Баклава и базбуса всички арабки заслужават да вкусят - празнична 88

• 30 497
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Добър вечер момичета!  Flutter

Рейн М.  Добре дошла сред нас!   bouquet Радвам се, че се увеличава и броя на Паки булките. Пакистан винаги ми е била интересна държава, въпреки, че не знам много за нея, освен от един известен индийски филм "Веер Заара", в който се разказваше за голяма любов между паки момиче и индийски момък. Много хубав филм  Heart Eyes . Мисля, че действието се развиваше в Лахор.  Thinking Ще следя с интерес твоите постове. Отново добре дошла!  Hug  bouquet

Олди  Praynig Стискам палци, да ни изненадаш с лентичка.  Hug

Лили Ех, тъкмо се зарадвах, че си тука и сега пак бан.  Sad  Добре сте си прекарали за Еида.  Simple Smile Гледах снимките на Саричка...много е порастнала машаАллах, сладуранка.  Heart Eyes Hug

Дина Разгледах ти албума, за да те видя като булка. Прекрасна булка си била  Heart Eyes и сте чудесна двойка с хубаво чаровно детенце ... Много ви се възхитих... машаАлла!   bouquet ИншаАлла , пожелавам ви винаги да сте толкова щастливо и хубаво семейство.  Hug

Рафаела и Елисиния все хубави булки и хубави двойки!   bouquet Много ви се радвам.

Да ви се похваля вчера вкусах за пръв път от това базбуса.  Grinning Един мой приятел сириец ме почерпи и вече съм в час какво е базбуса. И след малко ще приготвям къната и шаблоните с формите, които той ми ги подари и ще пробвам да си направя ръцете. После ще покажа снимки.  Flutter

# 211
Ех Monsoon Rain много лошо с нетърпение чаках да прочета какви са ти впечатленията от пакистан.все пак по дълго си била от мен там но и утре е ден. Laughing Laughing Laughing

# 212
Другарче, ми то и аз основно съм запомнила хубавите неща - нали през цялото време за тях разказвах.За щастие човек така е устроен. Hug
Рали, двама с двама еднакви хора няма, камо ли в Египет. Какъвто ти се падне такъв  Mr. Green
Дезърт Hug Завиждам ти за базбусата, аз не съм я хапвала от март  Tired
Рени, ще чакаме от вас с Рейн подробности за Пакистан! От нейните снимки днес ми се доходи и там  Crazy И през ум не ми беше минавала такава дестинация! Peace
От мен утре очаквайте продължение за: садистичната тайландска съквартирантка, която ми се падна, готиния ми шеф и разни други такива....
Лека засега!  bouquet
Деси, не ти ли оправиха нета??

# 213
А аз тъкмо изгледах първите 2 серии на новия сезон на Анатомията на Грей, имах нужда от нещо живо, романтично и зареждащо...
Тази вечер е тихичко тука... бих пила едно филджан кафе с шиша.... ама мама и тати не дават Sad
Как ли е Либра? Снежи как е времето по израелските земи? Каква телевизиа гледаш? Има ли българи там или нямаш контакти с такива?
Малкия знае ли български?
Дина къде си тази вечер? Как ми се иска да имах крилца и да хвръкна малко до тебе Simple Smile Ама според тази теория на квантовата физика за паралелните светове може и да дофтасам, довечера след полунощ в първата си серия сънища. То ние му викаме сънища, ама май си е такова преминаване в паралелен свят. Не помним кой знае какво от сънищата защото от преминаването от един свят в друг става почистване на спомените Wink

# 214
Здравейте отново,

Пак започвам да пиша, този път предвидливо в Уърд.

Искам да ви кажа, че още не мога да ви оправя коя коя е и откъде е, все още ми се сливате в съзнанието, но и така слети сте прекрасна компания. Само Рени я възприемам като отделен индивид защото тя e омъжена за пакистанец. Flutter

Малко подробности за мен; Установих се в Лондон преди 11 години, преди 7 години срещнах съпруга си на най-неромантичното възможно място, а именно една лондонска обществена пералня. Преди почти 5 се оженихме, и преди точно 1 година изпитах най-ужасните родилни болки на света. Да, днес вторник имахме рожденниче, малко понастинало и сополиво...

Моят съпруг е роден в Лахор, но семейството му са преселници от северната погранична провинция, по принцип са афганистанци, той говори с майка си на пашту. Така че, да знаете интересува ме и ‘афганистанската връзка’. Разбрах, че имаме съфорумничка и от Кабул, ще ми е интересно да ‘я чета’ и нея.

Арабските страни също ми са много интересни, въобще мюсюлманските...Била съм в Турция, Египет, два пъти в ОАЕ и един повреден самолет в Доха, Катар. Навсякъде добри впечатления и страшно ме е яд на медиите, че създават съвсем различна настройка към тези страни.

Олд спорт, в никакъв случай не тръгвай за Пакистан без да имаш много доверен човек с теб да те води...или поне без аз   да съм ти дала подробни инструкции. Преди да видя Пакистан имах самочувствието,, че мога да се оправя сама навсякъде по света, но уви, това ми високо самочувствие беше разбито на парчета...Иначе Пакистан си заслужава...поне за любознателните и за тези, които си падат по нестандартни дестинации. Културата няма почти нищо общо с арабската, по-скоро преобладава културата на субконтинента, на бившата огромна страна Хиндустан (сегашните Индия, Пакистан, Бангладеш, Шри Ланка и Кашмир).

Другарче, за медиите си права...аз се нагледах на какви ли не реакции като казах,че заминавам за Пакистан. Да, вярно, че откакто заминахме през седмица си имахме атентат, но той задължително бива насочен към някоя политическа особа с нечисто минало и настояще...мисълта ми е, че за обикновения, незамесен в политика човек няма никаква опасност...едва ли има по-голям шанс отколкото шанса да загинеш в между-мутренска престрелка в София.  #2gunfire

Не крия, че ми беше много трудно, защото културата наистина е много различна от  европейската, на моменти даже противоположна, но за хората никога няма да си изкривя душата и да се съглася с медиите, които ги рисуват понякога като изверги, терористи, подтисници на жени и деца...Напротив, впечатленията ми за пакистанските мъже са, че повечето са даже някак си тихи и мекушави, жените работят във всички сфери на живота, макар че по традиция повечето са домакини. Образованието много се цени напоследък и всички млади момичета са се юрнали да правят магистратура. Впечатли ме една дълга улица в Лахор, цялата в колежи и университети за жени. (по принцип някои са смесени, други разделени по полове)

Ами поста ми стана доста дълъг и не искам да ви отегчавам.  Ако ви интересува нещо специфично питайте.

Аз имам конкретни въпроси към Рени. Виждам, че и ти си новак като мен и май не си се представяла подробно. Каква етническа група е мъжа ти (патан, синди, панджаби...), къде живеете, как се запознахте, на какъв език си говорите, имате ли деца...Ако живеете в БГ как го намира мъжа ти, кое му е трудно и на какво да обърна внимание, че мислим другия месец моя мъж да ни посети в Бг и имам да му връщам за гостоприемството.

Неволно бях пуснала 3 еднакви албума в другата тема, сега ги оправих, трябва да се видят 4 различни парка, ако ви се гледа, гледайте...

Лека нощ

# 215
П.С. Какво означава 'базбуса'?

П.П.С. УУУУпс. Зачетох се в проблемите с размерите на снимките. Това важи ли за подписите. Много си харесвма подписа, но ако нарушавам някакъв закон ще го махна.

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 01:37 от Monsoon_rain

# 216
Mansoon Rain честит рожден ден на твойто дете да расте живо и здраво и много да те радва!!!                                                                                                                                                                                                

# 217
  Момичета - здравейте! Тук съм , но любовта се върна след 4 дни отсъствие и се мъча да ви попрочета с едно око , но и да обърна достатъчно внимание...
  Rain- едно голямо добре дошла и от мен! Нямах възможност да прочета подробно постовете ти , но по думите на другите момичета- има какво да се прочете и ще го направя при първа възможност! Аз съм била в Пакистан и знам какво да очаквам от разказите ти- и реалното и това , което обикновено око не вижда! Дано се чувстваш добре сред нас!
  Шехи- няма нужда от много думи за да ти кажа- съжалявам за това, което е трябвало да преживееш , но знам че си човек реалист , който е успял да извлече положителното и поучителното от всяка една житейска ситуация- знам , че не си натрупала омраза или негативизъм - точно обратното - станала си по- силна , но не и по-малко следваща сърцето си. Смея да го твърдя , защото сме една зодия- усещах доста общи неща и в много от предишните ти постове ... и все пак ако греша поправи ме Hug
  Наде- колко добре звучи тази теория... размечтах се. На колко места ми се иска да бъда ... и колко много хора ми се иска да могат да бъдат до мен , без да е проблем разстоянието... Засега ще се задоволим с Интернет - виртуалното пространство- мисля , че добре се справяме Hug
  Desert - благодаря ти много! И за хубавите думи и за пожеланията- наистина ме трогна! Чакаме снимки на къната!
  Другарче  Hug Хубаво е , когато по- често се включваш- винаги от постовете ти се излъчва невероятна позитивност и спокойствие!
  Рали, Рени ,Деси,Дуа , Дала, Теди, Рафаела,Снежана ,Латеа,Лили,Принцеске, Хари , Галиии,Белбей,Манел,Иман,АниСим ,Найра, Магда, Мелани,Мегли,Елип,Елисиния, Секси, Сабинка, Марси, Катета и всички момичета- много сме наистина Wink!Прегръдкиза всички! Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 03:00 от Dina767

