1, 2, 3 - ЯНУАРЧЕТО брои; А, Б, В - знае даже да чете

• 14 912
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Аз да ви се оплача, с Никол изкарахме гаден вирус с разтройство и повръщане, но се оправихме бързо. Само тя още няма много апетит, но и това ще мине. Confused

# 136
  • София
Здравейте Hug
Ето ни и нас.
От вчера започнахме да ходим на ясла ....милото така искаше да ходи ,но днес то  беше рев то беше чудо newsm45
Дано по бързо свикне,че ми се свива сърцето и незнам дали ще издържа.
Иначе сме горе долу добре е като изключим вечните перипети.Нали след последната операция имахме игла в крачето.Да обаче една вечер иглата реши да излиза та се наложжи по спешност да влезнем в болница да я махнем..Сега вече сме добре,като изключим ,че Ваньо още не иска да стъпва добре.Казват,че се дължи на навик и на това ,че го дърпа белега,та започваме процедури за омекотяване и заличаване.
Няма причини да не стъпва добре newsm68 newsm44 newsm17 smile3501 newsm68 newsm44 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17
Аз сега чакам да стане време да отида да го взема и ми е едно такова притеснено,дали пак е плакал много... newsm45 Weary smile3518
Е това е засега от нас ,обещавам да се включвам по честичко.
Целувкииииииииииии

# 137
  • София
bon_toni кураж, ще свикнете и двамата, повечето минахме през този период. Не разбрах, как така ще забравят игла? Twisted Evil Радвам се, че е добре.
БОДЛИВКА явно така е трябвало да стане - от тук само леко и  напред. Hug
Камен няма претенции особени за дрехите, затова пък сестра му ме побърква, а и от стилбонбонено барби рязко мина на стил черно с повечко  черепи, та ох, как ви съчувствам с тези контеси, ох Grinning.
Майки, РЕШИХ, да оставя и тази година Камен в яслата! Огледах от всички страни подробно казуса и вижте кой довод надделя.  Wink Как да го пусна при какичките тоя ерген да ми го отракват и да оставя малките мацки други да ги свалят. Явно при нас водещо ще е любовта, а след това всичко останало. hahaha
Желая ви прекрасно да си забавлявате през почивните дни /не знам защо така ги наричат Grinning/ и повечко да поиграете с децата си!

# 138
bon_toni,ще свикне Ванката с яслата,то вярно всички минахме по този път,ама няма майка която да не се притеснява.

БОДЛИВКА,съжалявам много за случилото се,пожелавам ти лека бременност и детенце да е палаво за две  Wink

Ние сме добре,Ади е на ясла.В неделя сутринта с "малашутката" както казва Ади ще отидем до Добрич.

Neda,да ви имам доводите на вас Laughing
На Ади й е много мъчно за приятелчетата,онзи ден като я вземам и пред детската срещаме две момиченца и как й се зарадваха Wink
След това вървим към спирката и тя ми вика"На Сашко майка му и татко му","На Маги баба й"И ми ги посочва.

# 139
  • Варна
Ама защо някои деца са на детска градина? Догодина тръгва нашият набор. Вие ли така решихте? Явно съм изпуснала.

Приутен уикенд на всички. Mr. Green Sunglasses

# 140
Бодливка, много ми е мъчно за другото ембрионче, но се пази и гледай да мислиш позитивно, за да е добре другото Praynig Добре, че доктора не ти е казал в началото. При мен докторката ми каза, но и да не ми беше казала аз сама видях двете мехурчета на ехо-то и я попитах. Всъщност още като ме стимулираше и видяхме 5 яйцеклетки като се видяха 5 броя и от тях във всеки яйчник по една голяма я питах дали не може да станат две, а тя каза ,че е  малка вероятността и направо ме отряза. Та после като видях двете точки направо си го очаквах, та нямаше как да шикакави. Но си спомням какви притеснения бяха да не се сбъднат предупрежденията на докторката ми за отпадащото ембрионче. Божа работа. Нищо не можеш да направиш, освен да се опиташ да се настроиш позитивно сега и да се съсредоточиш върху бебока. Лека бременност Hug Разкажи за новата къща, че и ни есме на тази тема. Е, няма да е в полите на Витоша, а в тези на Верила, но пък виждаме гъбата на Витоша откъм задната страна Mr. Green Вие в коя част сте точно? Ако можеш да пуснеш някоя снимчица ще гледам с интерес Praynig Ние сме на етап външна и вътрешна изолация и измазване. Покрива е готов, прозорците сложени, остават вратите и да измажем отвън. С градината докъде сте? Ние в момента насипваме пръст, понеже терена е с денивелация и отидоха 100 камиона с пръст само за заравняване и пак няма да е съвсем равно, а на 3 тераси. Поне с мъжо това си говорихме, че децата ще има къде да се учат да карат ски и да се пързалят със шейните Laughing Напролет искаме да садим дървета - плодни и борове и ако намеря някъде секвоя, че много ми харесват Blush Другото лято мисля да сме там с децата. Мислихме го като за вила, ама постпенно си стана доста голяма къща и си става и за живеене. А и съседите отглеждат всякакви животни, та ще има и истинско мляко и пресни яйца за мишките и се надявам въздуха да им се отрази добре най-вече и да секнат здравословните проблеми. Пу, че се въодушевих ooooh!

Бон тони, тъкмо питах за вс и ето че се появи. Много се радвам, че всичко с крачето вече е наред, остава Ванката да свикне да ходи нормално, но съм сигурна че и това ще стане Party Много му се събра на това дете, дано сега в яслата да му хареса и да се адаптира бързичко Praynig

Неда, страшни аргументи за яслата извади, мила Joy

Флорал, радвам се, че вече сте по-добре, на мъжо секретарката и тя беше в болница с детето тия дни и то с този вирус гаден. Откъде пък плъзна по това време този вирус, нали уж само лятото е на дневен ред ooooh! Аз продължавам да давам кравешката коластра и се надявам да им помогне да минат без вируса и сега. Доктора твърди, че лятото тази коластра ги е спасила от стомашно-чревния вирус newsm78

# 141
mishlentze,каква е тази кравешка коластра?
Аз давах миналата година на Ади коластра,ама не знам каква е била.Не искаше да я пие.То тя като й замирише на мляко и казва "не бичам мляко"
Не кусва нищо с прясно мляко-нито кремчета,нито мляко с ориз,с грис.Не пие шейкове,опитвах с банан,киви,круша -не иска.Нито Нескуик....
Плодове също не обича-моята болна тема.Единственото нещо което яде е банан Rolling Eyes
Може би и аз имам вина тъй като аз също не обичам ,нито мъжо яде и аз рядко купувам,но в майка ми има редовно.
Бисквити му е майката в къщи без тях незнам как бихме живяли,всичко що е бисквити се яде в къщи.Ади им вика десерт.

Лека нощ на всички.. smile3524  sleepuu

# 142
Пепито, това е колактива на аквасорс, водят кравешката коластра по-мощна от човешката дори. Те са на камсули като антибиотиците -вътре в капсулата си е прах. Та, отварям капсулата и я изсипвам в една голяма лъжица с малко саностолче- витамини на сироп, разбърквам, доливам със саностола отгоре да не се вижда бялото и давам. То си има вкус на портокал витаминчето и  с коластрата си е вкусно. Елена много не го харесва, но като й кажа, че ще си остане вкъщи, а ние отиваме на разходка с брат й и да  видиш как преглъща. В началото го плюеше и повръщаше, но аз се оказах по-голям инат от нея и сега вече си го пие без много убеждаване Mr. Green

Знаеш ли, моите също не ядяха много плодове и свеки ги започна с грозде без семки на детската площадка, докато играят и бам в ястата, взима в една кутийка или пликче и дава. Сега да ги видиш как ядат плодове Crazy Още повече откакто бяхме на село и видяха къде растат прасковите и им дадоха по една от дървото ooooh! Ники си взе две - по една за всяка ръка и си гризваше ту от едната, ту от другата. Опитай се и Ади така да я прилъжеш. Другото което правим е да ходим на пазара за малини /лятото като ги водих на Елена ходиха да берат къпини и си ги ядяха с голям кеф/, та сега си омитат по една цяла тарелка с малини без да им мигне окото, даже си крадат от тарелките като виждат, че другия не гледа Joy

# 143
  • Madrid
Бон Тони,изчакай една седмица.Самуил ходи на градина от десет дни.Първите четири плака отчайващо просто,аз също,но не пред него естествено.Притесняваше ме и това,че той не разбира испански и не го говори съответно.Как би могъл да поиска вода,да каже за естествените си нужди.Добре е,че ема момичие българче в групата и учителките знаят на български пет,шест думи. Simple SmileОтказваше да пие млякото и бисквитите за закуска,в резултат на което като го взема ми надува главата в колата за тези прословути бисквити. Simple SmileПрегладнял човека!Днес ми каза "чао",закусил е сам и е изял всичко,най-въодушевено ми обясняваше как е играл в басейна с цветни топки.Даже и това,че едно от децата е плакало за майка си. Mr. GreenНяма дете,което да не е привикнало,нормално е,че се притесняваш,но ще се убедиш ден след ден,че малкото ти момче се адаптира съвсем успешно! Simple Smile
Мишленце,много приятно и уютно ще е в твоята къща,като си представя снега,пързалящите се деца и топлата камина...ммм! Simple Smile
Бодливка,наистина всичко е божа работа,ако не се включиш скоро пак ти пожелавам леко и безпроблемно раждане,много щастие с новия член на семейството!
Неда,ами правилно си го решила,то този синеок красавец не е за изпускане!Аз много го харесвам твоя син,страшен!!! Hug

# 144
Илиндичка, и аз така си го представям уютно и идилично, но съм сигурна, че мишките като се почувстват в свои води няма да ме спаси нито люлката, нито пързалката, нито пясъчника, дето планираме да им ги сложим, нито нищо, пак ще ми се качат на главата. Въпроса е, че поне ще мога да сменям климата и като издивеят на едното място ще можем да ходим на другото Laughing А като издивея аз - в яслата и туйто Twisted Evil

Разкажи в Испания какво представляват яслите, какъв е режима, как ги гледат, майките имат ли право на достъп първите дни, въобще каквото и да разкажеш ще ми е интересно, предполагам и на останалите Praynig

# 145
  • Madrid
Ами първо се разочаровах първия ден,понеже предполагах,че ще имам възможност да постоя с него половин час,да е с мен отначалото в новата обстановка,но...нищо подобно,учителката го взе от мен,а той плачеше силно и се бе вкопчил в якето ми,трябваше да приложа сила,за да ми го пусне,кошмарен момент.Аз направо се отказах тогава,няма да го забравя,обаче като го видях на обед в двора колко добре си играе и се кротнах в емоцията си. Simple Smile
Учат английски/той Сами испанския не оправя още,но няма как/,имат басейн с топки и пързалки.Има психолог,педиатър.Пеят песни,танцуват,гледат филми,но рядко,играят в двора.Обядват от 12 до 1ч.,след това обедна почивка до 3ч.Следобед не знам все още каква е програмата,понеже Самуил до края на месеца е до 12ч.Може да влизаш в стаята им,докато децата са в стола за хранене на долния етаж в градината.Относно храната също не съм очарована.Всяка сутрин-мляко с бисквити,на обед -готвено,това е добре,но следобед-сандвич с кренвирш,салам,наденица или кашкавал,с това се редуват всеки ден,ужас просто.Има и плодове,кисело мляко и компот от плодове,нещо такова е тук,но присъстват като десерт в обяда.Не ме кефи,ама никак! Crossing ArmsИмат тетрадка,в която всеки ден вписват какво са правили в час,колко е изяло детето,колко е спало,като дневник е.Има и опция,в която може да попълни родителя някаква бележка.Това е в общи линии.На мен ми харесва ефекта,който виждам в Самуил-по-уравновесен,още от втория ден го забелязах,добре му се отразява,вкъщи големи своеволия! ooooh!

# 146

Първо да честитя (макар и с голямо закъснение) празниците на Анту и Вивка. Много здраве и щастие!!!   bouquet

Бодливке, тук съм още 2 в 1  hahaha Нещо не ми се ражда още, въпрекиче всички викат да раждам октомври, че ноемврийските скорпиони били ужасни гадове  Shocked Crazy На теб ти пожелавам все така леко бременеене както досега  Hug Praynig

Мишленце, чудесно сте го решили това за къщата. Ние имаме вила на30 км. от София и все се каним да ходим там лятотот поне за съботите и неделите, ама все изниква нещо и не отивама, ама това лято категорично ще о правим... Има двор, пясък, а иначе е със всичко необходимо.

Бон Тони, дано това е последното ви посещение в болницата и дано Ваньо бързо свикне с яслата  Praynig Аз и друг път съм писала, че най-важното е майката да е спокойна и уверена - тогава и детето го приема по-леко.

Илиндичка, то режима и манджите са си почти като в БГ градините, да вземат и да научат "бъгалски" госпожите (превод от калоянов език - български  Laughing) и ще сте си като у дома  Mr. Green

Болничките, оздравяхте ли?

Ние сме добре. Калоян не ходи на градина щото ни мързи да го караме чак до Люлин, а и вкъщи не ми пречи. Помага ми и е относително самостоятелен (яде, пие, пишка, понякога и доста време играе сам). Нервира ме само като се заинати за нещо, защото тогава се оправяме само с пердах  Embarassed Не помагат нито обещания, нито обяснения или заплахи... Ама после ден-два е като масълце  Whistling Подала съм докумети да го преместят в някоя ясла наблизо, ама май няма да стане скоро та сигурно ще се гледаме и като се роди бебчо. То и без това не ми се ще да го пускам в сезона да вирусите, да ми и влачи вкъщи. Относно плодовете яде почти само ябълки, ядко се обърква за друг плод, но напоследък почти не му давам хрупки, сокчета и такива неща.Наблягаме на мляко и манджиджички. Тук обаче ми е по-лесно да махна хрупките между храненията, защото в двора няма мног деца като на площадката и той просто не вижда такива работи, за да иска...

Приятен уикенд (и Неда - дано поне тоя да е почивен за вас)  Heart Eyes

# 147
Добро утро в почивния ден.
Аз май щях да спа до късно,тъйкато пратих Ади в майка ми,ама тя малката ме събди по тел. да ми каже,че била закусила.
Станах и си викам,абе туй другото диване да спи още ида няма зор за навън не може да бъде.Нахраних я ,и я разходих,свърши си всичко исе прибрахме.Звъннах на мъжо да го чуя и той ми се накара ,щот той я бил разходил и нахранил.А тя си омаха "ранъта" повторно.Надумка се и сега спи.

mishlentze, значи и аз такава коластра съм давала.да на капсули и ги отварях ,трябваше с малко вода,но Ади ми повръщаше,но док ми ги бяше изписал само няколко дни.
Бях започнала от 1 Септември да й давам сирип Ехинацея,след като започна да боледува,минахме на Изопринозин,сега сме на Апровит-витаминен сироп с прополос.
lindi4ka и Ади е много уверена в яслата.Вярно тя рано тръгна,но много неща научават там.Вчера я вземам и под пейката намираме някаква играчка конус и аз й казвам отиди и я дай на сестрата и кажи че сме я намерили за земята.Тя отива и започва въодушевено да й разказва къде била играчката.И до ден днешен не може да казва- на земята,казва "на напа",но сестрата я разбира и повтори всичко което тя каза и аз от там разбрах че сестрите свикват с думите на децата и се разбират помежду си.
Излизаме във фоаето итя мипоказва на календарите/за коледа/ каква синя кола имала Елито искала и тя такава.Но неуспях да намеря по магазините при майка ми,та вземе червената Маккуин.
Прави ми много пазарлъци,не иска да я гледа никой освен мама и тати.Винаги нещо тръбва да й купя че да се съгласи.Големи обещания давам докато отиде и после свиква.

Дори й да я гледа някой в къщи ги кара да идват на работа и само да ме цунка й стига.Дава една целувка и вече е щастива, прибира се у дома.

# 148
  • там където ме зове сърцето!!!
Добро утро и от мен!!!
Нещо не ми се ражда още, въпрекиче всички викат да раждам октомври, че ноемврийските скорпиони били ужасни гадове  Shocked Crazy

ooooh! изобщо не ги слушай  Naughty , много са си готини  Peace  ноемврийските скорпиони  smile3534 кво не им  харесват не знам  Thinking  Joy Joy Joy
Че и тук май доста сме събрали ..... hahaha , коя от коя по гадна Joy -майтапя  се  Hug
Когато и да реши бебчо да се появи, леко, безпроблемно и  бързо раждане ти желая  Hug

Огледах от всички страни подробно казуса и вижте кой довод надделя.  Wink Как да го пусна при какичките тоя ерген да ми го отракват и да оставя малките мацки други да ги свалят. Явно при нас водещо ще е любовта, а след това всичко останало. hahaha
Peace права си , любовта е  водеща ,а и  трябва да огрее на всякъде , няма да му пречиш Joy Joy Тази сутрин Калоян става и стиска нещо  дребно в ръката си , моля го да ми го покаже и той се дръпна назад(да не би да му го взема  Mr. Green ) и ми показва - една принцеса от шоколадовото яйце вчера  hahaha hahaha!Човека цяла нощ си е я гушкал в ръката .... та мисълта ми беше за приоритетите  ooooh!

Аз да ви се оплача, с Никол изкарахме гаден вирус с разтройство и повръщане, но се оправихме бързо. Само тя още няма много апетит, но и това ще мине. Confused
Радвам се , че бързо сте го преборили  Hug!

Дес , как са ти момиченцата ???

БОДЛИВКА, честита ви нова къща  Hug!Много щастие да цари в нея  и детски смях да я оглася пък за чистенето, помощница си е чудесен вариант Peace !Живо и здраво и лесно  и безпроблемно да се роди бебчо , пък за другото Бог си знае работата (аз поне така се самоуспокоявам )!Аз като клю да попитам  Embarassed, а знаеш ли му пола??
И аз бих разгледала с удоволствие снимки от къщата  Embarassed

Пепито, аз коластрата понякога и в попарата съм му я разтваряла (сипвам я в единия край и я омесвам хубаво и давам първо от там )!Аз лично много съм доволна , не че не боледува изобщо ,но преди това си беше кошмар!!

Отиваме на инхалации!!
Спокоен и весел  ден!!! Hug

# 149
  • Madrid
Добро утро и от мен!!!
Нещо не ми се ражда още, въпрекиче всички викат да раждам октомври, че ноемврийските скорпиони били ужасни гадове  Shocked Crazy

ooooh! изобщо не ги слушай  Naughty , много са си готини  Peace  ноемврийските скорпиони  smile3534 кво не им  харесват не знам  Thinking  Joy Joy Joy
Че и тук май доста сме събрали ..... hahaha , коя от коя по гадна Joy -майтапя  се  Hug

Crossing Arms Mr. Green

Вивка,какви инхалации?Нещо съм пропуснала май?
Пепито,хубаво е,че Ади се развива,аз същото очаквам и от Самуил. Simple Smile
Патенце,Калоян е станал доста самостоятелен,така и трябва.И Самуил пишка сам понякога,но той прави нещо,което не знам кога ще израстне-като му се пишка стиска до последно  и накрая се изпуска малко преди да каже ,че му се ходи до тоалетната.Не се напикава изцяло,но е достатъчно,за да ходя постоянно с резервни панталони. ooooh!Често не чакам на него да ми каже,нямам му доверие все още. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт