1, 2, 3 - ЯНУАРЧЕТО брои; А, Б, В - знае даже да чете

• 14 919
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
  • София
[desi] мерси, ще инструктирам и таткото и каката да наблягаме на червеното, но се сещам, че й каката трудно ги научи/ все я мислихме за далтонистка/.
VIVKA май вече съм по-склонна да го оставя Камбата да "живее". А относно Калоянски съм убедена, че няма проблем. Просто темперамента им е различен, не си мисли , че едни са с батерии Дюрасел, а други с Никополските. Моят приказва най-вече у дома, на вън по -малко и не спира да ме излага, та съм доволна от този вариант. Децата не са еднакви и слава Богу. Hug
ilindi4ka вървим към оправяне, много си мила. Wink Като помогнахте чак от Спейн с положителните си енергии.

# 121
Ани, Вили, честито, момичета  bouquet Желая и на двете първо много здраве, второ мъжете да ви слушат много /Ани, твоя да се научи да казва л Naughty да не се ядосва Joy, то и аз понякова уъ-кам де Embarassed / и много щастие и любов и на двете ви  bouquet

Илиндичка, мерси много, Ники е добре след операцията. Само вчера взе нещо да прокашля, та тъкмо бях спряла ериуса и от снощи пак давам, ще го наблюдавам тия дни. Може и да съм си въобразила, но вчера сутринта му дадох само на него клеевата тинктура  дето Деси я препоръча, та не знам дали от нея не ми правя някаква алергична реакция, защото сопол например няма newsm78 Та му я спрях вече скоропостижно, а на Ели изобщо не съм давала. За спането нощно време моите до две години и 5 месеца се будеха нощем по 100 пъти, дойде новата бавачка и се излекуваха Laughing Сигурно просто им е дошло времето, де.

Иска ми се от другата седмица да ги пускам вече на ясла, че са подивели и те и ние. Само се карат и удрят по цял ден и нищо не могат да разделят, хващат ме бесните вече и мене, ама докато се занимавам се едното джереме, другото ми върти номерца и после и двете се хилят #Cussing out Две сме с бавачката по цял ден, ама едвам ги озаптяваме Rolling Eyes

За говоренето - това с момчетата и момичетата по отношение на напредъка с развитието си е съвсем субективно, според мен. Ето Ники и проговори първи и по-правилно и се старае повече и също проходи първи. Еленката от раждането си втора върви Laughing И си е джаста-праста отвсякъде. Само като подрежда дрехи или се преоблича е старателна, защото си умира да се фръцкоти и явно всичко свързано с дрехи й доставя удоволствие. Аз не съм виждала дете толкова да се радва на дрехи, то като й купя нещо и по 1 седмица не го съблича, че и ако я придумам да го махне за през нощта поне, тя си гушва друхата и си спи с нея под възглавницата и не я пуска да я изпера дори Crazy А Ники се е научил да й казва фръци hahaha

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 01:14 от mishlentze

# 122
Мишленце, това май е козирожка черта (фръцкотенето) - имаме познато момиченце, на наши приятели, скоро ще стане на 5, сутрин не тръгва на градина, докато не си сложи червило (въображаемо, рабира се).  Crazy Даже май си има детски гримове, не съм сигурна. Избира си сама какво да облече и доста често се справя стилово. Майка й и баща й все се оплакват, че е голяма кокона.  Laughing Ама тя е голяма чаровница, така че някак й отива. Аз лично умирам от смях с нея.
Забравих да ти кажа, че Стефан ще ходи в Кемер, май до Анталия било, не познавам турската география (нищо, че съм ходила  Blush). Притеснения за пребиваването там нямам никакви, само с полета, и то заради глупавите капиляри.  Rolling Eyes
А за "уъ"-кането, мъжа ми има много смешна ситуация, и до днес го бъзикаме. Един ден, бяхме си в Силистра, още гаджета. Разхождаме се и минаваме покрай у-щето, на което майка му е зам.-дир. И той ми сочи нещо и вика "Виж - уууците". Аз: "Ъ?" Той: "Уууците бе! Сменили са уууците!" Аз пак: "Кво е това бе?!" И докато стигнахме до "уууците" разбрах, че става въпрос за улуци.  ooooh! Хем му се ядосах тогава, хем ми беше смешно. Онзи ден се мотаем из Практикер, аз гледам едни улуци наредени и със супер наивен гласец го питам "Мило, какво е това?" Той: "У... ...тръби!"  Laughing

# 123
  • Madrid
Самуил днес не плака отивайки на градина. bowuu

Онзи ден се мотаем из Практикер, аз гледам едни улуци наредени и със супер наивен гласец го питам "Мило, какво е това?" Той: "У... ...тръби!"  Laughing
Joy

# 124
  • София
mishlentze колко ти е добре, че имаш две опитни мишлета Joy на едното ще даваш клеева тинктура, на другото не и ще разбереш действието, а ние с по едно какво да правим. Hug Дано разбираш от черен хумор
Анту    hahaha хайде разкрий значението на загадъчната дума от предната страница.
ilindi4ka smile3501 на момчето.

# 125
Анту    hahaha хайде разкрий значението на загадъчната дума от предната страница.

А, забравих - ВОДА!  Shocked

Илиндичка, браво на Самуил! Все по-лесно ще става.  Peace

# 126
  • там където ме зове сърцето!!!
"Виж - уууците". Аз: "Ъ?" Той: "Уууците бе! Сменили са уууците!" Аз пак: "Кво е това бе?!" И докато стигнахме до "уууците" разбрах, че става въпрос за улуци.  ooooh! Хем му се ядосах тогава, хем ми беше смешно. Онзи ден се мотаем из Практикер, аз гледам едни улуци наредени и със супер наивен гласец го питам "Мило, какво е това?" Той: "У... ...тръби!"  Laughing
Joy Joy Joy Joy Ама и ти си гадничка , а  Mr. Green Hug Joy Joy Joy

А относно Калоянски съм убедена, че няма проблем. Просто темперамента им е различен, не си мисли , че едни са с батерии Дюрасел, а други с Никополските. Моят приказва най-вече у дома, на вън по -малко и не спира да ме излага, та съм доволна от този вариант. Децата не са еднакви и слава Богу. Hug
Абе ако съдя по рекламата ,на Калоян са мноооого по- добри и от Дюрасел са  Mr. Green Mr. Green Joy
Ооо това , че не са еднакви е най-чудесното -иначе щеше да е много скучно !Аз също вече съм спокойна (поне до някъде ) , че всичко е наред, но нали знаеш майките какви сме -ако не се притеснява ме за това и онова , няма да побелеем!! Wink
Моите притеснения бяха , защото преди да направи гърча и да влезем в отделението , много обичаше да повтаря и дори казваше думи точно по местата им(а това беше малко след годинката) !Затова когато споделих  с моята докторка(завършила е и психология ) какво мисля , тя каза, че не вижда нищо нередно и за нея причината е стреса ,но ако ще съм по -спокойна да се консултирам с логопед и детски психолог !Според психолога стреса е причината да спре да говори , а после е разбрал , че и така си получава каквото иска , а и всички го обгрижват и изпълняват прищявки, сега има нужда да говори , но се притеснява и затова го прави само като си играе сам , или нещо го е впечатлило или уплашило !Понеже и други майки споделиха , че децата не говорят, а зная че се притесняват(аз лично бях изчела доста неща за причините детето да не говори  Embarassed) , а педиатрите не са си на мястото , затова реших да споделя при нас как беше,какво са ни казали , затова питах и[desi] при тях как процедират !

Самуил днес не плака отивайки на градина. bowuu
Дано така и да продължава!!! Hug

mishlentze, да те "успокоя" , че не е само период -такава ще си е !! Mr. Green Wink Моята щерка(козирог е  Mr. Green) беше същата , даже си спомням за една нова година почти на 5 години си поръча гримове (детски естествено)и понеже тържеството в детската градина беше първо , реших да не ги получи там , толкова сърдита и разочарована беше , " този старец , не може да чете(двете му писах ме писмото) и даже не чува (така са си поръчвали подаръците в градината -казвали са си желанията в една кутия)" !Докато не си ги получи не прости грешката на дядо Коледа  Mr. Green

Дес, как са ти госпожиците???

# 127
Бре, че хубаво настроение тръгнало в темата Grinning

Анту, съчувствам му на мъжа ти с уууците ooooh! Ама пак се е усетил да каже тръби де Laughing

Илиндичка, дано всеки дене вече не плаче Сами Praynig

За фръцкотенето на Ели ме "успокоихте" съвсем ooooh! Сега като се замисля се сещам че на прощъпулника първо хвана гримовете, които бяхме нарекли за кипра да е и после фотоапарата и си го взе и не се върна за друго. Тъй че ясна е работата hahaha Като добавим и това, че първата й дума беше дай, смятайте какво джереме си отглеждам вкъщи, на който му се падне вкъщи блазе му Laughing

Ники днес ме сюрпризира с подаръци в чехлите. Обикновено обувките на баща му ги пълни със съкровища, но днес понеже излязох по работа и като се прибрах ги видях и моите пълни с играчки Laughing А за новото обръщение към сестра му "фръци", забравих да кажа че р-то го кава много смешно, явно ще говори с френско р, то ни е ген откъм майка ми. Мъжо ме бъзика и мен, че от време на време пускам по някое френско р Rolling Eyes Като го добавим към уъ-то и направо си представям каква картинка съм newsm78

Вивка, ще проговори детето, щом сам си говори по време на игра мялко му трябва да се отпусне и пред вас. Ако все пак те притеснява нещо иди да говориш с логопед и психолог. Аз съм също от паникьосващите се родители и при първо притеснение ги водя по специалисти.

За подаръка на щерка ти в детската, доста се посмях. Сетих се за един разговор с майка ми кат оми разказа как за нова година съм искала в градината камион, обаче майка ми била поръчала вече една кукла от говорещите от съюза и гордо ми я връчила, та съм опищяла квартала и не съм искала да я погледна куклата. За следващия празник съм си поискала пушка и барабан и майка ми вече не си позволила да импровизира Joy Ама и аз съм от рогатите, даже още по-голям овенски инат, така че съм склонна да проявя разбиране съм такива претенции Mr. Green Майка им казва ,че съм била същата като Ели като малка и като външен вид/без  цветовете/ и като характерче, тъй че сега ми се връща задето съм била такова джереме.

Неда, вярно са като опитни зайчета моите, ама в случая Ели имА късмет, защото я оставих до понеделник на обяд при баба й, та пропусна дегустацията на клеевата тинктура. Иначе давам на всеки от всичко/без лекарства за лечение на нещо специално предписани за едното дете/, та и двете да се облагодетелстват, но този път заради реакцията на Ники /която може и да не е от това де/ не я опита въобще. Всъщност така и се видя ,че Ники боледува повече и по-продължително и с повече усложнения от Ели, ако не бяха двамата нямаше как да правя сравнения и то при еднакво лечение, и нямаше да знам другите деца как са. Ники пак си покашля по 1-2 пъти дневно, та ще го видя дали ще ходи на ясла от понеделник в крайна сметка Rolling Eyes

# 128
Мъжо ме бъзика и мен, че от време на време пускам по някое френско р Rolling Eyes Като го добавим към уъ-то и направо си представям каква картинка съм newsm78

Като те гледах в Бтв "ТАзи сутрин" не забелязах такива неща, а аз много ги забелязвам по принцип  Blush, така че едва ли е нещо дразнещо.  Peace Ама Ники наистина ли казва на сестра си "фръци"?  Joy  Joy Joy

# 129
  • София
здравейте момичета!
Вивка, не се притеснявам за Кало,  виждам, че майка му сериозно се е заела с въпроса (дано да е само временно състояние, както предполагам)  Peace
А за Уъ-кането - и 'мойто мъж' вкл#чвам в групата  Laughing Не винаги, но като се отпусне и на някои думи си личи ... даже не му давам да учи Вики на някои думи (сега не се сещам за пример, но веднъж като го чух и се вбесих! Naughty ) А между другото, да ви кажа какъв спомени от училище имам по въпроса с логопеда - в първи клас имхме преглед в училище от логопед и децата, които Уъ-каха или имаха проблеми с Р-то взимаха специални срещи - извикваха ги през някой час. Не знам за какъв период беше това,  но имаше поразителен ефект върху говора им - 2-3 деца тогава съм запомнила,  си говорят вече без никакъв дефект. Но съпруга ми каза, че тук в Сф изобщо не си спомня такова нещо. newsm78 А съм чула, че и Уъ-кане и Р-то могат да се оправят с логопед и в по-'напреднала' възраст (примерно на нашата  Mr. Green). Нали говорителите задължително трявба да минават при логопед (да не говорим, че някои въобще не са чули за такъв, незнайно защо, и ни се явяват да дразнят цяла България #2gunfire някой има е казал, че дефекта е ефект и те са му повярвали Wink).
А за фръцкането - по мои набл#дения е по-скоро до дете, а не до зодия, пък и в днешно време интересите на малчовците се променят. Имам предвид, че ако ние на 3 годинки сме сричали по книжките да не очакваме същото и от нашите деца. Според съпруга ми и Вики е кипра, но аз като я сравнявам с други деца - има и по-тежки случаи (примерно Ели на мишленце  Simple Smile)
И ние почнахме да учим вече червения цвят. [desi], мерси, е се вкл#чи по въпроса!

# 130
И аз се включвам с благодарност към Деси, защото преди им показвахме цветовете безразборно и те естествено не хващаха нито един. От онзи ден действам по метода на Деси и има ефект, днес поне знаят, че пързалката е червена, но като питах да една минаваща кола пак мигаха на парцали, а си беше червена. Важното е, че ефект все пак има Peace

Галита, в София по мое време поне срещи с логопеди нямаше или поне мен са ме пропуснали Mr. Green

Анту, Ники не й вика така постоянно, а само като я види да се фръцка и да върти дупе Laughing Мъжо й се чуди откъде ги е научила тези номерца, нито фешън канал сме й пускали, нито пък аз съм й показвала нещо, понеже мъжо ме е предупредил че няма да я правим манекенка "като мама" Rolling Eyes Преди пък беше научил от бавачката че вика на Ели понякога "хубавицо" и един ден се беше скрил под сушилката и й подвиква докато минава - Енаааа, Енооооо, ама тя никакво внимание. И тогава се изцепи се дно сладко гласче - хубавицоооооооо и да видиш нашата как веднага се обърна да го види Laughing Май си ви я разказвала тази случка сега като се замисля, та ако се повтарям да ме прощавате newsm78

Днес няма кашлица вече ,та живот и здраве понеделник са на ясла Party

Момичета, от Бон Тони някакви новини имате ли, нещо съм се сетила за нея да питам newsm78 Какво стана с нейното детенце?

Дес, твоите мацки как са?

# 131
  • Варна
Привет!

Много бързо ни растат дечицата. Чета по диагонала малко, но нямам много време да бъда по-подробна, съжалявам, но ви обичам. Hug

Вивкеее, ща бия. Нещо си се притеснила за Калоян? Всичко с времето си, макар при Светлин да реагирахме може би с година закъснение. Embarassed

Малкото дърдори и не спира. В момента не се сещам бисери, но преди малко пее "Колко бичам маааамоооо, колко бичам татиииии, колко бичам бааатииии, колко бичам Саааашииии..." (по едноимената песничка). Laughing

Баткото нямаше никакви претенции за дрехи, това не мога сутринта да го огрея, с коя блуза искал, пък с коя не щял. И ми вика "Не товаа беее казах!" Rolling Eyes Сега е с малко хрема и си е 2 дни у дома.

