СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 438
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 390
Peace Луда работа CrazyПо-добре да се вдигнат заплатите на мьжете,че жените да не се юркат да работят. Close
И аз съм на това мнение.При това на ДГ от 2 год и с учител и то при необходимост,а не непременно.Може и като във Франция.От 3 год да се водят задължително по 3-4 часа два пъти в седмицата и то с придружител.

# 391
  • Върху лъчите на Слънцето.
Цитат пак от там:
Фандъкова... смята, че у нас постепенно трябва да се въведе изискването от 3-годишна възраст децата да тръгват задължително на градина.

Ето това може би е единственото нещо, което би накарало и община и държава да си размърдат д......., за да се реши проблема  с градините!

# 392
Цитат пак от там:
Фандъкова... смята, че у нас постепенно трябва да се въведе изискването от 3-годишна възраст децата да тръгват задължително на градина.

Ето това може би е единственото нещо, което би накарало и община и държава да си размърдат д......., за да се реши проблема  с градините!
PeaceТова е разумно предложение. Laughing

# 393
  • София
Кое му е разумното на това предложение. Честно казано не виждам никакво реално основание градината да е задължителна за децата. Има си задължителна предучилищна за да могат децата да са що годе на едно и също ниво в първи клас. Мисля, че това е напълно достатъчно. 

# 394
Цитат пак от там:

E с това не съм съвсем съгласна..... Не могат да задължат родители, които са решили да си гледат децата в къщи да ги дават на градина. Ами ако детето боледува често и родителите не желаят то да посещава ДГ поради тази причина? Или деца, които не могат да свикнат (има и такива), мога да изброя поне още 50-тина причини поради които родители не биха искали детето им да ходи на градина, а да си стои вкъщи. Една от тях е, че им е приятно и имат възможност да си гледат децата вкъщи до предучилищна! Rolling Eyes

Не мисля, че е редно да задължават родителите  да си пращат децата на детска. Peace

# 395
E с това не съм съвсем съгласна..... Не могат да задължат родители, които са решили да си гледат децата в къщи да ги дават на градина. Ами ако детето боледува често и родителите не желаят то да посещава ДГ поради тази причина? Или деца, които не могат да свикнат (има и такива), мога да изброя поне още 50-тина причини поради които родители не биха искали детето им да ходи на градина, а да си стои вкъщи. Една от тях е, че им е приятно и имат възможност да си гледат децата вкъщи до предучилищна! Rolling Eyes

Не мисля, че е редно да задължават родителите  да си пращат децата на детска. Peace
[/quote]

Това вече е приказка! Особено, ако не си доволен от начина по който сегрижат за децта ни в детските градини!

# 396
  • София - Дианабад
Peace Луда работа CrazyПо-добре да се вдигнат заплатите на мьжете,че жените да не се юркат да работят. Close
И аз съм на това мнение.При това на ДГ от 2 год и с учител и то при необходимост,а не непременно.Може и като във Франция.От 3 год да се водят задължително по 3-4 часа два пъти в седмицата и то с придружител.

Аз пък съм ЗА  Peace Така детето хем ще се запознае с обстановката, с учителките и другите деца, хем няма да се откъсва от майката изведнъж. Аз и сега водя дъщеря ми в детски център за по 1-2 часа, за да свиква с деца и т.н. Но в ДГ е по-добре, разбира се.

А иначе всеки трябва да може да си изкаже мнението, без да му се налага да търпи забележките и нападките на останалите.

# 397
Ми тогава си стой вкъщи и си гледай детето!Аз искам да ходи на ДГ,но не го приемат.

# 398
  • София - Дианабад
И аз искам да ходи на ДГ, но и моето не го приемат.
И засега като единствена алтернатива виждам това да го водя в детските центрове. Иначе колкото по-късно тръгне на детска, толкова по-трудно ще се адаптира.

Успех на всички дечица и мами!  Hug

# 399
Цитат пак от там:

E с това не съм съвсем съгласна..... Не могат да задължат родители, които са решили да си гледат децата в къщи да ги дават на градина. Ами ако детето боледува често и родителите не желаят то да посещава ДГ поради тжеази причина? Или деца, които не могат да свикнат (има и такива), мога да изброя поне още 50-тина причини поради които родители не биха искали детето им да ходи на градина, а да си стои вкъщи. Една от тях е, че им е приятно и имат възможност да си гледат децата вкъщи до предучилищна! Rolling Eyes

hi-mama, помисли! Това е най- доброто решение, защото ако детето има проблем, личният му лекар винаги ще издаде бережка ,че не моеж да посещава детска градина по медицински причини. Това може да се използва и от родители, които искат да си задържат детето.
Но това не може да го приемат в Бг, защото няма места, не забравяйте!
Иначе съм с две ръце за!

# 400
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не мисля, че  е редно ДГ да е задължителна. Какво налага едно 3 годишно дете да ходи задължително на ДГ, ако майката иска да си го гледа вкъщи и не ходи на работа? Въпросът е когато един родител има нужда детето му да ходи на градина, да има място за него, а не да е задължително. Това звучи смешно, да не кажа че тръпки ме побиват...да не сме в комунистическия рай?

# 401
Ако градините станат задължителни тогава държавата ще има грижата за тях и проблема няма да е на общините. И парите за откриването на нови, както и терените за строителството им също ще станат проблем на държавата. Има резон в това предложение, може да не са от 3 години, а например от 4 или 5. Това е възрастта в която децата тръгват задължително в голяма част от цивилизованите държави и на Запад и на Изток.

# 402
  • Върху лъчите на Слънцето.
Вижте на какво попаднах тази вечер: "Аз съм Сергей, обаждам се".  А след това се разрових и намерих профила на въпросната особа, където можем да го потормозим с писъмца относно нашият проблем (защото, предполагам, него не го интересува! и не само него... Tired)
дефицита на ДЗ в София. Всеки както намери за добре,но нека да е от сърце! Mr. Green

# 403
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вижте на какво попаднах тази вечер: "Аз съм Сергей, обаждам се".  А след това се разрових и намерих профила на въпросната особа, където можем да го потормозим с писъмца относно нашият проблем (защото, предполагам, него не го интересува! и не само него... Tired)
дефицита на ДЗ в София. Всеки както намери за добре,но нека да е от сърце! Mr. Green

Естествено, че не го интересува. Първо Сергей представлява държавата и не е негова работа, второ - сигурно потрива ръце доволен, че ДГ са поредния неуспех на омразния му Б.Борисов. Аман и от двамата.
Но твърдението, че ако ДГ станат задължителни, това значи, че държавата ще ги поеме, ще дава пари и всичко ще е розово, дълбоко ме съмнява. Първо не следва по презумция, че всичко, което е държавно работи добре, даже в БГ е по-скоро обратното, второ - по принцип на запад всеки гледа да децентрализира, а не обратното, отговорностите и задълженията се прехвърлят на общини, местни институции, а не се централизират в ръцете на ....държавата.

# 404
  • София
Разбрахте ли за Варна - приели предимство фирмата, в която работиш да е в Варненска регистрация, отменили предимството брат/ сестра и се кандидатства по лична карта! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт