Майчинството - счетоводно - 12

• 70 832
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 675
  • plovdiv
Имам едно въпросче:Искам да прехвърля майчинството на свекърва ми ,но с мъжът ми нямаме брак.Това пречка ли е?То не остава много-5 месеца са,но защо да не ги използвам.

# 676
  • София-Младост
Имам едно въпросче:Искам да прехвърля майчинството на свекърва ми ,но с мъжът ми нямаме брак.Това пречка ли е?То не остава много-5 месеца са,но защо да не ги използвам.
Не, не е проблем, нали детето носи името на баща си.  Simple Smile

# 677

Болничните са до 135-тия ден след това се подава молба.
За да ползвате отпуска за гледане на дете до 2 години също се подава молба.
И двете са формуляри на НОИ и се попълват по образец, като за всяко се прилагат различни неща, не разбирам на вас както точно ви трябва

Ами, нужно ми е да знам какви са документите, които се подават за отпуската за гледане на дете до 2 години. Тоест (ако има) образец на молбата и документите, които се прилагат. Искам да съм готова с всичките документи и да остане само да се попълнят данните на фирмата, подписи и печати и толкоз.

# 678
Здравейте, изправена съм пред следния проблем- шефът ми закрива фирмата, в която работя. Синът ми е на една годинка вече, а счетоводителката още не ми е внесла документите след изтичането на 135-те дни на майчинството.Първият ми въпрос е: имам ли право да се прехвърля в друга фирма ( има такава възможност) като подам молба за напускане в тази която се закрива. И ако да - да изчакам ли с подаването на документите, аз сама ще си ги внеса в нои, докато се прехвърля в новата. Защото ако ги подам от името на старата и те я закрият дали ще са валидни и от нои няма ли да ми правят проблеми с изплащането на майчинските?
Мерси предварително

# 679
Момичета, искам да ви попитам в какъв срок т.е колко дни преди навършване на 2 години на детето,  трябва да се подаде молба до работодателя за платен отпуск.
Благодаря.

# 680
Аз имам друг въпрос въпреки,че още не ми стои на дневен ред.
Става въпрос за неплатения отпуск от 6 месеца до навършване на осем години на децата ми.Ако не съм омъжена,а те са само признати от баща им нямам ли право само аз да си ползвам 12 месеца.

# 681
  • Пловдив
Момичета, искам да ви попитам в какъв срок т.е колко дни преди навършване на 2 години на детето,  трябва да се подаде молба до работодателя за платен отпуск.
Благодаря.

10 работни дни

# 682
И аз като всички съм с въпросче:) От 15.10 съм в болнични, днес се обаждах в НОИ да проверя дали работодателя ми ми го е занесъл, но уви в НОИ ми казаха че няма входиран болничен. Какво да правя??? Има ли закон който задължава работодателите да внесът болничния и в случай на неизпълнение да им се налагат санкции????????

# 683
Ако не е печатна грешка и болничният ти започва на 15.10. - още е много рано да се носи в НОИ - нека месецът мине.
И след това още до 3 седмици докато преведат парите.

# 684
Привет,
Моя въпрос може би ще ви се стори странен, но се надявам да можете да ми помогнете.
ЗНачи.... от 5 години живея в САЩ и смятаме да се прибираме в БГ, но съм бременна и договора на съпруга ми изтича месец преди да родя, затова ще родя тук в САЩ, но когато бебето стане на 1 месец, се прибираме в БГ. ВЪпроса ми е, ако съм го родила в САЩ, то аз имам ли право на някакви помощи. ПРеди да замина за САщ съм работила, но не знам колко точно и дали въобще са ми плащани осиигуровки от всяко място. Интересува ме мога ли с нещо да си помогна от сега или като се прибера и....всичко ме интересува. Звънях тук и там и всеки казва прибери се и тогава ще говорим, а аз искам да знам ако мога да напрая нещо предварително, да подготвя най-малкото документи.
Благодаря предварително  bouquet

# 685
Мерси Стики не е печатна грешка, просто си мислех че веднага се носи в НОИ или поне до 10 дни, но явно съм била в грешка:)))

# 686
Благодаря.

10 работни дни

Благодаря много.

# 687
Имам един въпрос. Вярно ли е че детските от 25лв. стават на 35лв. и от кога е това.
А за близнаците ще има ли увеличение?

# 688
  • София-Младост
Имам един въпрос. Вярно ли е че детските от 25лв. стават на 35лв. и от кога е това.
А за близнаците ще има ли увеличение?
От 01.01.2009.

# 689
Бременна съм и все още съм на временен трудов договор, който на 10.11 трябва автоматично да стане постоянен.
Ще изчакам до тогава и след това ще кажа на работодателя си, че съм бременна. Дали след като договора стане постоянен имат право да го прекратят?
И още един въпрос: осигуряват ме на 670 лв. /макар че, вземам далеч повече/ колко реално ще получавам като майчинство през първите 9 месеца и има ли опция да си довнасям пари за осигуровки, за да получавам след това повече?
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт