1, 2, 3 - ЯНУАРЧЕТО брои; А, Б, В - знае даже да чете

• 14 880
  • 285
  •   1
Отговори
  • София

Първото ни ЯНУАРЧЕ се появи през Ноември

Indian rose - Борис -2100гр, 42см

През Декември се появиха още нетърпеливи ЯНУАРЧЕТА

salai - Веселина - 1980гр, 43см

Rosita - Бояна - 2900гр, 51см
tani07 - Ивет-3170гр, 49см

аз - Мила - 3380гр, 50см

niunia - Мария - 2470гр, 44см

dodi - Калин - 2400гр, 49см

БОДЛИВКА - Дарина - 3300гр, 51см

mamma Di - Габриела - 3000гр,50см

Родените през ЯНУАРИ са:

shannia - Юлия - 3000гр, 49см
grisha_81 - Никола - 3400гр, 51см
tanq_83_ - Maрия - Тереса

petenceto - Калоян - 3300гр, 49см
Зарче - Кристиан - 4650гр, 56см
MamaChrisi - Александър
xxubavka - Силвия - 3300гр, 50см

mamavassi - Петър - 4150гр, 53 см

nathalie - Даниел - 2800гр, 49см
Mama Titi - Георги 3850 гр, 53см
mar4ela - Дени

casiopeiya - Кристиян - 2800гр, 48см
lika - Александър - 2850гр, 48см
BON_TONI - Иван - 3250гр, 50см
Tushe_v_ataka - Михаил - 3550гр, 51см
Stefania - Натали - 3050гр, 52см

[desi] - Ерик - 2600гр, 45см
mishlentze - Николай - 2450гр, 47см и Елена - 2680гр, 48см
Lauretta - Мартин

emmy - Виктор -  3050гр, 50 см

zori_d - Калина - 3330гр, 52см
ditka ta83 - Рали - 3000гр, 49см

ilindi4ka- Самуил - 3500гр, 53см
Laleva80 - Йордан - 3600гр, 53см
nenepygka - Симона - 3200гр, 51см
daisy_st - Паолина - 3200гр, 48см
ani_ji - Жулиен - 3290гр, 52см
kotkaaa - Янислав - 3380гр, 48см

Gushanka - Кристиян - 3040гр, 47см
palindrom - Надежда  -  3050гр, 49 см

zaicheto - Никола - 3200гр, 52см
dididaskalova - Теодор - 3050 гр, 48 см
pozor - Венцислав - 1850 гр, 43 см

kleo_80 - Алекс - 3050гр, 50см
balerinkata - Стефания - 3650гр
d_velinova - Кристиян - 3600гр, 53 см
ludmilana - Мариян - 2750гр, 49 см
desiii - Дейвид - 3500гр

anjelina - Матю - 3300гр
pepi - Станислава - 3200гр, 51см
de4e - Кристиан - 3650гр, 50 см

VIVKA - Калоян - 3600гр, 51см

kukuruku1 - Матея - 2900гр, 49см
Tedo - Никола - 3700гр, 52см
usmivka - Виктор - 3300гр, 51см
yanica - Георги - 3520гр, 51см
ira_ic - Ники - 4100гр, 52см
bordima - Aлександър - 2050гр,44см
karmen{} - Пламен

Vili4ka - Алекса - 3200гр, 49 см
Гаргамелчо - Викториа - 3108гр, 52 см
Sonja - Али Йосеф - 3740гр,53 см
Анту - Стефан

Конче - Полина -  2600гр, 50 см
jeni23 - Александра - 3000гр, 47 см
Лисана - Дарис -  3540гр, 51см
мишонка - Ния - 3600гр, 50см
NinaMG - Никола - 3050гр, 51см
Floral - Никол - 3400гр, 50 см

Ал Бънди - София - 4050гр, 52 см
tony_nm - Дияна -  2600гр

Анелче - Мирослав - 3300гр, 51см
Uoanina - Ивайла - 2860гр, 48см
mai4ence - Ани - 3200гр, 49см

Nellina - Йоана – 3200гр, 50см

Telma - Бояна – 3000гр, 50см
didun4o - Димитър – 3450гр, 51см
galita - Виктория - 3300гр, 49см

windy [YES] - Борил – 3985гр, 53 см
muzunka - момиченце – 2950 гр, 50 см
JiM - Емилия – 3620 гр, 51 см
desislava69 - Радислава – 3200гр, 48 см

Дес - Вяра – 3500гр, 49 см
Maria23  - Михаил – 3100гр, 51см
frina - Никола – 3300гр, 52 см
delga - Гергана –  3200гр, 48см
makaui daniela - Фатима –  3690гр, 50см
Nasinda - Александра
curly - Джаклин –  3422гр, 53см
tanq_ovnarova - Габриела –  2940гр, 47см

Neda - Камен – 4100гр, 53 см
sea woman - Александър – 3950гр, 53 см
nellykoyo - Иван – 4350гр, 54 см
surfline - Симона – 3400гр, 53.5 см

didish - Мариян - 3130гр, 51см

brambar4e - Емма – 4000гр, 50 см
fanita - Гого – 3200гр, 50 см
mi6onka - Деа – 4050 гр, 50 см
зайка- Нино - 3,400гр, 54см
krasii - Пламена – 3200 гр, 49 см
mimito-dobri4koto - Мария - 3400гр,52см

doritt - Мирабел Йоана – 4 620гр, 55см
DIVA_ORHIDEQ - Диана – 3050гр, 51см

liliq - Бетина - 3550гр, 52см
petia3339 - Пламен - 3300гр, 51см
Furia - Евелина - 3450гр, 52см

Lati - Виктор – 4400гр, 56см.
dreshkata - Димана - 3500гр, 52см
pepita78 - Георги – 3600гр, 53см
пепито - Анджела - 3700гр
v.ivanova - Ивона

Mi6leto - Симона – 3700гр, 52см.
malvina74 - Моника – 3650гр, 51 см
tanitaia - Йоан – 3250гр, 51 см
my_litlle_princess_loreta /мама Ева/ - Лорета

Имаме си и едно Февруарско ЯНУАРЧЕ

Gerylyn - Даниел – 4310гр, 53см[/b]

...или 53 момиченца и 54 момченца.

Старият албум

Потребителско име: bebe2006
Парола : bebe

Новото албумче

username:bebe-2006
password: bbbbbb

Имунизации: (Специално предоставени от VIVKA)

От 13 месец-Морбили , паротит , рубеола
От 14 месец -Първа реимунизация против Полиомиелит
От 24-тия месец(но не по рано от 1 година след 3 -тия прием)-Първа реимунизация против Дифтерия , тетанус , коклюш(ДТК)
6-7 години -Реимунизация против Полиомиелит
Реимунизация против -ДТК
Реимунизация против туберкулоза (след отрицателна проба Манту)

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 16:21 от galita

# 1
запис 1 ва да ни е честита новата тема

# 2
Ей, браво на Галитка!   bouquet
No news при нас. Стефан си ходи на ясла, нещо много послушен бил, май са сбъркали кого имат предвид.  Laughing Днес сутринта с изненада установи, че баща му е взел лаптопа, та му се обади да му се скара.  Laughing
А, това, което ме притеснява е, че много пиша нощно време. ТАзи нощ го вдигахме 2 пъти и освен това се напика още 2-3 пъти.  #Crazy Май ще посещаваме хомеопатичката пак.  Confused Иначе през деня няма проблем, но нощем защо така, притеснявам се... Sad

# 3
здравейте Simple Smile
Аз не съм писала от 100 години май  Mr. Green
Моя дечко май е най-голямото бебе  Embarassed Ние сме още на памперси(ако случайно ме сме му сложили човека идва да си каже да му сложим, че му се ака Mr. Green )въобще не иска нито да пишка, нито да ака на гърне или тоалетна. Ама когато - тогава, аз не се вълнувам особено от това. Иначе неможем да борим и четем, не познаваме цветовете, рисуваме пушек и дъжд предимно Simple Smile Познава кое е кръг, цветовете не познава/знае обаче, коя кола е бяла и кой спайдърмен е червен и черен/. Знае едно, две и много Crazy. Не умее да дели(каквото си е мойто си е мойто и толкова!) бяга, скача, въобще дай му да беснее Simple Smile
Пие още мляко от шише, но може без проблем да пие от чаша. Не иска да заспива вечер, бори се със съня и си отваря очите и се кокори насила да не изпусне нещо Simple Smile Нощем все още се буди и се мести в нашето легло(от известно време го слагаме да спи на леглото с батко му), обича да си хапва, предимно месо, но не му се е отразило на фигурата - още сме си 10килограма. Има претенции какви дрехи ще носи, какви чорапи и обувки ще обува. Обикновенно нищо не му харесва от шкафа му и иска дрехите на батко си Crazy Иначе е много палав - постоянно нещо е "маркиран" по лицето, син, шит, гипсиран и т.н.  умира си от кеф да се покатери я на масата, я на двуетажното легло и да скочи от там а аз пък си умирам от ужас, че ръцете му пак ще се счупят Rolling Eyes
Много обича да пие лекарства, затова си пазим няколко шишета в хладилника  напълнени с медовина да му даваме "лекарство".
Като се удари винаги идва да иска лепенка и му минава всичко от нея - и синини и натъртено, дори и като го боли ушенце  Joy
Горови много, не всичко му се разбира, неможе да казва Ф и го заменя с П и говори много смешно - "Пиш' вместо "Фиш", "Пенд" вместо "Френд", "по" и "пайп" вместо "Фор" и "Файв" и т.н. Разбира български, но не иска да го говори, казва БАБА ЯГА само  Twisted Evil Ми май е това Simple Smile
отивам да изчета предната тема да видя какво могат малчуганите ви Simple Smile

# 4
Хубава темичка  Joy
Анту и Ади от една седмица  много пишка вечер но го отдавам на това че много пие .Даже й слагаме памперс.Изпишквам я през ноща и тя пак се напикава по веднъж на памперса.Сега когато тръгна на градинка,ще видим как е.Там не йм дават много течности.
Иначе и тя и Зара са станали големи бесове.Много се търсят една друга.Ади иска да спи с кучето/за сега то спи на тераската,направихме й къщичка/,но много ни събуждаше когато спеше в стаята при нас.След 10 дни ще можем да го извеждаме вече на вън.
За първи път при тази кашлица ни изписаха противоалергичен сироп Еирус.Не й се отрази никак добре този сироп,направо ми съсипа детето.Отказа храна всякаква/5 дни/,постоянно й се спеше,вървеше като замаяна,отпусната беше постоянно.Док каза да имам предвид за напред и да не давам от него.
Питам ви някой да е давал от него?И другите ли сиропи са същите.За какво го изписват,какво му е действието.Не разбирам,затова ви питам?
Това за сега че ще влизам да се къпя,за да имам време за едно кафе преди да взема Ади.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 15:15 от Пепито

# 5
Пепито, давала съм на Алекса 2-3 пъти по няколко дни от този сироп и не съм забелязала подобни странични ефекти ...

# 6
Vili4ka,благодаря!
Док. каза ,че  определено това са симтоми от сиропа.Спрях го веднага след като тя ми каза.И след около 2 дни/до толкова време траело действието след спиране/ всичко започна по старо му.Ади в неделя си закуси 2 филии с пастет,1 шок. яйце, 1 суха паста и 1 бисквита. Laughing

# 7
Лелее, добре си е хапнала  Laughing

Ами какво да ти кажа - колкото и невероятно да звучи, Али имаше алергия към Фенистил (което се води противоалергично  ooooh!Laughing

# 8
Да, Фенистилът се изписва да "убива" алергичното действие на лекарствата. Странно, че е алергична към него.
Вили, рядко се включваш, как сте?  Grinning
[desi], и ти се включвай по-често.  Peace Добре си ти е детето, да не мислиш, че мой Стефан е много зрял.  Whistling Гледам си две бебета тука, в общи линии.  Grinning Опа, три де...  Laughing
Говорих с хомеопатичката за напикаването, било реакция от хомеопатичното лечение, да не се тревожа и да чакам. Май ще слагам памперс и аз, че без чаршафи останахме.  Tired

# 9
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
galita - браво за темичката!

[desi] - Десиииии, много се радвам, че наминаваш! Целувки на малкия ти разбойник! ... ама и ръчичка ли сте чупили?! Посещавате ли някаква занималня?

Пепито, а всъщност този сироп Еирус се води противоалергичен, така ли? В упътването не пише ли за подобни реакции? Я, чакай да те питам, тази красавица Зара Лабрадорче ли е? Страхотна е!

Да ви се похваля - вече 2ри ден, нямаме пропуск с ходенето на гърне! Просто не мога да повярвам... а и се притеснявам, че като тръгне отново на ДГ, пак ще започне да върши всичко в гащите ...

# 10
  • София
Пепито, този сироп са ни го предписвали за по-продължителна кашлица. Той е лкато Кларитина и Калциев глюконат - противоалергичен - може и по-продължително да се използва (примерно 2 седмици).
И кученце ли сте си взели? Нещо съм пропуснала май - видях снимките - много са сладки и добрички Голден ритривърчетата  Peace
[desi], влизай по-често при нас. И аз поедно време си мислех, че Вики е научила цветовете на светофара, но явно е било за няколко часа - толкова помнят те сега Party И на нас деленето не ни е любимо, но затова пък корен квадратен ни е като 'Зайченцето бяло' Mr. Green
Лика, не се притеснявай - напротив, в детската по ги хващат да не пишкатв гащите отколкото у дома  Peace
Вики продължава да е хремава и адски ме изнервя, че не може да си духа носа, а само подсмърча като й сложа кърпичката  #Cussing out Какво й стана от половин година насам - спря да духа, а обратното  - да подсмърча, направо ме вбесява ...

# 11
  • София
Здравейте момичета,

Мъри и той от една -две седмици започна да се напишква нощем. Чак ходех в яслата да питам лелите да няма нещо проблем там(защото понякога е на нервна почва), но лелята каза, че всичко е наред и най-вероятно е просто от смяната на времето.

Та, така, Мъри си ходи на ясла, ние на работа...
Дали от есенния период, но напоследък ми е едно такова тъъъъжно, все ми се доплаква...
И Мъренцето и той напоследък започна вечер да църка за разни дребни неща...
Ако имах право на отпуска, щях да си я взема, сега е момента да разнообразя малко, но ще мога да ползвам чак през ноември, защото започнах тази работа през май месец, нали така?

[desi] , ти кърмиш ли още, ако не, кога се отбихте?
Орхидейке, а вие държите ли още фронта?

Някой обаждал ли сее на Телма, нямаме никакви новини от нея много отдавна. Галитка, ти май и имаш номера, как е при тях?

За Мъри да разкажа - брои едно, две, три, четири , пет, осем, девет, найсе.
Като види някъде тройка изписана, казва, че е буквичката на тати. Знае още буквичките на мама, баба, дядовците, кака Тани и т.н.
Държи да хваща фулмастерите най-отгоре и драска ли драска, не дава да му покажа как да го хване по-надолу. От няколко дни рисува с тебешир едни чертички подредени една до друга(нещо като ограда, но като го питам какво е това, не казва, май не рисува нищо умишлено, а просто драска.
Понякога си тананика та-на-на-ла-ла-лаа когато е в добро настроение.
Много ообича да се гушкаме, да се целуваме и да ми бърка в пазвата и да ми стиска амките.
Поне по два-три пъти седмично иска да суче все още, давам му, той дръпва, но като види че няма нищо и казва: Мамо, имаше една-две-много капчици, ама аз ги изпих. И се обръща и си заспива. Спи при нас и на нас ни е добре. Освен когато не се събудим сутрин на буквата П, главата му на моята възглавница, а краката му на главата на баща му...
Почти всяка вечер разказваме приказка или му пея докато заспи. Най-обича измислени от мен приказки, например, казва ми: Мамо, разкажи ми за бомбата! и аз разказвам.
Според мен приказва доста като го сравнявам с другите деца около нас.(е, не може да се сравни с Вярка на Дес, но сме близо)
Разказва ми какво правят на градината, като абсолютно всеки ден започва разказа с: -Ами, спахме, ядохме крем и супа и си играхме...
Разказвал ми е напоследък такива неща: че Калина вдигала килима, а той го оправял и лелята ги наказала да стоят до шкафа прави всичките. И с дяволит поглед ми казва: -Ама ние се местихме както бяхме прави!
Друго: Аз както седях на гърнето и си разкопчах копчетата, и ревах, ревах, щото не мога да си съблека блузата, ама нищо не стана и спрях да рева.
Питам го защо е искал да си съблече блузата - Защото ми беше топло!
Имам чувството, че лелите ги оставят по половин час на гърнетата съвсем сами и те се скъсват да реват там. И не им разрешават да стават докато не дойде някоя леля. Те се местят както са седнали на гърнетата и се цапат, удрят се, събуват се там по плочките...
Брррр, струва ми се много гадно това, миличките...
А Мъри ми каза, че лелята им казвала - Сядайте да серете!
Направооооооооооооо, тая ясла не я понасям, но нямам избор. Другото което не ми харесва, е, че като стане 16,30 ги карат да сядат по пейките и да чакат.
Още нещо се сещам, Мъри ми каза, че не давали на момченцата да ходят да си играят с куклите...
Добре, че Мъри ходи с желание там, спи си, яде доста и явно е свикнал с тия казармени условия...и както разбирате сега на мода там е да се казва "ама..."
Уф, много се разприказвах, ама нещо ме мъчи напоследък, а не знам какво.
Дано да е просто от времето.

Целувки и поздрави на всички

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 23:51 от ludmilana

# 12
Добро утрооооооооооооо
ludmilana,приказливец си имаш,да!
Децата ни пораснаха,вече всичко знаят.
Не мога я излъжа нашта Ади  Laughing
galita да противоалергичен е сиропа ,тя док каза да го пием 14 дни.Кашлицата не ни беше продължителна,отхрачвща и мина за 2-3 дни.Та се учудих защо ни изписват такъв сироп.
lika да Лабрадор е Зарка.Чаках ме я близо 6 месеца.Донесоха ни я от Хърватска.Вече е на почти 3 месеца,а я взехме на 53 дни.
Ади тази нощ ме стресна-както спеше/и аз де/,скочи и си сабу гащите махна памперса и започна да търси гърнето.И аз скочих уплашена кво става. Joy

# 13
Друго: Аз както седях на гърнето и си разкопчах копчетата, и ревах, ревах, щото не мога да си съблека блузата, ама нищо не стана и спрях да рева.

Joy  Joy  Joy

А Мъри ми каза, че лелята им казвала - Сядайте да серете!
  Shocked  Laughing  Laughing  Laughing
Това ми беше много смешно, сигурно на теб не ти е, ама аз с глас се разхилих.  Laughing

А Стефан като "рисува" (абсолютни драсканици, но се радвам, че детето проявява някакъв вид творчество), казва, че рисува хора - примерно мама, баба, тате и т.н.
За буквите нещо ми се беше разлигавил тези дни - за която и буква да го питам, все казваше "Б" и се лиготеше. Затова смених тактиката и се правих на глупава. Примерно отварям на "О" и казвам "Това беше М на тати Миро, нали?" и той веднага ме поправя: не беееее, това е О. И така изкарахме кажи-речи всички букви от азбуката, знае си ги, само се лигави. Същото и с един дървен пъзел - изрязани картинки на превозни средства, трябва да намери съответното празно място да ги постави. Аз все се правех, че не знам мястото и той ми показваше. Но той вече ги е запомнил по местоположение и даже не се и замисля къде трябва да стои поредната картинка.
Днес памперсът беше супер напикан.  Tired Докога ще продължи този хомеопатичен ефект, не знам. Но ще чакам, какво да правя. Може да приложа някоя от рецептите на баба Ванга, ако много ми омръзне да чакам.  Thinking
За паразитите в речта - всички екстри ползваме - и "бе", и "амиии" и други. Пък като зацъка с език, падам.  Laughing

# 14
Боже, какви букви....аз още не съм успяла да го науча това което е необходимо да умее за възрастта си  ooooh!  Все още си казва името от време на време вместо да ползва Мен, аз и т.н./което ми изкарва акъла ежедневно Close/ , имам проблем със научаването му да скача със събрани крака, понякога немога да го накарам да следва команди от 2 части /иди в кухнята и донеси еди какво си/ - "загубва" втората част... Познва кръг, обаче само това, а би трябвало да познава поне 2 фигури, имаме проблем с пъзелите все още  newsm78
Иначе за вниманието се справяме - на тази възраст би трябвало да задържат внимание между 4 и 8 минути - аз мога да работя с него и по 10. bowuu Все още си му е беден речника - ползва МНОГО по-малко от 400 думи... Успокоявам се с това, че е усвоил изреченията, слага от време на време предлози и съединителни срички. Все още не му е много ясна речта, защото зяменя звуци, ама ще се справим  Flutter
Обича да му четат приказки, обаче още не успява да изчака да прочета изречението и да мина на другата страница. И аз да бързам си измислям приказките и ги променям  Joy

ludmilana, отбих маймуната когато беше на 2. Супер садистично - изведнъж - от 20 кърмения дневно минахме на 0. Човека обаче се справи безпроблемно, аз бях тази която страда повече. Обаче и до ден днешен ми надига блузата и пита има ли мляко исам си отговаря, че няма  Crazy Понякога проверява за всеки случай  hahaha

lika, както казва моя доктор - аз имам дял в ренгеновото отделение на болницата Simple Smile Кварталната болница обслужва само няколко милиона души, обаче в спешното знаят имената на децата ми - толкова сме редовни там  Joy Три лудетитни си отглеждам - ама само да са ми здрави - другото ще го преживея  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт