв) и повишаване заплатите на персонала и съответни мерки за стимулиране на младите педагогически кадри да започват работа по специалността си..

Но..кой ли го е грижа..
Момичета, време за протест винаги има .
Просто е трудно да се организираме, понеже дечицата са ни малки..
Въпреки това, може да се намери подходяща форма и..сме длъжни да опитаме..

# 715
Нещо не разбрах от всичките обсъждания, извинете сугурно съм поредната неразбрала Embarassed . Детето ми е родено 2006, но навършва 3 години чак през Декември - означава ли това, че мога да кандидатстваме чак тогава? През Септември, тя няма да е навършила възрастта, а трябва да тръгне с набора си...

# 716
Нещо не разбрах от всичките обсъждания, извинете сугурно съм поредната неразбрала Embarassed . Детето ми е родено 2006, но навършва 3 години чак през Декември - означава ли това, че мога да кандидатстваме чак тогава? През Септември, тя няма да е навършила възрастта, а трябва да тръгне с набора си...

Ако се приеме това, което последно се обсъждаше на срещите на работните групи и се предложи като вариант 9 на регламента ( в частта му за кандидатстване), то ще може детенцето ти да кандидатства и да започне учебната 2009г през септември, независимо,че няма да е навършило 3г, защото си е с набора..
т.е...ще можеш да кандидатстваш и детето ти има шанс да бъде класирано на 30 май за групите от септември,..

# 717
Би трябвало да можеш да си кандидатстваш с набора преди да сте навършили възрастта.  Принципно децата си вървят по набори и това не се променя.

# 718
                Е,момиченца да ви кажа до къде стигнахме с ....персонала. Mr. Green Идва кандидатка за пом.възпитател /изпратена от бюрото по труда/ с висше образование,развеждат я за да и покажат работата и тя казва на учителката - нали ще ми помагате.И естествено учителката любезно обяснява,че няма проблем докато се научи и....т.н.Жената се обръща и казва - ама вие не ме разбрахте,аз ще гледам децата вие дакото изчистите и измиете,а след това ще ми помагате,че не съм гледала толкова деца. Mr. Green Та това е с персонала в ДЗ! Sick
                Със строежите май същото! Sick

# 719
Щурчо, благодаря   bouquet! Много си бърза! Дано де се приеме!
Има ли и други мами, чиито деца са в края на годината? Много се притеснявам, че моето ще е най малкото и ... най потърпевшото Sad. Ако бих имала възможност за избор, бих я дала догодина в първа група, ама нямам...

Ели, и на теб благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт