Есенен дъждец ръми-ЯНУАРЧЕ кротко в маминка си спи

• 22 507
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Айде на кафенце и закуска...то си ни стана традиция...и понеже аз ходих на изследвания, но забравих да пишкам в чашка, та сега се наливам с вода (защото още не мога да ям)...че то цяла нощ без храна си е цяло приключение...

да ви споделя, че докато търсих подходящото за тази сутрин кафе така ми се допиииии...
хубав ден на всички мами и бебчетата в тях...
да ви питам нещо, че от няколко дни се чудя...колко дълго продължава една контракция...защото имам втърдявания на корема, безболезнени...обаче са много дълги и се чудя дали просот бебка не слиза прекалено ниско...защото не са секунди тези втърдявания, а по минута-две и повече и се оправям само със смяна на позата...

# 181
Добро утро, лека седмица на работещите.
Бургазлийки много хубави снимки.   bouquet (лилавата рокля много ми хареса)
Лорини много хубави снимки и от теб, надявам се да пишете след посещението на магазина дали са наистина хубави.
Кали, аз съм ЗА датата и часа на срещата.
Относно водичката, хубаво е да се чете, да си информиран, но това не е нужно да става табу, все пак срещу нас има живо същество, след някоя и друга седмица мамата и бебето свикват и се разбират кой от какво има нужда, така че спокойно, четете.
Лек ден на всички.

# 182
Добро утро момичета HugЛорини мерси за кафенцето и закуската Hug,изглеждаш чудесно само да си се оплакала Simple Smileколкото до контракциите аз си нямам представа ,но знам че корема ти се втвърдява,мускулите се присвиват после се отпускат.Бургаските мами -големи сладурки сте,хайде чакаме и пловдивските мами HugИ днес времето е  Wear Umbrella дано се оправя по бързо че ми се излиза по разходки Grinningаз вчера цял ден мързелувах Embarassed и гледах филмчета Simple Smile.Горещо ви препоръчвам филма"Първият плач"точно за нас е .Лек ден и много Hug

# 183
  • Бургас
Добро утро, лек и слънчев ден на всички!  smile3531

Murvet, с теб явно имаме еднакви вкусове. Ако не се лъжа в един друг сайт се беше наредила след мен за една черна рокля за бременни  Wink За лилавата рокля - в магазина остана още една размер М /аз взех Л/ и цената й е 45 лв. Никога през живота си не съм носила толкова рокли, колкото сега, но реших да купувам дрешки, които ще ми стоят добре и след раждането  newsm56

wavey

# 184
този магазин за бременни го коментирахме няколко пъти, заслужава си да се посети  Peace

контракциите са с макс. продължителност половин-една минута и честота на 5 мин. и то родилните ... а подготвителни, ако има,  би трябвало да са по-нарядко и по-кратки.

за водата да добавя, също бях чела, че дори е вредна за кърмачета - разреждала натрия в кръвта. Но пък вярвам, че бебетата най-добре преценяват от какво имат нужда и ако пие вода значи има нужда от нея  Peace

Моя младеж ни събуди в 6 без 15 и сега съм  Tired

# 185
Добро утро и от мен!
Лорини - чудна закусчица с кафенце! И коремчето ти е супер!
Бургазлийки - браво на вас, хубава срещичка, и другия път - повече снимки наистина.
Аз - да си призная - вчера съгреших - пийнах си половин чашка кафенце Blush Whistling. Много хубаво ухаеше и не се сдържах.
Успешна нова седмица!  bouquet

# 186
  • Бургас
добро утро и от мен !Благодаря за кафенцето .Така го обичам , а само миризмата му мога да понеса .
Искам да се извиня на моите съгражданки от Бургас , че не успях да отида на срещата . Страхотно изглеждате всички .
Лорини и аз вечер като легна по гръб имам такива втвърдявания на корема , които изчезват като променя позата .Миналата седмица говорих с доктора  ,според него  това не е проблем , трябва да лежа настрани .
Лек и усмихнат ден на всички

# 187
  • София
Добро утрооо!!!
Аз вчера писах, писах и се оказа, че нямам нет.
Исках да се включа в спора, без да заемам страна-само да кажа личния си опит...Зозима, аз лично съм отгледала, ако може да се каже едно бебе, но въпреки всичко прочитам статиите, които предлагаш с интерес-човек винаги има какво да научи. Но права е Таис, мисля беше(или някой друг-да ме извини предварително)-това са бебета, човешки същества и всяко е индивидуално. И така-бях се информирала аз като тебе, че вода на бебе не се дава. Раждам, като ентусиазирана млада майка пожелах бебето да си стои при мен и в болницата. Мога да кажа, че за разлика от сега-Хриси беше едно от най-кротките бебета, които съм виждала. Спи, яде, спи яде. При което почнахме опитите с кърменето-гледа ни докторката, похвали ни, че и двамата се справяме добре, докато след известно време като ми ревна това бебе...пищи-давам цицка сукне, но не се успокоява. Изплашена викнах една акушерка, при което тя реши да види дали не се е наакал. Махна тя памперса и изтръпна - абе ти момиче вода давала ли си му на това дете? Аз и викам-Ами не-нали не се давала. Като ми се накара-зарежи ги тия книги-всяко дете е различно, твоето също-явно ще обича водата. Виж му памперса - орината му червенее, което ще рече, че е обезводнено. Дадох му водичка и жабчо се успокои...На следващия ден Хриси пак ревна по едно време неутешимо-накърмен, преобут-нищо му няма. Сетих се аз за водата, но нямаше в легълцето му. Отидох да помоля-не били пристигнали стерилизираните шишета. Брех, какво да правя... newsm78 И тогава-добре, че имах от тази трънската вода за бебета(забравих и името) си намокрих пръста, капнаха му няколко капчици и товами ти бебе като започна да ближе с езиче...И до ден днешен той пие огромни количества вода-над 1 л. на ден-за пример аз ако изпия 0.5л и пляскам с ръце...Всички познати мамчета, с които се гледахме заедно децата оставаха изумени на количествата, които изпиваше. Кърма сучеше също...
Та всичките ми словоизлияния бяха за да ви посъветвам- не приемайте всичко на 100%, което е написано в книгите. Някои бебета не искат и да чуят за вода, други умират за нея. Това, че съм давала вода немърлива и необразована майка ли ме прави newsm78. Това става малко фанатизирано като да кърмиш или не. Още повече, че доц. Трифонова(авторката на Хранене на бебето) в едно предаване беше споменала, че там където са сега американците-ние сме били в началото на миналия век...После сме приели насоките на руската школа и сега пак се връщаме към миналото...И други разни подобни...Аз лично съм отгледала Хриси по нейната книга и съвети-не напразно книгата е преиздадена няколко пъти, като има и променив самите схеми в зависимост от времето и тенденциите. И друго - гледайте да четете български автори-техните трудове са съобразени с нашата действителност - щото в Щатите примерно първия сок, който дават е от портокал, а тук и дума не дават да се спомене за цитруси преди годинката най-рано...и разни други примери.
Поотплеснах се, но Rolling Eyes Embarassed
Брей, докато публикувам и 5 нови поста hahaha

# 188
  • София
Добро утро и от мен, леле едвам ви изчетох момичета много се радвам , че сме толкова активни.
Лорини страхотно коремче, сигурно си наддала само 4 килца като гледам, а аз 10 .Вече съм 76 килограма дано до раждането да са 13 най- много като с предната бременност.
Така ми се пие кафе и на мен като ми замирише, ама с това високо кръвно ми е забранено направо.
Относно водата давах след храна за да изплакнем устичката. След кърменето и след АМ съм давала водичка, нямам големи гърди даже не са пораснали хич та с кърменето дано изкараме и сега до 4 месец поне едвам тогава успях, че няма кърма и няма.
В събота ходих на кола маска ей сега се чувствах олекнала даже, друго си е като нямаш никакво косъмче никъде е не виждам много от коремчето, но го чувствам.
Някоя мама да е ходила в магазин /"Топчо" в Надежда, че да сподели имало интересни неща, а нямат сайт и нищо не мога да разгледам? На последната спирка на трамвай 7 било на ул Бели дунав.
Приятен работен ден на мамите на работното място!

# 189
Добро утро!
lorini, благодаря за кафето!   bouquet
desisladka, от къде изтегли филма? Ще дадеш ли линк и аз да го дръпна? Четох, че бил много интересен.
А за водата - аз искам да питам вие по колко вода пиете на ден? На мен ми казаха да пия по 2 литра, но аз едва докарвам до 1 - 1.5л на ден.  Confused

Иначе всяка сутрин си пия по едно кафе. Действа ми добре, защото съм с ниско кръвно. И сега като си го допия излизам на разходка, че вчерашния дъжд ми я провали.

# 190
  • Варна
Зравейте! Аз първо ще си напиша поста и после ще ви изчета:)
Аз съм сравнително по-добре, въпреки че както си пия хапчетата, така корема ми се стяга поне по 10-15 пъти на ден. Опитвам се много да почивам, да изчакаме поне още няколкос едмици:)

Искам да ви питам вие имате ли бодежки в кръста и ниско долу. От няколко дена много ме боли кръста, а долу направо ужас - резки болкки, все едно ме разтягат - дори помислих, че получавам разкритие - добре, че като ме закачиха на системата ме прегледаха и за разкритие, та нямах.

И друго искам да ви питам - изтича ли ви коластра от гърдите - на мен доста, преди когато се натисна, когато лежа на някоя страна, ама снощи както си вечеряхме в седнало положение почувствах мокро нещо и имах няколко капки на потника.

# 191
Добро утро момичета,благодаря ви за кафенцето.Аз също през 4-5 месец имах високо кръвно но сега да си призная си отварям едно пакетче 2 в 1 нес кафе разделям го на око за 4-5 дни и в една голяма чаша с прясно мляко сипвам малко и така всяка сутрин.Не ми се отразява на кръвното и въпреки , че е доста разредено с мляко все пак има вкус на кафенце.
Мен ме нямаше известно време , че нямах нет но вече съм на линия.
А за филма аз го гледах отдавна ама не намерих субтитри а филма който изтеглих бе6е на френски.Така,че гледах картинки ако някой знае къде има бг субтитри ще го гледам пак интересно ми беше въпреки,че не разбирах френски.Май от замунда го изтеглих

# 192
Анита, до сега нямам нищо лилаво в гардероба, но сега нещо много ме влече, решила съм ботуши и чанта да си взема, лилави, наистина страхотна рокля, само че М размер ще ми е малък. Wink
Мим, внимавай миличка, за болките обади се на лекаря си най-добре. Мисли позитивно.  Peace

# 193
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=138738&hit=1, … 77;та това е филма има си всичкоWink ама само за регистрирали се в замунда

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 10:35 от desisladka

# 194
  • София
Здравейте и от мен  bouquet
Четох всичко относно полемиката за водата- наистина смятам, че няма смисъл предварително да решавам дали да давам или не, като след това надявам се ще подразбера сама.
Бургазлийки- страхотни сте, много сте чаровни всички- Flutter
Лорини- това важи и за теб  bouquet- винаги тайничко съм заглеждала бременните момичта, които иначе са си слабички и само напред имат коремче, много сладурско изглежда, защото аз самата съм си кюфте и преди бременността и съответно и сега освен коремчето имам доста много екстри навсякъде ooooh!
Иначе на мен все по-трудно ми става да се събужам сутрин за работа, особено сега като зная, че навън е студено Tired
Но мисля преди болничния да си взема и каквато отпуска ми е останала за годината и така от средата на другия месец да не ходя на работа.
Сега като си ходих при родителите ми на гости и си намерих мои пуловери от по-дебелия ми период, които за щастие се оказа, че и сега ми стават, та поне за горни дрехи ще спестя някой лев Rolling Eyes
Много се разписах, на всички усмихнат ден, защото моя започна много напрегнато- като идвахме за работа, един бус минаваше на червено и за малко да се ударим с него, добре че спряхме навреме- ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт