Майчинството - счетоводно - 12

• 71 183
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 900
Elfita, много ти благодаря  bouquet! И аз си мислех, че е такава ситуацията, но счетоводителката ми категорично ми каза, че не е възможно! И аз я питах "добре какво правим ако от 30.10 до ... съм в болница, а ти трябва да осчетоводяваш?" Нищо не ми каза и ми се нацупи нещо... Но след като имам такива законови права не виждам как би могла да ме изпързаля!
Благодаря отново! Hug

# 901
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Искам да попитам дали мога да се преместя в друга фирма да взимам майчинството тъй като нашия шеф не ни внася осигуровките и май ще фалира и още не ми е изготвил молбата за майнчиството а и последния болничен не ми е изплатен просто не е вкаран в НОИ какво мога да направя?

Може да го предадат по-късно ако не са внесли осигуровките за тези месеци. Можете да напуснете и да ви назначат в друга фирма, за да получавате обезщетението, но само от датата на новото назначение старите ще трябва да се подадат от сегашната ви фирма

# 902
ДейзиГ  много ти Благодаря за отговора   bouquet

# 903
  Здравейте момичета!
  Много ще съм ви благодарна ако ми посочите линк къде в темата е обсъждан моят въпрос- сигурна съм , че я има информацията , но не можах да я намеря.
   Какви документи точно трябва да си подготви бъдещата мама на второ детенце за да получи съответната еднократна помощ?Работи , осигурявана е - не знам друга каква информация трябва Embarassed
  Благодаря ви предварително!

За еднократната помощ се подава Молба-декларация в социалната служба заедно с копие и оригинал на акта за раждане на второто дете и копие от акта за първото дете.
Много благодаря за отговора , за вниманието и за отделеното време! Желая всичко най-добро!

# 904
  • София-Младост
  Здравейте момичета!
  Много ще съм ви благодарна ако ми посочите линк къде в темата е обсъждан моят въпрос- сигурна съм , че я има информацията , но не можах да я намеря.
   Какви документи точно трябва да си подготви бъдещата мама на второ детенце за да получи съответната еднократна помощ?Работи , осигурявана е - не знам друга каква информация трябва Embarassed

За еднократната помощ се подава Молба-декларация в социалната служба заедно с копие и оригинал на акта за раждане на второто дете и копие от акта за първото дете.
Много благодаря за отговора , за вниманието и за отделеното време! Желая всичко най-добро!
Акт за първото не зная дали ще върши работа, но задължително бележка от служба ГРАО за поредността на роденото от майката дете, за което е помощта. За лична ката е излишно да допълвам.  Simple Smile

# 905
Здравейте!

Да се допитам до "разбиращите" ... Каква е сумата, която трябва ад ми бъде изплатена за неизползван платен отпуск (20 дни по договор) при напускане по взаимно съгласие след изтичане на майчинство за дете на 2 г., при положение, че по трудов договор ме осигуряват на 316. 00 лв.?
Кога трябва дa ми бъде изплатена тази сума и какви документи трябва да подпиша аз за да се докаже, че съм я получила?
В случай, че работодателят не ми изплати отпуск къде трябва да подам жалба или как да търся тези мои права?

Благодаря на всички, които ще ми съдействат в тази ... позната ситуация  Crossing Arms

# 906
  • София-Младост
Здравейте!

Да се допитам до "разбиращите" ... Каква е сумата, която трябва ад ми бъде изплатена за неизползван платен отпуск (20 дни по договор) при напускане по взаимно съгласие след изтичане на майчинство за дете на 2 г., при положение, че по трудов договор ме осигуряват на 316. 00 лв.?
Кога трябва дa ми бъде изплатена тази сума и какви документи трябва да подпиша аз за да се докаже, че съм я получила?
В случай, че работодателят не ми изплати отпуск къде трябва да подам жалба или как да търся тези мои права?

Благодаря на всички, които ще ми съдействат в тази ... позната ситуация  Crossing Arms
Платения отпуск се изплаща на база предходен месец с отработени най-малко десет дни. Сумата се изплаща обикновенно месеца следващ начисляването, когато се плащат заплатите на останалите служители. Може и при самото прекратяване, но е малко вероятно. В Заповедта за освобождаване задължително трябва да фигурира сумата. Ако не ти я изплати можеш да заведеш дело с/у него и д ас ичакаш решението.

# 907
Ала-Бала, става дума за платеният отпуск, който не е използван през двете години, в които аз съм била по майчинство. В този случай последният ми отработен месец преди раждането ли се взема в предвид?
И щом сумата фигурира в заповедта за освобождаване шансът да не се изплати си е реален и само съд оправя нещата ... Simple Smile

# 908
  • София-Младост
Ала-Бала, става дума за платеният отпуск, който не е използван през двете години, в които аз съм била по майчинство. В този случай последният ми отработен месец преди раждането ли се взема в предвид?
И щом сумата фигурира в заповедта за освобождаване шансът да не се изплати си е реален и само съд оправя нещата ... Simple Smile
Да точно така.
Шансът да не ти я  изплатят е реален винаги, но ако сумата там е вписана имаш доказателство, че те ти я дължат. Как ще докажеш, че имаш да взимаш пари, ако никъде не фигурират записани?

# 909
Да точно така.
Шансът да не ти я  изплатят е реален винаги, но ако сумата там е вписана имаш доказателство, че те ти я дължат. Как ще докажеш, че имаш да взимаш пари, ако никъде не фигурират записани?

Благодаря за отговора и да се надяваме, че ще общувам с коректни и разбрани хора! Спокоен и приятен ден!

# 910
  • Майничка
  Здравейте момичета!

Акт за първото не зная дали ще върши работа, но задължително бележка от служба ГРАО за поредността на роденото от майката дете, за което е помощта. За лична ката е излишно да допълвам.  Simple Smile

Да, искат задължително копие от акта за раждане на първото. Бележката за поредността напоследък се издава от ГРАО при вземането на акта за раждане на новороденото. Иска се държавна марка от 3лв.(мисля), но тя се купува на място.

# 911
  • София
Ударете едно рамо, моля  Praynig
Въпросът ми е относно болничния за гледане на малко дете. Педиатърът ни предупреди, че се полагали общо 40 дена на година, но не  повече от 30 дни за 6месечие. Болничния не го отразява в картона на детето нито в моя (защото личния ми лекар е друг, а картонът ми е личния). Питанката е как да разбера колко дни болничен съм ползвала?
Болничен ми е издаван и от частен лекар.
Сега започва сезонът на вирусите и се опасявам, че отдавна съм надвишила 40-те дни болничен newsm78

# 912
  • София-Младост
Ударете едно рамо, моля  Praynig
Въпросът ми е относно болничния за гледане на малко дете. Педиатърът ни предупреди, че се полагали общо 40 дена на година, но не  повече от 30 дни за 6месечие. Болничния не го отразява в картона на детето нито в моя (защото личния ми лекар е друг, а картонът ми е личния). Питанката е как да разбера колко дни болничен съм ползвала?
Болничен ми е издаван и от частен лекар.
Сега започва сезонът на вирусите и се опасявам, че отдавна съм надвишила 40-те дни болничен newsm78

Какво прави картона при личния лекар?  Wink Работиш ли? Ако да, тези болнични листове се носят на работодателя, той пък води дневник и там пише...помоли да ти направят справка.

# 913
Здравейте,
изчетох колкото можах и нещо пак не разбирам. Случаят е такъв: излязох по майчинство от 1 август тази година и предните шест месеца както го разбирам
са ми февруари-юли, обаче аз февруари си смених местоработата. На новата ми работа ме писаха, че съм почнала от 18то число, а не от 1во (както дефакто беше)
и съответно за месец февруари излиза при НОИ, че съм работила 10 дни февруари на пълната ми работна заплата.
Въпросът ми е - това че са ми писали договора от по-късна дата ще има ли значение при изчисляването на средното парично обезщетение?
Т.е. по-малко ли ще вземам месечно след като се водя, че февруари съм работила само 10 дни?
Моля за бърз отговор от някой знаещ... Heart Eyes моля ви, че днес ще пускат документите ми към НОИ и трябва да се разправям с шефа, ако наистина по-малко ще излезе.  #Cussing out

# 914
  • София
Ала-Бала  Hug
Работя и затова се налага да вземам болничен.
Не исках да питам в личен състав, че при нас е голяма бюрокращина. Молба се пуска до Директора, той разпорежда... и всички разбират накрая каква ми е болката.
Ако няма друг начин ще взема да пусна една молба за справка Whistling

Общи условия

Активация на акаунт