Пораснаха МЛАДОСТките ни мъничета и много от тях са вече ученичета!

• 23 827
  • 258
  •   1
Отговори
# 225
Оказа се, че са ни подменяли абонатната станция. Все пак не мога да разбера, не можеше ли една бележка да сложат на входа  newsm78
Засега сменяли станциите на изрядните платци. С новите се очаква отчитането да е по-точно и загубите да са по-малки. Меги, наистина проверете за въздушни възглавници. При нас, комшия от последните етажи се оплакваше, когато при нас парното беше горещо.

# 226
  • София/Сливен
Те и тръбите са студени, не само радиаторите. А и ние сме по средата.
Снощи като се прибра моя мъж от работа, срещнал една съседка, която го питала как е при нас парното. Та тя се обадила още вчера и и обещали да дойдат. Целия вход е така. Днес като излизах да вземам големия от училище, чух други двама във входа да коментират, нещо от сорта - трябва да се източи цялата инсталация и да се напълни наново. Миналата година го правиха, но не помогна много. Тогава оставят бележка - да са отворени всички вентили, за да не остане въздух в радиаторите.

А при нас като сменяха абонатната (през септември), имаше бележка 1 седмица предварително, че няма да има топла вода (и евентуално студена за кратко). 2 дни след това водата тръгна гореща. А от Нова година насам не мога да изкъпя децата като хората, докато пуснеш водата и изстива, след 5 минути е съвсем студена, особено вечер когато всички са си в къщи. Дано сега да не стане пак така, след като пуснат парното (надявам се и парното да се оправи)

# 227
  • София/Сливен
Не знам дали можете да ми помогнете - но откъде може да се намери сух лед - няколко бучки, а не килограми...?

# 228
М_е_г_и, извинавай, може нещо да пропускам , ама  ти  бомби ли ще правиш или ще предизвикваш валежи с тоз сух лед?  Laughing 

# 229
здравейте: на някой, ако му се включва в инициативата в подписа ми, би било чудесно  bouquet не ги познавам лично, но историята е ... без думи Praynig

# 230
  • София/Сливен
Какви бомби бе? Личи си че сте израстнали във времето на пиратките. Laughing Ние дето отиваме към баби вече, не сме запознати с това. Във всички американски сайтове, в рецептите, най-естествено си пише dry ice, сякаш се продава във всеки супермаркет. А тук ...
А иначе е много ефектен за получаване на пушек. В София има фирми, но предлагат само в килограми. На мен ми трябват само 2-3 бучки, за да си направя пушек.

Честит първи сняг!  Grinning
Ето малко снимки от терасата:            - това беше преди час и половина
А това е сега       

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 12:07 от М_е_г_и

# 231
Честит първи сняг! М_е_г_и, страхотни снимки! Ние се прибрахме разревани от разходка - много й доиде емоцията с този ветрив, лепкав сняг Simple Smile И всичко беше "уф,уф, ааааааааа, уф" Laughing горкото дете , майка му ненормална - няма изчистен тротуар и джапахме до коляно!

# 232
Здравейте,момичета! Влизам да Ви питам какво давате при повръщане?Жаки е болна вече две седмици.Първо започна с температура и сополи,после се появи ужасна кашлица и червено гърло.От сиропа като кашляше постоянно се къртеше,но не знае милото да плюе храчките и си ги гълташе и постоянно се давеше и сега последната екстра от три дена е повръщането Първо започнахме с Панадол и Нурофен,после минахме на антибиотик(Цифзил) пи го 4 дена и като започна да повръща го спрях,сега и давам само едни хомеопатини капки за повръщането(Вомитусил)Лекарката преписа и някакво прахче,но не го намерих никъде.Вчера вдигна пак температура 75.5 звънях на лекарката шест пъти и тя не ми вдигна тел. побеснях направо  Дадохме пак Нурофен и я свали бързичко,иначе си има енергия и настроение,постоянно е жадна,но ако пийне нещо повече от 20гр. веднага повръща после,от два дена е хапнала малко солетки и нищо друго не иска.Сега съм и сложила в една чинийка малко кашкавал,сухари и солетки дано се излъже да хапне нещо.

# 233
Gudza, кашкавала не е добра идея при повръщане, по принцип мазните храни се избягват, както и млечните(от краве мляко).
Нямаш ли телефон на спешен кабинет, алтернативата през извънработно време?

# 234
Gudza,
Нямаш ли телефон на спешен кабинет, алтернативата през извънработно време?
Нямам,защото досега не ми се е налагало,лекарката ни дори и през почивните дни е идвала в къщи Rolling Eyes

# 235
Как даваш Вомитусхила? В началото се дава през 15 минути по 10капки, а после като спре спонтанното повръщане, мисля беше през 2 часа! Давай го редовно и гледай да не пропускате, че ще продължи с драйфа. Ако сте на свещички - незнам как. Ако няма дрис - давай и по малко глюкоза за да не се обезводни. Давй и течности през 15 мин по малко - 10-15мл, може със спринцофката от панадола, за да не ви вкарат в болницата! Боил беше като Жаки -  с червено гърло и Т, която след като спадна се появи ужасна хрема и силна кашлица. При вас явно се е появил и друг вирус, който съвсем я изтощава.
Какви са прахчетата, които не си успяла да немериш? Да не е Хидратин-Алфа? Ако са тези - аз ги имам и мога да ти дам. Те помагат да не се обезводни тялото.
Наблюдавай Жаки, ако стане с тъмни кръгове около очите, ако лигавиците и са бледи, значи се обезводнява и трябва спешно да потърсите лекар!
Стискам палци да се оправите по-бързо!

# 236
  • Ланкър, планините Овнерог
Как даваш Вомитусхила? В началото се дава през 15 минути по 10капки, а после като спре спонтанното повръщане, мисля беше през 2 часа!

Точно така. Само мисля, че зависи и от кг на детето. В края на август Констанца изкара за един ден вируса с повръщане и разстройство. Първо Вомитусхила го давах на всеки 15мин. по 15кап.(26-27кг беше) и после на всеки час до вечерта пак по 15к. Отделно Натриев цитрат, за да не се обезводни и Ентерол за стомаха(не е само за разстройство-регулира). Правих й и чай от анасон с много лимон.
gudza , а много често ли повръща? Защото ако не, не мисля, че е притеснително, даже напротив. Когато Танти беше мъничка, се радвах да повърне, ако кашля и има храчки. Това значи, че изкарва храчките, а не ги задържа. Пък и е нормално от много кашляне, на края да върне от позивите за кашляне.

# 237
Вомитусхила го давам, три път на ден по пет капки,така ни каза лекарката,Жаки е 12кг. Иначе за повръщането,щом хапне или пиине нещо различно от вода и солети,започва да повръща.Прахчето се казва "Хумана-електроид" нещо такова беше

# 238
  • Ланкър, планините Овнерог
Вомитусхила го давам, три път на ден по пет капки,така ни каза лекарката,Жаки е 12кг. Иначе за повръщането,щом хапне или пиине нещо различно от вода и солети,започва да повръща.Прахчето се казва "Хумана-електроид" нещо такова беше

Хумана HN с пребиотик(Хумана-електролит). Това е лечебна храна, не е прахче. Мога да ти кажа къде го има, в Мл1 е. Пиши ЛС, ако искаш.

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 15:46 от Гита Ог

# 239
Боил като повръщаше пи първите три пъти Вомутусхила през 15 мин. по 10к, а после през 2 часа по 10к.! Доки ми каза първите 3-5 приема да са през 15мин, а после през 2 часа, нищо не спомена закилограми. Споко, това е хомеопатично нищо няма да и стане, ако усилиш дозата, а и според мен е нужно щом още не е спряла да повръща!! Дай и, за да спре да повръща! Боил за 2 дни се оправи от повръщането само с тия капки, без лечебни храни и други неща!

Общи условия

Активация на акаунт