Баклава и базбуса всички арабки заслужават да вкусят - празнична 88

• 30 724
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Дина, за сестричката ти

# 136
Дина, така е неволята учи, а знанията от "грешка-опит" остава за цял живот!!! Радвам се че си оправила нещатата.
Тук много софри много нещо за ядене, тя и мама задобря от известно време:) пу пу пу

# 137
Добър вечер момичета!  Hug

Мерси, че питате за мен! Аз така се отдадох на работа и само това правя в последните месеци, а и по този начин се чувствам много добре. Иначе като бездействам, особено в почивните си дни ми нахлуват в мисълта едни черни мисли и спомени. И на скоро осъзнах, че единственото лекарство срещу депресията ми е шопинг или работа.  Mr. Green ooooh!
Утре и в други ден почивам и за това утре смятам да остана цял ден в университета да наваксам малко.
Днес тук във Варна една буря, едни дъждове ... мн лошо време!  Confused

Лили добре си се завърнала.  Hug Мерси много за снимките и инфото. На мен мениджъра по визия ми хареса повече от мениджърката.  Joy  ooooh! Хубави очи има момъка.  Blush Как прекара еида? Принцеските ти как са? Heart Eyes

Ние днес сутринта се видяхме с Найра.  Flutter  Hug

Вени Историята с кюрдското момче я прекратих отдавна. На сила хубост не става наистина. Опитах се да погледна от друг ъгъл ситуацията си, да се пробвам да отворя нова страница в живота си, но не помогна...не се чувствам удовлетворена.

Катенце Ти как си?  Hug Какво е дереджето с гостите..идват ли още да нахалстват?  Simple Smile

Олди чакам продължението.  Simple Smile Това с оскубването на веждите  Laughing ..милата. И мен така ме бяха оскубали с конец , но не веждите, а мъхчетата върху горната ми устна. Но мн ми харесва този метод, въпреки, че е болезнен, но пък е траен.  Simple Smile

Някой знае ли как са Свеар, Светлето Яшби, че отдавна не са писали май.

Сещам се и за едно друго момиче, което спря да пише отдавна - БонбонелаThinking

Нафасима съвсем ни изостави.  Sad Къде си бе джанъм?  Simple Smile

# 138
  • София
Добра ви вечер, скъпи арабелки!
Гледам днес активно стe писателствали... Party Simple Smile
Дина,да  са ти живи и здрави малкият пакостник и леля му!
Шехи,Въпросната процедура за обезкосмяване се нарича "хит" /на арабски думата означава конец/ и се прилага и върху мъже..В смисъл, аз съм ставала свидетел на това, как на мъж  с подобна процедура  му махат космите от скулите и врата...Ще да е по-болезнено отколкото при жените предвид здравината и дебелината на мъжкия косъм Mr. Green
Чакам продължение на приказката, Шехи!
Другарче,мерси за разясненията.Щом таткото на момичето е далеч,значи вие сте нейното семейство тук.. Heart EyesКолкото до идеята ти за желязна дисциплина в у-ще, като замисъл е идеална, но за жалост едва ли е приложима.. CryНа една родителска среща преди време, учителка сподели, че неин колега бил бит от татенце-мутра заради това, че си позволил да очерни и накаже отрочето му пред съучениците.И видите ли какво било  толкова "унизителното" наказание за 14 годишния тийнейджър-преместването му на първия чин, до сами катедрата на преподавателя, без право на другарче по чин..Ужас, много ще да е "страдало " малкото леке от това наказание..Та мисълта ми е ,как учителят в такива случаи да си позволи да въдворява ред и дисциплина?!Друг пресен случай:четвъртокласник в у-ще заявил на госпожата, че тя е единствиният виновник за намаляването на джобните му..Мамa и тате му давали на пикльото по 5лв за щестица и кранчето с усложняването на учебния материал и наниза от по-ниски оценки взело че спряло..Направо ужас! ooooh!
Дала,хубаво е че ни свирна..Разбираемо е, покрай дечицата да нямаш много врече, ама така поне чухме, че пътят ви с Раян е минал безпроблемно.Хапвайте баничка, ама разнообразявайте, има я с разни пълнежи..И аз често купувам, тъй като ламите Спаски преди у-ще държат да закусят..Та така често минаваме с бързо,лесно и вкусно..Иначе по неписан закон, съботата им е ден за тип арабска закуска -хляб, затар, зехтин, яйца, маслини, домати, сирене, муттабель или хоммос, чай...Ама тя е все пак малко по-трудоемка и не ства за приготвяне през седмицата Wink
Белбей,драсни и ти някой ред, дай знак, че си пристигнала!Къде сте останалите-Магде, Амал, Дуа,Манел, Хаяти, Свеар, Дани и да спра да изброявам, че неволно ще изпусна някоя мила мама!Строй се, преброй се! Hug

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 00:19 от sarated

# 139
   Привет и от мен,от вчера имам нет и най-после се добрах да драсна някой ред.
Честито на всички които тези дни са имали поводи за празник!
Ние сме горе- долу добре(като изключим,че Хамуди е лепнал някакъв вирус от два дни ),дано и другите да не се тръшнат...Попразнувахме,пообикобиколихме насам-натам,срещнахме се с много приятели .Днес обаче ми е много криво,студено,вали,болно дете,сутринта и племенницата си замина за Лондон,а вече така ми липсва...
Добре дошли на новите момичета!
Олд,     bouquet bouquet  bouquet за новата тема и интересните разкази.
Дина,да са ти живи и здрави синчето и сестричката.
На всички много,много Hug Hug Hug

# 140
Хеееееееееййй  Grinning
Как сте, момичета??

Далка, чудесно е че си пристигнала благополучно, добре дошла!! Жалко, че времето се развали и няма да можеш да се насладиш на слънчеви дни, но пък дано има малко поне циганско лято...  Hug Цунки на Раянчо!!

Шехи, много добре ме развесели с историята за козметичните услуги в Египет. Имам приятелка, която се гласи да живее там, ама без козметик не може. Ще и кажа да прочете  Laughing
От стаите - и аз влизам в първата с фенерите!!  Peace

А аз искам да честитя празникa на всички "египтянки"  - 06.10 (1973)!! И понеже тази дата за мен е нещо повече, а именно - рожден ден на много близък до сърцето ми човек, бих искала да почерпя за негово здраве!! Заповядайте!   Nature Sunny ИмаШЕ кушари, скариди, мелба, торта, и два вида сок - tamarind juce и sugarcane!  Grinning Сега каквото е останало...

Днес е отново почивен ден в Египет, голяма ваканция, голямо нещо!!  Mr. Green

А да, разгледах снимките - Рафаела, страхотни сватбени снимки, евала!! Снежи, много сте готини ти и детенце, пу пу машаАлла!  Hug

Лили, много е сладка арабката, хубави устни има шейха  Wink А Мохамед Нур - аз в клиповете го гледам, ама един ми е много сладурков Simple Smile Рошав не рошав - няма да го върна я!  Laughing
А дано ни огрее фараонското слънце, иншаАллах!! Всеки път като кажа - ето, вече със сигурност ще пътувам - нещо става! Другия път - даже и като се върна няма да повярвам, че съм била там... Ще се върна цялата в синини (от щипане, да не би да сънувам)  Laughing

Наде, и на мен ми е мъчно, хаяти  Sad ама няма как... някой беше казал - успехът се измерва с броя на жертвите, които си направил...  Whistling

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 10:37 от Eye of Ra

# 141
Оу,Ра-ама национален празник ли имаме фараонските?!
Аз не знам Embarassed
Хайде да е жив и здрав набор '73 Wink
На Египет пожелавам нов президент и по-малко инфлация! Mr. Green

Дезърт-радвам се да чуя,че всичко при теб е добре Hug
За Еид ние бяхме в съседно Емирство:Ел Ейн,в един хотел на ръба на една скала в планината,добре прекарахме,Алхамдулилла!Снимки ще метна когато съм в настроение.

Свеки гостува вече месец и нещо,скоро си тръгва,ура!
Уморена съм-всеки ден на пазарувки,не мога да си свърша домакинската работа от нея.

Родителите ми я поканиха в БГ и като си ходим ще я водим и нея Grinningтя не е виждала друга река,освен Нил и не знае що е растение домат и орехово дърво,сняг,студ...много и се идва в Бг,машаАлла,хич не и тежат годините.

Лека нощ арабини-на любовта робини!

# 142
Във ваш интерес е да ме прочетете много внимателно.

Следващото мнение, в което видя чаршафите с изображения, ще доведе до заключване на тази тема и повече арабска тема няма да има. Разбира се, заслужилите дейци ще си отнесат бананите.
Аз се уморих да повтарям като на първокласници елементарни неща хиляди пъти. Как не ви омръзна, как не се почувствахте неудобно...
Изобщо не смятам да си губя повече времето да ви редактирам и да си играя на куче и котка. Ще ме прощавате. Достатъчно го правих.  Щом не разбирате и отказвате да спазвате правилата, тема няма да има.

# 143
  • Sofia
Абсолютно!
Форумът си има правила и допустим размер на изображенията.
Всичко си има граници. Изборът е ваш!

# 144
Ей момичета, кофти почваме седмицата Sad Тати, Дивиана, ще ви слушкаме, споко. Дайте по-ведро настроение, мамите тука веднага ще си вземат поука. Навън вече пекна слънце тука в Русе.. Успешна и ведра седмица на всички...
Ажда, Нафасима и на мене ми липсва, а за бонбонела се сещам, по име но откъде беше девойката? Имаше и 2-3 Мериам-ки та щяхме да ги номерираме, ама и те зачезнаха Sad
Това с конеца Шехи е популярно по моя край сред турското население. Като бях учителка там така и ме чистеха беше супер и много трайно, както Ажда казва
Рали мерси за почерпката Simple Smile Колко близък до сърцето ти човек Wink и колко сърцето ти е близко до неговото Simple Smile Simple Smile Simple Smile само хубави неща Аллах да му праща....
И стига жертви Wink

# 145
Добро утро...след дълго отсъствие ,се включвам за да ви честитя празника(на патерица) и да ви пожелая успех през настоящата седмица
виждам,че сме започнали със забележка от страна на модераторите,но правилата трябва да се спазват  :umnikuu,ясно е,че публикуването на големи изображения товари нета и пречи на други участници да публикуват съобщение... bowuu
аз лично,поне два пъти съм получавала предупреждения,е сега поне гледам да се вмествам в допустимите размери...то и на мен ми се иска  да ви нагостя ненадминато по случай празника,но ще гледам с една картинка да свърша това дело Grinning

кафето вече го изпих,надявам се и вие
Да ви попитам как сте,че никакво време нямах за писане
момчетата бяха във ваканция и заедно с Рабуба ми заеха цялото свободно време- Tiredе,сега по-често ще се включвам,ащото тръгнаха на у-ще-Ншаала хейр
Шиланче-тук съм -благодаря,че питаш Heart Eyes
а ти как си-как върви твоето ежедневие,как е момчето-хайде кога ще има нещо новинка за  newsm32
Тед-добре сме,а твоите принцеси как са-  bouquet
Свеар пиши отново,  bouquet
Снежна-сега в Сирия ли сте newsm78
Жасмин ,как е Каруми
Манел-нещо и ти не си писала-Хейр Ншаалах
Другарче,поздравления за Цветето-само така-пък ти не се притеснявай за годежа-той няма да пречи на образованието-може да неи бързат със сватба и бебе,така поне ще са си заедно,пък бебе по-късно  bouquet
и на теб ти пожелавам едно бебе Praynig-за радост твоя и на шефа Wink
ето виж Жасмин -след 14 години чакане-стана мама  bouquet
Хари-преместихте ли се вече,как сте там  bouquet
Лили и Ра-какъв празник имате в Египег newsm78...е честито newsm18
Марси,как е Линда-свикна ли в Градината newsm78
Магде-дано Хамуди вече е по-добре Heart Eyes
и ние бяхме с грип ,но мина...а пък да  от днес въвеждат униформи в нашето у-ще-за две престилки сумата е 70лв.,и за другия толкова-та така Tired-чудят се отде пари да си спечелят-да не говорим,че транспорта за първия срок е вече 500евро за двамата Sick-и както знаеш голямата сума за самото образование-при вас май по-поносимо bowuu...но няма какво да се прави..Ншаалахейр-как е Махмуд-доволен ли е  bouquet
Ако се чуеш със Сабинка-поздрави я
Някой имва ли желание за среща newsm78,че ние с Амал нещо си приказвахме за това bowuu...хайде,казвайте
Лек ден и успешна седмица

# 146
мдаа... правилата са си правила, и щом чак тежката атрилерия дойде... не е на добре положението!! ooooh! Извинявам се за което, но не виждам защо хора, които нямат вина трябва да страдат от затварянето на темата?? Индивидуалния бан е достатъчен! Да не говорим, че има и хора, които пък само четат....  newsm78

Наде, толкова ми е близък, че ако беше тук аз лично щях да приготвя всичко от снимките (имайки предвид кулинарните ми умения това наистина означава МНОГО!!) Уточнявам - от чаршафа снимки, който редактирах... Сега за едната торта... ще ви заведа на сладкарница  Laughing

Лили, Дуа, днес е национален празник на Египет, който отбелязва победата над Израел през 1973 година. Днес е официален неработен ден в Египет.  Hug

# 147
Ей, много пишете не мога да смогна да ви изчета, и чак сега ви поздравявам  bouquetвсички!Аз от вчера съм с надежда че този месец най после ще ме прескочат гостите и ще ми се е навършило чакането Praynig,ама да видим.Дано не се стига до затварянето на темата  Stop,много ми е приятно при вас.

# 148
Здрасти и от мен,
понеже виждам,че съм попаднала в графата "двойкаджии" имам едно питане - само на една снимка в постинг ли имаме право?Не се заяждам,просто питам,защото явно не ми е ясно.Аз винаги следя снимките,които публикувам да са с допустимите размери или по-малки.Досега - вече поне в 10 теми пиша и пускам снимки,никой нищо не ми е казал.За да ни е мирно селото, дори и да не получа отговор на въпроса си,спирам да пускам каквито и да е снимки.И разбира се,се извинявам,щом съм нарушила правилата.Не е било умишлено. Embarassed

Теди, мерси,че каза как се нарича методът на арабски!Знам,че и мъже го ползват - виждала съм ги, ползват го вместо бръснене - после не им се налага да се бръснат дълго време.
Наде,Дезърт, знам,че методът дава много трайни резултати - на мен още ми дръжи влага,пък минаха 7-8 години оттогава. ooooh!
Дина, да ти е живо и здраво мъничето и поздрави сестра си от нас!  bouquet
Рали, да ти е жив и здрав Човекът! Иначе да им е честит националният празник на египтяните.То в Кайро половината неща - квартали,мостове,училища и т.н. се казват 6.октомври.Но пък на тази дата 1981 беше убит предишния президент Садат заедно с някои чуждестранни дипломати,с които гледа парада по случай годишнината от войната....Да те поправя само малко - това е началото на войната с Израел.Започва на най-големия празник за Израел - Yom Kippur,и това дава името на войната.Наричана е също Ramadan war или Ocrober war.Приключва на 26.окт.Интересно е да се разкаже мъничко за нея,ей така - за обогатяване на общата култура.Ще го направя след малко.Дано да ви е интересно.

# 149
Спорти, възможно е и да бъркам, понеже информацията ми е от хабибито, благодаря за уточнението. Иначе поне това е сигурно - че са в холидей днес  Mr. Green
Поздравче за теб  Hug
http://uk.youtube.com/watch?v=yvW86xIT3cQ - Тамер Хосни - Нур ейни

Общи условия

Активация на акаунт