До скоро, момичета! Hug

# 132
Бързо оправяне на Сашко, СирЕнке Hug

# 133
Ей мацки,как сте? Не съм се вясвала от доста време,викам чакай да се обадя преди да се обебя агейн. Mr. Green

Сетих се за petenceto,дали вече е родила?  Rolling Eyes

За нас какво да разкажа,от два месеца сме в къщата.Много ни е гот,разширихме се най-сетне,след цяла година ремонт и нерви.Дари си има страхотна стая/не че спи там/ харесва и но много не се е заигравала,че все гледам да сме навън или отзад в градината.Първите дни беше мн.смешна,обикаляше от стая в стая и не можеше да се ориентира,иска да отиде в детската а отваря банята. Laughing Обаче се изхитри и ми вика хайде в детската и гледа накъде ще тръгна, маймуната.
Ходи си на градина,първите дни порева сутрин,нали е с нови учителки и лели но бързо свикна с тях.Записах я на плуване,искаше ми се и на танци защото много и харесва и в къщи постоянно ми се кикерчи/няма на кой да се метне  Mr. Green/ обаче мъж ми каза да не прекалявам.
Мен като малка майка ми ме беше записала на балет/ходих цели 9 г./,пиано,народни танци,отделно като поисках и худ.гимн.не ми отказаха,няколко години пеех и в хора абе луда работа.Но аз бях трудно дете,създавах много проблеми на нашите и за да не мисля за глупости и вниманието постоянно да ми е ангажирано затова майка ми се беше постарала да нямам минутка свободна. Mr. Green Баща ми като поотрасна Дари и започна да проявява характер ми беше казал"Знаеш ли защо толкова я обичам Дарето"?Викам- ми не...  Whistling"Ами защото вече съм сигурен,че има кой да отмъсти за теб!" Mr. Green Whistling ooooh!
Та ще видя Дари пъво дали въобще ще иска да влезе в басейна,може пък да не и хареса тогава ще пробвам с танците.

Аз си бременея нормално,почти от началото съм в болнични(гадната шефка искаше да ме уволнява и и направих големи панаири в офиса  Twisted Evil) и така ще откарам до края,живот и здраве.
В началото бремеността ми започна като двуплодна,но накъде 6-7 с.едното ембрионче е спряло да се развива.В 12с.на първата ФМ го разбрах( и видях),били са с обща плацента,май еднояйчни са това...А док естествено го е видял веднага но после ми каза че умишлено ми го е спестил,аз много се бях ошашкала с това зацапване,дежурния тогава в Т.Киркова дори ми сервира кухо яйце,да съм оствала за мисед. Crazy Аз наистина имах усещане за близнаци,писах в една тема в близнашкия,а една мама чак ми се присмя,абе аз си го усещах и това си е,а и тези зацапвания..не мога да го обясня.После се самоуспокоих,разбирайки че има и други като мен,загубили единия ембрион в първите седмици.Божа работа..

През седмицата Дарина остава при свеки/градината и е на 5 мин./и доста ми липсва детенце,ама какво да се прави.През деня гледам да посвърша нещо,но вече ми е все по-трудно да върша домак. работа.То хубаво голяма къща,ама сега ми идват нанагорно всичките стълби,балкони и етажи. Tired Ще мисля за вариант помощница,поне до първите месеци на бебчо.

Хайде чао за сега,че алармата на хладилника пак се включи.. Mr. Green  Hug

# 134
Бодливка, съжалявам за другото бебче.  Sad Хубава бременност до края и здраво бебе!  Hug А Дари защо не си спи в стаята?
Бистре, и ние сме в период "питам" и "казах".  Tired Ктао врънка нещо, а аз не му обръщам внимание, накрая изкрещява "Мамооооо, еди-какво си питам/казах!" Сакън, да не остане недоразбран, човека.

Общи условия

Активация на акаунт