Майчинството - счетоводно - 12

• 71 105
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Здравейте, мили и отзивчиви мами,

Имам един въпрос: смятам да изляза в болнични, редовно, 45 дни преди термина. Излизам на 01.01.2009 (живот и здраве Praynig). Започнах работа на 1 октомври 2007, т.е. ще работя 3 месеца от новата година (октомври, ноември и декември). Въпросът ми е имам ли право на някаква платена отпуска за тези три месеца?

Мерси!  bouquet

# 826
  • София
Трябва да имаш 8 месеца стаж във фирмата доколкото аз знам Hug

# 827
Момичета здравейте!Имьм нужда от помощ.Преди известно време прочетох в някоя от темите, но не се сещам в коя и съм затруднена. Работя на 2 трудови договора- 8-часов и 4- часов. Болничните за бременност и раждане как се поделят между двамата работодателя и мога ли да ползвам и от двамата отпуската за гледане на дете след навършване на 9 месеца на детето ми и как се изплаща тя?. Ако е по- лесно ме препратете към мястото където е поместено , за да ви улесня и спестя повторно обяснение.

# 828
  • София-Младост

Имам един въпрос: смятам да изляза в болнични, редовно, 45 дни преди термина. Излизам на 01.01.2009 (живот и здраве Praynig). Започнах работа на 1 октомври 2007, т.е. ще работя 3 месеца от новата година (октомври, ноември и декември). Въпросът ми е имам ли право на някаква платена отпуска за тези три месеца?

Мерси!  bouquet
Да, ако преди това имаш  и друг трудов стаж, от друга работа. Ако стажът ти е само тези три месеца нямаш право за сега.

# 829
Здравейте, не съм изчела всичките 800 поста/извинявам се, ако задавам задаван въпрос/.
Майки, които са забременели през 2008г., а следва да родят през 2009г.- колко месеца назад ще се гледат-6 или 12, ако се приеме? Rolling Eyes

# 830
  • София
6 месеца.  Аз забременях 2007-ма и родих 2008-ма и ми гледат 6 месеца назад ако става въпрос за майчинството

# 831
Да- за майчинството става дума, но доколкото знам и за 2007 и за 2008 е бил все 6 месеца периода, който се гледа назад, а от 2009 мисля, че ще приемат 12 месечен период. Знаете ли как ще бъде с майките забременели сега, а ще раждат 2009- колко ще им се гледа назад - 6 или 12 месеца?

# 832
  • София

Мерси!  bouquet
Да, ако преди това имаш  и друг трудов стаж, от друга работа. Ако стажът ти е само тези три месеца нямаш право за сега.

dgudge, Ала-Бала,

Да, аз работя от 2007 година, т.е. вече година и нещо и януари ще станат година и три месеца. А преди това имам 3 години стаж на друго място.

Въпросът ми е: имам ли право сега декември да кажем да излеза в платен отпуск 10 дена? При положение че съм работила само 2 месеца от новата година (и 1 година преди това)?

Hug

# 833
  • София
Не виждам да има проблем
Все пак си попитай счетоводството, но при стаж над 8 месеца в тази фирма не трябва да ти откажат Hug

# 834
  • София
Идеята ми е, че не стига че няма да ме има 9 месеца, ами сега и платен отпуск ще искам... Чудя се просто дали като не съм изработила повече от 2 месеца от новата година, и излизам в майчинство, имам право на платен отпуск. (Сори за дългите обяснения!)

Мерсиии! Hug  bouquet

# 835
  • Варна
Имаш право на платения си годишен отпуск в пълен размер, тъй като отпускът за бременност и раждане и този за гледане на дете до двегодишната му възраст ти се зачитат за стаж. Peace

# 836
  • София
Мерси!  bouquet

Супер сте! Hug

# 837
  • София
А това, че ще гледат месеците за майчинството 12 месеца назад, къде го казаха? Ново двайсет...

# 838
  • София
Аз не съм го чула това Thinking

# 839
  • Пловдив
Разбрах че не са приели увеличението на майчинството на 1год което е жалко

А какво стана с проекта бабите или дядовците да гледат бебока и да получават парички затова

Общи условия

Активация на акаунт