Майчинството - счетоводно - 12

• 70 868
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 510
Zdraveyte!Nazna4ena sam na rabota po trudov dogovor na 7 may.Bolni4niqt mi zapo4va ot 28 april oba4e.Imam po princip okolo 6 god. trudov staj no ne prez tazi godina.Ot NOI otkazvat da mi izplatqt i bolni4nite i may4instvoto.Kakvo da pravq?

# 511
  • Пловдив
Zdraveyte!Nazna4ena sam na rabota po trudov dogovor na 7 may.Bolni4niqt mi zapo4va ot 28 april oba4e.Imam po princip okolo 6 god. trudov staj no ne prez tazi godina.Ot NOI otkazvat da mi izplatqt i bolni4nite i may4instvoto.Kakvo da pravq?

Болничният ти започва април,а си назначена на работа следващия месец  Shocked.Как те назначиха,докато си в болничен?
НОИ отказва да го изплати,защото в момента на издаването на болничния не си работила.Трябвало е да те назначат преди да излезнеш в болничен.
Това,че имаш 6 години стаж преди това е добре,но трябва да работиш в момента на излизане в болничен.

Варианта е като изтече болничния да те назначат на работа и тогава да излезеш пак в болнични,но не преди да те назначат.По време на назначението не може да си в болнични.
Говориш за болничен от април,това е доста отдавна.Кога ти изтича поредния болничен?Сега в болничен ли си?

# 512
  • София-Младост
Благодаря ви за отговорите.
Все пак ще си напиша жалбата и ще чакам за отговор от страна на работодателя, в противен случй ще се оплача и в НОИ и Инспекцията по труда.

Elfita не работя в Ти Би Ай Кредит, а за един омразен монополист.
Нинка дай базата 6 месеца преди първия болничен, за да не се окаже, че грешката е вярна. Ти споменаваш, че има раждане м.10 и даваш база до м.09. Болничния вероятно ти е от м.09 или м.08, така че върни 6 месеца преди него, за да сметнем отново.

# 513

Нинка дай базата 6 месеца преди първия болничен, за да не се окаже, че грешката е вярна. Ти споменаваш, че има раждане м.10 и даваш база до м.09. Болничния вероятно ти е от м.09 или м.08, така че върни 6 месеца преди него, за да сметнем отново.
[/quote]

3    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    22    715.01
4    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    20    727.46
5    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    20    659.21
6    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    22    900.91
7    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    22    616.51
8    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    23    650.56

Копирам от справка за соц.осигуряване от НОИ за шестта месеца преди да изляза в болничен м. Септември

# 514
  • Пловдив
ninka@ ,аз изчислявам среднодневно 27 лв.Нека и Ала-Бала да си каже думата

# 515
Момичета, искам само да предупредя да не разчитате изцяло на информацията получена тук във форума.

Питайте счетоводител преди да предприемате каквото и да е!
Има например счетоводен форум odit.info-дискусия.
Най-добре е разбира се да си говорите с лично анагжиран счетоводител.

Казвам го с причина и с цел никой да не съжалява за взето решение, а вече да е късно!

# 516
  • София-Младост
Момичета, искам само да предупредя да не разчитате изцяло на информацията получена тук във форума.

Казвам го с причина и с цел никой да не съжалява за взето решение, а вече да е късно!

odit.info  Laughing Защо мислиш, че счетоводителите, които пишат там не наминават и тук?

# 517
  • София-Младост
ninka@ ,аз изчислявам среднодневно 27 лв.Нека и Ала-Бала да си каже думата
По-горе е дала чисто около 500-600лв на месец. При шест месеца по 600лв чисто за периода излиза около 24лв. според мен средно дневно.

# 518

Ангажиран може да е само счетоводител, на когото плащаш!
И защо мислиш, че ние не сме професионалисти?

Много неблагодарно ми звучи мнението ти на фона на цялото внимание, което ти отделихме миналата седмица. Доста страници се изписаха докато се разбере какво питаш. ВЪпрос, който можеше да зададеш в едно мнение, се проточи на повече от страница и така и не стана ясно кавкво всъщност е положението при теб в следващите няколко страници. Явно не си удовлетворена от отговорите. Не може да се угоди на всички.  Naughty

И между другото, тук има поне 3 от нас, които пишат и в одита. Тук винаги съветваме момичетата да се допитат и там, когато казусът е по-сложен. И доколкото съм в течение - получават същите мнения, които ние им даваме. Но пък там понякога може колегите и да не им обърнат внимание. Докато тук както виждаш, на всяка от вас се отделя достатъчно!

Досега недоволни от нас тук не е имало. Мога да твърдя, че в този форум са най-добрите и професионални консултации във връзка с майчинството.  Peace

