Баклава и базбуса всички арабки заслужават да вкусят - празнична 88

• 30 723
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
  • по пътеката
снежи, я избистри как да ти видя снимките, 4е опитах разни комбинация и в снимка и в поща и нищо едното невалидно, другото е за затворено!прати ми на ли4но ,ако можеш!

# 121
Привет и от нас в новата темичка

Пристигнахме благополучно.радост ,прегръдки ,целувки-....още не можем да си се нарадваме.
И отново се учудвам-....колко е поскъпнал живота у дома...храната,напитките,плодовете....Всичко. Ама наистина българките са хубави жени- направихме едно тигелче по главната на Пловдив-ех, хората говорят,разхождат се и са спокойни и усмихнати-а и супер модерно облечени, със самочувствие...В града е пристигнал цирк Балкански и ние сме за натам...
А са пуснали едни баници на Бела със сиренце -по 5лева парчето-взимш и хоп във фурната-за 10минути е готова-Върха са .Вече трети ден само това ядем с Раян.Днес вали ли вали-ама как е хубаво като тропа дъжда в капчука на къщата......

Целувки за всички мили ми арабелки тук  Hug  bouquet

# 122
dala добре си си дошла... Simple Smile
баничките са наистина супер с най-различни плънки, но на нас вече ни втръснаха Sad
Цирк Балкански минаха през Русе имат супер програма и си струва да ги гледаш...

# 123
Дала,добре дошла!Радвам се,че сте пристигнали благополучно!!Баничките и аз ги знам, не са лоши   chef
През лятото между двете ми ходения в Египет работех в Дружба и цирк Балкански (бяха цяло лято в Златните) го посещавахме с децата всяка неделя.Много бяха добри,заслужават да се гледат. Peace
Белбей, и ти днес летиш. Лек път и се разпиши,като пристигнеш!  bouquet
Ние се разходихме с кучето и сега всеки дреме на своя фотьойл.Уцелихме даже малко слънце,но духа много силно и по пистите има сняг  Sick

# 124
  • In a surreal moment!
Привет !
Бързам , че нета ми мига като лампите на дискотека .....
Все забравям , че темата ни е като лобито на оооогромен хотел , аз съм седнала говоря си , а слушателите ми се сменят със скоростта ня светлината

За всички , които са отскоро - ние с Митко(съпруг , по прякор Шефа) нямаме все още собствени деца . Цвети е дъщеря на моя починала приятелка - Руми . Помагаме и я обичаме . Има си баща , той се мъчи да изкара някой левец в Испания и да финансира нуждите и . Това е .

За бг училища ,не ми се почва с коментарите . Побелях от 92-ра година до сега да се ядосвам с неразумни и безхаберни родители , колеги , ръководители и в крайна сметка деца - кашата е тотална и за жалост , по мое мнение , без строга , бепрекослова дисциплина няма да се оправи .
Тежко е да се подчиняваш , но е единствения вариант да има спокойствие , уважение и учебен процес , в който се твори и еволюира . Другото , това което е сега , е безумие , язък за умните !

Наде пекох баничка и бабини курабета . Домързя ме да ги търкалям на малки топчета и станаха .....топърлаци с препечена захарна коричка . Нямам фото , а как щях да ви накарам да се облизвате   Mr. Green

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 18:27 от Другарче

# 125
Другарче, благодаря ти за разяснението.Голямо добро правите!Сигурна съм, че там някъде горе ви се записва и ще бъдете възнаградени. Peace Напомни ми за бабините курабийки..ееех детство...За хала на образователната ни система направо не ми се мисли  ooooh!
Наде, ти си най-редовна днеска май.Давам ти пчеличка (нали едно време в детската градина все пчелички, звездички и червени точки ни раздаваха)   bouquet

# 126
ми Шехи навън е студено, гадно, силен вятър, дъжд и така гледайки ТВ поддържам и форма онлайн Wink
Ти я събери хората на моабет и разкажи една приказка Simple Smile

# 127
Еми добре, само да потърся подходящ декор...

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 12:40 от Old Sport

# 128
Спорти  Mr. Green  хитруша си а

Наде, за ядене - яйца с гъби и зелен лук , десерт крем-карамел и толкоз  bowuu

Муфида, добре , че ни каза за Деска, да не я мислим нея поне.

Обаче остават Магдето, Дуа, Иман, Дезърт, Дина, Мелани, Манел, Хаяти и още и още и още 

# 129
Такааа, през онази година празниците се падаха един след друг - Рамадан, Еид,Коледа,Нова година,скоро след това следващият голям мюсюлмански празник,после Великден.Работа имаше много,почивните дни бяха рядкост,но доколкото ги имаше, се стараех да ги прекарваме заедно с хабибито.Понякога излизахме вечер,ходехме да хапнем някъде - обичахме едно ресторантче- Ел фанар или фенера, демек - там наистина имаше маяк.Беше ориятно и спокойно,чил аут музика на плажа,плискането на вълните,лунна светлина и много звезди. В пустинята винаги и много ясно се виждат звездите и най-ярко съзвездието Орион - тези три звезди,чиято точна проекция са Пирамидите.Често се виждат и падащи звезди.
Друг път заведохме в пустинята една двойка туристи, бяха от някоя от Блатийските републики,не помня точно.Беше хубаво, седяхме в бедуинската палатка, говорехме си или просто мълчахме замечтано, слушайки тишината.На връщане обаче,както караше през пясъците, хабибито не видя една дюна и с гръм и трясък се блъснахме в нея.Всички подскочихме от ужас и от рязкото спиране.Колата се напълни с пясък,устите и очите ни също.Трябваше да се обадим за помощ.Беше доста срамно,да не говорим,че трябваше и да се плати за ремонта на колата...
Един ден ме водиха на сафари в пустинята - яхнала един от онези мотори с четири колела се носех като новия Лорънс Арабски.Бяхме с група и карахме в колона един зад друг.В един момент спряхме в бедуински лагер,да починем,да пийнем по чаша чай.Имаше един турист в групата,който беше леко пийнал,не успя да спре навреме и пред смаяните ни погледи продължи да се носи върху мотора си докато не връхлетя в една от палатките,не помете възглавничките и другите бедуински наредби и не излезе от другата страна на палатката,все така възседнал мотора си.Накъсахме се от смях, а най-много се хилеха бедуините,направо се търкаляха из пясъка.Тези туристи!Винаги ще намерят с какво да ги изненадат  rotfImbo

Ето ви и нещо за хапване, да се занимавате,докато напиша продължението..
http://www
http://images

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 04:45 от Дивиана

# 130
Добър вечер и от мен.И тук времето е студено и дъждовно,та реших да се включа,докато вечерята ми стане готова и мъжът ми се прибере Laughing
Добре дошла на Веси от Афганистан  bouquet
Олди,благодарности zа хубавата тема,и аz съм се настанила в мислите си там,в онеzи картинки и ти слушам прикаzките  bouquet
Наде,какъв е тоzи нов бг сериал?
Снежи Хадж,снимките са великолепни,голяма красота.
Лека вечер

# 131
Шехи едното ми оченце е тук с приказката ти, а другото на новия сериал "Забранена любов" по Нова ТВ. Артистите не са кой знае какво, но все пак това е български сериал и си струва да се гледа, тъй като е по-нашенски, не като измислените американски сапунки
Мегли какъв е този аромат от твоята кухня Wink?

# 132
За добро или за лошо, нещата около нас не се ограничаваха само до пустинни целувки и забавни приключения.Отношенията ни започваха да се пропукват.Не беше трудно да се предвиди - бяхме твърде различни,идвахме буквално от други планети...Той не беше вече веселото и безгрижно момче от предното лято, бе станал навъсен,мълчалив,заядлив понякога.Тежаха му много неща - баща му бе починал преди доста време и майка му и няколкото сестри разчитаха на него.Занете какво означава това за мъжа в онзи свят.Чувството за дълг и привързаността към семейството налагат да мислиш за всички други първо и накрая за себе си.Косеше се от това,че трудно се вадят пари,че е далеч от близките си,проклинаше ранната смърт на баща си,който бе получавал много добра заплата приживе.А и не само това - връзката ни трябваше да премине или в брак или да изгасне.Нравите и обществото там не толерират по никакъв начин брака с жена-християнка.Това го терзаеше много,никога нямаше да си позволи да го извърши.По тази причина не искаше и да ме запознава със семейството си.Аз обаче имах своите съображения и не можех с лека ръка да си сменя религията.Това е много интимно решение и не се взема за час-два.Не съм против хората,които са го взели.Не ме разбирайте погрешно.Просто смятам,че сърцето ти трябва да го поиска и умът ти да го реши.Освен това за мен беше ясно,че дори и да го направя,животът ни нямаше да се улесни кой знае колко от това.Прекалено много други проблеми щяха да се изпречат на пътя ни и колкот и да се обичахме и борехме заедно,нямаше да мине дълго време преди да се разделим.Интуитивно го съзнавах,както и той.Различията помежду ни бяха твърде големи,непреодолими....Тук ни най-малко не говоря за това как би реагирало семейството и близките ми.Въпросът изобщо не стоеше - имам късмета родителите ми да са изключително интелигентни и толерантни хора,за които решенията на децата им са достойни за уважение и подкрепа.
Бавно връзката ни се разпадаше,макар и да не го признавахме.Процесът бе доста дълъг и болезнен.Все по-често се карахме,а гордата душа на един саиди не позволява жената да му държи тон, да му се звери и да е непокорна.Моята пък козирожка натура не търпи да и се казва какво трябва да прави,да бъде контролирана всяка секунда,да ограничават свободата и...В известна степен бяхме и много еднакви - и двамата имахме твърде непокорен дух, бяхме твърдоглави и инатливи.(В интерес на истината сме еднаква зодия)

# 133
Един ден бяхме на плаж при Ел Фанар, момчето не беше особено дружелюбно,аз пък не исках да си прекарвам безценния почивен ден в дърлене с него и към обед му казах чао и се отправих към центъра.Исках да изхарча някой лев,за да си оправя настроението.Но нищо не си харесах и докато се мотаех из лабиринта от улички,попаднах на един фризьорски салон.Казвам си -ето в това ще намеря спасение - винаги се чувствам по-добре след като си освежа прическата.Каква заблуда само  ooooh! Речено-сторено - нахълтвам аз с целия си ентусиазъм, настанявам се смело на стола на фризьора и той започва да ме майстори....В случай,че някой още не знае - египетските фризьори ги бива в мъжките прически и в дамското къдрене и правене на прическа с дълга коса.Става ли дума за подстригване по-късо на жена,издишат отвсякъде.Е,разбрах го и аз,но с известно закъснение.Оказа се,че човекът освен фризьор е и козметик и масажист - абе вундеркинд отвсякъде.Озовала се веднъж в ръцете му,не можех да се измъкна лесно.Незнайно как успя да ме убеди да ми направи почистване на лицето - викам си Идеално!Точно от това имам нужда! - наплеска ме с няколко маски,три,бърса...освежи ме.Далеч беше от класическото почистване,на което съм свикнала тук,но както и да е.После ми предложи да ми оправи веждите - и аз тъпата патка се съгласих.И като започна едно изтезание - прилагаше метода за махане на нежелани косми с връвчица (не знам как по-точно да го обясня;ако има термин - кажете го).Това е типично арабски начин за обезкосмяване,за който смътно знаех,но нямах представа,че ще стана негова жертва.Заразмята този факир едни мити конци,нагоре-надолу - на мен от болка ми потекоха сълзи  Cry Той обаче най-невъзмутимо продължава пъкленото си дело.Опоска ми веждите отвсякъде - заприличах на мравка.Да не говорим,че кожата ми под и над веждите отече и беше подпухнала и адски болезнена в продължениеи на няколко дни.Прическата пък изобщо няма да я коментирам.Излишно е просто.Добре,че косата не е мозък, а расте...
Така безславно приключи този ден.Разкрасена до неузнаваемост се прибрах вкъщи и плаках неутешимо известно време,а после изтощена заспах.Хората правилно са казали - когато една врата се затваря,друга се отваря.Предстоеше ми да се убедя в това....

# 134
  Ето ме и мен! Hug
  Вече всичко си е скраката надолу и си е на мястото Joy
  Принцеска- благодаря за отговора- бях доста заета цял ден и не можах да доуточня какво имах в предвид- наистина всичко беше наобратно- иконите снимката, просто все едно лаптопа беше обърнат с главата надолу Embarassed
  Преди малко си поиграх и се оказа , че като кликнеш с десен бутон на празен екран има опция -Graphic options>rotations- и така го оправих , но преди това опитах какви ли не по- сложни варианти...
 Та да знаете ако ви се случи Whistling
 Сега проблема е , че страшно много сте писали и не мога да ви изчета - и затова бягам да наваксвам.
  За сега- провет на Веси!  bouquet
  А за всички останали Hug Hug Hug
  Виждам , че и за софрата сте се погрижили- ще сложа нещо и от мен днес - имахме гости- малкия стана на 1.6 г.  а сестра ми на 28 GrinningЗаповядайте почерпката:
http://images  http://images http://images  http://images
http://images  http://images http://images  http://images
 Шехи , извинявай , че така се вмъквам на средата на разказа Hug

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 04:50 от Дивиана

Общи условия

Активация на акаунт