Майчинството - счетоводно - 12

• 71 207
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 480
Ала-Бала,сърдечни благодарности и от мен.  bouquet

# 481
Здравейте мамчета! Hug Искам да попитам нещо - фирмата, от която ми изплащат майчинството я закриват. Парите ми ги дават от фирмата, защото бях в заварено положение и преводите са по сметка на фирмата. Въпроса ми е могат ли те да представят в нои направо моята банкова сметка и да ми се превеждат там, или ще трябва да ме прехвърлят в някоя от другите им фирми и пак те да ми ги плащат, защото доколкото знам нямат право и да ме уволнят. Ох, май стана доста объркано, но дано сте ме разбрали. Те ще предложат някакъв вариант, но ми се иска и аз да съм информирана по въпроса.

# 482
Искам пак да попитам нещо,самоосигурявам се на 700лв. от септември,термина ми е  за май месец. Искам да си взема платената годишна отпуска за другата година през ФЕВРУАРИ и ме интересува на коя заплата ще ми се изплати,тъй като ми дадоха да подпиша допълнително споразумение в което пише - ''...считано от 01.09.2008г. месечната основна заплата на служителя от 280.00лв. става в размер на 280.00лв. ........ Считано от 01.09.2008г. брутното трудово възнаграждение на служителя е до 700лв.'' Ето тук нещо не ми е ясно  newsm78 ...

# 483
  • София
Въпросът ми не е свързан със майчинство, но има общо със счетоводство и осигуряване на по-висока заплата, та затова ще го задам тук, тъй като винаги съм получавала бързи и компетентни отговори на всички мои запитвания.
Мъжът ми ще кандидатства за кредит с удостоверяване на доход, но от фирмата му досега са го осигурявали на 400 лева, а на него за пред банката му трябва да докаже 1 400 лева доход. Решихме да няколко месеца сам да си доплаща осигуровките, за да докаже такъв доход. Та въпросът ми е - ако по трудов договор заплата му е 400, но той се осигурява допълнително върху колко пари дължи данък - върху 400 или върху 1400?

# 484
  • София-Младост
... но от работата ми са го загубили. Въпросът ми е има ли някакъв срок, в който този болничен трябва да се представи в НОИ и дали ако този срок не е спазен ще имам някакъв проблем с изплащането на обезщетението? Знам, че може да се извади дубликат и тази седмица ще ходя за следващия ми болничен и бих могла да го извадя, но честно казано не съм го изгубила аз и ми писна да се занимавам и да се разкарвам, защото някой не си е свършил работата.

А като са го загубили, дали са го намерили? Срок за предаване няма, но без втория ще ти върнат третия болничен зо доизясняване, т.е., ти си заинтересована да се предаде болничния по-бързо, за да си получиш парите. Най-добре провери дали болничният е намерен, ако не - извади си дубликат, няма кой друг да свърши тази работа.
Има срок разбира се.

# 485
  • София-Младост
Въпросът ми не е свързан със майчинство, но има общо със счетоводство и осигуряване на по-висока заплата, та затова ще го задам тук, тъй като винаги съм получавала бързи и компетентни отговори на всички мои запитвания.
Мъжът ми ще кандидатства за кредит с удостоверяване на доход, но от фирмата му досега са го осигурявали на 400 лева, а на него за пред банката му трябва да докаже 1 400 лева доход. Решихме да няколко месеца сам да си доплаща осигуровките, за да докаже такъв доход. Та въпросът ми е - ако по трудов договор заплата му е 400, но той се осигурява допълнително върху колко пари дължи данък - върху 400 или върху 1400?
Ами не става така...не може да се води на договор за 400 и да се осигурява на 1400. Плащайки осигуровки на 1400 данъка също се смята при тази заплата.

# 486
Elfita, а ако втория ми трудов договор е срочен, примерно за 6 месеца ще ми го вземат ли пак в предвит, или трябва да е безсрочен?

# 487
  • София
Ами не става така...не може да се води на договор за 400 и да се осигурява на 1400. Плащайки осигуровки на 1400 данъка също се смята при тази заплата.

Благодаря за бързия отговор. И аз така си мислех, но все пак исках да съм сигурна  Sunglasses

# 488
  • София-Младост
Elfita, а ако втория ми трудов договор е срочен, примерно за 6 месеца ще ми го вземат ли пак в предвит, или трябва да е безсрочен?
Докато Елфита се включи...Само предполагам за какво си  питала, затова отговарям - да ще се вземе.

# 489
Месец за месец, първо ще получиш парите 10-31 декември и после сумата за януари и чак накрая частта за м.02.

Мерси за бързия отговор   bouquet

# 490
  • София
... но от работата ми са го загубили. Въпросът ми е има ли някакъв срок, в който този болничен трябва да се представи в НОИ и дали ако този срок не е спазен ще имам някакъв проблем с изплащането на обезщетението? Знам, че може да се извади дубликат и тази седмица ще ходя за следващия ми болничен и бих могла да го извадя, но честно казано не съм го изгубила аз и ми писна да се занимавам и да се разкарвам, защото някой не си е свършил работата.

А като са го загубили, дали са го намерили? Срок за предаване няма, но без втория ще ти върнат третия болничен зо доизясняване, т.е., ти си заинтересована да се предаде болничния по-бързо, за да си получиш парите. Най-добре провери дали болничният е намерен, ако не - извади си дубликат, няма кой друг да свърши тази работа.

Не е намерен все още, ако беше намерен нямаше да питам тук! Дубликат може да извадя аз или работодателя!
Званях в НОИ, няма срок за предаване, просто ще ми забавят плащането.

# 491
 Peace   Много ви благодаря!

# 492
Здравейте. Аз влизам в темата с един страшно глупав въпрос, но тъй като чух две различни мнения от двама души- счетоводители, се замислих Rolling Eyes : ако 6 месеца преди раждането се осигурявам върху 1000лв, колко ще взимам през 315-те дни  Embarassed ? Дотук чух цифра !!!по- малка!!! от 80%, както и цифра от точно 90% от 1000-те лева.
Къде, всъщност е истината? Има ли някакви допълнителни удръжки? Ако не е нахално, някой може ли да ми каже (сметне) колко ще взимам точно? И през всичките 9 месеца ли получаваните пари са едни и същи?
Много благодаря предварително и извинения за "балъшкия" въпрос Embarassed

# 493
Някой знае ли дали е влязло в сила или от кога ,като се роди бебчо бащата има право на 15 дневен платен отпуск

# 494
  • Пловдив
Здравейте. Аз влизам в темата с един страшно глупав въпрос, но тъй като чух две различни мнения от двама души- счетоводители, се замислих Rolling Eyes : ако 6 месеца преди раждането се осигурявам върху 1000лв, колко ще взимам през 315-те дни  Embarassed ? Дотук чух цифра !!!по- малка!!! от 80%, както и цифра от точно 90% от 1000-те лева.
Къде, всъщност е истината? Има ли някакви допълнителни удръжки? Ако не е нахално, някой може ли да ми каже (сметне) колко ще взимам точно? И през всичките 9 месеца ли получаваните пари са едни и същи?
Много благодаря предварително и извинения за "балъшкия" въпрос Embarassed

Грубо месечно ще получаваш 760 лв.Всеки месец сумата варира според работните дни в месеца,за който се изплаща обезщетението.

Общи условия

Активация на акаунт