Всеки сам си преценява на кого да вярва!  #Crazy

# 519
здравейте мили мами ..ето го и моят проблем (предварително сеизвиниавам ако допусна някой правописни грешки ..но е кофти преминаването от латин. на кирел. предполагам ще проявите разбиране).., и така водя се фиктивно на работа в една фирма парвата година изплащането на майчинството беше  не редовно, проблемно и мъчително ....,накрая на годината ми преведоха на куп сумата от др.месеци ,..но тази година изобщо нямаше преводи ...което е ужасно и абсурдно за мен водя се самотна майка ...  Десет месеца "шефа" ми ме уверява че всичко със документациата е наред  и проблема е ж НОИ .. и аз вярва безрезервно като на човек който имам доверие приятелско сем. сме  ,че  чак и роднини  дори ..и така докато един ден една приятелка на която разказах как стоят нещата при мен не писа на НОИ за да и обяснят има ли причина да нямам преводи толкова време  ...отговориха и като ясно и точно посочиха причината за която съм без превод ..,а именно това че работодателя не е пуснал молба в която се упоменава че детето се отглежда от мен а не е починало или настанено в дом за деца или осиновено ............!!! Shocked
Ужас бях потресена приятелката ми принтира нужните молби и документи които трябва да се попълнят и подадат в НОИ (от счетоводителката преди 10 месеца)аз попълних веднага  и предадох на работодателя доколкото разбирам той умишлено задържа 7 ден документите незнайно с каква цел и забавя предаването им на така наречената им счетоводителка  ooooh!...(в последствие разбирам).....
Всъщност вапросчето ми е :
Виктория родена на 07.02.2007г започва да ходи на ясла от 15 септември 2008 г. аз уведомих въпросня "Шеф" сега от тук на сетне обезщетението ще ми е 50% от основната 220 лв както се водя аз ...прочетох че в случай че не се върна на работа мога да ползвам неплатен отпуск 6 месеца ......тогава обезщетението отново ли ще е 50%?
Ако подам молба за напускане (разбирате защо!!) преди да са изтекли 2-години от майчинството...има ли възможност да мина на Борсата .....и колко месеца ще мога да сам там и какво ще е месечното възнаграждение при това положение?
Благодаря предварително ще се радвам на вашите мнения ..съвети и препоръки !

# 520
  • София-Младост
По време на неплатения също ще получавате половин обезщетение. Ако отидете на борсата ще сте за минимален срок 4месеца и минимално обезщетение...малко по спомен, но мисля че за тази година е 100лв. Съвета ми еда отидеш в НОИ и да си извадиш ПИК-персонален код, с него можеш да провериш в сайта на НОИ, кога и дали са ти подадени необходимите документи, за да си получаваш обезщетението.

# 521
здравейте,доколкото знам като самоосигуряващ се ще вземам по-голямо обещетение за майчинство,отколкото като работник в някоя фирма,но незная как точно стоят нещата.ако се самоосигурявам като съдружник в някоя фирма върху 1500 лв.,какви осигуровки трябва да внасям и после каква ще е чистата сума,която ще вземам/там нали няма нето-бруто/т.е.90%от 1500 лв. ли ще е ?благодаря ви предварително.

# 522
По време на неплатения също ще получавате половин обезщетение. Ако отидете на борсата ще сте за минимален срок 4месеца и минимално обезщетение...малко по спомен, но мисля че за тази година е 100лв. Съвета ми еда отидеш в НОИ и да си извадиш ПИК-персонален код, с него можеш да провериш в сайта на НОИ, кога и дали са ти подадени необходимите документи, за да си получаваш обезщетението.

До колкото разбрах .. до навършване на 2год. мога да карам на 50% и след тези две години пускам молба свободен текст за 6 месечен неплатен или парво за 40(общо за 2 год.)дена платен (по жремена платения пак ще е 50% предполагам)
попражи ме ако греша ..!
Само да питам и това докато сам по майчинство(а детето си ходи на яасл през това време) и ползвам 50% до края на 2-та год. те имат ли прражо да ме уволнят (да анулират договора)!!?

# 523

До колкото разбрах .. до навършване на 2год. мога да карам на 50% и след тези две години пускам молба свободен текст за 6 месечен неплатен или парво за 40(общо за 2 год.)дена платен (по жремена платения пак ще е 50% предполагам)
попражи ме ако греша ..!
Само да питам и това докато сам по майчинство(а детето си ходи на яасл през това време) и ползвам 50% до края на 2-та год. те имат ли прражо да ме уволнят (да анулират договора)!!?

Или след като детето е трагнало на ясла ,..аз или трябва да се върна на работа или да си пусна неплатения отпуск 6 месеца  !?

Неплатен отпуск по чл.167а по КТ – за гледане на дете до 8-годишна възраст.
Този отпуск е в размер на 6 месеца (освен в случаитв на ал.4). Може да се ползва наведнъж или на части, като работодателят трябва да е уведомен за него 10 дни предварително.
Признава се за трудов и осигурителен стаж. Съответно за него се полага и платен годишен отпуск.
Осигуровки – 6% от 240лв. за 2008г.

# 524
  • София-Младост

попражи ме ако греша ..!

Или след като детето е трагнало на ясла ,..аз или трябва да се върна на работа или да си пусна неплатения отпуск 6 месеца  !?

Неплатен отпуск по чл.167а по КТ – за гледане на дете до 8-годишна възраст.
Този отпуск е в размер на 6 месеца (освен в случаитв на ал.4). Може да се ползва наведнъж или на части, като работодателят трябва да е уведомен за него 10 дни предварително.
Признава се за трудов и осигурителен стаж. Съответно за него се полага и платен годишен отпуск.
Осигуровки – 6% от 240лв. за 2008г.
Пропуснах момента, че детенце е вече на ясла...тогава варианта е отпуск. При теб нещата са фиктивно, така че платен отпуск...стига да се разберете с роднината, за да ти стече стаж. Иначе неплатен и здравна вноска от 3,9% върху 240лв. , заплаща се по принцип от работодателя...но при теб ситуацията е друга, 8,64лв. е здравното на месец. Другото написано е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт