НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 20 тема

• 15 506
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
ЮкаHug Hug. Ще свикне, но явно ще й трябва повечко време. Много добре те разбирам как се чувстваш, но бъди силна. И не показвай на малката, че си страдала за нея през деня. като я вземеш бъди весела.

# 91
  • Gabrowo->Sofia
Деситка, честит рожде ден, мила.... Желая ти много, много здраве и щастие!

# 92
ей, деситка, зло да те забрави! честит рожден ден! всичко най-най-хубаво пожелавам!

# 93
Деситка, честит рожден ден! Здраве и любов! Хубав празник!  Hug

Юка, как ще досаждаш, ей, разбира се, че ще пишеш!  Hug Стискай зъби и да отидеш да вземеш с усмивка Кейти, а после да пишеш пак!
Сигурна съм, че сте си говорили много, но поговори й пак - защо трябва да ходи на детска градина (казах на Юлиана, че аз също работя, докато тя е на грдаина, за да има парички за всичките й любими неща, и че ако иска да си е вкъщи просто трябва да е сама, тя се изненада, попита къде, казах й при тате, което и отговаря донякъде на истината, но сметнах, че е добре да не си мисли, че съм я изоставила, а аз си стоя вкъщи без нея), как всички деца ходят (изброй й поименно такива, които ходят от приятелчетата й, Юлиана сама ги изброява вече), какво ще правят още в градинката (учат, играят), как вкъщи вече ще й е скучно, как вечер ще е с мама и тати и в почивните дни и т.н. и т.н. Неща, които са казвани много пъти, но сега на практика е друго, трябва да се предаде на ситуацията по-голяма важност и тя да се чувства отговорна и значима с това, че ходи! Ще се ориентира и в ролите, кой-кой е, как другите деца ги водят-взимат и ще се убеди сама, че така трябва! Просто и дай време, но не спирай да й говориш! При нас поне знам, че това работи.
А за шопинга, същото правя и аз от понеделник и все за Юлиана пак купувам, вече има три чифта ботуши и 2 шапки за зимата, много нови чорапогащници и чорапи... Simple Smile

# 94
Юка - направо да ти се скъса сърцето.Никога ли преди не сте се разделяли,не е ли ходила при баба си и дядо си без теб ?  
никики- дано се разминете без антибиотик,много й се събра на малката.
Сисиии- имам чувството ,че Алекс и Юлиана си приличат доста по светоусещане- обичат да редят пъзели ,ходят с радост на градина и подробните  обяснения  преди ново събитие се оказват правилния подход спрямо тях.  

Честит рожден ден на деситка bouquet
Здраве и много любов за теб и  семейството ти!

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 14:22 от Desi_slava

# 95
Деситка, честит рожден ден! Да си здрава, усмихната и да те слушат вкъщи всички  Grinning

тити, много хубав рус цвят  Grinning

Юка, рано или късно ще свикне, че трябва да ходи на градина. Казвай и, че мама трябва да ходи на работа, за да имате повече парички и т.н. При нас това вършеше чудна работа, обаче Ади беше по-малка.

майче, я виж ти какво ангелче сте отледали с Филков  Laughing

никики, дано не стане гнойна ангина! Стискам палци да се оправи бързо малката! Междудругото и аз съм в учителския актив  в нашата детска градина Rolling Eyes

# 96
Деситка, честит рожден ден.  Много здраве и късмет. Да те радват много децата.
Юка, стискам палци този период да мине бързо. Сигурна съм, че ще мине. И кити беше така през цялото време на яслата. Сутрин я отскубваха от мен и не искаше да ходи. После почна да влиза с плач сама. Само ти се успокой и не си мисли, че я зарязваш. Колкото повече стои само с теб, толкова по-трудно ще ви е после. Само да вметна, че аз съм ревала дори и в първи клас, а като отидох да уча в Търново ревах нон стоп първия срок. Все ми беше мъчно за нещо. Но после ми мина. Но майка издържа стоически и добре, че беше така - аз си мислех, че ни и пука и се държах и аз. А тя след мен плачела и тя по цели нощи. Но аз я чувах спокойна и я виждах усмихната. това ми даваше сили. Така че - ти трябва да си убедена в това, че Кейти  е добре и че трябва да е там, да си спокойна и ще се успокои и тя.

# 97
  • София-там нейде в западната част
благодаря мамчета за пожеланията ви  Hug прехвърлих тридесетака и аз  Laughing

отчета от градината е следния:вчера беше в много добро настроение следобед и отново не искаше да си тръгва от градината,за разлика от сутринна,когато е тръгнала "да си ходи" както казаха госпожите... днес сутринта естествено не и се ходеше и имахме рев още от удома/усети се детето много бързо/ ... при нас се явява като проблем спането,защото тя у дома заспива към 14 часа а там ги слага рано рано и явно и е доста трудно с този режим,като си говорехме сутринта,единстевената причина която изтъкна,че не и се ходи на градина беше "не искам да спя"... вечерта установих че якето под мишницата и беше скъсано  Thinking излизали са навън вчера ми се похвали и после се запознах с една майка,чието дете се беше изтърсило от катерушката и ожулило брадата ... това за сега - след малко се вдигам да я взема
юка мъчно ми стана и на мене,но дано бързо отмине този период при детенце ... понякога си мисля че Ема както беше ентусиазирана с градината дали не се получава обратен ефект сега и да се засили неудоволствието от ходенето там но пък факта,че не иска да си тръгва ме успокоява ....за сега
доминика твойте думи ме подсещат че Ема днес като отивахме към градината и си говорим,как мама и тати ще са на работа,ще заработят парички, ще я вземат после и т.н.,тя заяви"Не искам шоколадчета" принудихме се да обясняваме,че паричките ни трябват не само за пазаруване ами че може да нямаме телевизор и компютър ... е върху това се замисли Ема  Rolling Eyes
...утре имамме родителска среща

# 98
и ние.
честито, деска!

# 99
Юлиана днес е с хрема и лека температура 37,2 засега, разбира се си я оставих вкъщи. А тъкмо започна да свиква, но то се и очакваше нещо такова, просто не ми се искаше да е толкова скоро. Дано овладеем нещата и в понеделник наново.
Иначе на родителската среща първо ме направиха протоколчик и писах, а после и мен набутаха в актива с още 2 майки, но то като няма желаещи. Ще събирам пари за играчки, учебни помагала и пособия , а всеки месец в една кутия ще се пускат по 5лв. за вода, салфетки и т.н. Развихри се и скандал за това защо децата са 35, а не 25, как не е честно спрямо легално приетите, как е непосилно да се работи нормално и да се грижат за толкова много деца и т.н. Естествено учителките казаха, че те не могат да отговорят на това, да се обърнем към директорката и да, на тях не им е лесно. А родителите на тези 10 + естествено присъстваха и се спотайваха.
Имаме си едно звездно дете (може и да са повече, но това е лесно разпознаваемо) - Деян Донков и ми беше изключително приятно да се запозная с родителите му - актьорите Деян Донков и Анастасия Игнилизова и да си побъбрим, много ги харесвам и двамата! Макар че май не са двойка вече. А в по-горните групи е детенцето на Ани Пападополу, редовно идва да го взима с едно романтично колело, Юлиана си играе от малка в градинката с него. Явно освен сред медицинските лица и сред актьорите е популярна градината.

Хубав ден, дано останалите деца са здрави, оздравяват и не страдат в градинката!  Hug

Деси, ще се радвам да ги запознаем!  Hug
И въобще не е ли време да си организираме отново общ рожден ден!?

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 09:28 от Сисиии

# 100
това и аз си го мислих точно снощи.
време е, време е.
а кой ще се заеме  Mr. Green

между другото, вчера и аз видях един татко, който возеше детето си с колело като седалката беше закачена на рамката отпред. по мое време децата се возеха на багажниците  Wink много ме изкефи. а предишния ден, пък, видях една двойка, която караше двойно колело по христо белчев. е те тия двамата искрено ме освежиха - нали си представяте в теснотията на белчев, с колите, дето са нацвъкани от двете страни на улицата, как се метлее някакво супер дълго колело и след него се ветрее пък шалчето намацката.

за оставянето днес няма какво да споделя - беше спокойно точно както вчера и предходния ден. вече не очаквам катаклизми  Peace

# 101
Нека да уточним първо някакви конкретни дати и часове, а после според тях ще търсим свободни местенца. Давайте предложения кога точно да бъде, а може и анкета после да пуснем!

Забравих да кажа, че записах Юлиана на английски (немски няма), приложни изкуства, вокално пеене и латино танци, още се чудя и за балет (народни танци и футбол са останалите). Идеята ми е да пробва 1-2 месеца и после вероятно някои дисциплини ще отпаднат, ще ходи само на това, което й харесва. Само да тръгне нормално, че..

# 102
  • София-там нейде в западната част
сиси дано не е нищо сериозно с Т на Юлиана
майче браво на пипата виж че нещата се оправиха,за разлика от при нас,където очаквах драмите в първия ден а то стана наобратно.
юка как сте днес  newsm78
за общ рожден ден съм навита и мога да помогна с организирането,само да се уточним за дати,часове и място - аз и без това тази неделя ще пообиколя за РД на Емата ... като за начало за кога мислите да бъде преди рождените дни или по време защото ако е второта може да се съвпаднат събитията и някой да не могата да дойдат
отчета за днес ден 4: оказва се при нас проблен със спането,единствената причина която Ема изтъква че не иска да ходи на градина е "Не искам да спинкам",също така след като днес отново поговорихме с учителката да не я насилват да спи а само да лежи в креватчето тихичко,последната сподели че"Ема вчера ме слуша и не съм и се карала"  Thinking дано не се е стигало до големи сцени а просто да я оставят да си лежи тихо,без да я карат да спи на всяка цена.Ема по принцип си има такива моменти от емоция да не може да спи.Хега ходих и взех още книжки с Франклин.И така за сега това е положението- имаме рев,после пък не ни се прибира.Вчера казаха че е много слушала,не е спала но не е пречила на другите деца.По-късно съм на родителска.
Лек и усмихнат ден  Hug

# 103
  • София
Здравейте,
Май Калоян ще е последния тръгнал на градина. Днес ходихме на контролен преглед, лекарката каза, че е добре, спираме антибиотика и в понеделник на градина. Покашля все още една разкъртваща кашлица, но педито каза че е нормално и ще спре. Нещо аз май започвам да се разболявам, само дано да не го заразя наново. Та ако всичко е нормално в понеделник и аз ще се отчитам за градината. От толкова време се вълнувам за тази градина, а то все нещо се обърква, надявам се вече в понедлник да тръгне  и да свикне. Днес и ние сме на родителска среща.
Хубав ден!

# 104
Деси, ще се радвам да ги запознаем!  Hug
И въобще не е ли време да си организираме отново общ рожден ден!?

И аз ! Hug
Силно се надявам  да успеем да дойдем на общия рожден ден.

На болничките  деца - бързо оздравяване !

Общи условия

Активация на акаунт