НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 20 тема

• 15 518
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Ехо! Аз само ви казвам дзак, че да не забравите за съществуването ми  Wink Не пиша, но гледам в общи линии да не изпускам нищо от ставащото тук!

Пожелавам на всички болнички- скоро да оздравеят  Hug Много гадно с това постоянно боледуване!

тити, в по- големите книжарници трябва да има подобни помагала  Thinking А за Деян- ами то детето може да не пее, че да не ги засрамва още всичките колко е талантлив

кукла, ние тора седмица ще пропуснем от английския, че все някакви глупости има, но от следваща отивам да видя как е и сигурно и Яна ще запиша за петъчната група.

# 151
  • София-там нейде в западната част
привет и от мен  Hug
дано не пропусна нещо че от сутринта ви чета но не ми остана време да пиша
Емата имаше 38 Т в събота и леко червено гърло - вчера и днес не е ходила на градина но педито каза,че утре спокойно мога да я пусна.Аз давах Парагрип,вит С и направих капки с прополис и физ.разтвор,който и действа невероятно но трябва всичко това да дам при първи симптоми.За допълнителните занимания ще имат в градината анг.език,модерни танци,народни и приложни изкуства.Ще я запиша на език и някакви танци иска ми се наордни но тя иска модерни - като денсинг старс  Flutter
сисси може ли и на мен координатите на хомеопатката защото аз давам на Боарон но с консултация на педито а тя не е хомеопат и ако не си издействам да почнеме с по-леко нещо дава почти винаги АБ а вече за една ангина си го спестихме.
юка неприятно ви тръгна на вас градината но се надявам занапред нещата да са много по-леки
клара ЧДР на големи патерици   bouquet Hug
канеста добре сте се завърнали  Grinning
били   Hug
ники измъчи се Кристата но се надявам при вас нещата вече да са по-леки,а на тебе успех в четвъртък
за програмите в ДГ Ема ще учат по "Ръка за ръка" но обмислям да си закупя и за вкъщи,сигурно ги има по книжарниците но ето тук намерих и мисля да поръчам http://knigosviat.net/?bookstore=book&book=111718
адии отивам да правя спагети и да слушаме музика Ема ме е побъркала с песента на Сантана into the night  Mr. Green

# 152
  • София
Привет, момичета!
Не съм писала от цяла вечност, занимавах се с работа - нещата там много се промениха, заради което бях ужасно заета. Вестникът, в който работя, стана от 16 страници 32 и от черно-бял, цветен. При това екипът не порасна много и натоварването беше на ниво. Освен всичко останало, аз и един колега работихме върху концепцията и проекта за новия вид на вестника - още повече бачкане.
Затова бях и в СКАТ - в предаването на Велизар Енчев, да представям новото си журналистическо лице. Говорихме си за парното, за ДАНС, за пенсионери на безплатно море и пр. Отначало бях доста вдървена, след това като че ли успях да се поотпусна. Е, поне след като микрофонът ми падна 2 пъти, вече не ми пукаше от камерите.  Laughing

Роси е добре. За разлика от повечето други ноемврийчета, не ходи на градина. Това я спасява от болести, но забелязах, че общуването с деца малко й куца - държи се доста темерутски, затворена е и нацупена. Когато някое дете й каже нещо по-остро, ревва с глас и тича при мен - не е свикнала да се оправя сама. Глезенка ми е тя - най-малката у дома, с леля, която се гиржи за нея по цял ден, баби, които отвреме-навреме я гледат вечер, голям брат, който е принуден да й отсъпва...

За болестите - откакто давам на Илия какпи за десенсибилизация и Борнховаксом, не е боледувал. Мноооого се надявам този път да сме уцелили чудодейната рецпта, че от първи клас половината си го прекара вкъщи болен. Не искам и сега да се получи така. На изследванията за алергии се оказа, че има алергия от прах, треви, кучета и забравих какво още. Явно това наистина е усложнявало болестите му. Дано Роси излезе не така нежна като брат си.

В неделя ходихме на Витоша - беше зашеметяващо хубаво - бяхме три жени и пет деца, всичките в една Корола Версо - добре измислена кола. Разхождахме се из гората, въргаляхме се по ливади (Пред "Момина скала" има огрооомна поляна), децата дивяха. Много ми хареса. Като ми изпратят снимки, може да кача.

Идва сезонът на рождените дни в нашето семейство - моят е по-към края на периода и мисля тази година да си подаря уикенд за двама в нещо с 4 звезди. Или 5. Поздравления ще примемам по телефона  Mr. Green А Роси ще празнува в детски клуб - не ми се редят тежки софри, а и вече е достатъчно голяма да посреща гостите си сама.

Видях Деян и Ясен - чудни!   bouquet Тити, както винаги, майстор на свежите снимки.
Поздрави от нас с Роси за всички Heart Eyes

# 153
Благодаря ви за честитките по мой адрес,
Много болни дечица, и ние още се мъчим да се оправяме, уж сме здрави но все пак леко хремави, а Зейна милата, сополива, лиги до земята и подкашля, нещо тая кашлица доста дълго продължи,
И тя наопъки с болестите, първо температура, после сополи и накрая кашлица,
Бързо да се оправят ноемврийчетата, и виждам че почнаха да свикват с градините,
При нур няма разни допълнителни занимания, като танци, приложни изкуства, но пък ще учат 2езика, Нур е много доволна, вече брои до 10 ина Бг и на арабски, знае и цветовете на арабски и това за два три дни, явно играят някакви игри итака учат. Много ми се фукляви.
Кога ще правим общия РД, то не остана време , трябва да се резервира терен, аз предлагам да е в началото на месец декември, та всички да са празнували по веднъж дотогава

# 154
Днес ходихме на преглед при личната, Крис е с чисто гърло, чисти дробчета, но с кашлица! Тази гадна и тежка кашлица тип алергична отново се появи! ooooh! Личната изрази съмнение, че третата сливица пак се е "надула", та веднага звъннах на УНГ-то и й записах час за преглед за в петък!Та да видим какво ще става, дали ще я махаме (а как не ми се иска) или ще си я запазим и ще сме си все така болнави! Tired

# 155
кукла ,аз  много се старах поста ми да не звучи обвиняващо,неодобрително   или нещо подобно към  родителите,защото не  това исках да кажа,но може би не съм се справила.В същност това ,което исках да изразя е недоволство ,че  са рядкост преподавателите в такива  школи ,на които наистина можем да поверим хлапетата.Сама по себе си тази идея е добра ,но преподаватели ,които да оставят децата на самите себе си и да ги "следват" са малко .В същност  би трябвало актьорите да се учат от децата ,а не обратното- общо взето това исках да кажа . Убедена съм ,че няма как да превърнат Мина в средностатистическа ,когато сте край нея.А иначе всички ежедневно сме в тоя процес  ,което е неизбежно.

тити ,Деян е поетична душа,разбира поезията на машините,което не е дадено на всеки Simple Smile

никики -дано не е нещо сериозно с Криста.

Скорошно оздравяване на Зейна и на другите дечица.

# 156
# 157
Desi_slava, мисля че се разбираме с теб, въпреки че понякога през нета думите звучат различно. Днес коментирахме с татито за моделирането и той се възмути, че точно това правят художествените учебни заведения. Той е самоук и си има собствен стил. Изброи ми негови познати, които след завършане на Худ. академия са придобили техника, но са загубили стила си. Май в БГ не се цени индивидуализма, трябва всички да са като от калъп. Затва и нямаме особени постижения в изкуствата, генерално погледнато...

*MILADY*
, ще се радваме да видим Яна в петък!

Болести - Галка се отби и веднага се разболя. Едана гадан суха кашлица. Облекчава я коктейл от витамин Ц и калциев глюконат.

Стройкото посетихме и съвсем се замаяхме от изобилие и цени. Харесах си една класическа куфня  на щанда на Кардло даниели - от масив, доста ретро, но без да избива съвсем на "вилна". Емо се колебае за модернистична кухня, но нали аз ще прекарвам повече време там! Искам уют, а не да ме стресират хром, никел и др. "страшни животни"! Laughing
В допълнение се размазах на една холна гарнитура секънд хенд, 220 см. (побира ме!) диван от бук масив и естествена тъмно кестенява кожа + 2 подобаващо тежки кресла всичко за 2400 лв. Чудя се това добра цена ли, при положение, че нещата са ползвани 2-3 години, без дупки, петна и драскано (дрискано)? Thinking Нещо ме влече ретрото...завърших класическа филология не случайно. От модерните неща харесва само тези, с изгледи да станат класика един ден. Момчетата са склонни и на пазарлък, което също ме привлича. Така с един удар удовлетворявам личен вкус, спасявам планетата (рисайкъл, риюз), удрям плесница на консуматорското общество и си закърпвам бюджета Laughing
Искам също да имам и табуретчица от ковано желязо с подобаващо огледало, където да си закачам в косите сребърна игла от 19в и да пийвам червено вино!
(Последното само в момента е факт! Наздраве и на вас!)

За финал - малко снимки. Не съм снимала от 100 години... Тези са мои:

http://farm4.static.flickr.com/3076/2714230821_797c7902ba.jpg?v=0
http://farm4.static.flickr.com/3266/2698885151_0690c8c2a3.jpg?v=0
http://farm4.static.flickr.com/3198/2759377740_8428492a50.jpg?v=0
http://farm4.static.flickr.com/3098/2742721476_997e196aee.jpg?v=0
http://farm4.static.flickr.com/3091/2742721468_ee1c7776bd.jpg?v=0
http://farm4.static.flickr.com/3150/2763107087_ecf96ed852.jpg?v=0
http://farm4.static.flickr.com/3091/2780229133_a611e717ab.jpg?v=0
http://farm4.static.flickr.com/3143/2840114843_637717568b.jpg?v=0

Тези са от приятелки фотографки:
РД Галка: http://im1.shutterfly.com/media/47b8ce25b3127ccec51c0efaeb030000 … x%3D720/ry%3D480/
http://im1.shutterfly.com/media/47b8ce25b3127ccec51cec3bebb30000 … x%3D720/ry%3D480/

Мина със сопол:
http://im1.shutterfly.com/media/47b8ce25b3127ccec51c9e62ebd30000 … x%3D720/ry%3D480/

Галка през лятото:
http://lh4.ggpht.com/selmulina/SFlzxpagpzI/AAAAAAAAD0s/szKkloYf7 … ga.jpg?imgmax=512
http://lh3.ggpht.com/selmulina/SFlzVbq0ldI/AAAAAAAADy4/RxSvlcZrN … 31.jpg?imgmax=512

# 158
  • Пловдив
Привет!
Успях да изчета всичко!
При на с няма нищо ново. Росен развива някаква ужасна лиготия, незнай но откъде; представя крясъци, плачове, тръшкане вечер вкъщи, включително всячески се опитва да ми се отскубне от ръката на улицата в най - голямото движение и го хващам на 5 см от края на тротоара Twisted Evil
Утре съм на мамограф - по обяд, няма часове - просто си чакаш реда. Надявам се нещата да са наред. Малко ми е притеснено. Confused
Никики, успех и на теб утре.
Тити, Ясен е започнал да се променя, сякаш не прилича толкова на Деян. Много са сладки Heart Eyes

Хубав и успешен утрешен ден на всички!

# 159
кукла - това не са снимки, а много красиви фотографии! онази с дядото направо ме тресна по главата   bouquet

за секънд хенд нещата - не бих се притеснила да купя каквото и да е секънд хенд, ако ми хареса. за себе си съм установила, че еднакво удволствие ми доставя както пазаруването на боклуци за 1-2 лева на кирковскя пазар, така и грабенето на скъпи стоки от витошка /например/. да не кажа, че понякога се радвам на боклука за 1 лева повече отколкото на новите си обувки за 100-200 кинта  Mr. Green ако наистина ти харесва - вземай и не имай задръжки  Peace
пп - трябва да те запозная с една моя приятелка, която ще си прави кухнята именно в ретро стил - с дървени шкафове с външни панти, избелена боя и т.н. очаквай цената да е доста висока, обаче. за инфо - и тя е художник - завършила е ХА с рисуване върху текстил, но се занимава с икони. много е хахава. и тя списва във форума /не тук/ понякога  Peace
...
и добавям:
петра е супер на ДГ. все така я хвалят, което почва малко да ме дразни - искам да е по-дива, по-игрива, по-непослушна. няма угодия, 'ратче. вчера ми каза, че са учили песничка за 'хилоу' и 'тедибеър' без шпация. след 4 повтрения разбрах за какво ми говори  Mr. Green доволна беше. иска да вижда мис ели, т.е. да ходи на часовете по английски. явно и ще ходи  Wink
камен е див и палав за двама, но и него хвалят на яслата. явно самостоятелно си джитка из залата и не създава много проблеми. ядял добре, казват, което продължава и у нас в неизмерими за мен темпове - вчера омаза червения ми диван с 2 парчета баница /така че днес е ясно какво ще правя/, но пък си изяде всичко.
на стройко и ние бяхме. напазарувахме, но все още не е ясно колко пари сме дали, защото някои неща взехме от там с отстъпка, други /черна смолисто-направена мивка/ се наложи да вземем от магазина без отстъпка, за да стане доставката веднага, а миялна ще вземаме от съвсем друго място уж, за да спестим кинти. на финала се надявам цифрата да е под 4-те бона, което е моята лична граница предвид факта, че сега готвя в древна фурна на стойност 20 кинта и мия чинии с гъбичка и веро на обща стойност 1 лев  Mr. Green хладилникът и пералнята остават за по-натам, защото сегашните са нови, функионират задоволително и не се нуждаят от смяна точно в момента. навярно пролетта ще. харесах батерия за мивката за 500 кинта, но ест. ще търся по-евтин аналог - за мен харченето на подоба сума за врътки е безумие, да ме прощава който си има подобни.
в работно отношение всичко върви добре. вече получих и отхвърлих един текст от новите поръчки. заключението ми е, че новата дейност е супер, но изисква повече концентрация и по-голям екран на монитора. доволна съм, а и възложителят е доволен от бързината и качеството на работата ми. на тоя фронт всичко е ок, значи.
сега се хващам за втората ръка латекс в новата си кухня  Mr. Green

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 09:56 от majceto

# 160
кукла много красиви снимки. Честно казано направените от теб ми допаднаха най-много Simple Smile Страхотни моменти си уловила
Майче браво на вас! Отметнахте и тази задачка!

# 161
кукла - снимките вече съм ги виждала във друг подфорум и съм ти истински фен. Любимата ми е на Мина със синята рокля, ако може да се каже любима, защото всяка е със собствен чар. Поста ти ме изпълни с приятно усещане за цветност и ме резсея от скучната дейстиветлност.

Приятен и слънчев ден на всички!

# 162
Здравейте, ноемврийки  Grinning

майче, при вас нещата звучат повече от чудесно! Искрено се радвам за новите ви кухненски придобивки, за послушните деца и за успеха ти на професионалното поприще! Все такива новини да се чуват от новата ви къща  Hug И да - и аз не бих купила врътки и джиджавки за 500 лв, като същата работа могат да ми свършат и тези от 100 лв ( и още по-евтини има   Mr. Green )
симка, привет! За много много дълго се загуби! Виждам, че и при вас всичко е ОК и това ме радва. Ади също пие Бронховаксом, днес е последното и прахче от първия месец. Само че се разболя след няколко дни прием и незнам дали е имало файда да ги пие, докато е болна. Много се надявам в понеделник да и минат сополите и кашлицата, че да тръгне отново на детска градина.
кукла, истински майстор си на фотографията! Но и моделите ти са прекрасни!
никики, добре, че ви се е разминала ангината! Дано скоро болест не ви хваща!
                       Както и всички други дечица - то е ясно  Heart Eyes Hug

# 163
майче, стига редактира де Simple Smile

# 164
е нали съм редактор  Joy  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт