Тук във слънчева Елада есента ни изненада (Гърция -13)

• 20 859
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
С удоволствие asioulini! Мен обаче малко хора ме издържат на шопинг Joy Луд умора няма. Може и на кафенце

Ох момичета какво приключение имах тази вечер... Прибирах се с колата и нещо се заблудих в тъмното, два пъти си пропуснах отбивката, на третия път успях да уцеля Атики hahaha Правих кръгчета като замаяна. Ужаааас. Сега ми е смешно, ама голям стрес преживях. 

# 46
ха, как ме подсетихте за стефанел.... при първото ми излизане извън БГ преди 100г си бях купила едно вталено сако с външни джобчета и качулка на стефанел от намаленията... убих се да го нося  Heart Eyes сега май майка го слага от време на време, и още е модерно и не е мръднал плата.

А как разпознавате дали купувате оригинали или ментета от ebay? например аз преди време купих една блуза на D&G за приятеля ми, и то понеже видях този модел и в магазина... и като пристигна по етикетите забелязах, че е менте (ако беше за мен щях да я задържа). Та се разправях с продавача, който отстъпи едва като му казах, че ще изпратя блузата на D&G.

Аз искам кожени ботуши.. Да сте си купували от ибей та да ми препоръчате продавач?

# 47
ха, как ме подсетихте за стефанел.... при първото ми излизане извън БГ преди 100г си бях купила едно вталено сако с външни джобчета и качулка на стефанел от намаленията... убих се да го нося  Heart Eyes сега май майка го слага от време на време, и още е модерно и не е мръднал плата.

А как разпознавате дали купувате оригинали или ментета от ebay? например аз преди време купих една блуза на D&G за приятеля ми, и то понеже видях този модел и в магазина... и като пристигна по етикетите забелязах, че е менте (ако беше за мен щях да я задържа). Та се разправях с продавача, който отстъпи едва като му казах, че ще изпратя блузата на D&G.

Аз искам кожени ботуши.. Да сте си купували от ибей та да ми препоръчате продавач?

Преди месец някъде си купих тези.
Кожени са и страшно удобни

Ето ти линка към магазина
http://shop.ebay.com/merchant/thewshop

Тези дни ще търся да купя и други ботуши, ако ми попадне нещо интересно ще ти дам линка

а разбирам дали едно нещо е оригинал или не най-вече като чета внимателно описанията, а и и гледам Feedback на продавачите.
Не,че е гаранция, де.
По нюх действам:)

Все се каня да попитам..
Вие пращате ли пари на близките си?
За да не прозвучи въпроса ми като болно любопитство отговарям първа:)
Аз пращам.
Интересува ме по кой начин- банков превод или какво?

# 48
Здравейте,
Аз наскоро купих няколко чифта кожени ботуши за мен и за щерката ама съм затрила линковете. Едни до коляното на Маркс и Спенсър ми излязоха 25 паунда. Супер са. Иначе аз марките, които предпочитам не са чак толкова скъпи, че да им правят ментета, но сестра ми си купи няколко неща на Кавали и твърди, че са истински.
Хипатия, аз не пращам пари, моите роднини слава Богу нямат нужда, но дъщеря ми от първият ми брак си живее и учи в София (категорично отказа да дойде тука) и засега я издържам изцяло и пътувам до София всеки месец за по седмица, да я видя, а и защото аз продължавам да работя в София, но си върша работата онлайн, така че имам работа в София само за няколко дни месечно. Та нямам опит в пращането на пари. Но си мислех, че може да става и през пейпал ако и двамата имат регистрация.
Хубав ден на всички!

# 49
хипатия, харесаха ми ботушките ти.. но са свършили явно при твоя продавач  Sad  гледам, че  предлага някои от по-обикновените модели на blahnik и louboutin, ама мен ще ме е жал да вървя с тях..
asioulini, цената от 32-33? (ca. 25 £) е много добра за кожени ботуши, ако намериш линка, метни го насам  Simple Smile

аз всъщност имам 4-5 чифта ботуши от кожа и от велур от миналата година, та не е задължително да си купувам нови, освен ако не са с прилична цена..тук кожените обувки/ ботуши под 80? не се намират, а и моделите са доста традиционни...

май е по- добре да си взема боти... нали са актуални доста... та ако видите някъде подобни модели 1 , 2 , 3 ,4 пуснете линковете. Тези ги видях на сайта на victoriassecret, но с доставката и митото ще ми излязат златни...
аз по принцип избягвам високите токове заради височината ми от 180+ cm.. а за съжаление обувката е много по-красива като е на ток...

Аз пари също не пращам, но по банков път мисля е най-евтино. Искат минимална такса от 10? без значение каква сума пращаш, и естествено парите "пътуват" 4-5 работни дни.

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 14:48 от pepelja6ka

# 50
pepelja6ka,
и аз бих искала да си купя ботичките от снимка 3 и 4:)
Гледах вчера подобни модели, но бяха от изкуствена кожа и не запомних линка.

не само обувката, но и походката е много по-красива ,когато са обути високи токове Simple Smile

# 51
Аз днес се сдобих с един чифт симпатични велурени боти на Gianna Kazakou за 65 евро.
Иначе най-хубавите ми ботуши са от Милано за по 30 евро чифта, невероятни модели, само дето четох наскоро, че имало конфискувани обувки в Италия заради съдържание на хром?! Надявам се моите да не са от тях newsm78

По повод изпращане на пари, понеже има Алфа банк в България, чудех се дали банковите преводи няма да са на по-ниски цени от Гърция към България и обратно? Не съм го проверявала това. На моите родители не изпращам пари, направила съм им една банкова сметка, която те естествено не пипват.

# 52
Лейла,
със здраве да си разтъпчеш ботите:)
и се радвай, ако миланските ботушки имат хром.
Доказано е ,че хромът забавя стареенето- не на ботушите, на човека:)
От няколко години хрома наистина е забранен с директива на  Европейския парламент,
но също така са забранени и цимента и всякакви хромирани повърхности в леките автомобили и т.н
Аз питам за парите, защото ползвам интернет банкиране към Пиреос банк и всички банкови преводи,
ако ги правя сама ми струват само 30 цента, независимо от сумата.
Ако го направя в банката ми вземат 5 евро.
Просто исках да споделя информацията и опита си  и поради това зададох въпроса си:)

# 53
pepelja6ka подобни на моделите от снимка 1 и 2 има в сайта на laredoute, но честно казано не мисля че излизат много евтини

# 54
Сега се върнахме с щерката от обиколка по софийските молове, освен че се забавлявахме чудесно, почти нищо не си купихме. Цените в моловете в София са  #Crazy #Crazy По-скъпо е от Атина, а уж стандарта ни е нисък. Е, не мога да го разбера това  #2gunfire
Лейла, аз в началото как се губех из Атина. А и все още се губя. Първия път, когато се връщах сама излязох на магистралата за Ламия, как го направих и аз не знам. Звъннах на мъжа и му казах, че ако не дойде да ме прибере, хващам към България  Laughing Прибраме де , добре че ми е душичка.
Момичета, в София е АДСКИ СТУД! Утре се прибирам, но май и в Атина идва зимата. Жалко, така бързо свърши лятото.
Лек ден!

# 55
Лейла, аз в началото как се губех из Атина. А и все още се губя. Първия път, когато се връщах сама излязох на магистралата за Ламия, как го направих и аз не знам. Звъннах на мъжа и му казах, че ако не дойде да ме прибере, хващам към България  Laughing Прибраме де , добре че ми е душичка.

Grinning Ти поне си била на правилния път за България, а аз  хванах пътя за Елефсина ooooh! Досрамя ме да звъня, при положение че имам GPS, той и затова все ми го тика в ръцете и ми казва, че първия път, в който истински се загубя, ще го оценя и ще започна да го използвам.

Вижте една много симпатична статия за Атина от Алекс, той е бил тук за концерта на Мадона. Е, има някои малки неточности, но е толкова забавно написана, че му е простено:
http://www.dnes.bg/article.php?cat=80&id=58388

Хипатия, сподели моля те опита си. Аз това, което прочетох в сайта на Алфа, е за превод в Алфа мрежата с цена 0,2% от сумата, минимум 10 евро.

# 56

Хипатия, сподели моля те опита си. Аз това, което прочетох в сайта на Алфа, е за превод в Алфа мрежата с цена 0,2% от сумата, минимум 10 евро.

Трябва да имаш сметка в Пиреос. Правиш молба и за интернетбанкинг-става веднага. Дават ти код и т.н Ето линка
https://www.winbank.gr/
При регистрирането се дава номер на мобилен телефон или на стационарен, но да можеш да получаваш на него смс. Когато се прави банков трансфер  за всеки такъв се получава смс с  код на телефона , чийто номер е даден. Без този код не може да се извърши трансфера .
Влез и разгледай. Аз имам сметка в Пиреос и в българския клон. И там направих интернетбанкиране.
Сега като видях ценоразписа виждам ,че за банков трансфер към банки в ЕС таксата е 0.30 цента до 1000 евро, 0,50 цента от 1000 до 12500 евро и 5 евро за сума над 12 500евро.
Но ако трансфера е към клон на Пиреос извън Гърция/ какъвто има в България/ таксата за трансфер до 12 500 е 0,30 цента и 3 евро за по-големи суми.
Ако в сметката има пари трансфера се осъществява още същия ден -за 1-2 часа.

# 57
Хипатия, супер си, мерси за инфото  newsm44

# 58
Лейла,
радвам се, ако съм била полезна:)
Ако имаш някои въпроси във връзка с това как става трансфера или нещо подобно питай.

Предполагам ,че всички си събирате касовите бележки от фризьор, козметик, химическо чистене, автомивка, хотели, ресторанти, медицински и изобщо всякакви видове услуги?
Когато те се декларират при попълване на данъчните декларации се възстановяват 40% от платената сума. Само за медицинските услуги е 20% тъй като тези услуги са освободени от ФПА.
Е, трябва да се внимава и да не се декларира всичко, за да не стане така ,че разходите надхвърлят заявените приходи:)
Тази информация е стара, ама все се каня да я пиша и все забравям:)

# 59
Мила Хипатия, а за трансфери между собствени сметки от България към Гърция при интернет банкиране какви такси се заплащат? Отворих тарифите от страницата на Пиреос България и останах с впечатлението, че Пиреос Гърция се таксува като междубанков превод във валута, понеже няма специално указание, а цените чрез WINBANK са до 5000 евро 15 лева, до 20 000 - 35 лева. Пак е по-добре от други банки де. Благодаря за информацията smile3525
Интересува ме понеже в момента тегля от карта (моите доходи са в България), плащам 2% на всяко теглене cash и мисля да кажа стоп. Стремя се да плащам основно с кредитна карта, но все пак се налага да имам и пари в брой.
Не знам, да не отегчаваме останалите, да минем на лични? Но все пак мисля, че може да е полезна информацията и за други.

Общи условия

Активация на акаунт