СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 103 062
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 75
  • гр.София

Доколкото знам яслените групи се водят първа и втора, но всъщност децата се смесват. Затова е възможно да стане объркване, примерно 20 деца е заявената бройка за 2-ра яслена група, а в градината да са 30 деца, защото са смесени от 1-ва и 2-ра яслена група.
Права си. Но ето пример  ОДЗ 2 има една само яслена група, обявиха 10  + 10 бройка за 2006 и 2007. От тях само по 3 места свободни (общо 6)
 Нека обяснят защо вместо 20 деца имат 40 в една група (по-рано бяха по толкова)

# 76
2-ро ОДЗ е пословично  с приема си от години ooooh!
А относно средната  месечна посещаемост- за то ooooh!зи месец в нашата ясленска група към ОДЗ( където са смесени наборите), е от4етена посещаемост от 7.71 деца Crazy ( по списък до момента са дошли 19 деца)

# 77
  • гр.София
2-ро ОДЗ е пословично  с приема си от години ooooh!

И синът ми беше част от тази голяма бройка ( От 34 деца по списък в ясла,цяла зима си карахме 8-10 деца). Имат място,справят се-ами да си ги обявят в сайта и да приемат по ред на класиране.
 А за посещаемостта-разбираемо е,боледуват децата,адаптират се.

# 78
  • София
Влизам само да си излея мъката smile3518
Дъщеря ми от две седмици е първа резерва...малка светлинка в тунела. И сега отново отпада назад, отново има деца с предимства, които я изместват....това докога ще бъде така? Tired. Явно няма шанс да ни приемат, винаги ще има някой преди нас с предимство Tired
Едното дете е регистрирано едва преди 3-4 дни #Crazy
Явно кандидатстването на 04.02, беше пълна глупост   ooooh!

# 79
  • София
За посещаемостта - още не всички деца са тръгнали и не знам доколко я гледат в момента, но по принцип е точно така, ако бройката спадне под определен минимум (мисля че беше средно месечна от 12 деца за градинска група, ако бъркам ме поправете) групата подлежи на закриване и персонала на уволнение и тогава обикновено приемат нови деца, но нали се сещате, че проблем със средна посещаемост имам основно яслените и първа градинска група, от 2-ра нагоре почти всички деца си посещават градината и след като бройката е раздута в първа група децата системно са си повече.
За 2 ОДЗ - не ми се коментира, наистина е пословично

Доколкото знам яслените групи се водят първа и втора, но всъщност децата се смесват. Затова е възможно да стане объркване, примерно 20 деца е заявената бройка за 2-ра яслена група, а в градината да са 30 деца, защото са смесени от 1-ва и 2-ра яслена група.

Зависи от ОДЗто, в нашето например има 2 яслени, всяка по 20 деца, има 9 от преди и приемът тази година беше общо 31 деца от 2006 и 2007 г. А сега само в едната група (смесена) са 29 деца, в другата (отново смесена) не знам колко са, но със сигурност не са 11   Mr. Green

# 80
както и очаквах - след първото класиране в 26 ОДЗ в Младост за набор 2006 има 14 незаписани деца
сега ще седи този списък още една седмица, ще ги махнат автоматично, после още две седмици и така до безкрай

и все пак евала на тия 6 родители, които отказаха местата на децата си, за да има все пак нови класирани деца

# 81
  • София
както и очаквах - след първото класиране в 26 ОДЗ в Младост за набор 2006 има 14 незаписани деца
сега ще седи този списък още една седмица, ще ги махнат автоматично, после още две седмици и така до безкрай

и все пак евала на тия 6 родители, които отказаха местата на децата си, за да има все пак нови класирани деца

Записани според мен има, но не са отметнати в системата (няма нито едно записано дете за цялата градина, което 100 % не е така), но до петък трябва да го направят, защото идва 3-то класиране за конкретната градина

# 82
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моето дете е записано вече в 26 ОДЗ, но продължава да участва в класирането за по-предни желания.

# 83
  • на път
Горките деца - от цялата работа те са най потърпевши. Ще има да мигрират от градина в градина, от една госпожа на друга, от едни приятелчета на други .... най-малко до нова година  Sad

# 84
аз съм една от тези 6  Blush хехе  Mr. Green но мисълта ми е да кажа, че трябваше да отделя време и да помисля и да се сетя, че,ако не направя нищо, ще преча на другите деца: може би някой да им драсне ред да го напишат в мейла с големи букви Peace

# 85
  • на път
аз съм една от тези 6  Blush хехе  Mr. Green но мисълта ми е да кажа, че трябваше да отделя време и да помисля и да се сетя, че,ако не направя нищо, ще преча на другите деца: може би някой да им драсне ред да го напишат в мейла с големи букви Peace

всеки е в правото си да търси най-доброто за детето си и за себе си .... лошото и тъжното е, че системата му прави живота сложен и труден вместо да го улеснява ....

# 86

На срещите в СО стана дума,че като си видят месечната посещаемост може да увеличат бройките.Но това са коректните градини,пък и е рано за такива свободни места.

това само по себе си е странно- ок, обикновено идват половината- по уважителни причини или не, но какво става ако дойдат всички- къде ще спят, най-малкото newsm78, А учителките- по още един чифт ръце ли ще им покарат?

Смешни оправдания за очевидни неща Close

# 87
Точно вчера мои близки ми се оплакваха от 65 ОДЗ в Слатина - детето им е във втора група и бройката вече е 32  Shocked. И не стига това, ами нямали достатъчно легла и го пращали да спи ту на това легло, ту на онова /без да местят дори чаршафите/  Shocked
А колкото до месечната посещаемост - следи ли се дали е по уважителни причини, или родителите просто пазят мястото за детето си?  Shocked
И следи ли се откъде идва списъка с новите деца - дали са първите имена в сайта или плод на  някакви "афери"?

# 88
  • гр.София
 Ето как са били обявени местата в 65ОДЗ за 2 групаhttp://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=7&k=139&kl=2
 65 места (изобщо, а не свободни). Според мен са само 2 групи. Така че-нормално да са по 30 и кусур деца.
 Трудно ще хванем злоупотреби в по-големите групи-там е заварено положението и групите са си били с по 30 деца-още в яслена и ще си вървят така докрая.
 Само за новосформираните групи можем да съберем някаква информация (яслена 2007, 1гр в ЦДГ,някои яслени 2006), а най-добре наистина куки да се добере до списъците със записани деца.
 В друга тема прочетох за 1гр на Одз с 33деца-но те всички са се прехвърлили от 3 яслени и няма нито едно външно прието дете (чрез класирането). С такъв пример направо ще се изложим.

# 89

А колкото до месечната посещаемост - следи ли се дали е по уважителни причини, или родителите просто пазят мястото за детето си?  Shocked

Учителките всеки ден следят колко деца и по какви причини отсъстват.Накрая на месеца предават справки на касиерката  за всяко дете , колко дни е присъствало , колко е отсъствало , от тях колко дни са извинени с документ от лекар и колко по домашни причини.
Сигурна съм, че има деца които нито един ден от септември не са посещавали градина и не са представили документ.Не знам какво ще се случи с такива деца.Каква е процедурата?

Общи условия

Активация на акаунт