Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 52

• 43 026
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
Ясно! Благодаря ви за отговорите!

Bambinkamalinka, аз правя подобен крем, но сямо с кисело мляко и сметана, може течна, може заквасена и с някакво сладко, пудра захар и желатин. Много любим и лек крем. Ще пробвам и твоя вариант Peace

# 211
Хубава изложба виждам днес.Ласкова супер торто си измайсторила ,сигурно хлапето е ахнало Hug
Карамелка идеята много ми хареса чудесна е направо. Naughty
Дестини поздравления за двете торти супер са особенно много ми хареса бебчето  bouquet
Пепи книгота е направо като истинска пък и повода е много специален.Справила си се отлично ,както винаги smile3525 newsm10
Maktub, русалката е супер браво Hug
Stasi 76 да ти призная не съм за икони върху торти но въпрос на мнение.
Roddi,поздравления .Кръглата торта е много интересна .Кажи с какво покритие си я направила .Ефектна е много.
Поздравление и за Краси.мира .  chef

# 212
Ето я и моята тортичка:

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 09:58 от stefi.1979

# 213
  • София
Пепи, книгата е страхотна  Simple Smile
maktub, stasi, roddi, краси, браво за тортичките ви, сигурна съм, че всички са били очаровани от тях

Аз ви показвам парче от моята торта Царица Шийба, хареса ми. Шоколадов, малко сух блат с печени бадеми и шоколадова глазура.

# 214
  • На небето
Roddy, тортата ти Паун, с какво покритие е? От снимката не мога да преценя точно?

# 215
stefi.1979 много сладки обувчици.
petia_tag колко е апетитно това парченцееееее.

А фотодекорацията я намазах първо отдолу с Кристалина и залепих в/у тортата и после намазах и отгоре. До сутринта не беше мръднала.

# 216
  • София
Нямам никакво време за много хвалби, а те биха били заслужени, но...само ще отбележа, че сте много добри майсторки (Роди, краси.мира, Бамбинка, Мактуб, Стаси -   bouquet)

За сертификата, за РД на малкия се опитаха да ми поискат, но аз още като питах дали мога да не се възползвам от техните предложения, добавих, че нямам нищо против да си платя за обслужването на тортата (таксуваха ме 10лв), за мен беше важно не да спестя пари ( с домашна торта няма начин да спестиш), а да си направя на детето торта с обич и да му изпълня желанието...Така че, ако човек още преди да му отворят дума за сертификат, даде да се разбере, че няма да ги лиши от печалбата от това да посредничат за торта, няма да има проблем, почти съм сигурна Simple Smile

# 217
  • Пловдив
Момичета, ето ви по-големи снимки на тортата-книга.
За жалост или светкавица е блеснала или има размазани елементи, но се надявам все пак е по-добре от предната малката.

и детайл

# 218
Страшни сте - никаква умора нямате. Не мога аз и да искам да ви похваля по имена , то толкова много торти сте оказали последните 3 дни   bouquet
Пепи надписа е много добър- с какво писа?

И аз имам торта за показване ( цици, но моите са "облечени" че ме досрамя "голи" да ги подаря Mr. Green ). На тези които се страхуваха да пренасят торти с кола - моята издържа 250км  , направо и аз не мога да повярвам. За първи път ММФ не ми кондензира , но климатика беше на 16С в нас , и после в колата също ( резултата - от вчера съм болна  Mr. Green)

Снимка най-вероятно утре ( довечера ще ми изпратят) . Аз за разлика от Пепи и апарата си сложих в чантата ,обаче то толкова зор от страна на съпруга ми " хайде тръгвай , хайде късно стана"  ooooh! че не ми остана време за снимка. Там пък рожденика като я грабна и другите като "накацаха" да гледат - размина и се снимката .  Mr. Green , сега ще си стоя и чакам.

Тук поне в нашето училище не са ми искали сертификат. На готова торта от магазина сертификат също не дават ( поне аз не съм виждала).

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 17:25 от raya_usa

# 219
Браво на всички.Както винаги Пепи се отчита със страхотна торта,браво Пепи   bouquet
И мен ме интересува с какво си направила надписа,а ангелчетата са божествени.
Ласкова направо очите ми останаха в твоята торта.
Мен чак ме е срам да си покажа моите творения от вчера

и едно рулце за дом.употреба

# 220
  • Пловдив
Момичета, надписа е правен на ръка с най-тънката четка за рисуване, която имам. Допълнително я остригах.
Самият надпис ми отне около 2 часа време. Вярно, че и питката успоредно с него правих и не знам колко точно съм го писала.
Работата е много пипкава. Ангелчетата бяха приказка в сравнение с надписа.
Боичката е от тези златната:

# 221
Пепи ако сега ми кажеш откъде ние в провинцията да се сдобием с такива боички ще съм ти много благодарна.А те течни ли са или на прах?

# 222
  • Пловдив
barcela, на прах са и в зависимост от ситуацията разреждам или с вода или спирт, или ги нанасям сухи.
Не знам какво е за теб провинцията, ама и аз съм от там. В Пловдив се намират в Торнадо. Правят доставки с куриер.

# 223
  • Банкя
Аз да помоля от който зависи -Може ли да се качи на първа страница  шоколадовото тесто и крема на Сребърен облак ,че голямо ровене пада .
Или нещо друго ако измислите.
Благодаря

# 224
Пепи, Estell, , ще напиша точната рецепта. Покритието е крем, който се налива само в центъра с малко черпаче и така цвят върху цвят и се получава това творение.

ТОРТА  „ПАУНОВО ПЕРО”

Блат – 1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. хлебна сода, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно. Пече се в умерена фурна 200 градуса.
Крем: Слагаме 1 л. мляко без 1 ч.ч. да заври. 1 ч.ч. чаша мляко се смесва с 7 с.л. препълнени брашно, 7.с. л. Захар + 5 жълтъка + 2 с.л. маргарин + ванилия. Разбива се добре и се прибавя към млякото да се получи гъст крем. Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар за целувки и добре разбити се смесват с почти изстиналия крем.
1 пакетче желатин (или 2, да е за 1 л. течност ) + 2.с.л. маргарин+ 1 ч.ч. вода. Разбърква се добре, съда се слага на водна баня и се бърка докато се разтвори. Към изстиналия крем се прибавя и желатина.
В 5 съда се разлива крема по равно и се оцветява в 5 различни цвята
1 цвят – какъвто е крема
2- червен
3-оранжев ( червено и жълто)
4-зелен (синьо и жълто)
5 – лилав (синьо и червено)
Взема се блата и се поставя на равно място. По средата точно се забива 1 клечка за зъби.  Взема се жълтия цвят и се сипва върху клечката за зъби (около едно черпаче). Колкото по-малко смес изсипваме толкова по красиво става. После червения цвят и пак едно черпаче, после оранжевия едно черпаче и все върху клечката за зъби,после зеления и накрая – лилавия. После започваме отново да редуваме цветовете докато свършат. После вземаме сух нож и с върха открая на тавата дърпаме много внимателно не много дълбоко към средата към клечката за зъби. И така правим 16 чертички. Цветовете се изтеглят и стават много красиво.

Общи условия

Активация на акаунт