Яслата (11)

• 21 969
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
Мерси Гневна, аз само така си говоря  Simple Smile Ама ако ще рева ще е след като съм го оставила в яслата  Peace

# 166
Шаманката и аз съм същата ревла  Cry,успеш първи ден,утре  Peace
Ние сигурно другата седмица ще тръгваме на ясла,та да ви попитам всички изследвания ще са ни готови във вторник-та въпроса ми е трябва ли да мина през педиатъра или направо да ги нося в яслата?
Директорката ми каза да занеса изследванията,да ги диви и да уточним на коя дата ще тръгва,вие така ли направихте  newsm78

# 167
miss_74 аз направо ги занесох в яслата.Сестрата ги видя и ми каза кога ще ни е първия яслен ден.После ходих до педи да взема контактна бележка,но изследванията не съм показвала.

И Тишо след боледуване утре тръгва пак.Май ми е по-притеснено от първия път.100% съм сигурна че ще има голям рев. Sad

# 168
miss_74 , аз ги занесох изследванията при педиатъра. От там взех и картоните, които сестрата трябваше да попълни и контактната бележка. А и педиатъра ми ги разтълкува тези изследвания. Мерси за пожеланията и успех на вас.

# 169
  • София
Утре е и нашия първи ден на ясла, малко ми е сит стомаха, но... ще се държим "мъжки"  Grinning Искрено се надявам всичко да е наред и все се моля да нямаме такива преживелици, з акоито чета тук  Confused

Анаид, ужасно е това, ужасно. Задължително поговори с лелките и директорката.
И на нас ще ни е първи ден утре. Ама аз реших да се държа "женски", първо ще рева до скъсване и после ще отида да си купя някоя дрешка за успокоение  Mr. Green

Ох, развесели ме. Сигурно ще порева малко, но ще гледам да е след като го оставим (ще сме с баща му), а иначе и аз обмислях да отида на пазар за някоя дрешка за успокоение. Вчера му взехме и на него нови колички Simple Smile Сега стягам нещата за утре, щях да забравя документите, добре, че прочетох сега  ooooh!

Успех  и на вас.

# 170
И Тони трябваше да тръгне утре на ясла, но е болен. Cry Утре като минем през педиатъра ще решим кога да започне. Лошото за мен е че ще се наложи да повторим чревните изследвания по всяка вероятност защото важат 15 дни. И ако не тръгне до края на седмицата ще искат нови. Но по-важното е детето да оздравее, другото ще се оправи.
Успешен старт на новите ясленчета и по-малко сълзи да има в детските очи. Hug

# 171
Успех на всички които ще тръгват утре, то успех и по-малко сълзи и за другите дечица
Хомеопат ми препоръча Ignatia 15 CH сутрин преди да тръгнем за ясла по 5гранулки. Това е за по-лесно приемане на раздялата. Давам го от петък, незнам дали ще има ефект, но ще пиша как действа.
Също ми каза че може да давам и Дормикинд сутрин и вечер по 1 хапченце, но засега се въздържам от него.
Бързо оздравяване на всички ясленчета

# 172
Ох, пуснах го ... Сега седя и се чудя до 10.30 дали ще ми избият бушоните или не  Mr. Green
Проплака като го взе лелката, ама не знам дали е спрял защото вътре ревяха поне още двама младежа.

# 173
Dobi81 лично аз бих звела детето си при класически хомеопат , защото съм чувала доста противоречиви неща за Боаронската хомеопатия .Една мама беше писала тук или в другата тема за сиропа Киетюд . И аз си го бях купила след консултация с педиатър , но състоянието на детето ми не се повлия , даже ако трябва да съм обективна и мъничко се влоши  Thinking Свързах се с класически хомеопат , който отрече този вид лечение и така - аз го спрях.
Не искам да те надъхвам , просто споделям .Решението е твое и успех !   bouquet
Анаид , искрено съжалявам за това , което преживяваш .Наистина ти даде доста време на Сашко за адаптация , аз ти се радвах защото вярвах че всичко ще бъде безпроблемно , но за жалост не е . Трябва да поговориш с директорката , изглежда ми разбрана жена и да обсъдите какво би могло да се направи .Моля те , дръж ни в течение !  Hug

Сутринта оставих Илияна без ревове , надявам се така да продължи и занапред и аз имам някой забележки , вече говорих с едната леля и мисля че ги изгладихме недоразуменията .Лошото е че моето дете отказа следобедния сън и ми е едно криво такова ...в петък се е напишкала там  - казала е май , но не е имало кой да я чуе едната леля била при директорката а другата успокоявала едно дете  ....това е маловажно обаче , не е станало кой знае какво . Wink
Оставям ви че изписах ферман понеделнишки .
Хубава и лека  седмица без сълзи !

# 174
  • София
Добро утро!
Аз вече си промених малко мнението за нашата ясла - досега само хвалих персонала, но в петък много ме ядосаха, а сутринта даже извикаха директорката. В петък ми се обадиха, че детето е с Т и зачервено гърло, да отида да си го взема. Отидох, той се беше сдрал от рев, зачервен, изнервен, доста стресиран. Тръгнахме си пеша. На улицата го гушнах да пресечем и тогава видях, че детето е мокро. Явно е стоял мокър повечко време, беше започнал да изсъхва вече. Ядосах се, но не се върнах до яслата. Вкъщи детето си беше много добре - нито Т, нищо. Нахрани се, наспа се.
Днес им казах, че детето е било мокро и те извикаха директорката тя да ми кажела, че ТЕ не държат децата мокри и че детето се е напикало докато съм си го водела към къщи. Даже започна да ми повтаря: Вие какво искате да кажете? Че ги държим мокри ли? Направо обърна нещата, че все едно обвинявам целия й персонал за това...
Много се ядосах.

Анаид, това са страшни неща, които пишеш. Дано всичко се нареди безпроблемно.
Шаманке, подготви се за рев. За съжаление, трябва да се мине през този период. Ти можеш да смекчиш стреса, като му обясняваш колко ще е хубаво там, как ще си играе...
Kaili, можеш да го запишеш и после да тръгне. Говори с директорката.

Успех на всички малчовци и лесна адаптация!

# 175
  • София
Хайде и аз хоп в темата. Не знам дали има друг случай като нашия - 2 дни на ясла и АЗ се разболях... Като капак майка ми и мъжа ми пък цяла нощ повръщаха и ги хвана й разстройство. За сега Марти е ок, днес си влезе в групата спокойно, но ако следобед или през нощта усетя нещо, утре няма да го пускам на ясла. Много ми е тъпо, защото адаптацията му върви доста добре и едно оставане вкъщи може да "върне" нещата назад.

# 176
Сутринта за моя изненада нямаше много рев като оставих Тишо.Порева малко като влизаше,но спря бързо.След малко се върнахме да занесем вода и са казали на баща му,че не плаче само от време на време започвал тихичко да си стене.Явно като се присети за нас.
Много вероятно е утре да е по зле положението-защото беше позабравил (повече от две седмици си беше в къщи).Сестрата ми каза ако плаче ще ми се обадят да го взема,иначе след като обядват да отида.Дано да посвикне вече. Praynig
Най-много се притеснявам да не се разболее скоро пак,чееее....
Иначе и нашите лелки не дават много информация,все бързат да се прибират.Аз съответно от притеснение забравям да питам все нещо.Не знам кога ще се нормализират нещата най-сетне..
Бързо оздравяване на болните и по-малко сълзички на тези които са на ясла. Hug

Като го взема ще дам отчет.

# 177

Kaili, можеш да го запишеш и после да тръгне. Говори с директорката.

Говорих с директорката сутринта. Разбрахме се, че ще го запише и после ще му води отсъствие поради болест. След прегледа следобед ще се уточним кога ще тръгне на ясла.

# 178
  • София
Добро утро и от мен. Оставихме сутринта малкия човек в яслата. Като видя играчките и камионите и другите дечица и хукна да влиза, едвам го удържахме, за да му махнем якето и да му обуем пантофите, тогава се поразрева, че го бавим  ooooh! Но беше такава лудница, че изобщо не можах да поговоря със сестрата, ще ходя да го взема в 12 ч. и се надявам тогава да успея дапоговоря, а и д ами разкаже как е било. Бяха към 10-на дечица само, но имаше едно момченце, по-малко от моя син с 1-2 месеца, но как плачеше за майка си, направо ми се разкъса сърцето и ми идваше да ревна с него  Confused Confused Confused Дано да се поуспокои милото. Сега ми е едно такова... никакво, нямам търпние да стане 12 часа и да видя как е, че подлото ми съзнание рисува всякакви страшни неща  ooooh! ooooh! ooooh! Май ще се опкаже истина това, че адаптацията за майките е по-трудна, отколкото за децата  Tired

# 179
Ден 3-ти от ясленската одисея:
На пропусна да ми каже ,че не му се ходи и не иска да влиза защото децата само плачели.Но ми даде целувка и влезе при децата.Не е плакал за 1.30ч ,но като отивах да го вземам имаше поне 5 деца които се деряха до вратата ,а нашия стои и ги гледа Rolling Eyes
Утре ако пак влезе без рев смятам до обяд да стои.Намерихме начин -всяка сутрин носи нов диск с филмче за яслата и така влиза без да плаче Grinning  /Сега майките който не искат децата им да гледат филмчета да ме из ядът ако искат  Mr. Green/
На излизане каза *Чао пак ши дода* Flutter

Общи условия

Активация на акаунт