1, 2, 3 - ЯНУАРЧЕТО брои; А, Б, В - знае даже да чете

• 14 901
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Благодаря на всички за подкрепата и благотворното влияние за моя казус, в интерес на истината /да не помислите, че съм лекомислена  hahaha/  задълбочено беше проучването - проучих кои г-жи ще са др.година на 1-вите групи, кои са сегашните /вкл.рода им до 9 коляно/, говорих с гл.сестра за цялостното развитие на децата и нейния опит, взех мнение от личната лекарка и всички майки в квартала, но любовта надделя. Grinning Мъжа ми каза, че в маркетинга нямам равна и добре, че него не съм го проучвала толкова задълбочено/ само  Joy шест години/.
mishlentze овощни дръвчета можете да насадите  и сега, ние се запалихме също покрай децата и ще садим, за да растат заедно.
Дес вчера купихме диска с овцата, Камен се е смял с глас, едвам го сложих да спи след 25 епизод, не знам колко са общо.  Hug

# 166
Неда, мъжлето ти да не оплаква от маркетига - аз моя го проучвах 8 годинки...  hahaha

Мишленце, на мен ми беше смешно за кокошката, ама знам на теб какво ти е било, щото и аз се нервирам на Калоян като каже "Много си тъп" или "Ти си луда"...  ooooh! Ама сама съм си виновна, щото от нас гие чул, макар че ги употребяваме главно като майтап  Crazy Иначе и калоян снощи беше с разстройство, ама сигурно е от храна щото беше само няколко пъти вечерта и не е вдигал Т. А за отсъствията - педито ще ни даде извинителна бележка, а и другия месец ще го отпиша сигурно, за да не заемаме мястото на някое детенце и ще чакаме нещо в близките градинки  Whistling

Лилия, и при нас е така - като каже че нещо няма да го носи и край  Tired

Дес, и ще  взема тая овца, макар сега да сме на тема 'Колите" ... и нощем за тях приказва  Joy

# 167
  • София
petenceto здравей -нали знаеш, че ще ти стискаме палци за бебето и да не забравиш да ни зарадваш с новината. Камен също много обича "Колите", даже ме изнудва да му купувам списанието и спи с малките колички. Понякога като ги загуби посред нощ, палим лампи и ги търсим из завивките  ooooh! като викне в  просъница "Къде е Кин Кавицата и Сали" и ставам да  търся като робот, за да не се разсъни той, бутам му ги в ръцете и спокойствието е  възстановено. Whistling Голямо проучване  е паднало. hahaha Биеш ме. Laughing

# 168
Бре, Дес хвърли ме в размисъл с този Т-маркет, къде се намира това чудо newsm78

Петенце, при вас може и от храна да е било, радвам се че бързо е отминало. Моите днес  бяха на ясла, като им видях менюто за днес ми причерня, но като гледам проблем май няма, да чукам на дърво. За днес имаха за закуска филия с кашкавал и чай, за обяд супа с жито /какво ще да е това / и не помня още какво по-нататък, тъй като се впечатлих от тази супа и за следобена закуска млечен крем с овесени ядки Crazy Ако днес не са им се престъргали стомасите от толкова ядки и жито ,няма кога Joy

Да ви разкажа за снощи и днес какви нови лафове, мъжо му падна ченето като му разправих hahaha Онзи ден Ники изръси, че искал Блажка от яслата за гадже, май ви споменах. Та снощи го бъзнах, че утре е на ясла ,при Блажка и че може нея да я няма, понеже вече е голяма и да е отишла в друга група, но че има нови млади попълнения и може да си избере друго гадже hahaha Той бая се поослуша. И Ели я питах дали не си е харесала някой за гадже, но тя ме отряза ,че не искала гадже. А аз й викам - що, бе, маме намери си някой да ти държи ръчичката по цял ден Laughing А тя ме погледна подозрително и пак ме отряза, какво ли си вика детето, тая бЕга от задължения Joy Та цаних Ники да търси гадже и за нея и той пое ангажимента Mr. Green

Днеска след яслата разпитвам аз, Блажка там ли беше, а те и двамата - не, тя е вече голяма. И после Ники изръси - остана си Блажка без мене hahaha Joy И въздиша Laughing

Вчера друго двайсе, нали ги къпем заедно във ваната, та се излегнали нашите и Ники казал на Ели - Ела да кажеш здрасти на пишката Crazy Та бавачката се попикала от смях и вика откъде това дете ги измисля, та й признах, че като му дръпвам кожичката на пишлето му казвам, ела да кажа на пишлето здрасти, та и той така подканил сестра си, добре че го е казал на нея, а не на сестрата в яслата например Embarassed Трябва да се корегирам, че вече става страшно Crazy

Лили, и моите отказват да олекат и обуят определени дрехи и обувки. А пък други накъсват от носене Crazy

Неда, решили сме за дърветата  напролет, че сега още изравняваме терена и има твърде много неща за довършване. Днес бях на къщата, вече има външни стълби Simple Smile Похвалих ли ви се, че моята стая е най-малка от всички стаи в къщата Laughing Имам чувството, че гаража на мъжО е по-голям от нея Whistling Но нейсе, важното е, че си извоювах 2 на 5 дрешник само за мен и съм много щастлива. Живяла съм в апартамент с дрешник и да ви кажа такова удобство няма, поне за мен е страшна екстра. Окачваш всичко по щендерите, слагаш си всички кутии, чанти и т.н. по рафтовете, затваряш вратата и никой не ти гледа панаира, а в същото време всичко ти е под ръка и отвън де факто, та избора става за секунди.

Неда, ви екакви дървета ще садите?

Да ви е попадала случайно информация за производители или вносители на съоръжения за деца - люлки и пързалки за навън, обаче да са на сносни цени? Нещо много соленичи ми се струват всички оферти досега. Накрая ще взема да поръчам от щатите надуваем замък за 600 долара и ще си го надувам всеки ден ако трябва, че като гледам за стабилни съоръжения цените са от 4-5 000 лв. нагоре #Crazy

# 169
Мишленце, може да намериш и някой да ти направи. Тук са много популярни тези:
http://www.adventureplaytime.co.za/Jungle_Gyms.htm

# 170
Здравейте,аз малкозаета бях тези дни,но снощи изчистих къщата за да мога тази сутрин да си изпия кафето с вас.

Много ме е яд че Зара скъса надувната топка с Мечо пух на Ади,но аз съм си виновна че не я прибрах.

В неделя бяхме на освещаване на къща в Добрич,сутринта отидох с Ади с маршрутка а вечерта мъжо ни прибра.Анджела пак ме изложи тъй като почти не стана от масата,то беше ядене,то беше чудо,предупредих я че ще" пуфти" цяла нощ,ама то не като на въже държано.
Другите деца не слязаха долу въобще а нашта как ще се качи горе в детската стая,ще изтърве нещо дет ще се сложи на масата.
И около 22.30 тръгвайки огледа масата и си взе последното парче питка"за изпът".Още на табелата "Добрич"заспа ,та я оставих да спи с блузка и чорапогащник.И наистина я боля стомаха през ноща,ама не слуша.
Имаме и друг проблем,не иска сутрин да си мие очите,измива ръцете и зъбите ,очите не.
Снощи правих лазаня и вечеряхме сами само тримата/много са рядко тези моменти/,а колко беше хубаво. lalalala
Както винаги Ади си хапна много добре,поиска си повторно
А дали флмчето за тази овца го няма в интернет,тъй като мъжо не дава да пускаме дискове на лаптопа?

# 171
Деси, много благодаря за сайта, наистина много хубаво са измислени, сейвнах си го Peace Люлките наистина можем сами да си направим, но пързалката не знам дали изобщо някъде се продава в България само самия ръкав. Трябва да се поразтърся.

Снощи гледах доста надуваеми замъци също, да ви кажа цените са до 600 долара максимум и освен това можеш да си ги надуваш и спадаш когато си искаш и също като започне есенно-зимния сезон да ги прибереш вкъщи на сухо. Т.е. не са постоянни съоръжения в двора. Лошото е, че може да се спука Rolling Eyes

Пепито, важното е, че добе си хапва детето, радвай се Wink И аз им се радвам на моите, нищо че ядат като разпрани и са същите като твоята Анджела. По-добре така отколкото злояди Peace Мъжа ми е бил изключително злояд и са го гонили из къщата за всяка хапка, та и майка му и баба му/Бог да я прости/ бяха много щастливи като установиха, че децата си ядат.

Притесненията ми за стомаха на Ники и яслата се оказаха неоснователни, въпреки житото и овесените ядки вчера днес май е даже запечен Laughing

Утре сме на електроенцефалограма заради тези респираторни гърчове, дето ги прави, да се уверя все пак, че всичко си е наред. Отсега се подготвям психически за голямо чакане, първо за самото ЕЕГ, после и при самата невроложка да прочете резултата. Там се чака по минимум 3 часа Rolling Eyes

# 172
Пепито, и аз исках да си го сваля ,но не го намерих нито в Замундата,нито във Файнд,нито в Датата.Като я взимам от детска ще мина през Т Маркета ако има ще го купя.

Мишленце тези замъци батути ли са?

# 173
  • София
mishlentze ние ще посадим само 6 дръвчета сега, защото мъжа ми цяло лято само толкова дупки изкопа/ не му допадал този фитнес/. Искам да сложим ранна и късна ябълка, ранна и късна круша и 2 сливи, ама в крайна сметка каквито от ниските сортове намерим. Не искам да садим дървета ,а сортове. Напролет, живот и здраве, ще плануваме лешници покрай оградата. Но е най-добре специалист да си пипне двора, винаги си личи.
За детските съоръжения съм проучвала мин.година и наистина са страшно скъпи, та баща ми направи накрая за единствения внук пързалка, та купува машини и доста труд положи. В крайна сметка стана беседка в короната на едно дърво от там се спуска пързалка и завършва с пясъчник, но си е импровизация де и пак се събра голяма сума. Не съм убедена , че си струва.
Къде ще ходите на невролог и ЕЕГ, че трябва да водя каката. Имаш ли отзиви и мнение за тази лекарка?
ТМаркет има на мн.места, мисля че ще ти е удобно бул.България, площад "Ручей".

# 174
Неда, при доцент Божинова го водя, свеки е напавила проучване, че била най-добра з адеца и след прочетеното във форума й се доверих. Опашката пред кабинета вероятно го доказва. Наистина поне 3 часа си предвиди ако ходиш Crazy Доц.Божинова е завеждащ Детска неврологична клиника. Телефонът на клиниката е               02/970 23 00        това е централа, искаш да те свържат с доц.Божинова или направо питаш за работно време. Мисля, че всяка сутрин приема чатно в кабинета си, а след 1.30 по каса, ние бяхме с направление Peace Отидохме в 12 на обяд, влезнахме в 15.30. Добре, че не заспа детето. Съветвам те да отидеш с помощник, който да чака на опашката, отвън има чудна детска площадка, където може да оползотворите 3-те часа без детето да нервничи Peace Ни епоне така правим със свеки, на смени чакаме пред кабинета, докато другата е с детето. Утре пак двечките, докато чакаме за ЕЕГ - аз с детето, тя на опашката пред кабинета на Божинова, че не ми се чака 2 пъти по 3 часа #Crazy

Добре сте си решили проблема с площадката, аз все повече клоня към надуваем замък.

Лили, ето линк http://www.jumpions.com/catalogue/10.html и още http://www.bouncelandfun.com/

Освен това в къщата остана едно доста голямо пространство на долния етаж без прозорец и сме го замислили като детска игрална стая ,та в лошо време да играят там на воля. Идеята ми е зимно време да местим надуваемия замък там, височина и шилина има, мъжа ми настояваше височината на тавана да е 3 метра Crazy Така че с един удар два заека. Само аз люлка ще остане да мислим май в такъв случай. не съм си представяла, че такова огромно нещо - надуваем замък ще струва толкова евтино. Crazy

Неда, и ние сме си избрали ябълка - един сорт червени с жълти резки, не знам как се казва, круша - ранна от тези тези ти се разтичат в ръцете. Зимна круша имаме на терена, слава Богу мъжа ми реши да я запазим поне нея, че имахме и една ябълка и още една круша - все зимни, които си заминаха Cry Също много искам кайсия и праскова. Също люляк и една секвоя ако може около детската площадка, любими са ми Heart Eyes Мъжа ми е поръчал още няколко бора и аз искам една елхичка, за да си я украсяваме по празниците Laughing Май бая дървета ни станаха, а пък къщата е до една борова гора, ама един празен терен ни дели от нея, а мъжа ми иска да са му наблизо дърветата Joy

Мерси за адреса на Т-маркета, ще го намеря Peace

Днес купих на мишките едни книжки от серията Моливко, с които обучават децата в някои градини. Взех им по една първа книжка и по една книжка за оцветяване за 2-3 годишни деца. Много са хубави книжките, в първата за рисуване има по-лесни нещица - пате, риба, слънце ,всичко голямо и с по2-3 цвята максимум. Моите ме учудиха, че спазват що-годе контура, естествено цветовете не още. Ники се старае и на цвят да го докара, но Ели импровизира здраво. Въпроса е, че формата горе-долу я докарват, аз никога не съм ги учила да оцветяват, може някоя баба да се е постарала newsm78 А Николай остри молив с острилка #Crazy Днес ми го паказа, на бавачката вече й го бил демонстрирал Shocked Майка ми го е научила Party

# 175
МИшленце, немога да повярвам, че са чак толкова скъпи тея пързалки ...виж тук:
http://www.littletikes.com/toys/outdoor-toys.aspx

в тукашния ToysRus има подобни китайски на 1/10та от тея цени. Ние много умувахме и купихме от евтините - защото ни изглеждаха точно като тея скъпите маркови.

И си седят на двора вече 4 години, има места където са поожулили боите, обаче нито ръжда нито някакви проблеми има по тях. Моите са 3 люлки със катерушка и една стена от въжета/като мрежа/

Къде в най-близкия ToysRus до БГ? Няма ли в румъния примерно? Тези катерушки се продават разглобени в пакети и ако идете с един пикап да ги вземете няма да има проблем. Евтините /китайски/ модели ги няма по сайтовете за онлайн продажби, обаче ако звъннете по телефона съм сигурна че ще ви дадът информация какво имат и за колко пари. За 200-300 долари при всички положения трябва да можеш да купиш и пързалки и люлки и катерушки .... моите струваха под 100 долара.
Сигурно няма да оцелеят 100 години, ама като се има предвид, че децата ще ги ползват има няма още +-3-4 години най-много....

Друго се сетих - едно време /преди сигурно 10+ години/ в илиенци на пазара продаваха също такива китайски дубликати - тогава бяха излезли на мода колите с акумулатор и докато новите струваха по около 300-400 лева в Илиенци имаше по 50-60 лева... От там бяхме и купили и пластмасова къщичка и пързалка слон за гомелия ми син - въобще не помня какви пари е било, ама пак много по-евтино беше, а и аз тогава не съм била много богата като студентка... Малко ми стара информацията , ама пиша защото вярвам, че няма начин да не може да се намери и сега..

# 176
Деси, виж:

http://www.bigobg.com/bigosmiles/catalog.php?productID=454

http://www.tes-bg.com/detski.htm Цъквай върху снимките, за да видиш цените Shocked Laughing

http://www.plantbg.com/parkChildren.html А тук просто не влизай ако имаш слабо сърце Mr. Green

Права си за Илиенци ,съвсем бях изключила. Ще отида да проверя, мерси много  bouquet

# 177
Брей, май напоследък аз съм най-честия посетител тук, къде сте момичета Heart Eyes

Минавам само да се похваля,че електроенцефалограмата е напълно нормална, слава Богу Praynig Минахме и през доцентката за всеки случай, но и тя каза че няма нужда от никакво лечение, само ако зачестят пристъпите на по 10 дни или по-малко ми написа рецепта за всеки случай, но се надявам, че няма да не трябва.

После минахме и през педиатъра да направи профилактичен преглед, че от яслата пак искат, хем миналия месец правихме такъв Rolling Eyes Та доктора преслуша Ники и каза, че вече се усеща подобрение в дишането и че третата сливица му е пречела да диша добре и че е поемал по-малко кислород, което освен че предполага повече боледувания, също затруднява и работата на дясната камера на ъсрцето, което може да доведе и до увреждания там ooooh! Така че засега не съжалявам, че я махнахме, дано не се наложи и при Ели да се махне. Praynig

Другата седмица във вторник имаме родителска среща, чуя се дали да не се престраша за родителската група по закупуване на материали и т.н. Някой бил ли е в тази групичка миналата година да ми каже с каква отговорност ще се нагърбя Laughing ? Не знам дали самите сестри и директорката ще са съгласни да си сложат трън в гащите /нали им докарах проверки от хеи, министерство на здравеопазването и общината миналата година заради препаратите, че ме игнорираха/, но може и да се пробвам да видя проблемите отвътре Mr. Green а и да стана по-гъста с персонала да видя за догодина какво ще е положението и ако са 2 групите при кого да настоявам да са Laughing

А и силно се надявам сега след операцията да боледуват по-малко и да имам време за такъв ангажимент.

# 178
Бравооооооо!Радвам се че Ники е добре,мишленце Hug Намерихте ли овцата?
Неда,радвам се че ви е допаднало филмчето Grinning

Ние вече сме здрави и очакваме РД на малката с нетърпение.Всичко иначе си тече постарому...и така.

# 179
ЛИКА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДИ ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА, УСМИХНАТА И ВЛЮБЕНА! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!!  Hug
  bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт