НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 20 тема

• 15 515
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Юка, дано бързо да се оправите.
Кити кашля като дърт пушач. Отхрачва храчки и ги гълта. Било нормално да отхрачва и да кашля повече. така се прочиствала. но аз съм много притеснена. Само за това мисля. какво и как да направя. Нощем не спя, тя си покашля в спящо състояние и няма проблем. Вярно, че май понамаля. А не мога и болничен да си взема. Тъпо ми е, гадно ми е.

# 136
  • Gabrowo->Sofia
А уж казват, че първата зима в ясла (градина) била най-зле от към болести ..... на Ваньо това му е втора есен, а започва като първата....Сега чакаме баща ми да дойде от Габрово и той да го гледа тази седмица, а аз да ходя на работа.
Юка, много лошо започна при вас градината...

# 137
Хехеехе, аз нали съм късметлийка отивам днес и се оказва, че лекарката я няма! Tired Взех си резултатите (нищо не им разбирам) и в четвъртък по обед ще ме обгарят!
 Не знам да се похваля или да се оплача ( смешно ми е) : Криста освен, че сама си пие сиропа за кашлица, сама с пипето изсмуква лекарството, ами и днес сама си сложи капките в носа и сутринта и преди малко! Shocked Голяма борба беше до вчера, ако съм знаела, че ще е толкова лесно досега 1000-пъти така!....
Юка гушкам ви!  Hug

# 138
  • Враца
И на мен ми се иска да намеря хомеопат, но във Враца въпросът с лекарите е много труден.
Днес пак водих Марина на УНГ и и изписаха противоалергичен сироп. Спирам всички капки и поне 10 дни давам от сиропа.
Бързо оздравяване на всички дечица!

# 139
  • София
Юка, дано бързо да се оправите, а и всички болни дечица.
Аз давам на Калоян рибено масло и клеева тинктура профилактично, дано да има някакъв ефект и да не се разболее много бързо в градината.
nikiki, то не е за хвалене, че детето се е научило само да си взема лекраствата, но си е едно голямо улеснение. Аз като се сетя с какъв зор слагам капки и давам лекарства когато се наложи. Дано все пак скоро да не и се налага и да забрави тези си умения.
Вчера почти не е ял, казаха, че е пил вода, но вечерта постоянно се наливаше. Иначе беше супер превъзбуден и буквално подивял. Сутринта не искаше да става и започна да плаче ,че не иска на градина и така си плачеше докато го оставих.Честно казано очаквах да е много по-зле.

# 140
Много съжалявам за всички болни дечица! Sad Дано бързо се оправят и занапред болестите да ги подминават!  Praynig
Юка, писах ти! Стискам палци Кейти бързо да се оправя! Пиши!
Диди, дано и Ваньо по мъжки с дядо си справят възможно най-лесно и бързо!
ДюДю , ще свикнат, няма анчин, въпрос на време! Аз всеки ден съм настроена за мрънкане и се радвам когато го няма, днес имаше малко, но без сълзи, а в понеделник всичко беше наред.
nikiki, браво на Криста, тези процедури и у нас са голяма мъка! А на теб успех в четвъртък!
wa_wa, дано сиропчето е точно това, което ще помогне на Марина!
buba_katinka, дано напълно изчезне кашлицата и да спите вече спокойно и двете!
exxo, и аз съм чувала само хубави неща за прополиса, да пишеш после впечатления от ефекта!
Майче, вие как сте? Вчера се видях с една позната, на която детенцето й е в групата на Петра, казва се София, родителите й са преподаватели в СУ.

# 141
Чета и преживявам с вас как хлапетата реагират на детската градина.
На нас ни престои, но догодина.
Мисля, да си купя учебници по системата "Моливко" - тя се ползва в детските градини, за да не изоставаме с материала.
Иначе Мини обича да рисува. Прави го всеки ден. Рисува примерно портрети на мен (лице с  повече коса), на Галка (лице с по-малко коса). Simple Smile Татито и обяснява как се рисува с акварел, моливи и т.н. Мисля, че е адски горд, че Мина харесва рисуването. И тя си плези езика, когато рисува, също като баща си.
Записах ги и двете на английски Хелън Дорон и вече имаме първите резултати. Мина на уроците е в стихията си! Галка се тупа по главата е вика "тет" ("хед"). Laughing А първата и дума беше "ък, бръм-бръм" т.е. прословутия "truck". Материалът, който трябва да преслушват 2 пъти на ден в продължение на 2 месеца е вече почти усвоен за 1 седмица. Но пък с Мина съм се занимавала отпреди. Групата е от 6-7 деца. Има едно момченце на 3г. и половина, другите са на 2 и малко. Доволна съм.
Вчера ни беше сефтето на актьорското майстворсто. Аз не влязох с нея. Стояхме навън с майка ми и спящата Галка и се осушвахме за рев. Рев нямаше! Имаше още 2 каки актриси, очакваме и още 2 деца следващия път. Едната кака ми направи впечатление, седемгодишна, отракана и обиграна, сякаш е завършила ВИТИЗ! Каките се държат супер с Мина, тя ги обожава! Попитах я какво са правили на урока, тя каза, че каките са се търкаляли на земята и са вършили глупости. Попитах я дали иска да отиде пак и тя каза, че разбира се. Учителката я похвали ("била истинска находка:  Sunglasses). Правили драматизация на някаква приказка за маймунки и станало дума, че идва една страшно животно. Тук Мина казала :"А не е ли време да ме заведете при майка ми?" и "Не говорете за това животно, че съм малка и ме стресирате!" Laughing Заспа рано и гладна. Тая нощ не съм спала да я храня с топено сирене. Питах я: "Мини, ти актриса ли си?", тя отговаря :"Не, маймунка!" Laughing

# 142
Тъжно е че има толкова болни дечица.
Алекс е в по-добро състояние ,но с малко променен глас и от вчера е на детска градина.
Вече го няма първоначалния ентусиазъм ,но не се тръшка ,нито плаче. Има си  приятел- Борислав ,който бил " добричък"  и имал "кола от Формула 1",но сутрин много плачел.

Мина е образ безподобен.Когато децата знаят много думи ,като се има предвид какво въображение имат , словосъчетанията  могат да те накарат цял ден да се усмихваш.

Аз не искам да записвам Алекс на театрални школи от сега.Имам някои опасения- повечето деца  придобиват  един особен маниер на превзето  говорене и псевдоартистичност ,който не ми допада и някак си започват да си приличат.Разбира се ,много зависи от човека ,който се занимава с тях,а и от  самите деца ,но на тази възраст Алекс подражава на по-големите  и не ми се иска дори и  временно да говори по "уж артистичния" начин ,за който споменах.

# 143
кукла  - браво на надарените ти кукли, сигурно има от кой да го наследят. Аз също купих книжки от поредицатан а моливко, ръка за ръка и още една книжка. Доволна съм. Занимаваме се в къщи, щото в яслата започнаха на ново програмата от миналата година с Зайченцето бяло и Зеленчуци, който не яде...ама няма как в къщи ще се образоваме за сега.
buba_katinka  - хомеопатията май не даде резултат при теб. Просто незнам какво да ти пожелая - то май оправяне няма да има скоро, но дано укрепне и минават по-леко болеситте Praynig

На всички болни дечица - бързо оздравяване!

# 144
кукла - звучи чудесно! добре че можеш да съвместиш и да намериш време за създаване на разнообразие на децата. аз личноне се справям с това. оправдавам се, че заради работата не намирам време за нищо, но не съм права. всички работим по един или друг начин, повечето май нямаме баби-помагачи, а и някои успяват да направят живота на децата си шарен, а аз като че ли не  Rolling Eyes
деси - а митака какво мисли по въпроса за театра? нали с филков са един дол дренки по отношение на театъра, та ми е интересно. за са'мия филков знам, че веднагически би изпратил пипа на такова занимание, ако ДГ го предлагаше. а за петра предполагам, че би било полезно да придобие умения театрални - поне малко ще се поочупи и ще излезе /вероятно/ от свитостта си. така или иначе при нас тоя въпрос не стои, защото допълнителните занимания са ограничени до 3 вида танци, английски и приложни изкуства.
за мой срам мога да призная, че както бях против допълнителните занимания, така, попадайки на една тема в нашите деца, се убедих /май/, че би било полезно да има някакви предвид предстоящата зима. та, записах детето на англ. език, прил. изкуства и народни танци. неприятна мисъл, която ме завърна към първостановището ми, ми мина през главата вчера, когато един татко търсеше детето си на двора /при хубаво време изкарват децата и съответни ние си прибираме петранчето не от сградата, а от дворчето/ и г-жата му каза, че детето разбира се не е долу, а си е в сградата, защото имали английски. за части от секундата си помисих, че и без това не-игривата петра ще бъде лишена от възможността да си играе, но пък измислих 2 довода в необходимостта на противното: 1-во - идва зима и така и така няма да излизат навън; и 2-ро - тя всъщност не обича да си играе - предпочита занимания; следователно, би била щастлива от това развитие на нещата
другото, което ме притесни по отношение на допълнителните занимание е, че едната г-жа сподели, че навярно 3 броя ще дойдат много /при нас са 3 броя, но на 2 пъти - т.е. ще станат общо 6 посещения/. е, тя бързо добави, че всичко си зависело от детето и че ако забележела претоварване, щяла да ни уведоми. та, ето ти на колко много теми за размисъл изведнъж ми се стоварха на главата Rolling Eyes
сиси - все още не познавам всички родители. по-скоро, познавам родителите едва на 6-7 деца. подозирам за една мама, че би могла да бъде мамата на софия, но ест. не съм сигурна в нищо.
за пипа казват, че била супер. повече от свикнала, повече от самостоятелна и дъра бъра. детето влиза с желание, излиза усмихнато и с настроение, т.е. всичко е ок. всъщност, и на 2та фронта в 2те учебни заведения на децата всичко е ок. 

друго ново - кво - утре почва стройко и ще пазаруваме уреди. в края на краищата всичко ще бъде фабер, колкото и да е скъпо. поне ще спестим обиколката по магазините. сега се чудя дали ще дадат довлона отстъпка или ще метнем 4 бона по пътя  Crazy
другото ново е, че правихме къщичка за птички. не че не продават по магазините, но филков реши да крои и кове. децата май се позарадваха, но понеже тая дейност е извършва на балкона, малко бяха в страни от ставащото.
ох, друго не се сещам. сещам се, де, но не ми се пие повече  Wink

пп - бубо и симка изчезнаха  bowuu

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 13:43 от majceto

# 145
Здравейте. При нас страничните занимания са от втора група. Казват, че сега били малки. Но пък лелите разиграват театър и ги учат на доста песнички и стихотворения. С английския все се каня да почна, но не съм почнала.
Сиси, като се има в предвид, че антибиотик не е пила от края на юли месец, май хомеопатията дава резултат. Вярно, че е хремава и кашля, ама миналата година по това време вече пиеше 4 подред антибиотик и беше с 40г температура.За сега все още се надявам, че ще минем без антибиотик и сега.

# 146
Здравейте!

Не съм писала скоро но и нас ни се струпаха болести на главата. И аз и Васи изкарахме вирусна пневмония. След четиридневно ходене на градина, това е резултата. Василена пи за първи път антибиотик откакто се е родила. Аз пих два вида антибиотици. Надявах се че няма да е толкова трагично почването на градината - но така се случи.Все пяк тя е гледана вкъщи и сега сблъсъка с градината веднага се отрази.

Вече съм на работа но Васи е още вкъщи. Искам да се оправи напълно преди да я пусна отново на градина пък и не ми се рискува за рожденния й ден да се разболее пак.

Сега естествено съм затрупана с работа и все още не мога да наваксам двуседмичното ми отсъствие от офиса.

Лек ден на всички   bouquet

# 147
майче,с филков и димитър сме един дол дренки ,така че  моето мнение само по себе си има тежест. Sunglasses Не зная какво мисли митака  за театралните школи ,но предполагам ,че същото като мен.През лятото не му допадна поведението на  трите момиченца ,които посещаваха такава школа.Алекс притежава ярко изразена индивидуалност и я намирам за много артистична ,не искам някой от сега да започне да я моделира в определена посока.Това е въпрос на вътрешно усещане за всеки родител.За моето дете мисля ,че не би било полезно да я запиша на такова  школа сега.
Харесва ми идеята за танци и за рисуване.С английския не бях много съгласна ,но тъй като ще  им пускат филмчета и учителката  ми хареса много, я записахме.   
 симка   участва в  TV предаване по СКАТ като гост.

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 14:35 от Desi_slava

# 148
а Деян може да ви бъде публика  Mr. Green
хич го няма в приложните и драматични изкуства. Въпреки че го наричам артист отвреме-навреме, но той е по-скоро манипулатор. Забавлява ме много. Иначе живее с кранове, багери  и катастрофирали коли  Rolling Eyes вечер преди лягане се уверява, че всички земекопни машини са си легнали. Сутрин изпада в див възторг, че кранът на строежа пред нас се е засрамил, дето Деян е станал преди него, и започва работа, когато отиваме в градината.
Учителките споделиха, че той "още не пее песнички, само слуша" Laughing но пък нямат проблеми с него, затова всички го харесват. В нашата градина работят с учебниците на Култура. А изобщо къде се продават помагала за детските градини?

симка като какъв гост е била в СКАТ? Наистина се изгуби тя.

# 149
Desi_slava, точно това забелязах у голямата кака - превзетост и маниерничене. Но това е стандарт за БГ актьорите. Никой не го отчита като нещо "неправилно", освен майки като мен и теб. Ако забележа, че нещата вървят натам - веднага ще се дистанцираме. Засега ще ходим, докато сме в Овча Купел (още 2-3 месеца), после на новия адрес - ще видим с какво ще се занимаваме. А за моделирането - не давам да ми моделират детето, но предпочитам да го моделират в читалището, отколкото на улицата. В този квартал 5-6 годишните момченца псуват. Стремя се да намеря по-различна среда на Мина. Не е лесно.
Средата доста ни моделира принципно, но в нашето семейство сме индивидуалисти и парче чешити, та не се боя, че Мина ще стане средностатистическа. (Даже ми се ще да е една идея по-средностатическа, за нейно добро и от личен опит).

majceto, не се прягай. И аз за себе си мисля, че не съм постигнала оптимума. Непрекъснато съм на педал, изтощена, недоспала, с главоболие... Отбих Галка преди 1 месец, за да си почина малко, да се съвзема и възстановя. Добре, че са бабите! От година и половина поех почти изцяло магазина (дистанционно управление), та без бабите не знам какво щях да правя!
Добре, че спомена за Стройкото! Ще се изтресем и ние с мъж ми там. Супер сме неориентирани още, а ще ни трябват 1000 неща за новата къща...

Общи условия

Активация на акаунт