# 218
  • София
Ха добро утро и от мен!Желая на  всички успешен ден!
Monsoon_rain, честит рожден ден на слънчицето ти, да  ви е живо, здраво и много палаво! Wink
 smile3510

# 219
Рейн,Да ти е живо и здраво рожденничето и Добре дошла сред нас!!!
Олд , Praynig за съмненията ти.
Наде ,да преместих от тази година децата в ново у-ще.Също арабско,надявам се да не съм сбъркала. Hug
Теди,Дуа,Рени Hug
Хубав ден на всички!

# 220
Е добро утро и от мен.   Two Hearts

Монсун, добре дошла.    bouquet Честит празник на твоето слънчице. Най-многобройната груа си оставаме като че ли.  Hug Толкова момичета отдавна не са писали - Бобонела, Муцка, Нафасима и Абра и Катето Акхиал? Евадам, Креми М, Мухсина, Хариет, Свеар, Светелто Зх, момичета, пишете де!!!!Особено вие бременелки да кажете как сте?

Лили, съжаявам за теб, но няма да се отказваш, нали? Hug

Деси, къде си? Винаги като ти видя поста и ми става едно такова сирийско на душатааааааааааа. Mr. Green

Муфида, ти Хана ли си?  newsm78 Simple Smile 

Снежнатамар, не съм писала защото все нещо правя. Вчера например свалях алуминиевите щори и ги мих в банята, е че е кой-знае колко сложно, ама лесно се уморявам. Днес продължавам.
И да ви кажа хич не възразявам ако няма да има картинки.  Confused Вярно че има страхотни неща, които да видим и някои мамчета са просто ненадминати в декорите като Дала Heart Eyes, но аз просто нямам време и търпение да търся подходящи картинки и ако съм слагала такива от време на време то е от уважение към празниците на дечицата и мамите, да не си помислите, че не ме интересува.  Praynig

Ясминке, видя ли предложението на Еленка за срещичка?  newsm74 Айде пиши да се уговорим нещо, че ние с нея си прехвърляме топката кой да избере деня. Часът е ясен, към 10.30, че после хранене, нанкане на дечковци, ученици в къщи.  tooth

Еленке, права си за свободния избор на религията.  Heart Eyes Както винаги.

Рали, забрави ме ти с моята молба.  Grinning

Прегръдки на всички.  Hug Hug Hug

# 221
ДобрЮтро и от мен! Mr. Green
Рейн, да ти е живо и здраво детенцето!Да ви радва и забавлява! Интересно ми е всичко, което разказваш.Не бой се, не съм тръгнала за Пакистан, имам други дестинации преди това в списъка.Обещавам да не тръгвам без да си ме инструктирала.Но чрез снимките ти се разходих виртуално и ми беше много приятно! Напоследък коментирахме книгите на Халед Хосейни за Афганистан и затова сме още на такава вълна.А и Еси и ти се включихте тъкмо навреме. На въпроса ти - базбуса е вид арабски сладкиш.  chef
Дала, съвършено права си! Hug Та на коя дата казваш си родена?Аз съм на 23.12. Mr. Green
Магде, какви арабски училища има в София и как става приема?Може ли всяко дете да бъде записано или трябва да има арабска "жилка"?Просто ми е любопитно.
Аз сутринта имах едно прозрение - вчера цял ден се чудя защо така ентусиазирано започнахте да ми стискате палци за бебе (не,че имам нещо против,де) и се сетих,че явно не съм се изразила както трбва - аз исках да кажа,че след забележките,че злоупотребяваме с форума,започнах да се съмнявам дали съм за тук след като нямам деца и не мога да давам съвети за отглеждане на деца в чужбина.И сама си отговорих,че щом поне бебеправим, значи имам право да се навъртам и аз край мамите.Иначе конкретни съмнения нямам.То нали знаете - като е желано и планирано бебето, всеки месец човек си открива симптоми,но аз се научих да не им вярвам,защото после е много разочароващо.Това е.Просто исках да се изясня.
Рали, чак сега изслушах кавъра,но да ти кажа честно не ми въздейства особено - друго си е да го слушаш Амрито да ти мърка на арабски  Mr. Green
Усмихнат ден на всички! Hug

# 222
Monsoon_rain, добре дошла  и честито порастнало детенце! Прегледах постовете ти и в другите теми и си много симпатична  Embarassed    bouquet   И аватара и подписа ти ме грабнаха- няколко думи, а направо се пренесох мислено там и видях хвърчилата, повозих се на ришка, чух песента на щурците.

Има момиче, омъжено за афганец, НАФАСИМА, намери я по име, тя се губи напоследък, дано да е наред всичко с нея.

ДЕСИТО го няма, нали трябваше вчера да се появи  Sad

Дезърт, купуват ли се тези шаблони за къна, да търся, че ми писна с клечка за уши да се рисувам смотаняшки  Embarassed

Дина, отдавна искам да те питам и все забравям, беше споменала преди за боб в гърне или гюведже.....  Я дай рецептата.  Дали ще стане ако първо сваря боба в тенджера, после изцедя и сложа да се пече в гюведже заедно с месце, доматено пюре, чущчица, лукче.....  

Олди, много нелепа случка с тоя египтянин. През времето, когато сте били заедно, той говорлил ли ти е за ислям, разкрил ли ти е величието на религията, опитал ли се е да те заинтригува или просто ей така, един ден дойде и ти заяви сърдито " ти кво, ще приемаш ли ислям, или не"  Confused  Не съм останала с впечатление, че  той е изряден мюсюлманин, та да те кара и ти да станеш. Явно е било въпрос на наложен модел на обществени норми и очаквания , а не на вътрешна потребност Confused

Много хора подбудени от една или друга причина ( кога любов, кога заради финансова изгода, кога насилствено), изричат шехадата без да им е по сърце, без да вникнат в смисъла на думите, но това е грехота както за тях, така и за тези дето са ги принудили да го направят.

Години преди да срещна "цръния арапин", четях за исляма и вярвах в единствения Бог, и така по съвсем естествен начин  сама взех решение ( 2 самостоятелни решения имам в живота си  Embarassed  - за връзката ми с него и за религията ).   Затова ми е смешно, когато по време на Рамадана, колежка ми казва " ти па, кво те е страх да ядеш, тука твоя няма да те види"  Laughing  Какво да им обяснявам, няма да разберат така или иначе, че не ме е страх от него, а от някой друг, който седи над всички нас .

Та както казах, винаги съм вярвала, но не съм практикувала, години четене и размисли ми трябваха да разбера, че ислям без практика не е истински. Та като почнах да се кланям, чак моя се учуди, ама ти сигурна ли си, ама не е шега това, аз и така те обичам, не е нужно   .... и такива едни , ама мен ме хвана яд, че реагира така. Мислеше, че го правя , за да се харесам на техните  Tired
Ето защо не искам техните  да знаят, а и съм сигурна, че не религията в религията им е проблема  Laughing  Нека си продължават по страия начин да се държат .....   Не съм го направила нито заради него, нито за да се харесам на техните, направих го единствено за себе си.

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 10:51 от Шилан & Шиар

# 223
  Добро утро и от мен!Да ви поздравя и да ви пожелая приятен ден , преди да ме е завъртяло колелото Hug

Rain- Честит Рожден Ден на слънчицето ти! Да е много , много здраво, весело, усмихнато дете!

Шехи- малка поправчица Wink- аз съм твоята зодия , не Дала(сигурно в бързината си ни объркала) Родена съм на 31.12 Laughing
   Кате Шилан- здравей! Къде се губиш ти? За боба в гърне- точно така го правя- първо го сложих в тенжерата под налягане и след това със каквито продукти обичаш-лук , чушка, морковче, месце , мента. Аз последния път бях направила червена леща за малкия и на другия ден боб. Пасирах червената леща, която беше много и сложих нея и боба в гърнето заедно с една наденичка Laughing

Още веднъж- усмихнат ден на всички и до после!

# 224
Ееее, Дина, ти пък , за един ден не си издържала и си се пръкнала на бял свят , ако беше по-търпелива , сега щеше да си с една година по-млада  Wink

аааа, значи правилен е метода за боба  Embarassed  аз много не обичам бял боб, ама ядохме в едно заведение  такъв в сач и беше много вкусен  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт