СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 765
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 600
Извинявам се, че съм извън темата, но бихте ли ми казали къде в Люлин 10 строят новата ДГ? Благодаря  bouquet
Виж тази карта:http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden

# 601
На тази карта я няма

# 602
  • София
Здравейте! Бих искала да попитам по-запознатите мами тук, дали се реши нещо по въпроса с родените началото на 2007 г. - ще имат ли възможност да кандидатстват за ЦДГ тази година? И за кои ще важи - само за роденитите януари 2007, или и февруари, март?

Пух, та родените в началото на 2007 тепърва правят(или току-що са направили) 2 години, как така искаш да кандидатстват за ЦДГ, за там кандидатстват тези, които правят 3 години, т.е. родените през 2006 г.
Вие може да кандидатствате в ОДЗ или ясла, и мисля, че може да се запишеш и в предварителното кандидатстване за ЦДГ, което ще се активира автоматично когато детето ти навърши 3 г.

# 603
Не е съвсем така, защото каква е разликата между родените края на декември 2006 и началото на януари 2007?
Тази година те ще бъдат големи за ясла - трябва да тръгнат на 2 и половина, като на 3 ще ги изпишат.
Коментираше се, че ще се мисли някакво решение, затова питам.   newsm78

# 604
                   Разликата между родените на 31.12.2006 год и тези на 01.01.2007 године е ,че са родени в различни години и са различни випуски и в у-ще и в ДЗ. Laughing
                   Сега от 01.09. на ДГ тръгват всички родени през 2006 година.2007 са голямата група в яслите.В ОДЗ-тата родените 2007 година си остават в яслата и чак септември 2010 от септември тръгват на ДГ.Ако се освободят по - рано ПГУ-тата /през май/ тогава малките се прехвърлят  на ДГ от юни. Peace

# 605
Майчета в сряда от 3 часът е следващият голям всенароден протест,излезте които можете и ни подкрепете!!!Важно е!!!Ако не вярвате на никой,повярвайте в себе си!!!Основните ни искания са смяна на управлението със партиино-мажоритарен вот,референдуми,и неправителственните организации и инициативни комитети,да имат пряко участие във създаването на закони,със равен глас,и преди всичко оставката на Миков,заради опорочаването на протеста на 14!!!

# 606
  • София
На мене нещо не ми е ясно с тези текущи класирания за яслите. Много ще съм благодарна, ако някой може да ми поясни. Ние сме на текущата опашка за яслена група в ОДЗ. г-н Джонев казва, че ще се запази профила и ще се запазят текущите опашки до 15 септември, доколкота разбрах. Не ми е ясно какви са тези текущи класирания в момента, като местата за яслата са си заети. Дали в началото на юни, тези които са в яслата минават в групите и от тогава ще се свормират новите яслени групи и тогава тези текущи класирания да имат смисъл? Просто за 1-2 бройки, които не се знае дали изобщо ще се освободят лисе правят тези текущи класирания в момента?

# 607
  • на път
..... Не ми е ясно какви са тези текущи класирания в момента, като местата за яслата са си заети. ......

Има места които се освобождават и в момента по най различни причини (смяна на адрес, има деца които не могат да се адаптират към ясла, болест, преместване и пр.). Те се попълват от "текущите" класирания щом се освободи такова място.

# 608
  • гр.София
 Да допълня d_iva Peace
Наистина,текущите класирания се правят само заради 1-2 бройки. Основно при по-големите има такова движение.Аз чакам на опашката за 2-ра яслена-от май 2008 досега не е мръднало класирането. Нови бройки не са приемани. Но пък чакащият ми номер непрекъснато се движи с по местенце напред.Рядко-назад. Явно някои си дезактивират кандидатурите.
 Т.е,дори и да няма прием, ежеседмично се актуализират списъците.
Появяват се нови деца.
nelipehlivanova, може и да ви класират за 2-ра яслена група за наесен, но междувременно ще си стоите и на сегашната опашка до 15 септ.И ако напусне случайно дететнце,може и да ви дойде ред-влизате в 1-ва яслена и наесен автоматично-във 2-ра.
 Ако правилно разбрах,последно решиха,че ще си има преподреждане на опашките по точки за всички деца, по-малки от 2005 набор.(.Един вид ново кандидатстване)

# 609
Ами то още не е решено. Има само проект на регламент, който после заминава по канален ред към СОС. Оттам в какъв вид ще излезе съвсем пък никой не може да знае.
А иначе всички по-малки от 2005 са по новия регламент (за сега). Аз смятам да питам специално за 2007 че нещо ми се губи логиката - според мен би трябвало да са текуща група, а също и 2006 в ОДЗ. Т.е. там където на практика не се откриват нови групи да са си по стария регламент.

# 610
  • София
Много, благодаря за отговорите. Бяхте напълно ясни. Желая успех на всички!

# 611
  • Нови искър
Здравейте
обяснете ми как да кандидатствам за ДЪРЖАВНА ДЕТСКА ЯСЛНА ГРАДИНА при положение, че не е в списъка ето къде се намира
http://bgmaps.com/map.aspx?sid=57cca6beae42bc8eb1eb3913ea26777f& … &initsearch=1

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 13:42 от nilro

# 612
  • София
Здравейте
обяснете ми как да кандидатствам за ДЪРЖАВНА ДЕТСКА ЯСЛНА ГРАДИНА при положение, че не е в списъка ето къде се намира
http://bgmaps.com/map.aspx?sid=57cca6beae42bc8eb1eb3913ea26777f& … &initsearch=1
Значи последно ясла ли е или детска градина? Ако е първото-на място подаваш молба, ако е второто не може да я няма в списъка. Кой номер е?

# 613
  • на път
Здравейте

newsm78 щом я няма на картата значи не е "яслена градина" или ОДЗ по общоприетата терминология, а само ясла.
Подавате документи директно в яслата която сте си харесали лично.

# 614
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте

Както вече са ти казали, явно е само ясла и се кандидатства на място.

Това, което е отбелязано на картата, не е ли подлеза при ЦУМ, Шератон....? Чудя се просто къде там има ясла/ОДЗ/ЦДГ

Общи условия

Активация на акаунт