Ех, дойде и този час, първи клас да почна аз!

• 26 201
  • 377
  •   1
Отговори
# 255
есме, аз имах почти същия проблем - включително и това, че започваше да пише от дясно на ляво - не от станата на полето, когато исках да каже буквите в една дума също започваше от дясно на ляво. Сега свикна, че така не се прави. Постигнах го с много повтаряне, ама наистина много. С писането сме така - крайния резултат е ченгела, който иска госпожата, но го изписва по невероятен начин, което ще е проблем когато започнат да пишат цели думи. За това не го оставям да пише са, въпреки, че иска - стоя с него и следя да изписва знака така както е посочено в примера.

# 256
Снощи имахме родителска среща - много съм доволна от подхода на нашата госпожа.

Ние все още не сме имали родителска среща след първата, която беше на 16-ти септември. Чудя се колко пъти на срок трябва да се провеждат родителските срещи ( а пък нямам никакви спомени от мое време  Mr. Green)? И не трябва ли първокласниците да имат поне една, след около месец от началото на учебната година. За да каже госпожата, кой как се справя, кой на какво трябва да наблегне....

# 257
Ooх, току що ми се обади майка, госпожата днес казала, че за втори път не се справил с диктовката, не оставял място м/у задачите.И голям проблем вече-лигльо бил, не внимавал, тя нямала да се излага повече с него, вдигна ми кръвното, като че ли това е най-големия световен проблем. Crossing Arms Казах, че ще поговоря с него , а тя ми се пали...ще я пускам в почивка няколко дена май Laughing.
 Аа, пропуснах да спомена, че  е бивша учителка на първи клас, напусна за да се занимава с нейния първокласник и някак като въпрос на чест ги приема нещата, обижда се като не се справя малкия. Laughing

# 258
Вайда мен ако питаш това родителските срещи, са доста тегаво нещо  хич не приритвам да са чести. Но наистина си има нужда да се сверяват позициите и часовниците от време на време.

Ji завиждам  Crossing Arms Wink

# 259
  • Linz
Има ли и други първокласници, които изучават два чужди езика? Не знам дали постъпвам правилно, на детето му е много трудно- това писане й е кошмарно. Обаче има желание да учи езици (нещо, което много ме радва) и се чудя дали не и идва много нагорно всичко (ходи и на танци)... Отделно ме кара да я запиша на шах, тенис и плуване ooooh!
Не знам какво натоварване е допустимо... колко допълнителни занимания може да понесе един първокласник? newsm78
И друго- децата ви ходят ли с анцузи на училище когато имат физическо?

# 260
  • На черешата
Нашето гардже добре се справя със задачките,решава ги,явно госпожата в занималнята добре ги обяснява.  newsm78
Вчера отивам да я взема ,искам да питам за моята убавица и чакам ред,че госпожата говореше с друга мама.Направи ми знак да чакам,малко се подразних,защото аз си чаках не съм я прекъсвала.И в момента,в който тя приключи разговора се врътна към мен и ме заля с порой от думи.Колко невероятно артистично ми било детето,как в обедната почивка измислила сценка,накарала децата да я научат и я изиграли.Как променяла сценария в движение и как добре играела. Rolling Eyes Thinking Щяло да е престъпление да не я запишем на актьорско майсторство.Божееее,знаех си аз,че добре ги докарваме мелодрамите,ама чак пък толкова.Мигах,мигах ...,накрая питам "А как се справя с ченгелчетата,математиката?".Тук госпожата се опули "Ааааа с тях ли,чудесно.Вижте и тетрадките,буквите са красиви,равни.Ама голям талант,те артистичните хора хубаво пишат..."  Crazy ooooh! .Та май по-важно се оказа,че сме артистични.А оная,моята кокона се врътка около нас,отмята коса и чупи кръста.После ми вика "Виждаш ли,всички ме хвалят,само ти си недоволна".Как да обясня,че не я хвалят точно за това,което ми се иска. Whistling

# 261
  • На черешата
Има ли и други първокласници, които изучават два чужди езика? Не знам дали постъпвам правилно, на детето му е много трудно- това писане й е кошмарно. Обаче има желание да учи езици (нещо, което много ме радва) и се чудя дали не и идва много нагорно всичко (ходи и на танци)... Отделно ме кара да я запиша на шах, тенис и плуване ooooh!
Не знам какво натоварване е допустимо... колко допълнителни занимания може да понесе един първокласник? newsm78
И друго- децата ви ходят ли с анцузи на училище когато имат физическо?

Ходи допълнително на английски,ентусиазирана е и гледам,че доста неща е науюила за един месец. Peace
 Пробвах се да я пусна с анцунг,но след първия път ми отказа,пуста суета.Кокона е голяма,все иска да е с поли и рокли. ooooh!

# 262
  • София
На Монката му обличам бялата тениска, а анцуга и гуменките са му в пликче. Има и една тениска, която да облече след физическо.

# 263
Екипът за физическо е само за физическото. Дори не ми е минавало през ум, че може да ходи с тези дрехи цял ден.

# 264
  • Варна
Ходи си по спортен екип, само гуменките си носи отделно. Пази се чиста.
Вече се старае, справя се много добре според мен с писането. С четенето и математиката проблеми няма да има дълго време. Мрази часовете по пеене. В училище било хубаво и спокойно според нея. Чужд език не изучава в първи клас и нямам абсолютно нищо против това, бях споменала, че и избрах ЗИП физическо. Simple Smile

И на мен ми се ще да имаме родителски срещи по-често ама едва ли...

# 265
  • Между гори и планини
Вики ходи с анцунг в дните с физическо, отдолу с бяла тениска, която да махне след това и да сложи блузка.
Виждам, че почти всички деца от класа му са така. Гуменките са в торбичка в раницата му.
До колкото знам, имат съблекалня и точно 10 мин. за преобличане, но на Вики толкова са му нужни да си завърже гуменките... а и ако се разсейва може да се преоблича 30 мин. Другото - раницата и без това му е пълна, само екипа му липсва там. За съжаление нямат шкафчета и това означава да си го носи.

В училище учат (силна дума) английски, но като гледам Вики нищо ново не е научил. Вчера рисували човешкото тяло, но той не се сеща нито как е ръка, нито крак, ако аз не му кажа.
Иначе желание има, защото вторият му баща е американец и английският е задължителен. Но за сега аз се справям по-добре от госпожата му.
За стимул сме му казали, че ако понаучи добре английски, поне за лесен разговор, лятото ще отидем в Дисниленд. Та това му е стимулът.
И понеже другата седмица мъжът ми се прибира, днес попитах госпожата иска ли да донесем нещо от там - примерно детски песни с клипчета, занимателни игри... Защото този учебник който имат...ами, не вярвам да научат нещо особенно от там.

# 266
  • София
Рени За нашия случай реших да почне постепенно със спорта, езика и т.н.Според мен на този етап е по-добре да се концентрират върху учебния материал, да създадат някакви навици и т.н.И аз искам 2 езика и .... ама, не мога да претоварвам детето си толкова отрано.Засега ходим на тенис през почивните дни, ще включа и плуване...Английски - през пролетта ще ходи на курсове...пък живот и здраве може и втори език да учи след две-три години..Стига да прояви желание.При всеки е индивидуално...един може повече, друг по-малко.Ти си преценяваш, но ако оставиш на девойката - още нещо ще измисли  Wink Лично мнение  Peace
Засега ходи с анцунг на физическо, но като застудее - ще слагам екипа в торбичка.Не виждам лошо - тези дрехи са удобни  Thinking Има за преобличане фланелка...

# 267
  • На черешата
Хмммм,Дарина доста неща е научила.
Казва няколко стихотворения,като ги разбира.
Преведе ми ги.Реших,че е наизустила превода затова питах разбъркано за различни думи.
Направо ме учуди безпогрешна беше. Peace
А и думи много учат,доволна съм.

# 268
  • Между гори и планини
Браво на учителката и на детето ти!
Нашият учебник по английски е само с картинки, да лепят, оцветяват и да се забавляват  Tired
Още повече, какво да кажем за учител по английски за когото "Блу" и "Блю" са си все синьо  ooooh!

# 269
  • София,
Вики ходи с анцунг в дните с физическо, отдолу с бяла тениска, която да махне след това и да сложи блузка.
Виждам, че почти всички деца от класа му са така. Гуменките са в торбичка в раницата му.
До колкото знам, имат съблекалня и точно 10 мин. за преобличане, но на Вики толкова са му нужни да си завърже гуменките... а и ако се разсейва може да се преоблича 30 мин. Другото - раницата и без това му е пълна, само екипа му липсва там. За съжаление нямат шкафчета и това означава да си го носи.
И ние така и много се учудвам, защото в детската градина никога не е ходил с анцузи, даже много ги мразеше и ги носеше само за вкъщи. Но сега какво му става  newsm78, явно всички деца ходят така. Иначе си имат шкафчета и госпожата ни предложи да си ги оставят там в торбички, но пък не поемат отговорност, защото следобед там има други деца на занималня!
Снощи го водихме и на танци, много му хареса, той по принцип си ги обича, много е странно,  newsm78 някога да стке виждали момче, което да не се интересува от футбол, а даже напротив много да го мрази Mr. Green е моето момче е такова, а баща му много се дразни от това, защото малкият искаше да го запишем на всичко друго, но не и на футбол Mr. Green. Иначе имат плуване в училище, което се включва в занималнята и е задължително, а също имат в учебната програма и един час - ТАНЦИ, което е странно, в някое друго училище има ли такова нещо, иначе си имат и отделно два часа физическо. И явно в този час ще учат всякакъв вид танци. Първия час бяха учили право хоро Mr. Green, а онзи ден са учили стъпките на ЧАЧА, и моят беше много щастлив, че госпожата го изкарала отпред да показва заедно с едно момиченце, което също като него е танцувало в градината и знае танците Mr. Green
Днес сме и на родителска среща, и на мен ми се иска много да отида, ама ще видим, че единия трябва да остане с децата, а другия да отиде на срещата. По вероятно е баща му да го доведе по рано от училище и последа се върне на родителската среща. ТО е ясно, че пак пари ще искат, за какво друго! Hug

Общи условия

Активация на акаунт