Майчинството - счетоводно - 12

• 71 091
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 975
  • София-Младост
Здравейте, искам да попитам нещо. В договора ми за работа пише:
Настоящият договор се сключва със 6 (шест) месечен срок на изпитване, който изтича на 01.04.2009г.
Ако забременея преди да изтече този срок, ще имат ли право да ме уволнят? Никъде не пише член или нещо друго.
Благодаря ви предварително за отговора Simple Smile
Ще имат. Няма начин да не е написано по кой член е сключен договорът.

# 976
Ако си пусна платен отпуск сега за 1 месец- майч-вото ще се изчислява като се вземе този месец и последните 5 работни преди раждането на 1-то дете.      - Това ми го казаха в Нои, в мейла не е така. По телефона друга служителка ми го каза същото както в мейла. Според мен служителите там са много объркани и никой не знае със сигурност как е. И аз не знам. Затова не искам да правя промени, че след това да не ме прецака някой некомпетентен. Най-добре да си вземам както първото майчинство, хич да не се занимавам с каквито и да е промени и платени отпуски и т.н.....

Скъпа Qnush,
Не са объркани хората в НОИ. В главицата ти е пълното объркване (обяснимо е).  Wink
Това, което си написала в курсив, е пълна глупост и никой, дори начинаещ служител, не би ти го казал. Вервай ми!
Тези които са чели поне част от темата го знаят! Надявам се да няма подведени!

П.С. Прочети много внимателно какво ти е отговорила г-жа Иванова. Не виждам защо не си й се доверила!
Тук стана пълна каша кой какво пита, кой какво му писал, кой какво му казал.

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 00:18 от Стики

# 977
Здравейте, извинявам се че нахълтвам във вашата тема, но се нуждаем от безпристрасно жури, подготвяме благотворителен базар и сме систематизирали нещата, които правим и ако имате малко свободно време ви молим да ги погледнете и да кажете кое ви е заинтригувало за да направим още. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345702.new#new
Благодааря Ви предварително.

# 978
 Hug Здравейте!
Възхищавам се на всички, които отговарят тук и така помагат и на майки като мен. Благодарение на вас, момичета, разхождането по институциите ми беше минимално, а това е много важно, когато имаш малко детенце и не можеш да отделиш много време.
Благодаря Ви  bouquet

# 979
  • София
Здравейте, за пореден път искам да позлвам вашата компетентност  Embarassed След като две фирми са ме осигурявали през последните месеци, сега от НОИ наведнъж ли да си чакам обезщетението или ще изчисляват поотделно от всяка фирма по колко ми се полагат и ще да направят два превода ?
Благодаря предварително  newsm51

# 980
Здравейте!
Някой може ли да ми отговори дали се губят парите за отпуск за гледане на дете до 2г., ако документите са подадени по-късно. При мен случая е следния - на 01.07.08 детето ми навърши 9 месеца, но работодателя подаде документите в началото на септември и към момента са ми преведени само 220 лв., т.е. за един месец а не за три.

Възможно е да внасят осигуровките със закъснение. Ако имате ПИК код можете да настроите да получавате съобщения на мобилен телефон или по мейл за извършените преводи. Възможно е до края на месеца да изравнят плащанията за назад

БлАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА !

# 981
  • Варна
Здравейте, за пореден път искам да позлвам вашата компетентност  Embarassed След като две фирми са ме осигурявали през последните месеци, сега от НОИ наведнъж ли да си чакам обезщетението или ще изчисляват поотделно от всяка фирма по колко ми се полагат и ще да направят два превода ?
Двете фирми са подали персонален регистър, в който по вашето ЕГН са декларирали сумите на които сте осигурена. НОИ изчисляват на база данни за вас, по ЕГН, т.е. наведнъж ще се получи обезщетението.

# 982
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Двете фирми са подали персонален регистър, в който по вашето ЕГН са декларирали сумите на които сте осигурена. НОИ изчисляват на база данни за вас, по ЕГН, т.е. наведнъж ще се получи обезщетението.

Само ако и двете фирми подадат болничния лист и информацията по едно и също време. Преводите са два, но може да се преведат на един ден и да ги видите в сметката си по едно и също време

# 983
  • Варна
Аз разбрах, че двете фирми са ви осигурявали последователно, а не едновременно и респ. имате един болничен лист.

# 984
Здравейте !

Ще може ли някой да ми помогне ,че на мен въолще не ми е ясно!
Преди седмица разбрах че съм бременна!
термина ми е на 25-07-2009 г.
В момента ме осигуряват на 300 лв.

1.Искам да се осигурявам шест месеца преди да изляза в 45 дни болничен на максималния праг / 2000 лв или 1400 лв не си спомням кой е той/.
Въпроса ми е колко трябва да внасям аз от тези 300 лв до максималната заплата/2000лв или 1400 лв/ на месец?

Благодаря ви предварително!

# 985
Здравейте !

Ще може ли някой да ми помогне ,че на мен въолще не ми е ясно!
Преди седмица разбрах че съм бременна!
термина ми е на 25-07-2009 г.
В момента ме осигуряват на 300 лв.

1.Искам да се осигурявам шест месеца преди да изляза в 45 дни болничен на максималния праг / 2000 лв или 1400 лв не си спомням кой е той/.
Въпроса ми е колко трябва да внасям аз от тези 300 лв до максималната заплата/2000лв или 1400 лв/ на месец?

Благодаря ви предварително!

Максималния осигурителен доход за 2008 г. е 2000 лв.
За да получавате максималното обезщетение нетната ви заплата трябва да е повече от 1800 лв. Например 2300 лв. брутна заплата
Личните осигуровки са 260 лв. + 204 лв. данък, за работодателя осигуровките са в размер на 408 лв.
Осигуровките на заплата от 300 лв. са Личните осигуровки са 49,80 лв. + 33,33 лв. данък, за работодателя осигуровките са в размер на 61,20 лв.

# 986
Искав да попитам относно майчинство и работа по граждански договор.
Назначена съм по служебно правоотношение в държавна администрация и в момента ми тече майчинството до 315 дни от раждането. Имам възможност за работа от вкъщи (проектант съм) и искам да сключвам граждански договори, а не да ми дават парите на ръка, по ред причини (доказване на доходи при искане за кредит, доказване на проектантски стаж и т.н.) Въпросът е, има ли някакви пречки и ако няма - какви осигуровки ще трябва да се плащат от хонорарите ми, че ми предлагат отчисления от около 40 % от сумата, което ми се струва силно завишено.
И къде в законодателството да потърся, че да си отстоявам правата, ако имам такива, разбира се.
Благодаря предварително. Hug

# 987
Искав да попитам относно майчинство и работа по граждански договор.
Назначена съм по служебно правоотношение в държавна администрация и в момента ми тече майчинството до 315 дни от раждането. Имам възможност за работа от вкъщи (проектант съм) и искам да сключвам граждански договори, а не да ми дават парите на ръка, по ред причини (доказване на доходи при искане за кредит, доказване на проектантски стаж и т.н.) Въпросът е, има ли някакви пречки и ако няма - какви осигуровки ще трябва да се плащат от хонорарите ми, че ми предлагат отчисления от около 40 % от сумата, което ми се струва силно завишено.
И къде в законодателството да потърся, че да си отстоявам правата, ако имам такива, разбира се.
Благодаря предварително. Hug

Закона за доходите на физическите лица
За да нямате проблеми се консултирайте с НОИ, за да не ви спрат обезщетенията. Аз знам, че не можете да сключвате граждански договор докато ви тече болничния, след като изтекат 135 -те дни вече няма проблем

# 988
Hug Здравейте!
Възхищавам се на всички, които отговарят тук и така помагат и на майки като мен. Благодарение на вас, момичета, разхождането по институциите ми беше минимално, а това е много важно, когато имаш малко детенце и не можеш да отделиш много време.
Благодаря Ви  bouquet

Благодаря и на теб!   bouquet
Радвам се, че сме били наистина полезни! Щастливо майчинство!  Grinning

# 989
Здравейте момичета,
Искам да ви питам следното. До сега си получавах майчинството от болничните листове  без проблеми в началото на всеки месец. Сега вече трябва да ми превеждата парите по декларацията от 135 до 315 ден, която съм подала с последният болничен. Все още нямям преведени пари. Имам ПИК и всеки ден проверявам, но в получени документи виждам до последният болничен, който е до 03,10,2008. За двата дни от октомври ми ги преведоха парите, а за остатъка от месеца не са. Та, въпросът ми е след колко време се започва изплащане на парите по декларацията?  И изисква ли се нещо друго от мен? Надявам се да съм обяснила добре. Благодаря ви предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт