Есенен дъждец ръми-ЯНУАРЧЕ кротко в маминка си спи

• 22 262
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
desisladka, благодаря!   bouquet Ще го изтегля и задължително ще го гледаме с моя мъж.
Момичета, вижте това. Може и да има интересни неща. Аз мисля, ако сме си в София, да посетя това изложение.

# 196
  • София
Деска, и аз мерси  bouquet Бях си го дръпнала, но нямаше субтитри и сега си свалих и тях Simple Smile
Грийн Айс, гледах рекламите, но да ти кажа - предишни години нещо не бях впечатлена та не знам дали бих посетила тази бебемания...

# 197
  • София
Мим тези болки не са нормални в 6 месец, пиеш ли Нош па? Ходи ли на лекар да питаш от какво са болките и то ниско долу??? Относно коластрата все още мисля, че е рано, но може да е индивидуално. Аз до скоро имах капки още от предишната ми бременност, но сега като забременях спряха, а иначе всяка година си ходих на мамолог, който ми каза че имам широки канали и затова ми капе дори 4 -5 години след раждането.

# 198
  • Варна
Tanika пия нош-па 3 по 1 и Магнерич 2 по 1 + вечер 2броя - т.е. доста лекарства и въпреки това си имам контракции. Те болките са отвреме на време, ама... Малее, момичета много се притеснявам - бебка е толкова малка още - само се моля да дочака още няколко седмици...

# 199
Здравейте момичета,

Мим, само се успокой – всичко ще е наред. И се обади на доктора си непременно още сега и му сподели за болките и контракциите. Той трябва да знае и ако е нужно да вземе мерки.
Мисля, че ако контракциите са без болка – няма страшно – стига да не са на много често или много дълги.
Аз също съм с контракции и доктора всеки път ме пита има ли болка и като му кажа, че от време на време само боли свива устата и казва, ако пак те заболи веднага се обади.  Лежа сега – болнични съм 1 месец и пия същите лекарства като теб, но Но шпато е 3*2.
Стискам ти палци, лежи много и си почивай   bouquet

# 200
Мим, спокойно, ако трябва ще лежиш в болница и ще си на система, само се обади на лекаря ти, той знае най-добре твоето състояние.

# 201
Здравейте,мили мами! Heart EyesДнес съм в почивка и няма как да не се обадя да ви видя и да ви почета.Аз се развивам много в обратна посока-по цял ден работя седнала,не ми се разхожда изобщо,с триста подсещания сама на себе си правя малко гимнастика вечер-легнала.Боли ме вляво ставата в ханша,плешката вляво,навеждам се бавно и славно.Никога не съм била в такава ''супер форма'' smile3535Хормоните били голяма работа-емоции,върхове и падове...Знам,че след раждането  и първите месеци с бебчо ситуацията ще се успокои,но още не мога да свикна с новото си аз.Разходките ми бяха голямо удоволствие,дано вкусът към тях ми се върне след раждането family
За водичката за бебето-зависи от детето.Моят Тони е също голям любител на водата от самото начало-зависи кога,как се е родило детето и как се развива.Тони имаше упорита жълтеница в началото,а и три дни не ми го даваха да си го кърмя,така че пожелавам ви доносено и добре сучещо бебче.щастието  е в малките светли мигове preggo
Здраве и радост през новата седмица Heart Eyes

# 202
  • София
Добро Утро,

не съм прочела  все още изцяло, но и това ще направя по- късно Wink

Виждам, че се е оформил спор относно даването/ НЕ даването на водичка на кърмачетата. За пореден път съм много съгласна с тезата на Доника- детето само ще си покаже дали ще приема или не водичка.

Но не приемам това фанатично " Да НЕ се дава изобщо вода" , най- малкото защото сме интелигентни хора и можем да преценяваме сами. Не може да слушаме и да изпълняваме на 100% всичко което ни кажа( дори и лекарите), без да се замислим подходящо ли е то за НЕШЕТО дете или не.

Имам позната в Испания- тя не давала вода на детето си, само защото това казали лекарите и всички го практикували. Просто нямам думи, за мен това е безумие.  Една майка за това е майка за да усети от какво има нужда детето, а не да следва сляпо нечии съвети.

Ще дам пример със себе си: синът ми се роди под 3 кг , в болницата спадна с още 200 гр.....и след като дойде личната му лекарка да го види веднага отсече- "Спирайте му нощното хранене, той е новият член на семейството и той ще се съобразява с вас. А и коремчето трябва да почива". ....  Ние я изслушахме, но не го направихме, защото  преценихме, че не може да държим гладно детето, което има нужда от всеки грам мляко. Просто това беше нашето решение.

Много се отплеснах, но с две думи искам да кажа да не слушате този и онзи- а само сърцето си.

# 203
  • София
Мим и Еспа момичета дръжте пупите още малко, много пазене, при най малък проблем директно в патологията на болница, аз поне така бях миналата бременност, веднага при най малък проблем отивах директно в болница, а не в кабинет на лекар и то по поликлиники няма смисъл.
Бебчетата ще са добре и аз пия много лекарства, и предишната бременност даже бях 10 дни на системи, няма страшно от лекарствата те само помагат да издържим до края, аз съм болничен и се пазя много, за да мога да вляза поне в 9 месец та да имам доносено бебче този път, че кувьоза не е за предпочитане пред пупата на мама, знам го от опит.
Стискам палци на всички ще издържим!

# 204
Мим, Еспа малко повече спокойствие, почивка и хубави мисли...бебчетата трябва да останат в "топлите си къщички" още малко, а края на декември-януари ще им се радваме.
Купих си книгата "Близо до бебето" на Василена Доткова...горещо ви я препоръчвам! Много увлекателна и достъпна (особено за тези от нас, които за първи път ще стават мами). В книгата са затъпени широко естествено раждане, ЕБХ и хранене на бебето изключително и само с кърма първите шест месеца...Моето мнение е, че сме интелигентни хора и не е нужно да приемаме буквално всяка книга или статия, всеки може да извлече за себе си най-ценното и най-необходимото! На мен ми допадат всички идеи в книгата, но съм далеч от мисълта,че бих могла да приложа принципите на ЕБХ на новороденото си бебе или пък да му откажа вода (случаят с Доника е много показателен, Хриси си е искал вода...нима тя има право да му я откаже?!?). Според мен нашите бебета са ( и ще са) живи същества,които имат право на мнение! Всички ние сме различни нали? Аз не ям домат, сигурна съм обаче, че по-голямата част от вас обожават този зеленчук...така и моето бебе може да иска вода, а бебето на най-добрата ми приятелка да няма нужда от нея! Така че аз ще се придържам към моя принцип "мама слуша, мама знае"! Това е и главната идея на книгата, тя дава насоки, но НЕ ЗАДЪЛЖАВА, учи ни да се вслушваме в майчинския инстинкт (заложен във всяка от нас)!
 Hug Hug Hug Прегръдки момичета! Hug Hug Hug

# 205
  • Варна.....
Мим, Еспа,  Hug
Мислете положително момичета- бебетата ви се нуждаят от сигурни и спокойни майки.
Аз също имам контракции, понякога много реки, понягока по- силни и продължителни, те са нормални, дори и необходими- така организма се подготва зя раждането.
А  коластра имам- всъщност и преди да забременея при натиск имах. Сега вечер, като си махна сутиена виждам ,   че понякога е изтичала.

# 206
Здравейте, позакръглени хубавици,
Хайде и аз да изкажа лично мнение, а не само да копирам линкове. Съгласна съм с всички, които смятат, че най-добрият учител е бебето. Смятам, че всяко бебе е личност, която не може да се пренебрегва, както и организъм, който има специфични, различни от на останалите бебета нужди. Още в началото, когато коментирахме литература за отглеждането на деца писах, че ми харесва идеята, първоначално наложена от д-р Спок през 40-те, че "мама знае най-добре". Така смятам да гледам детето си - с обич и разбиране, откликване на нуждите му и много ласка. Но все пак има неща, които то не може да ни сподели, а и ние не сме медицински лица (пък дори и да сме, не сме вездесъщи), за да сме сигурни, че ще реагираме адекватно. В случая най-доброто, което можем да направим е да четем и да се интересуваме и то без да изпадаме в крайности. Не бих оставила детето си да плаче до припадък от глад, само защото педиатърът ми е препоръчал да спра нощното хранене по причина ранното възпитание на детето, да речем. Нито пък бих го оставила жадно, защото препоръките са за недаване на вода , при условие, че урината му е станала оранжева (В първият си отговор за даването на водичка пиша, че все пак има случаи, когато даването на вода е задължително, както при Доника). Нито пък бих досаждала на детето си и да го държа над гърнето с часове, само защото съм твърдо решена да практикувам ЕБХ.
Относно книгата на Василена Доткова, подарява се една (имам 2 по стечение на обстоятелствата). Мога да я дам на всеки, на когото му е интересно  Simple Smile
Слънчев ден на всички мами!   bouquet

# 207
Хайде добър ви ден и от мен!!
Вече съм в седмото квадратче Party
Малеееееей,докато изчета всичко и свят ми се зави ooooh! Crazy Много писане,много чудо.
Аз съм ок,като се качих на кантара в събота лошо ми стана +11 кила,машалла булка hahaha Joy Та тези дни малко разтоварване правя Mr. Green И на мен ми се схваща кръста и много ме боли срамната кост(или поне в тази област).Като седя по-дълго време и стана от стола и сякаш нещо ще ми се "изсипе".През нощта също като се обръщам от едната на другата страна и пак,като мускулна треска.Много неприятно Tired
Вече съм напълно здрава Party то за това ми се върна апетита Joy hahaha
Момичета стискайте още малко,да няма контракции неща Naughty Мим,Еспа Hug
Относно спора-не знам какво да кажа,понеже не съм била майка до сега,предполагам,че ще се консултирам като му дойде времето с пеиатъра,а и то само ще си покаже.Да го докараме до там да родим живи и здрави дечица,пък гладни и жадни няма да останат Peace

Аааааааа,за пловдивската среща съм-ЗА Нямам ангажименти,а и дано не излезнат до тогава Peace
Хайде лек ден на всички  bouquet

# 208
Здравейте сладурани,
За килцата - плюс осем съм и ми се виждат мнооооооооого. Вярно ли е, че в 9-тия месец се казча най-много. Ох така се надявам да не кача повече от 13-14 кг.
Относно луканката, Бърборанче, моят док. каза, че белтъка ми е нисък и затова се подувам. Показа ми една таблица в неговите докторски книги, от която беше видно, че най-много от него има в кашкавала и луканката. Каза да ям по 100гр на ден от тези два продукта, за да нормализирам белтъка и да нямам албумин. Някоя от вас подува ли се вече, аз като се видя сутрин в огледалото се плаша  #Cussing out Shocked Shocked

# 209
Аз нямам никакви подувания, за кг'те, не искам да ви развалям настроението, но лично аз първата бременост до 30-та седмица бях качила 9кг, но за следващите 8 седмици наваксах още 16кг, така че трябва да внимаваме колкото можем.

Общи условия

Активация на акаунт