НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 20 тема

• 15 504
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
аз да ви кажа май открих причините за днешния рев. като отидох и имаше много родители да си взимат децата на обяд. кейти беше с госпожата при гардеробчетата и предполагам е видяла, че извеждат децата и тя е ревнала за мен. другото което ми разказа е, че като са били навън учителката й се скарала да не тича насам натам. била й казала "кейти не тичай напред-назад, ела тук". аз й обясних, че трябва да слуша учителката и да не й се сърди, когато й направи забележка. резулатът е, че си искала другата госпожа. аз предполагам, че надали толкова й се е скарала, но моята е доста горда и дори и баба й да й направи забележка, се обижда някак си и й става мъчно  Confused
аз изрично попитах как е по-добре да я взема или не и учителката ми отвърна, че било добре да я взема да не се стресира. такаче отидох. иначе и аз искам да е по цял ден.

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 16:16 от Юка

# 76
Sissa, Деси, даа.. ще сменя тактиката утре сутринта, макар че и аз не знам защо така направих, явно си бях въобразила, че ще се събуди ентусиазирана. Иначе и ние по принцип се излежаваме, гушкаме.. утре така ще е, дори и с риск да закъснеем.
Иначе доволна беше, от сега ми обещава, че утре няма да плаче пък ще видим. Говоря й много..

Юка, нормално е като видят, че започват да взимат другите деца да се разстроят и да са в очакване. Но ми е странно защо самите учителки удължават нещата, мислех си, че това е по-скоро ясленски метод на адптация и свикване, но все пак те за това са там да преценят най-добре. Каквото ти кажат.

Лека вечер!  Hug

# 77
докладът за петра:
казаха ми, че не съм знаела дори какво слънце съм си имала у дома. била изключително мила, разбрана и добричка, правела всичко самичка, била много самостоятелна и активно се включвала във всички занимания. това последното ок, ама бива ли никакъв детски магарийски уклон да няма Rolling Eyes
оф, да се чуди човек трябва ли да се радва на такива суперлативи или не...

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 19:50 от majceto

# 78
виждам, че повечето ноемврийчета вече са малки ученици Grinning ще свикнат, няма къде да ходят.
Ние сме от август обратно в Германия, а аz пак работя същото, но смених банката и никак не съжалявам.
Еххо, радвам се, че ти харесва марката Laughing Пробвай пудрата, там и Милейди може да ти потвърди почти магическите и качества Laughing

# 79
майче, не може да ти се угоди.

госпожата тази вечер ме предупреди, да не се притеснявам, ако Деян откаже да вечеря вкъщи, защото са имали рожденик и синът ми е ял торта, баница, и торта, и баница. ..После тя го спряла.
И като се прибрахме, детето подложи с две бисквити...
....и паница каша  Rolling Eyes

Сисии, ти си знаеш, аз Деян изобщо не го подготвям за нищо. Не му давам още възможност да размишлява върху това къде ще ходи утре и какво ще прави. Иначе рискувам да ме събуди в 2 през нощта, защото е решил, че е време да се ходи. Иначе и аз смятам, че е била сънена.
Деян става в последния момент, за да не се впуска в игри вкъщи и да не ми иска закуска. Излизането от вкъщи ми е страшно приятно - слънцето е срещу нас и винаги му се радваме, че е изгряло и е време за градина. Свежо е, облечени сме добре, Деян си пълни джобовете с камъчета и охлюви, ходи по бордюрите и ми е много готино.

# 80
ха, га стана руса, бре мадам?

и да,  няма угодия, 'ратче  Mr. Green

сердика - а, аз май помня, че повечеко време ще сте в Бг. ама ви разбирам, де - то тук такива неразбории има, че понякога направо не е за живеене.

а нашите тръгвания винаги са отвратни. всяко се фъчка и мрънка, та даже реве, ние бързаме, закачаме едното, пък забравяме нещо, та някой от нас се откача, пък се връща тичешком, пък пак се закача; те пък се пресягат, бият се, дърпат си вещите, пак се бият, пак реват. ужас! от всичко най-мразя семейните тръгвания за където и да било  Rolling Eyes

# 81
  • Измир
МИлИчкИте ученИцИ  Heart Eyes

Сисиии , не Искам да те натъжавам, но е възможно ЮлИана да е като СевИ И до края на седмИцата да плаче все повече И повече. Дано не съм права.
 Иначе като цяло гледам децата се справят добре.
majceto , такъв подарък само на теб може да тИ хрумне. Много е Идейно.
Да попИтам тозИ комплект от Редутата за Игра с кукла включва лИ И бебето?
Юка , дано не тИ правят лоша услуга с това взИмане на обяд.

ПрИ нас всИчко е по старому. Само мога да се оплача от несъобразИтелнИ съседИ по отношенИе на децата. Иначе семейството до нас е много мИло, а жената направо чудесна, но вчера дойде да ме вИдИ със сИна сИ (3 годИшен), който е с неясен обрИв И течаЩ нос. Резултата е на лИце _ СевИ току Що вдИгна Т  Sad

# 82
desytka Страхотна снимка си си сложила!  Heart Eyes
olgarita дано да не е нещо сериозно, бързо да се оправите! Hug
И ние бяхме (пак) на преглед днес!Пак не можем да я свалим Т от сутринта е 38,7!Все още нямаме налепи , но гърлото на Крис е сякаш експлодирало и гласчето й вече съвсем го няма!Правим всичко възможно да не стигнем до АБ, зам. на личната ни изписа Суметоролим (зам на Аб), пръскам капки Т.верде , дано да не стигнем до гнойна! Praynig

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 19:12 от nikiki

# 83
  • Пловдив
Олга, много неприятно. Дано Севи се оправи бързо.
Diddi, естествено , че знаем за детската железница; като малка живеех наблизо и много се возех. Росен сме водили, но не иска да се качи. Но пък умира да се вози на истински влак Thinking
Майче, поздравления - имаш много странни и интересни хрумвания; на мен ми допадат Wink

Наближават първите рождени дни и при ноемвийчетата Simple Smile

Росен се оправи учудващо бързо от ларингита - трие предписани сиропа подействаха bowuu

# 84
  • Карлово
Да попИтам тозИ комплект от Редутата за Игра с кукла включва лИ И бебето?
нЕ, не включва бебето, дори в темата има отзиви, че нещата не са точно като на снимката, нещо липсва за сметка на друго, но съм забравила кое точно

И ние, т.е. Мартина е с Т. Само 37,4, но все пак вдигна. Иначе лекувам по бабешки с масажи и краката в гореща вода, тя е очарована и постоянно иска да я масажирам и във водичката Grinning

била изключително мила, разбрана и добричка, правела всичко самичка, била много самостоятелна и активно се включвала във всички занимания.
а имаше период, когато й се заканваше, че ще ти реже салати  Laughing

# 85
ден трети: започна да плаче, щом наближихме входа на градината. после се залепи за мен и само повтаряше "мамо, моля те, вземи си ме вкъщи, моля те" и не искаше да ме пуска. направо ми скъса сърцето, едвам се удържах да не се разплача и да си я отведа. днес имат театър и докато се суетяхме с учителката за плащане, стана още по-лошо. явно трябва бързо да се оставят.
взе си любимите книжки с нея. дано да не се затрият някъде, защото тя много си ги обича, а няма откъде да й ги купя.
днес ще звъня на обяд, дано не се налага да я взимам.
горките дечица, много ми е мъчно как плачат. какво ли им е в душичките. до вчера все в мама, днес мама ги оставя  Cry пак съм се размекнала.
дано другите мъници са щастливи и не плачат днес  Hug

# 86
Добро утро!  Hug
При нас днес нещата са абсолютно нормални и съм много щастлива и спокойна! Юлиана се събуди самичка, макар че в 2 часа през нощта се събуди да пие вода и я взехме при нас, говорехме си много как ще е в градинката днес, как няма да плаче и т.н. Оправихме се с нормално темпо и по пътя всичко беше наред, почти както тити е описала техните утрини, на които вчера завидях! Wink Каза ми "чао", цунка ме и влезе да си играе.
Съжалявам вчера, че подходих грешно, но просто не го очаквах. Снощи заспа 1 час по-рано от обикновеното - в 9, в 8 започнахме да се оправяме, явно сама ще си направи режима.
Довечера сме на родителска среща, ще я взема и ще я заведа при баща й в офиса да си рисуват, или да се разхождат.. Георги каза да не се набивам на очи, ще опитам. Simple Smile
Юка, насълзяват ми се очите като те чета, защото същото го изживяхме вчера, но ще стискам палци бързо да отмине!  Praynig И дано днес я оставят да спинка, за да свикне по-бързо, просто трябва време и ти да си силна, докато отмине този период!  Hug
olgarita, радвам се, че не се оказа права, макар че се бях подготвила и за това, надявам се вчерашната истерия да е първа и последна!  Praynig
тити, свежарка!  Heart Eyes При нас говоренето, обясненията са много ефективни и разчитам на тях!  Peace Разбира се и Юлиана често като й говоря какво ще прави започва да пита "сега ли", или иска да стане веднага, но вече много добре знае кога е днес, утре, вчера, след, преди и т.н. Днес ме пита кой ден е - казах сряда, а тя - "значи е средата на седмицата, още няколко дни ще съм на детска градина и после е събота и неделя и няма да ходя."
Майче, разбира се, че ще се радваш за Петранче! Прекрасно дете е!  Hug
aneleto, браво на Роската!
микки, дано е еднократно повишаването на температурата при Марти!
nikiki, много ми е мъчно за Ники, че все нещо я напада! Sad

# 87
пипа изобщо не заплака. отново се засуети къде й е гардеробчето, за да си закачи палтенцето. не обърна никакво внимание на моето 'чао пипи'. и понеже не бях сигурна дали съм права в неглежиранео ми, дори добавих 'ще се видим по-късно, пиленце'. и на това изобщо не реагира  Mr. Green мамино сладко подредено разбрано душиче  Heart Eyes

микки - дааа, това го бях забравила. искрено ме развесели в началото на деня - разсмях се с глас. ма вЕрно петра беше супер проклето бебе: непоносимо, нетърпиво, ревливо, ранно-ставащо /будеше се в 5, помните/, инатливо и глупаво.
а сега  Heart Eyes

юка - дано кейти по-бързо свикне. сутрешната драма е в пъти по-голяма за майката, отколкото за детето, вярвам.

имам позната, чието дете ходи на ДГ вече 2ри месец. е, милото, супер страда. жената казва, че намирала дъщеря си на същото място под прозореца, където я оставяла и сутрин, кротка и тиха, само че подута от плач. много, много тъжна работа  Cry това може би не трябваше да го пиша, ама си е така - има дечица, които по-трудно свикват или такива, които изобщо не свикват. допълнителен детайл към гореописаното е фактът, че въпросното детенце е на 3.3 години и не е ходило на ясла, а нали казват, че колкото по-голямо е детето, толкова по-трудно се адаптира. изключение прави деян титев  Mr. Green

# 88
  • Gabrowo->Sofia
Ох, Юка.... мъчно ми е като чета... Много е трудно да гледаш как детето ти страда и да се чувстваш безпомощен да помогнеш.... Дано скоро всичко това отмине и да дойде времето, в което ще ти се хвали колко е хубаво в градинката, коя песен са научили, какво са нарисували, да говори за децата като за "моите пиятели в гадинката" ...
Някой питаше преди време как е вече Ваньо. Отговора е "чудесно". Сутрита каза "моите пиятели в гадинката питат идва ли нашия пиятел Ваньо"  Heart Eyes

Вчера бяхме на родителска среща. Предложиха ни куп допълнителни занимания ние с Дани избраме народни танци и приложни изкуства. На това последното децата рисуват, работят с глина и пр....

На болните вече е време да оздравявят   bouquet

# 89
отскочих тайно до градината, защото си била напишкала пантофките и занесох нови. оставих я там. не плаче, но седяла на едно столче и ме чакала. нито закусвала, нито обядвала. сега към 15:00 ми казаха да отида да я взема. сигурно няма и да спи.  Confused
гледали днес театър, но кейти не поискала да излезе от стаята и да отиде при всичките деца. затова учителката я била взела в скута си и така са гледали.
дано не ви досаждам вече, ама ще се гръмна да я мисля. мъчно ми е. дори това, че сутринта похарчих всичките налични пари в шопинг, не ме разсея  Cry

Общи условия

Активация на акаунт