Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 52

• 43 022
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
laskova, супер идейна и много добре направена торта. Да ти е живо и здраво детенцето   bouquet

kaaramelka, ехаааа, каква хубава траоеза си спретнала за девера.

destini, вярно е че има какво да се желае, но поздрави за желанието ти и ентусиазъма да твориш.

Момичета, докопах се до една миниатюрна снимка на тортата. За жалост не бях в нас, когато момичето ми е пращало снимки на тортата и от празника.
Но ето ви тази, дано различичте нещо. Тортата е книга за кръщене- надписа е правен на ръка и е една молитва. В горните ъгли има ангелчета. За цялата торта имах точно 24 часа и имаше какво да се желае още, но много им е харесала ... както и питката  Mr. Green

# 196
Леле, какви красоти  Shocked Ласкова, силно съм впечатлена, направо ме хвана срам да пусна моята торта  Blush

Румиа, ето рецептата за крема. Сигурно има и по-плътни, но аз все един си правиХ, който необяснимо защо ми ставаше все по-течен и течен. Вече се разделям с него  Crossing Arms  Mr. Green
eli_c, благодаря за рецептата, записах си я Simple Smile Пак не стихнах до сладките  Blush Но все пак имаше купени сладки с глазура забодени на клечки Simple Smile

И все пак ще я пусна Simple Smile Блатовете са Татяна, крема е на Сребърен облак (двойна доза, като остана и за облизващите се гледачи), покритието машмелоу, Ариел е пластмасова, от един шампоан  Mr. Green , седнала върху сухари  Grinning покритието нарязах с една от ножичките на дъщеря ми Simple Smile Опитах за направя "пяна" на вълничките, но направо оплесках работата  ooooh!

# 197
Страхотни торти видях днес . Поздравления на всички   bouquet Поименно бих изброила всички, но вече нямам сили. Преди час приключих с тортата за курбана, а и питка правих и направо съм гроги. Ето и тортата:

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ

# 198
От няколко дни, го раздавам само наблюдател. Невероятни торти видях и поздравявам всички за изпълненията....
Аз съм го ударила на уволнение и почивам откъм тортички. Да видим до  кога....
Искам само накратичко да напомня на всички които искат да пазаруват с нас от ИЛЧОВСКИ, че ще правим поръчката следващия понеделник, тоест до 12ти Октомври, ще приемаме още поръчки. За повече подробности: ТУК.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ИМЕННИЦИТЕ ДНЕС!!! И лека и ползотворна седмица на всички останали!!!  bouquet

# 199
Нямам думи! Какви красоти сте сътворили само! Пепи, невероятна си! Ето и моите две скромни тортички:
Торта Заек

и торта Паун

# 200
Честит празник на всички именици!Много здраве и късмет в живота!

Много красиви торти видях...Барби,Русалка,Книгата /страхотна е,Пепи/, бебчето, Пепеляшка, за иконата нямам думи...

А от мен една скромна неделна тортичка...украсена по желание на сина...

Roddy , много са хубави...Кажи от какво е украсата на "пауна" и как я направи.

# 201
Реших този път да се върна и да изчета и поздравя поименно  Twisted Evil

Пепи за твоите торти човек няма какво да каже. Както винаги изпипани до най-миниатюрната подробност  smile3501  но да знеш "пича" с очилцата ми е новият любимец  Mr. Green

ssiillvvyy браво за тирамисуто   bouquet
kaninova чудесен първи опит   bouquet Продължавай в същият дух  Peace
cana стращна пиратска торта, която ми навя асоциация със сървайвър. Браво   bouquet
irinka28 чудесна торта   bouquet  Честита годишнина с малко закъснение, желая ви дълъг и щастлив семеен живот изпълнен само с хубави и незабравими мигове   bouquet
Албена след всичките ти торти и клипа, какво можем да кажем? Чудесни са както винаги тортите ти, аз метнах очо на кръгличката с цветята  Mr. Green
Bambinkamalinka много сладичка Барби   bouquet  И тази оранжева рокля е просто перфектно направена   bouquet
by добре дошла  Hug Много добра торта, а така като гледах и предишните ти опити, никак не са за подценяване   bouquet
laskova  Shocked Shocked Shocked  У-НИ-КАЛ-НА  торта  newsm20  Нямам какво да кажа, нестандартна идея за торта на Пепеляшка, перфектно изпълнение, изпипано до най-мъничката подробност, а птиченцето в полет  Shocked  не, не, наистина са малко думите ми. Браво  smile3501  Само кажи, как наистина закрепи птиченцето така във въздуха?
eli_c биричкааа... Добро изпълнение, браво   bouquet
destini само не разбрах къде видя резил  newsm78 Много са си добре тортите, ако питаш мене. Браво   bouquet  Езерцето от какво е?
Maktub много нежно синьо си докарала, много хубава торта   bouquet
stasi76 тортата е чудесна. Браво   bouquet  Кажи, в крайна сметка ползва ли кристалина или не?
Roddy браво   bouquet  Паунчето ми хареса много   bouquet
краси.мира и това е скромна недлна тортичка, а   bouquet

Дано не съм изпуснала някой, ако е така не ми се сърдете   bouquet  Hug

# 202
Момичета поздравления страхотни красоти! (както винаги, де! Simple Smile )
Направо се влюбих
ласкова, а дъщеря ми, каза : "Мамаааа, искам и аз такава торта!" , а тя рядко се впечатлява от торти

