Ех, дойде и този час, първи клас да почна аз!

• 25 534
  • 377
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Леле, Флор Laughing , ако все така давате....
Моя също не е претенциозен, носи каквото му взема - но отвреме-навреме отбелязва кое-що...
teo7777 Право ти е казала госпожата  Wink
Ние си лягаме около 9 и 30, дребния понякога и малко по-късно, нали спи по два пъти през деня.
Сутрин Ники става като по часовник - в 7 и 30.

# 241
  • София
Откакто се подстрига сам на 3 почнаха мъките ми.
И Дияна мина през този период. Отидоха й всички хубави къдрици. С мъка я водя на фризьор, сакън да не и отидат къдриците. И само проверява колко са големи кичурите, които падат по пода.
Като се подстригвах миналата седмица тя само обикаля около мен и вика "Мале малко ти остана без коса" и ми показва колко са ми отрязали. А аз доста отрязах Simple Smile

# 242
  • София
Сладури LaughingМоя не е претенциозен,но аз гледам да му обръщам внимание какво му обличам и уж питам дали му харесва(не,че ще го сменя,де Mr. Green),с идеята да развия някакви естетически усещания,че хич ги нямаме.Днес ходиха на плуване,но без да плуват,че се е спукала тръба и басейна бил празен Rolling Eyesсамо са се запознали с треньорката.

# 243
  • Между гори и планини
Моят син не е суетен, дори е немърлив...
Постоянно правя забележки от сорта - запаши си потника, оправи си обувките, изкарай навън яката на якето...  ooooh!
Суетен беше само когато го подстригвах последният път и фризьорката му прави чертички с машинката, а после направи и бодлички в с гел.
За разлика от него, малкият му брат е голямо конте, плаче ако се изцапа, търси да се изчисти, ако изцапа после си почиства и май сме го правили за момиче, пък се е родил момче.

В училище вече пишат малко "а" и главно "А", смятат задачи с до 3 и са писали 4-ки днес.
Учителката в училище казва, че в клас много бърза и не винаги резултата е красив. За сметка на това в занималнята само го хвалят. Бил много съсредоточен и наистина домашните му са много хубави. Все пак в занималнята има повече време и за никъде не бърза.
Много съм доволна от занималнята, поне за сега си заслужава парите. Самият Вики казва, че в занималнята повече му харесва отколкото в училище.
Днес донесе първото "Отличен" по ИТ.

# 244
  • Пловдив
Установих, че разговора с баща му има резултат. Днес е бил като муха. За пример на всички в клас.
Прическата сутрин я прави, суетен е като мама, но за има-няма 20-ина дни се прибра с три абсолютно протрити на коленете панталони. Чисто нови. До преди малко лепях с ютията парчета, за да стават поне за игра. Ако така я кара, не мога да му изляза на глава.  #Crazy
И ние пишем ръкописно буквичката "А". Музика до този момент са нямали  newsm78. А ми направи впечатление, че часовете по БЕЛ (включайше ЗИП) са два пъти повече от тези по математика. При вас как е?

# 245
Земай го, тогава. Обаче рекламации не приемам. Само да вметна, че великолепния и прекрасния вчера ми каза- "Мамо, ей тука на дупето имаш малко за отслабване."  !!??? #Cussing out
ООо колко ми е познато. Никак не обичам тези реплики #Crazy #Cussing out #2gunfire

За дрехите  облича каквото аз дам.Вечер ги приготвям и така.Хубавото е че се пази  ама и аз не обичам лекетисани и мърляви деца.Като беше малък само ако паднеше(уж) си плюеше на пръсчетата и си чистеже веднага обувките.Никога не ми е късал  обувки камо ли да ги жули.Много чисто и подредено дете.Но сестра му  за сметка на него е като цигане #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing outем жули обувки ем се цапа.От днес почвам  да раздавам ред и на нея аз ПРИНЦЕСА ЛИ ОТГЛЕЖДАМ или КЛОШАР Sick #2gunfire #Cussing out

# 246
  • Варна
За дрехите  вечер ги приготвям, облича каквото му дам, няма претенции. И аз като Олинце постоянно правя забележки  - запаши си потника, оправи си обувките...  Tired Много е смешен как като се запасва вдига панталона или анцуга над пъпа, особено ако е запасал всички възможни фланелки Joy С ранното ставане няма проблеми, но  ранното лягане не ни е любимо, но и аз не го тормозя нали става лесно сутрин детето за разлика от баща си.

# 247
ние тази година за първи път се подстригахме само - бритона е като костенурка
едвам я оправи фризьорката, т.е. поскри щетите
като я видях и  Shocked
иначе за дрехите и аз ги приготвям от вечерта понякога имаме претенции

# 248
Моята госпожица за дрехите винаги има претенции,всяка сутрин вече съм дигнала ръце smile3512

А за косата тя не се подстригвала сама,ама батко и има големи мераци на косата два пъти я е гонел с ножицата да и прави прическа  Crazy Joy

# 249
И аз да се включа в клуба на суетните. Криси има претенции към облеклото си от 3 годишен. Включително и парфюмите - баща му не може да се дореди, особено ако става въпрос за официален случай. Ползва също специална вода за уста има претенции и за цвета на пастата за зъби - зелена трябва да е ooooh!! Преди време искаше и задължително да е облечен в нещо зелено. Сега този период отмина. Държи учителките му да са с "красиви лица" - за сега ги одобрява слава БОГУ! Прави му впечатление и облеклото на другите - беше похвалил едно момиченце пред блока, че  е съчетало добре блузката с чантата си Sunglasses. Когато трябваше да ги снимат за училище прецени, че не е достатъчно официално облечен, та трябваше да го преобличам и да слага вратовръзка ooooh!...Изобщо...везни!

# 250
Ние не сме се подстригвали но се пърлихме 2 пъти че и миглите.Но за сметка на това сега са му по дълги hahaha hahaha Joy Joy абе добре че не му изгоря косата ooooh! Crossing Arms Whistling Tired

# 251
Снощи имахме родителска среща - много съм доволна от подхода на нашата госпожа. Много ми допадна и затвърди мнанието ми, че е страхотен педагог. За протокола синковеца не беше споменат с лоши изяви / освен една дребна битка с друг образ от класа им, но с майката си поговорихме снощи и тя излезе сладурана, така че се надявам да нямаме повече подобни драми/.
Като цяло повечето харесват математиката и не харесват досадното писане на ченгели и лулички, което си е разбираемо все пак  Wink
Важното е че госпожата каза, че я слушат и че успяват да си уплътнят часовете над 90%.
Не сме от най-суетните, но като цяло Лъчи има мнение как трябва да е облечен, особено в по-различни случаи. Дрехите по принцип приготвям аз от вечерта, защото иначе риска да излезем в 10 е огромен  Flutter Joy

# 252
  • Пловдив
Не съм писала в тази тема, дори си признавам, че не я изчетох до края. Но....с моя първокласник имам проблем.Синът ми пише с лявата ръка и общо взето възприема и възпроизвежда всичко на обратно. Това не е  проблем- че пише по-криво, че понякога обръща тройката...това ще се оправи. Но или аз не мога да обясня, или той не може да възприеме моите обяснения за задачите. Иначе може да смята. Обяснявам си го с нестандартното му мислене- той от малък възприема всичко на обратно- книгите ги отваряше откъм задната корица, започва да чете от дясно на ляво, така и пишеше в началото.
Тези неща се промениха, но въпросните задачи много ни затрудняват: 3-2......2+1.От този тип задачи, като на празното трябва да се сложи съответно знак за-по-голямо, по-малко,= Но той не може да възприеме,че първо трябва да реши задачките и да ги сведе до една цифра и тогава да поставя знака. А задачите ще стават все по-трудни.......Много дълъг става поста, но се притеснявам и дали в занималнята ще отделят време да му "сдъвкват" материала до степен, че да разбере какво се иска от него.....
Моля дайте съвет ако можете, ако не....ще се мъча да обяснявам още повече и по още по-различни начини.

# 253
есме твърдо не разчитай на занималнята, освен ако не се води от някоя пенсионирана математичка. Непременно обяснявай събота и неделя - решавайте задачки. Купих едни сборник "111 задачи" - подходящи за възрастта им и нивото им на знания. В занималните дори и децата със стандартно мислене, не винаги научават всичко.

# 254
Има ли някой, който да е член на училищно настоятелство?
Интересува ме - кой определя членски внос, за какво да се разходват средства и др подобни въпросчета ...

Общи условия

Активация на акаунт