Допълвам си поста, да ви попитам. Случвало ли ви се е да ви искат разрешително за тортата? Като се замисля ми изглежда нормално от заведение да искат такова нещо. До сега съм правила торти само за лична употреба и за рождения ден на един приятел, но заведението също беше на приятел, та не съм се сблъсквала с такова нещо. Сега, обаче една приятелка иска да направя тортата за РД на дъщеря и, но в клуба са и казали, че тортата трябва да бъде или от тях или да е със санитарно разрешително или нещо подобно. Аз естествено отказах, защото съвсем нямам време да се занимавам с такива нещо, но ми стана интересно, вие как се справяте със заведенията? Въпросът ми е може би най-вече към Ванчето, Пепи, Албена, естествено и всички други ако знаят, защото правите торти за клиенти и реших, че вие най-можете да ми отговорите Hug Замислих се сериозно по въпраса, защото моето голямо момиченце също каза, че иска аз да и направя тортата за клуба

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 11:56 от Мишел +

# 203
  • Пловдив
Maktub, много приятна се е получила тортата. И макар, че фигурката е пластмасова, все пак трябва да знаеш как да композираш всичко.
stasi76, хубава торта. Последно намаза ли с фарситура?
Roddy, браво за тортите. Я кажи малкоповече за пауна? Заливката от оцветен бял шоколад ли е?
краси.мира, спондж ти ли го рисува? Много е хубав.

# 204
Питам пак, че може да ме пропуснете  Laughing Случвало ли ви се е да ви искат разрешително за тортата? Като се замисля ми изглежда нормално от заведение да искат такова нещо. До сега съм правила торти само за лична употреба и за рождения ден на един приятел, но заведението също беше на приятел, та не съм се сблъсквала с такова нещо. Сега, обаче една приятелка иска да направя тортата за РД на дъщеря и, но в клуба са и казали, че тортата трябва да бъде или от тях или да е със санитарно разрешително или нещо подобно. Аз естествено отказах, защото съвсем нямам време да се занимавам с такива нещо, но ми стана интересно, вие как се справяте със заведенията? Въпросът ми е може би най-вече към Ванчето, Пепи, Албена, естествено и всички други ако знаят, защото правите торти за клиенти и реших, че вие най-можете да ми отговорите  Замислих се сериозно по въпраса, защото моето голямо момиченце също каза, че иска аз да и направя тортата за клуба

# 205
Пепи,спонджа е платка,готова...Не ми се заиграваше толкова...сега мисля тортата за моя РД и за предизвикателството... newsm78

Мишел + ,не съм правила за заведение,но и не съм чула от приятелка да са й искали ...когато тортата е внесена отвън.Мисля,че просто искат да си пробутат техните торти...А и те не носят отговорност.Ако недай си боже децата се натровят,нали винаги могат да кажат ,че тортата е външна...
Все пак и аз ще чакам мнение от правилите за заведение, или за детски градини.
Всъщност,като носите торта в детска градина за детето си носите ли и документ?!

# 206
  • Пловдив
Миналата година за РД на Любомир ми казаха тортата да има сертификат и аз стриктно изпълних, като си поисках от сладкарницата

Вдясно под подложката се вижда листчето, което е аджеба сертификата.
Тази година партито беше в същи център, но с шефката му се виждаме доста често и ме знае, та не иска сертификат. И знаеше, че аз ще я правя.
За детските центрове иначе в повечето случи искат сертификат, особенно ако не им я поръчаш. Но ако изрично не е упоменато,ч е се иска такъв, човек може да се направи на ударен. Един вид, че са забравили да го сложат. Нашите торти по визия никак не отстъпват на купешките, а ако са на хубава подложка и в кутия (както ги давам аз), никой не може да познае, че е торта правена в домашни условия  Wink

# 207
Мишел - Досега никой не ми е искал такъв документ, но винаги предупреждавам, особенно за детски торти, че може да възникне проблем.Багера е носен в ясла с 2годишни деца и бях учудена че са разрешили. Грозомира /на сестра ми/, Лап-топа, Барбито и колата, Ангела, и още няколко са носени в заведения. Никой нищо не е казвал. По принцип винаги предупреждавам че работя с готови блатове и отказвам да правя кремове с яйца за деца. Не поемам този риск и клиентът трябва да е наясно, какво яде в крайна сметка. И винаги питам за млякото - сухо или прясно.
Знам, че в някои заведения в които се предлагат скъпи десерти мърморят против тортите отвън. И то е нормално.... Защо да не ти фраснат едни 100 лв за тяхна торта??? Просто накарай приятелката си да попита дали може да си внесе тортата.....
Пепи ме изпревари. Точно щях да кажа, че сертификатите са едни смешни листчета, които ако си поиграе човек, може и на собствения си компютър да ги направи. Като поразмажеш един печат отгоре  и си готов. Но аз предпочитам да си кажа че не съм фирма. Пък който иска..... да рискува....
И понеже сутринта се оплаках че нямам торта - ще имам една "от днес за вчера ако може......." добре че нямат много претенции.....Айде..... ще ви я покажа утре

# 208
Да, като си спомня преди две годи, на дъщеря ми не и дадоха да занесе торта в Детската градина, нито сладки, соленки или каквото и да било, само фабрично пакетирани неща и сокове.

# 209

Бамбинкамалинка, дай подробности за крема вътре, изглежда много апетитен!

кремчето е много леко и вкусно

2 кофички активия горски плодове
1 кофичка кисело мляко /аз слагам 2% /
300 мл.течна подсладена сметана
5-6 сл. захар
1 и 1/2 пак. желатин
замразени боровинки

ПП.желатиньт не беше достатьчно и тортата не беше много стегната-не изтичаше,но следващият пьт ще сложа 2 пак. желатин

Общи условия

Активация на акаунт